• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
03 Юли 2011 13:13
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17705
То и аз си му гледам като на чист роман, затова и цикли явно... Отдавна ми е гранясало мисленето в насока "как от идея А да се направи КИ" и върти в коловоза на "как от идея А да се извади възможността за КИ и да се сглоби нормална".
Но, както Голиат, така и Елфите всъщност си плачат за разчупена форма. Другият възможно-експериментален вариант е един проект "Сянката на Тъмния принц", с който се бъзикам от вече близо 10 години и все не стигам до същинското му написване... пак щото не е роман, а си е всъщност КИ. Както и да е, пак се отплеснах
Проблемът с информацията на "щрихи" е точно раздробяването и пъхането в епизодите... Светът е голям, с много въртели, които непременно трябва да се обясняват и които не могат да се пуснат като "исторически обзор". Тоест, ако се прави като... проект специално за форума, ще се наложи, за да имат смисъл "блоковете" с избори, но... колко пъти може да се вмъкват "тригърнати" размишления на главния герой насред ситуация в развитие?
За пример - има един момент (с който горе-долу би трябвало да започва същинското приключение на Норф), в който въпросният Норф виси на въже пред един прозорец и чегърта решетката, а отвътре Анестор сваля стъклото. В обикновена книга това е подходящ момент героят да изпадне в лирично размишление по повод да речем идиотския начин по който те двамата крадат непотребна книга от храмова библиотека... в КИ подобно размишление ще води до замерване с яйца, домати и други хранителни продукти.
Но - може да се пробва.

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Юли 2011 13:31
Посетител
Посетител
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17710

Verge Dreamond писа: писа:
Другото от серията лесно обръщаеми проекти е един с кодовото название "Голиат", за "подземния" свят на вампирите в широките рамки на популярния в момента жанр, представян от серии като "Анита Блейк", "Истинска кръв", Дневниците на вампира, Пълнолуния-Замътнения и всичкия друг боклук, стъпил на идеята, че вампири и върколаци (и други "-лаци") живеят между нас. Тихо подозирам обаче, че материя от този тип ще изправи на нокти една камара хора и няма да се хапва с апетит. Въпреки че всъщност става дума за необичайна гледна точка, военни приключения плюс за разгадаване загадка-в-загадка-в-загадка...
Боклук?! Цял един жанр, с милиони почитатели, който всъщност е популярен може би още от времето на вашите КИ?! М-да, точно така се печели аудитория...

И да си задам и другия въпрос: наистина ли смятате, че света има нужда от поредните руси ефирни елфи?

03 Юли 2011 13:37
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17714
(Свърших си превода. :D )

Аз съм маниак на тема "показвай света на малки парченца"... така че моите предложения ще са твърде пристрастни. Но можеш да тестваш всички ни с една и съща ситуация в два различни подхода - примерно тая с обира на библиотеката:

А) един, в който въпросното размишление го има, събрано на едно място

Б) един, в който пръскаш само парчета от него, в моментите, които са най-асоциативно походящи

... Хахаха! Току-що ми хрумна идея за металитературна книга-игра с избори от сорта на "Ако предпочиташ следващата част от приключението си в по-постмодернистичен регистър - мини на 69.* Ако си оставаш фен на Азимов и прозата без преструвки - мини на 15.** "

А напоследък отвсякъде ми набиват в канчето, че елементът "игра" е жизнено важен, все едно какво правя... За излизане от цикленето, да кажем. :D

- - -

* ... където те чакат неописуеми повърни...

** ... където по-взискателният читател нашего времени умира от скука...

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

03 Юли 2011 14:07
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17732
Цял един жанр, напълно съгласна. С милиони почитатели. Когато започнах да се интересувам от конкретния жанр си дадох труда да сваля и изчета освен мадам Хамилтън, на която съм гореща фенка, също и една камара други поредици в тоя стил и дух. Признавам си, "южняшките" книжки, залегнали в основата на "Истинска кръв" лично мен ме ужасиха и отвратиха едновременно, а това е върхът на сладоледа в жанра, горе-долу. За да стигне до екрана Кръвта, минала е генерална преработка и резултатът не е лош, но общото с книгите май са само имената на героите... Боклук в тоя жанр има МНОГООООООООО ама много. За него и говоря, че е боклук. То във всеки жанр има много де, просто тук полето е по-малко и качествена литература се брои на пръстите на едната ръка, а некачествената - на пръстите на цялата американска армия.
Тук ще се захиля, уточнявайки добросъвестно, че съвсем неотдавна се натъкнах на изключително готино творение в точно въпросният жанр, на сайт за фенско творчество... там пускам лиги за продължението, дано го публикуват.
Впрочем, Елфите наистина са руси и изящни, но "поредните" не са, а и с привичната елфическа същност нямат много общо, освен че са високомерни и са дошли от другия, приказен, бряг на морето.
Хубаво - да гласуваме тогава - вампири срещу елфи. Или въобще нещо друго?

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

03 Юли 2011 14:13
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17733
Елфи, но не щото са елфи, нито щото са руси. Важното е да са изящни...

(И нямам предвид външността. :D )

Малко по-сериозно: наистина ми харесва стилът на прочетеното от "Елфите" - в частност, това, дето му викат "разказвачески глас". Ако го съхраниш - или наситиш даже повече, - виждам се как размахвам въпросната КИ (нали вече за КИ си говорим? :) ) в лицата на всички многознайковци "Няма литература в книгите-игри".

[offtopic](И "Асасините", де, Алекс, и "Асасините"... Сърцето ми е голямо, не се блъскайте. :D )[/offtopic]

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

03 Юли 2011 15:09
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17744
Интересна дискусия се е отворила тук... Конкретно по въпроса "вампири срещу елфи" бих избрал вампирите. И особено, ако ни се предостави вариант да играем с тях, подобно на "Вкусът на кръвта". Това си остава единствената книга-игра досега, в която влизахме в кожата на 'слуга на Мрака', затова ще е доста интересно да видим алтернативен вариант на игра от и в името на Злото.
И така... да очакваме ли активно твое участие в Ренесанса на жанра? И ако да, кога би могла да пуснеш нова книга-игра?

I pray to Myself for Myself

03 Юли 2011 15:26
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17748
Между вампири и русички елфи, веднага избирам вампирите. Те поне имат стил и има различаваш лесно пола :) Ама това май е по-скоро за някоя друга тема.

Върдж, един въпрос, който ме тормози от години и още един, който може би тормози и околните :D

1. Как приемаш критиката и как трябва да е понесена, за да й обърнеш внимание :P
2. Някакъв шанс, след години дори да е, да има още нещо от "Песни по космическите друми?"

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

03 Юли 2011 20:04
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17784
Това за ленивците и правилата не беше Елена а Джордж. МЕГАИГРА 8.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

03 Юли 2011 21:26
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17789
За вампирите. По чисто етични съображения, когато те убиват не го правят за твое добро.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

03 Юли 2011 21:34
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17790
Дам, определено за ленивците не е мое мнение (макар че сигурно съм дрънкала и нещо в този смисъл), но е много вероятно да съм писала нещо по повод недостатъчното време за изчитане на творчеството преди публикация. Нещата стояха така тогава: яздиш бика и се опитваш да не паднеш от него... Образно казано, разбира се. Тоест, или сервираш максимално бързо, за да спазиш срокове и ред на издаване, или отпадаш. Редакционната работа беше символична, когато я имаше въобще, и винаги е касаела "корекции на текстовата част", не проверки на пътищата и излъскване на книгата. Резултатите всички ги виждахме и тогава. Липсващи епизоди, сбъркани връзки, липсващи парчета от дневници и цели дневници дори, и всякакви такива; за качеството на текстовете не говорим. Произвеждаха се книги за по две, макс три седмици, че и по-малко; и освен това се работеше върху списанието и за списанието. Много от щуротиите за списанието, независимо дали Джордж и Любо ще си го признаят или не, са писани на крак в редакцията, докато някой друг налива вече написаните (пак на крак и набързо) други щуротии и ги странира.
Разбира се, хубаво беше да има книга от всеки веднъж месечно, но да се държиш на бика беше убийствено - особено към края почва сериозно да си личи колко ни е коствало на всички; качеството на книгите от "последните" месеци е видимо по-лошо. Още повече, че в плана без намаляване на темпото залягаха и стратове. От друга страна хубавото беше, че при производството на такива количества материал много бързо се оформяха, изпробваха и изчистваха различни системи, особено за стратовете - ако се правеха по 1 страт на 3 месеца или на 4, примерно, развитието на системите за тях щеше да е по-бавно. Добавете към това "задължителното" изчитане на книгите на другите автори... Беше си яко препускане :evil:
Накратко казано - нещата можеха да са по-различни, ако отсъстваше тази трескавост, да ме извиняват издателите, защото това е камък в тогавашната им градинка: потенциалът се изцеждаше до капка, докато пазарът съществува и дава хубав приход. На финала имахме, броейки трите основни издателства, над 10 КИ месечно на пазара - абсурд на абсурдите, меко казано. Хората не бяха в състояние не само да си купят по 12 книги за 1 месец, но и да ги прочетат.

03 Юли 2011 21:43
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17791

hameleona писа: писа:
1. Как приемаш критиката и как трябва да е понесена, за да й обърнеш внимание :P
2. Някакъв шанс, след години дори да е, да има още нещо от "Песни по космическите друми?"

1. Нормално - аз от малка съм дресирана в писателска школа да ме чупят от критика с цел подобряване на крайните резултати. По-скоро ме притеснява липсата на критика, ако има такава липса де.
2. Може и да има :D , аз Песните си ги обичам - те не са само КИ серия, има още много от тях, включително завършени стари разкази, незавършени такива, проекти и идеи...
Извън сферата на КИ Песните имат няколко съществени недостатъка, основният от които е, че не са "достоверна" научна фантастика, тоест, при фантастичен сетинг научното в тях хич го няма. Просто, на практика, са една бая шашавка и слабо-вероятна постановка за масова човешка колонизация на космоса, която принципно... да речем, че боравейки с факти е абсолютно невероятно да се случи. Но пък е забавен сетинг :evil:

03 Юли 2011 22:38
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17804
Стара фенка на разните Куест серии съм - Кингс куест и прочие. Въпреки че след един момент игрите излязоха на ново измерение... така че станах фенка на Диабло примерно (това далеч след КИ).
А и КИ принципно са си адвенчърен тип приключение, поне от моята гледна точка де. Дъгата, за съжаление, не стигна до финалното си развитие - все си мисля, че АКО бе имало възможност да излязат последната КИ и предвиденият дъго-страт, поредицата щеше да е по... добре приета? Разбираема? Интересна? знам ли и аз. Определено в излезлите си части не е кой знае какво, въпреки че ми беше забавно да я пиша. Но пък е и част от по-голям... не цикъл, по-скоро рейндж от произведения, обхващащ още няколко съвсем различни проекта, в които се появява една и съща фигура - Принцът, Скитникът, Скиталецът... и тъй нататък... наказан от съдбата герой с амнезия, който се скита през световете и трябва да върши добрини или по-скоро да поправя несправедливости.

03 Юли 2011 23:37
julleto
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17815
Здравей Върдж, харесвам много твоето творчество, но искам да те попитам какво точно се случва в поредицата за Дъгата, понеже нищо не разбрах от тези книги?

03 Юли 2011 23:41
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17816
Хех, и да не го харесваш творчеството, страшно няма. Какво се случва... ами
1) героят, сиреч ТИ, спи и сънува,че върши щуротии.
2) Призракът на Принцът-герой е призован в съня ТИ и върши щуротии
3) междувременно ти в ролята на принца-герой спасяваш няколко свята едновременно, вършейки щуротии.
4) (което не се е случило де, щото поредицата не беше завършена) с намирането на Втория край на дъгата и подсигуряването на безопасността, ТИ стабилизираш световете така, че като се събудиш утре, да има утре.
Горе-долу това беше.

Наистина не ме питайте как се играе "Служба Звездни куриери", честно грам спомен нямам от тази книга, и бройка нямам... даже не знам за какво става дума в тая книга. Тоест - досещам се :evil: , но...

04 Юли 2011 10:09
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Въпроси към Върдж(ил Дриймънд) #17849
Така, много се радвам, че ти Върджиланка се включи толкова активно на страниците на нашия форум 8-) Не мога да не вълнувам, тъй като това комай остана единствения автор, за който информацията и като цяло диалог с читателите на практика нямаше. Ето малко въпроси от мен.

1. Все още ли развъждаш кучета ? Навремето това беше едно от най - натрапчивите неща, които са ми останали като спомен от твоите книжки - игри - за това как израждаш кучката X и как тя родила безброй малки кученца. Та в тази връзка и един малък подвъпрос - беше ли нужно читателите да се запознават с тези факти ?

2. Бях силно учуден и озадачен, че Върджил Дриймънд се оказа един от най - недолюбваните автори на книги - игри като цяло, кажи - речи се нареждаше отдолу нагоре веднага след Сим Николов по количество изсипан хейт. На какво смяташ се дължи това - дали на качеството на книгите ти игри като цяло или на писанията ти в разни статии на Мегаигри, които несъмнено бяха доста лигави и нелепи - за справка материала "В мега като малки" ?

3. Защо на пазара се появиха абсолютно нечитивните и страшно боклучави следни твои произведения - "Тигрово око" и "Рубинено сърце" ? Специално "Тигрово око" сериозно ме замисли дали вече да продължавам да купувам всичко що излиза и явно постигна целта си - така и не си купих "Рубинено сърце". Дали пък Пепи просто не ви е форсирал да пишете и пишете и вие какво да правите ...

4. Най 0 голямото ти постижение несъмнено бяха т.нар. плаващи кодировки и ситуационни предмети. Не бяха ли те просто пренасяне в механиката на книгите - игри на базовата концепция на класическите компютърните куестове ала King's Quest, The Curse of the Monkey Island и подобни - карта с локации и инвентори у героя ?

5. Какво ти е мнението за най - обичаните поредици у нас - преводните "Пътят на тигъра" и "Кървав меч" и защо така и никой от вас и в частност ти не успяхте да създадете нещо толкова пълнокръвно и мащабно? Въпреки че ей на видимо е, вече в ерата на масовия интеренет, че тези две английски поредици са били най - обичани. В тази връзка и едно подвъпросче - не получавахте ли писма, които да ви насочват към това и не сте ли сте се замисляли поне да се вслушате в тях ?

6. Как оценяваш собствените си произведения от онова време ? Майкъл беше достатъчно честен да си даде реална самооценка примерно.

7. Не мислиш ли, че безумните и практически неиграеми в голямата си част "стратове" като "Карабма" просто не удариха и последния пирон ?

Сори ако съм малко груб Върджелина. И се надявам на искрени и ясни отговори.

P.S. Към въпрос номер 2 и 7 ще добавя, едно твое изказване Върдж, което доста често се споменава, а имено "Стратовете не са за мързеливци". Това твое изказване е по повод на многобройните явно писма по онова време, че стратовете са неиграеми с множеството си грешки, пропуски и прочие. На което ти смело заявяваш, че читателите не трябва да са мързеливи, а могат сами да си измислят съответните стойности ...

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.084 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Гримоар - вгледай се в очите на страхa (42 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Der
    • Yesterday 20:39
    • Флууд (5566 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 18:38
    • Февруарска форумна среща - да се преброим. (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Ал Торо
    • Yesterday 18:37

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg