• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
03 Май 2013 23:37
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 157
Topic Author
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #72891
- Хайде, приятелю! Успокой се! Не исках да те стряскам, но съм тук, за да разбера какво се случва в селото и да ви помогна. Помогни ми и ми кажи какво знаеш! Няма да пострадаш.
Човека се поуспокои и седна, но ръцете му продължаваха да треперят. Надигна бутилката соджу и изпи наведнъж каквото беше останало в нея. Погледна Ги Су с подновен ужас в очите.
- Кх. Кхуи... шин! - изфъфли онзи и хуаранг видя, че човека е с отрязан език.
- Не те разбрах добре. Какво каза? – попита невярващо Ги Су. Онзи взе една клечка за хранене и започна да изписва невидимите черти на йероглиф. Направи и последната черта и отново изломоти:
- Кхуи...шин!
Това беше и йероглифа, който беше изписал. Куишин - зъл дух. Нима беше вярно? Не, по-скоро човека бе наплашен истински. Това бе същество, излязло от приказките и легендите, с което бабите плашеха непослушните деца. Нищо повече. Горкият човечец, помисли си Ги Су.
- А ти виждал ли си този куишин, приятелю?
Онзи отвори уста и подаде навън онова, което бе останало от езика му. Посочи с пръст обезобразеното парче плът и кимна утвърдително. Ги Су повдигна вежди удивен.
- Този куишин ти е причинил това? Как? Кога?
Онзи измуча безпомощно, след това взе клечката и отново започна да драска невидими думи по масата. Нощ. Преди месец. Легло. Сън. Красива жена. Събуждане. Болка. Език. Кръв. Козина. Жълти очи. Остри зъби. Страх. Слабост. Смърт. Кучешки лай. Спасение. Страх. Всеки ден. Досега.
- Кой е този куишин? Къде да го намеря?
Онзи повдигна рамене. После започна да пише отново. Не знам. Тук. Селото.
Отвън се разнесе кучешки лай и мъжа се разтрепера целия. Ги Су изхвърча навън с ръка на меча си. Беше паднала гъста мъгла и не се виждаше нищо на повече от два метра. Хуаранг притихна и напрегна слуха си. Измежду кучешкия лай долови единствено провлачени стъпки и приглушено старческо мърморене. Върна се обратно, но мъжа с отрязания език беше изпаднал в несвяст от изпития алкохол. Колко от споделеното беше истина и колко халюцинация на изтерзания и замъглен ум на нещастника?

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Май 2013 00:01
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #73486
Понеже досега ви тийзвам само с откъси от текста, реших да ви поблазня и с малко от играта. По-долу следва един игрален откъс, в който на хуаранг му се налага да води преговори с кмета на селото. Надявам се да ви допадне.

Читателю, предстои ти да изиграеш една мини игра в областта а на преговорите и да започнеш с попълването на таблицата „преговори с Канг“. Изхода от нея зависи от твоите познания и умения в тази област. Преговорите ще се осъществят в два или три тура. За всеки спечелен тур ще бъде указано да добавиш една точка срещу полето „хуаранг“ в таблицата. За всеки загубен тур ще бъде указано да добавяш по една точка срещу полето „Канг“ в таблицата. За да спечелиш трябва да надмогнеш в поне два от трите тура. Следвай внимателно указанията в края на всеки епизод и записвай прилежно кодовете , които ще бъде указано да записваш.
Сега избери на кой епизод да продължиш – 172, 183 или 194.

172.

Кмета се беше наклонил напред, а ръцете му стискаха ръба на работната маса. Погледа му беше вперен в Ги Су. Цялото му същество излъчваше неотклонност. Запиши си код „мек“ и иди на 278.

176.

- Нямате доказателства – каза Канг, но видимо се напрегна.
Отбележи една точка срещу графата „хуаранг“ в таблицата „преговори с Канг“. Задраскай последният код, който си записал.
Ако точките срещу графата „хуаранг“ са две или повече – иди на 286.
В противен случай - иди на 194.

183.

Кмета се беше облегнал назад, беше допрял пръстите на ръцете си. Премрежения му поглед обхождаше Ги Су. Позицията му издаваше увереност. Запиши си код „твърд“ и иди на 278.

187.

- Вие май не ме разбрахте добре, кмете Канг. – процеди Ги Су и се наклони към него. – Ако не се откажете от смехотворните си и алчни условия, първото нещо, което ще направя, когато се върна в столицата е да докладвам за тази конкретна случка.
Ако имаш код „мек“ – иди на 176.
Ако имаш код „твърд“ или „дъх“ – иди на 221.

194.

Кмета седеше с изпънат гръб. Ръцете му бяха под масата. Гледаше изпитателно Ги Су. Изражението на лицето му беше каменно. Само едно мускулче на бузата му играеше и издаваше нервността му. Запиши си код „дъх“ и иди на 278.

208.

- Вижте, уважаеми Канг, давате си сметка затова, че ситуацията е неприятна за всички страни, включително и за мен. Убеден съм, че можем да намерим решение, което да удовлетвори всички, не смятате ли?
Ако имаш код „мек“ – иди на 295.
Ако имаш код „твърд“ – иди на 221.
Ако имаш код „дъх“ – иди на 258.

221.

- Какво си позволявате, хуаранг – кресна вбесен кмета.
Добави една точка срещу графата „Канг“ в таблицата „преговори с Канг“. Задраскай последният код, който си записал.
Ако точките на Канг са две иди на 238.
В противен случай продължи на 172.

225.

- Всъщност, господин кмете – продължи Ги Су с привидно незаинтересован тон – може би е добре да се опитате да съдействате, за да не се увеличат и без това многото ви проблеми.
- Какво искате да кажете, хуаранг? – попита с леден глас Канг.
- Ами например че, ако по някакво нелепо стечение на обстоятелствата, до ушите на определени хора в столицата достигне информация, подкрепена с доказателствен материал, че получавате незаконни приходи от лихварство, това би било крайно неприятно, не смятате ли?
Ако имаш код „мек“ – иди на 243.
Ако имаш код „твърд“ – иди на 269
Ако имаш код „дъх“ – иди на 221.

238.

- Вие сте алчен лихвар, господин Канг и сте срам дори за тази служба, която заемате в момента – процеди вбесен Ги Су.
- Можете да сте сигурен, че няма да оставя нещата така. Ще направя нужното, за да си понесете заслуженото наказание.
Иди на 223.

243.

- Стига някой да ви повярва без наличие на доказателства, или свидетели – отвърна кмета, но непоколебимостта му беше видимо разклатена.
Добави една точка срещу графата „Канг“ в таблицата „преговори с Канг“. Задраскай последният код, който си записал.
В противен случай продължи на 194.

258.

Кмета видимо се отпусна и в погледа му се четеше открит интерес.
Отбележи две точки в графата „хуаранг“ в таблицата „преговори с Канг“. Иди на 286.

269.

- Какво точно искате да кажете, хуаранг Ким Ги Су? – попита кмета.
Отбележи една точка срещу графата „хуаранг“ в таблицата „преговори с Канг“. Задраскай последният код, който си записал.
Ако точките срещу графата „хуаранг“ са две или повече – иди на 286.
В противен случай - иди на 194.

278.

Спомни си добре описанието на кмета и прецени коя от следните тактики да използва хуаранг.
Ако решиш открито да го заплаши – иди на 187.
Ако решиш да го попита дали не би могло да се потърси друго решение на ситуацията – иди на 208.
Ако решиш да му намекне за бъдещи проблеми за него, които биха произтекли от ситуацията – иди на 225.

286.

Имаш моите поздравления. Успя да се справиш с опитен бивш политик и праламентьор
Продължи на 298.

295.

- Има едно-единствено решение на ситуацията, хуаранг и то е да си получа сумата с лихвите обратно – каза Канг и се отпусна назад, видимо успокоен, че си е върнал самоконтрола.
В противен случай продължи на 183.

298.

- Виждам че сте наследил някои неприятни черти от характера на майка си, хуаранг, а може би и на баща си. – каза кмета без да крие своята неприязън
- Предполагам това означава, че мога да считам лихварските ви приходи за несъществуващи, нали?
- Можете – процеди кмета.
- Предполагам че няма да бъде проблем за вас да се съгласите на разсрочено плащане за дължимите ви петнадесет вона. Да речем три равни месечени вноски от следващия месец.
- Не прекалявайте с великодушието ми, хуаранг!

30 Май 2013 09:30
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1218
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #73489
„176.
- Нямате доказателства – каза Канг, но видимо се напрегна.
Ако точките срещу графата „хуаранг“ са две или повече – иди на 286.”

Тук няма как да са повече от две, освен ако преди това в играта не си натрупал някакви точки.

Минах го с мек+заплаха->точка за хуаранг дъх+шикалкавене->точка за канг ->даде ми пак код мек и със заплах финиширах успешно. 2:1
Не знам дали няма да е по-добра идея да вкараш още кодове за да не се издава толкоз лесно четата.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

30 Май 2013 10:27
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2517
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #73490
Не ми харесаха много цикличната структура и това - губи се усещането за реален диалог - аз дори повторих два пъти едно и също и първият път беше неуспех, втория път беше успех. По мое мнение е по-добре същия диалог да бъде без правила и с еднократен избор как да подходи хуаранга, като едно от трите решения е неутрално и му дава правото да избере между другите два отговора.

194 (дъх) - 278 - 187 (заплаха) - 221 - 172 (мек - знам че работи при заплаха от епизод 187) - 278 - 187 (заплаха) - 176 - 194 (дъх - повторение) - 278

Многото проблеми:
- загуба на реализъм от повторенията - губи литературата
- минавайки веднъж през 187 виждам, че като получа кодова дума "мек" трябва да дойда отново тук и ще е верен отговор - неприятен метагейм - губи играта
- попадайки втори път на 278 с кодова дума "дъх" единият от отговорите ми е премахнат дедуктивно; не е хубаво, още по-лошо би било ако два от отговорите са премахнати дедуктивно

Пример 2: 183 (твърд) - 278 - 225 (проблеми) - 269 (успех) - 194 (дъх) - 278 (тук единият избор "проблеми" дедуктивно знам, че няма да сработи) - 187 (заплаха) - 221 (неуспех) - 172 (мек) - 278

Тъй като знам че при "дъх" "заплаха" не е решение (пробвал съм го) и че при "дъх" "проблеми" не е решение, единствените възможни двойки остават:
дъх - овъртане
твърд - проблеми
мек - заплаха
Решението третия път става безсмислено. Цикличните системи за мен са лош избор за място, в което се очаква да има някаква литературна стойност въобще, освен това са слаби като игрална стойност, защото бързо се стига до заучаване - в пример 2 след първия избор не мога да загубя, въпреки че втория ми е грешен.

Препоръчвам да изоставиш тази система. На практика няма да загубиш нищо - отново ще има random в началото (повишаващ replayability-то), отново ще можеш да вземаш до два смислени избора, ако първия път удариш среден вариант. Няма да имаш драскане и писане на кодови думи по няколко пъти, няма да имаш отбелязване на точки, въобще ще е много по-приятно. И кмета няма да има mood-swings все едно е с хормонален дизбаланс. Най-важното - няма да имаш повторения и безсмислени избори.

ПП: Примерът на Вилорп показва още по-голяма слабост от моите btw. Възможността да повториш два пъти правилното си решение е меко казано слаб гейм дизайн, без да влагам обиден смисъл.

30 Май 2013 10:56
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #73491
В последно време вкуса ми клони към КИ с минимални правила, дневник, цикли, кодови думи и др. такива. По мое мнение, при силна литературна част, дори с линейност се получава добре. Светльо, ти си много добре с литературата. От тази гледна точка, може би е добре да не се напъваш толкова с игралните елементи и преиграването.

Разбира се, това не значи, че виждам особено голям проблем с това, което показваш.

30 Май 2013 17:17
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #73502
В случая цаката е да вземете три точки при преговорите - за това постижение ще получите специален бонус. Благодаря за забележките и ще ги взема предвид, но съм по-склонен да разширя ситуацията вместо да я опростявам. До нея се стига ако играча се провали при ред други условия. Тоест - ако не може да се реши просто, ситуацията се решава сложно - с преговори с реална намеса и решения от читателя.

30 Май 2013 17:38
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 242
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #73503
Цикленоето не е хубаво нещо,така че ако не е за някакъв конкурс където трябва да влезеш в точен обем е излишно.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

30 Май 2013 18:56
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2517
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #73505
Докато сме на тема Хуаранг и Кумихо, в момента тече южнокорейски арт фестивал в София и може да ви е интересно да го посетите (особено на Лейдрин) - www.domaartfest.com/home
На 05.06 ще има и лекция за шаманизъм и ритуали, например :)

30 Май 2013 19:49
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #73507
Силно препоръчвам! Лекторите са мои бивши състуденти и преподаватели!

01 Юни 2013 00:38
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #73540
Реших проблема посочен от Торо и Вилорп, макар и по начин, по който едва ли всеки от тях е очаквал. Още веднъж благодаря за забележките!

18 Юли 2013 23:21
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #74706
След месец и половина прекъсване най-после се завърнах към Хуаранг. Не съм се отказал макар на моменти съвсем да не ми беше до него. Както и да е. Кратък отчет за който се интересува. Книгата току що мина 40к думи. Дотук епизодите са 270. Стигнах до първия фатален епизод. Това е поредния тийзър, който ще споделя с вас.

Отровата беше по-силна от него. Болката го поглъщаше все повече с всеки удар на сърцето. Отвори уста, за да изкрещи, но дробовете му отказваха да поемат въздух. Агонията сякаш продължаваше цяла вечност. Очите му изхвръкнаха от орбитите си. Кървава пяна изригна от устата му. Той се задушаваше и в същото време всеки нерв по тялото му бе нажежен от болка. Затресе се в конвулсии, както от пораженията на нервната му система, така и от липсата на кислород. Не чу гневния вик на разочарование на старицата, която току-що бе влязла в стаята. Вместо това през замъглените му от кървави сълзи очи достигна светлина и в ума му прозвуча отдавна забравения глас на майка му:
- Време е да дойдеш при мен, синко.
После светлината го погълна и отми болката. Милостивата смърт отдели душата му от агонизиращото тяло и я поведе към Колелото на Дхарма. Или към дверите на Тангун.
Или към забвение.

19 Юли 2013 16:23
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #74722
"гневния вик на разочарование" е всъщност доста куц израз. Беше редактиран на "гневния вик".

29 Окт 2013 13:25
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #81025
Винаги идва при мен през нощта.
В началото като неясен глас в мислите ми, на който не обръщах внимание. Но с нежната настойчивост думите започнаха да стават ясни. Мислите ми се прочистиха, решенията станаха лесни. Сякаш аз, недостойния бях достигнал Просветление.
Гласа нашепваше, напътстваше и поощряваше. Неусетно се превърна в мой доверен приятел, без чийто съвет не мога. Не помня кога осъзнах, че този глас в мислите ми не е мой, но оттогава закопнях още повече за него, а той ставаше все по-силен.
През деня бях като сянка, вършех задълженията си безгрешно, но нищо не ми носеше удовлетворение. А през нощта…не можех да заспя без да чуя сладостната музика на мъдростта. Започнах да умолявам гласа да ми се покаже, толкова силно исках да зърна красотата на това небесно създание, което пееше в мислите ми. То ми изпращаше откъслечни образи и усещания за мека кожа, изпепеляващи очи и страст, от които огъня на младостта отново лумна в слабините ми.
Най-сетне получих възможност да заслужа това доверие. Получих задача, изпитание. И се справих.
Тази нощ ще видя своята Господарка.

02 Ян 2014 15:34
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #85423
На втората крачка усети рязко движение зад себе си. Понечи светкавично да се обърне и чу нечовешки крясък, от който косата му настръхна. Нещо го блъсна в гърба и той политна напред. Използва инерцията, превъртя се на пода през рамо, скочи на крака, посегна към меча си и замръзна. Оръжието не беше там. Срещу него стоеше Тан Но, с меча му в ръце. Лицето му бе гротескно изкривено в маска на нечовешка злоба.
- Тук ще умреш, хуаранг!
Това не беше мъжки глас. Гласа бе женски, но не на човешко същество. То направи крачка напред, но така сякаш се бореше със себе си. За кратко в очите му проблесна разум и Тан Но изкрещя:
- НЕЕЕЕЕЕЕ!
След това с рязко движение заби меча в корема си и завъртя дръжката.

02 Ян 2014 16:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1343
Хуаранг и Кралицата - демон - teaser #85425

Leidrin писа: писа:
- Тук ще умреш, хуаранг!
Това не беше мъжки глас. Гласа бе женски, но не на човешко същество.

Това изречение за мен е проблемно. И не заради пълния член, който тук е кратък. Разбирам, че идеята на авторът е да каже, че това, което стои пред хуаранга не е човешко същество, но точно чрез гласа надали е удачно. Защото така написано излиза, че това е женски глас на нечовешко създание. Ако гласът е женски, то това предполага, че е на жена, т.е човешко същество. Какви звучи женски нечовешки глас? Женския глас пак си е човешки, просто този, който изрича думите не е човек.

П.П. Да не се приема за заяждане на дребно.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Топ 9 любими книги (Блонд и Уейн) (10 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Elan Morin Tedronai
    • Today 17:44
    • Филми - общата тема (1119 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Count Monte Kristo
    • Today 09:16
    • Топ 9 любими книги (преводни) (12 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:57

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност