Наричат ги хашишини. Името им всява страх и ненавист. Могат да проникнат навсякъде, сякаш отварят врати в самата тъкан на съзиданието. Могат да вземат живота на всекиго, султан или просяк, и с радост се разделят със своя, веднъж изпълнили задачата си. Смятат ги за демони или луди, които тровят разсъдъка си с хашиш, за да нямат страх от смъртта.
Самите те се назовават “Деца на Ал Джанна”, синове и дъщери на рая. Обгърнати в бяло от глава до пети, те вярват, че там е праведното им място. Презират земния свят, тази временна пречка по пътя, и копнеят да се слеят отново с небето. Нямат нужда от друг опиат освен вярата си, нито от друга отрова освен думите на техния пророк, Хасан ибн Сабах, Старецът от планината.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Хашишините НЕ са нинджи. Те са ПО-куул от нинджи. Точно защото не се крият. Излизат си на площада посред бял ден и ти светяват маслото пред половината град. Затова и ходят в бяло (и по други причини също).
Бе направо ше зема им пусна една отделна тема, че тая си взе и без тва.
Уейн то за Асасините пуснах цяла тема аз.
Не бъркай асасините със смотаните камикадзета. Освен това за да са толкова легендарни те са се връщали от мисия съвсем здравички и целенички. Някъде по исторически данни да си чувал за асасин, който са го хванали по време на акция? Аз може и да съм чувал, но в момента не се сещам.
Тепърва предстои да видим колко е достоверен .Исторически достоверен е сетингът, Хами - самата книга. Творческия порив на художниците не съм спъвал.
Хашишините НЕ са нинджи. Те са ПО-куул от нинджи. Точно защото не се крият. Излизат си на площада посред бял ден и ти светяват маслото пред половината град. Затова и ходят в бяло (и по други причини също).
(тихо, покрито и в сенките (или реалния аналог на тази история))
И ние си имаме такива куул типове дето посред бял ден очистват някого насред центъра на столицата. Ся дали точно в бяло са били облечени не знам.Хашишините НЕ са нинджи. Те са ПО-куул от нинджи. Точно защото не се крият. Излизат си на площада посред бял ден и ти светяват маслото пред половината град. Затова и ходят в бяло (и по други причини също).
Да, много правилно, и тъкмо ще е достъпно за повече читатели! Типични джонини от аналозите на нинджа във всяко фентъзи на фона на исторически сетинг !3. Дайовете: "Трите дузини" на Стареца, от които видяхте само един в действие, и то за малко (Абу Бурук в откъса). Абсолютни машини с (не)обясними свръхествествени умения; не се самоубиват, щото са твърде високо в йерархията и са посветени в повечето истини - пък не им се и налага. Поне докато не ги излови ъпгрейдваният Самир.
На важна личност? В общество, в което важния има една сюрия бодигардове? И градовете имат много по-малко жители от сега? И само с меле оръжие или стрела? Успех в измъкването.Аз лично нищо необяснимо не виждам в показното убийство посред бял ден - и сега се прави и не ги хващат.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas