• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Джордж М. Джордж

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 9
09 Окт 2011 21:27
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Джордж М. Джордж #33489
Понеже останах с впечатлението, че не си се занимавал само с писането на книгите-игри, а и с неща покрай издаването (може и да греша) искам да попитам как стоят нещата с авторските права за книги по френчайзи като "зоро", "годзила", "херкулес", "батман", "терминатор", "хищникът", "пришълецът", "смъртоносна битка" и други? Питам, понеже имам идея, но е по видео игра и ми е чудно как стоят нещата...

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Окт 2011 21:38
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #33491
Той мисля вече отговори на тоя въпрос отвърдително. Нашите издатели не си правят илюзии със световните, че ще ги насметат.

10 Окт 2011 07:12
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #33527
Но сега ,2011 дали това е така?

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

10 Окт 2011 09:38
Away
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 412
Въпроси към Джордж М. Джордж #33534

Moore писа: писа:
1. Джордж някога налагало ли ти се е да спориш с някого и да се налагаш с аргумент от рода на: Абе ти на мен ли ми се перчиш бе келеш? Ти знаеш ли че имам еди колко си издадени книги?
2. С други думи: имал ли си повод да се хвалиш пред някой с постижението си?
3. А да си имал повод да го премълчиш?
Преномерирах въпросите защото първите два не означават едно и също нещо.

1. Никога не използвам подобни аргументи в сериозен спор. Не мисля, че личните постижение могат да бъдат аргумент в спор.
Случвало се е да спомена, че щом всичките ми книги се продадоха, значи не са били чак толкова лоши, или че щом съм написал най-много книги значи съм най-добрия, но това винаги е било като част от някоя шега.

2. Имал съм повод да се хваля с писането на книги-игри и съм го правил когато кандидатствам за работа, Само че не с бройката, а с факта, че последните си ги пишех, рисувах и странирах сам. Много често споменавам, че корицата на "Хищника" съм я правил на черно бял монитор.

3. Последния въпрос не ми е много ясен. Какво значи "повод да премълчиш"? Аз не разправям непрекъснато че съм Дж. М. Дж. - великия писач на книги-игри. Извън форума само с няколко познати любители на игрите говоря по темата.

Apukc AcTpakc писа: писа:
Понеже останах с впечатлението, че не си се занимавал само с писането на книгите-игри, а и с неща покрай издаването (може и да греша) искам да попитам как стоят нещата с авторските права за книги по френчайзи като "зоро", "годзила", "херкулес", "батман", "терминатор", "хищникът", "пришълецът", "смъртоносна битка" и други? Питам, понеже имам идея, но е по видео игра и ми е чудно как стоят нещата...
Занимавах се с техническата страна на производството. Главно страниране. С авторските права си се разправяха издателите. За две заглавия: "Батман" и "Смъртоносна битка" знам, че бяха закупени права. Имам косвени сведения (главно от разговори) за още няколко други, че правата също бяха уредени съвсем легално.Това обаче не означава, че останалите са били "нелегални".
Освен това каквото и да е било тогава е неприложимо в сегашните условия.

10 Окт 2011 16:41
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Въпроси към Джордж М. Джордж #33590

Apukc AcTpakc писа: писа:
Всички права се плащат. Аксиома.

Но Херкулес, например, очевидно е в паблик-домейна (изтекли авторски права). Както и Зоро, и МНОГО други. Никой не ви пречи да напишете книга за Зоро. Не го знаехте, нали? ;) Холивудци и разни нагли авторчета непрекъснато се опитват да изсмучат квото могат от културното наследство на света - и то без да плащат и цент.

10 Окт 2011 17:36
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #33608
И все пак 75 години след смъртта на автора не са малък срок. А има и други юридически врътки. Например таткото на мишока Мики е мъртъв отдавна, но пък го регистрираха като търговска марка и единствената им грижа е на всеки десет години до края на света да я подновяват.

10 Окт 2011 17:41
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #33610
Аз искам да пиша по съвременна видео игра :D

[/offtopic]

26 Окт 2011 14:30
Грозев
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Джордж М. Джордж #34833
Зоро като герой е създаден през 20-те години от Джонстън Макъли. Бърза справка в уикито показва, че човекът е починал през 1958 г.
И въобще, както по-горе отбелязаха, всички известни литературни, филмови и прочие герои са запазени търговски марки и едва ли някога ще са свободни за ползване.
Без пари могат да се правят книги-игри за Хитър Петър и Крали Марко :)

30 Окт 2011 11:01
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Въпроси към Джордж М. Джордж #35009
Здравей, Джордж!
Интересно ми е дали имаш някакъв специален интерес към бойните изкуства? Тренирал ли си някое?
Поздрави!

03 Ное 2011 10:01
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Въпроси към Джордж М. Джордж #35350
Ами...
Аз искам да попитам какво става с новите проекти? Случва ли се нещо, върви ли...
То е ясно, че срокове не може, а явно не е и добре да се дават, но все пак някакво инфо?

03 Ное 2011 13:58
Away
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #35377

Horacio B. Andreas писа: писа:
Здравей, Джордж!
Интересно ми е дали имаш някакъв специален интерес към бойните изкуства? Тренирал ли си някое?
Поздрави!
Имам много специален и силен интерес към бойните изкуства. Като ученик по време на соц. опитвах да тренирам бокс и джудо... друго нямаше. После съм се свързвал с разни школи и все оставах разочарован от "учителите"... Затова се ориентирах към теоретичната част :lol: по-безопасно и безболезнено е.
Сега на стари години малко позагубих интерес.

Nichy писа: писа:
Ами...
Аз искам да попитам какво става с новите проекти? Случва ли се нещо, върви ли...
То е ясно, че срокове не може, а явно не е и добре да се дават, но все пак някакво инфо?
Беше малко "позамръзен". Сега вече го претоплям. Като чета какви претенции имате и като ги сравнявам с реалностите на пазара бях готов да се откажа, ама мисля че открих компромисен вариант.
Трябва ми още малко време да го обмисля.

03 Ное 2011 14:34
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Въпроси към Джордж М. Джордж #35380
Е не се отказвай де...
Аз нямам претенции..
Или поне особено високи :)

03 Ное 2011 14:59
Away
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #35396

Nichy писа: писа:
Е не се отказвай де...
Аз нямам претенции..
Или поне особено високи :)
Ама не съм се отказал! Напротив амбицирах се да направя вариант за "пазара" и нецензурирана версия за любителите на жанра.
Да си призная тая тема не ми се пише в стил "детска приказка", а самото заглавие книга-игра предполага, че е за деца. Поне така си мислят повечето хора. Пак по същия шаблон на мислене се предполага, че детските книжки трябва да са "добри".

По този повод винаги бързам да добавя, че в "Червената шапчица" например има: измами, изяждане на хора, изкормяне и удавяне. В "Хензел и Гретел": родителите изоставят децата си в гората, вещицата е канибал, който угоява жертвите си, а накрая я изгарят жива - ама кой ти го признава :lol:

03 Ное 2011 15:06
KirilS
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #35401

gbm писа: писа:
По този повод винаги бързам да добавя, че в "Червената шапчица" например има: измами, изяждане на хора, изкормяне и удавяне. В "Хензел и Гретел": родителите изоставят децата си в гората, вещицата е канибал, който угоява жертвите си, а накрая я изгарят жива - ама кой ти го признава :lol:

Тери Пратчет често обича да подхвърля намеци от рода на "децата са кръвожадна пасмина" :lol:

Мистър Джордж, какво те притесняват високите претенциина читателите? :D Прави като поколенията други писатели. Пиши каквото ти е кеф. И Библията си има критици, нали? :rolleyes:

03 Ное 2011 17:24
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Въпроси към Джордж М. Джордж #35435
А за какви читателски претенции става въпрос Джордо?

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 9
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти