• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Извинения

Извинения

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
14 Авг 2011 15:53
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Topic Author
Извинения #24221
По подразбиране, целта на един творец е да твори. Предприемачите са тези, които продават продукти и услуги.

Не е вярно, че по подразбиране ако човек обича книгите-игри, трябва да подкрепя опитите на Уейн да припечели нещо. А на гръмките му изявления едва ли вярват и една трета от посетителите на този форум.

Уейн, стила ти на манипулиране на общественото мнение е подходящ за Столипиново, и от ако наистина разполагаш с бира и скара.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Авг 2011 16:01
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Извинения #24222
Самата ти вяра, че "общественото мнение има нужда от манипулиране" ни поставя в съвсем различни категории, Мишо. Още от времето на Старите КИ.

Казано е просто: не гледай какво говори един човек, гледай какво върши. Дотук каквото съм казал, това съм и свършил. И ще продължа да го правя, неотклонно, стъпка по стъпка. Как стоят нещата с говоренето и вършенето при теб?

14 Авг 2011 16:09
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Извинения #24224

Ейдриън Уейн писа: писа:
Простата истина е, че форумът отдавна щеше да е мъртъв, ако я нямаше перспективата за нови книги.
Нямаш си и на идея колко много считам, че не си прав :oops: Най-малкото хвърли един бегъл поглед на раздела "Книжна борса" Общият тираж на двете излезли досега книги има доста да драпа докато стигне броя на книгите - минали от там. nixata е напълно прав - няма да копирам цялото му мнение, защото всеки може и така да го види :) Много точно казано е до последната буква :)

Всичко, което изброяваш, е валидно, разбира се, но в рамките на месец-два-три. Оттам-нататък следва неизбежен и безславен край.
Е, форума е на повече от месец-два-три и все още си върви напред и нагоре - дори и при определената липса на нови книги (две не са достатъчни). А за края - то вечни неща няма. Пък и нещо прекалено философска ще стане темата ако задълбаем натам ...сещам се за една бг песен - пееше се нещо от сорта: "още от детството мислим за пенсия"

14 Авг 2011 16:13
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Извинения #24226
По принцип, рядко намирам време да пиша, но като видях, че дискусията се насочи към това кой с каква цел е тук, имам няколко въпроса към всички автори (независимо дали участват в "Новата вълна" или не).
Те ме глождят от доста време и засягат и много други теми от форума, така, че ако модераторите преценят, могат да ги преместят и в друг раздел. Но най-вече във връзка с конкретната дискусия поне на мен ще ми разяснят кой с каква цел е тук.

1. Ако в момента сте издали или ще издавате нова книга-игра и няколко дни след като я пуснете на пазара тя бъде пусната в нета за свободен даунлоуд без ваше съгласие, как бихте реагирали?
2. Понеже в друга тема на форума върви проект за дигитализация на стари заглавия, какво би било мнението ви ако всички издадени стари заглавия (БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ) бъдат дигитализирани, пуснати за свободен даунлоуд (независмо на кой сайт), дори и ако планирате преиздаване на някои от тях?
3. Какво ви в мнението за операцията на ГДБОП срещу Читанка преди около година (на сайта, освен дурги заглавия, има и доста книги-игри, а също в издателствата, които през годините са подавали оплаквания срещу Читанка, фигурират и такива, издавали книги-игри (макар оплакванията да са за други заглавия))?
4. Бихте ли написали безплатна книга-игра само в електронен формат ? В тази връзка - бихте ли написали книга-игра с толкова голям обем, при който книжното издание би било непродаваемо и бихте ли я пуснали безплатно в нета? (давам си сметка за какъв труд става дума при толкова голям обем)

Накрая, бих искал да уточня, че нямам опит и познания в дигитализацията, така че нямам лично участие в дигитализация на книги.
Много от книгите, които ги има дигитализирани съм си ги купил и на хартиено копие (включително СЛЕД КАТО съм ги чел безплатни в нета)
Може да се каже, че харесвам книги на почти всички български и чужди автори, които съм чел, а от тези, от които съм успял, съм взел и автограф - Ал Торо, Уейн, Колин и Джордж.
От новите издания съм прочел Катаракът, а на Асасините съм прочел засега само правилата, но си ги взех още на премиерата с автограф. И двете книги съм си ги купил възможно най-скоро, след като разбрах за тях. Така че, за мен, от гледна точка на един стар фен на жанра има смисъл както от хартиени, така и от дигитални издания.
Целта на въпросите ми е да разбера от гледна точка на авторите - каква е позицията им по тях във връзка с по-добрата популяризация на жанра през 2011г.?

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

14 Авг 2011 16:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Извинения #24230

vanio_l писа: писа:

Простата истина е, че форумът отдавна щеше да е мъртъв, ако я нямаше перспективата за нови книги.
Нямаш си и на идея колко много считам, че не си прав :oops: Най-малкото хвърли един бегъл поглед на раздела "Книжна борса" Общият тираж на двете излезли досега книги има доста да драпа докато стигне броя на книгите - минали от там.
Дам, от целия форум щеше да е останала само Борсата. (И дори тя щеше да е в много по-орязан вид, щото нямаше да има достатъчно хора в нея.) Това ли ти е виждането за бъдещето на форума? Да си изтъргуваш колкото можеш от старите книги? А на кого щеше да ги продадеш, ако не бяхме събрали всички хора дотук - или ако всички те се бяха разотишли набързо, каквото почти се случи? А есента и нататък какво ще правиш, ако не е непрекъсната и масова реклама за новите книги, които непрекъснато ще докарват съвсем НОВА публика на форума и в общността.

Май наистина ще трябва заради трима-четирима човека да обяснявам цялата идея на Новата вълна. :rolleyes: Но щом трябва - трябва. Ей сега ще напиша и пусна темата.

14 Авг 2011 16:24
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Topic Author
Извинения #24231
Уейн, продължаваш да пишеш все едно си се изтъпанил пред гражданите на Столипиново.
Написах, че ти се опитваш да манипулираш общественото мнение, а не че според мен то задължително трябва да бъде манипулирано.
Просто трябва да му се обръща внимание. И ако от общественото мнение зависи успеха на твоя инициатива, все пак трябва да направиш нещо за успеха й, нали? Така като те чета, май нямаш нужда от маркетинг-специалисти или специалисти по връзки с обществеността, ти си ги разбираш нещата най-добре.

На въпроса за баланса между говорене и вършене при мен... ми, не съм толкова блестящ като теб. Но сега нещата ше се подобрят драстично заради тежкия ми фарингит.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

14 Авг 2011 16:26
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Извинения #24232
Манипулираш ;)
Не си изрязвай от мнението ми пасажа дето най те устройва да си прокараш тезата. Поеми дъх и ... прочети пак написаното от nixata :idea: Той го каза най-добре. Просто опитах да усиля ефекта от неговото мнение - явно не съм го направил както трябва :oops:

Уточнение: Мнението ми е отговор на Уейн, но Майндкрайм ме изпревари
Уточнение 2: Докато писах първото уточнение Уейн си редактира мнението :?

14 Авг 2011 16:38
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Извинения #24233

Помислете и върху това. Първият месец и аз разсъждвах така, но ако бяхме продължили без перспектива, Лисичков, който предричаше бърз и сигурен край на целият форум, щеше да се окаже прав.
Пускам ти го и тук. На Никсата отговорих веднага. Надявам се и ти да помислиш по въпроса. Никой не е следил по-отблизо от мен движенията на хора към и от форума, така че можеш да ми имаш доверие за това, което написах. А ако не искаш да вярваш на мен, вярвай на Лисичков, който казваше същото още навремето, мога да го цитирам дори. Че форумът е обречен и няма шансове да го бъде и да се разрастне въз основа само на старата публика.

Е, доказахме му, че греши - но от един момент нататък е неизбежно предсказанието му да се сбъдне. Ако отдавна мъртвият жанр не живне пак.

14 Авг 2011 18:06
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Извинения #24247
Аз също съм на мнение, че излизането на нови книги-игри даде голям живец на форума. Дали, ако такива нямаше, той щеше да умре, не се наемам да прогнозирам, но че е по-жив заради тях, за мен поне е видно.

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

16 Авг 2011 00:42
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Извинения #24502
Понеже в тази тема не получих отговори на въпросите си по-горе, нито реакция от модератор под форма на преместване или скриване в офтопик, пуснах нова тема с тях.
Надавам се да не са прекалено неудобни и все пак авторите да изразите позиция по тях.
Благодаря предварително.

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

22 Авг 2011 12:39
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Извинения #25404
Това мнение е off-topic, но в отговор на off-topic-а, започнат от Уейн, така че не виждам къде му е мястото, ако не тук.

Сега само остава да убедя и Лисичков и Анардил в това, за което Майкъл сам си е дал сметка: че всички сме на една страна и че има смисъл само от разумните критики, основани на нещо повече от строго лични предпочитания и предубеждения и изказани без лоши чувства.

Уейн, първо с теб не сме на една и съща страна. Щяхме да бъдем, ако правехме бизнес заедно. Моята позиция е, че като читател искам да си давам парите за качествен продукт. Харесвах книгите-игри навремето, харесвам някои от тях и сега, но нищо в това не ме задължава да ти бъда донор или да те подкрепям ей така за принципа.

(По същата логика всички е трябвало да си купуваме всяка книжка на Сим Николов, който лично ти доста гадничко осмива в продължение на седмици на този форум.)

Не знам дали си даваш сметка колко наивно е да се опитваш да манипулираш хората по линията: "ако не сте с мен, сте против мен". Без например да познавам Лисичков лично, оставам с впечатлението, че той е един от най-вманиачените фенове на книгите-игри - понякога, естествено, това може да доведе до пълна безкритичност към всеки боклук, по-рационалният подход, обаче, е да не се водиш по марката, а по качеството на продукта. Така че Лисичков е за пример.

Второ, бих те помоли да посочиш една моя "неразумна" критика. Поначало от един месец доста хора очакваме да отговориш на обоснованите ни оценки, макар че отдавна е видно, че все едно си говорим със стената. В тази връзка, ето ти още една причина да не сме на една страна: посредствеността ме дразни. Макар че не съм имал проблем да работя с хора, които започват зле, но полагат усилия да се учат - в крайна сметка никой не се е родил научен. Нежеланието да признаваш грешките си и да се развиваш, обаче, извиква у мен предимно презрение. Или по-конкретно: не разбирам защо "Асасините..." е издадена с това (слабо) качество, но и аз, както Блекджек (май?) щях да съм готов да си дам парите поне още веднъж за издание на ИККИ, ако бях видял поне някакъв опит за нормална самооценка (което не значи да приемеш, че критиците сме прави за всичко, разбира се, но включва аргументирана защита на "произведението" ти, а не многократното обясняване как сме некви гадняри, които, освен че си нямат друга работа, с всички сили се опитват да прецакат благородното дело, подкрепено с измъквания от типа на "ми той стилът е на Бонд, к'во" и "прочетете и втората, и третата книга, пък това да си говорим").

В тази връзка какво се случи с дългата тема, в която всички пропуски щяха да бъдат обяснени и на всички въпроси щеше да се отговори, и която ни обещаваш от седмици насам? (Моля само не ми казвай, че е "Идеите на Новата вълна", в която, освен обещанието, че по-нататък нещо щяло да се изяснява, засега друго няма.)

В заключение: точно защото искам "нова вълна" да има и би ми харесало да чета нови книги-игри от време на време, не виждам причина да си губя нервите с Уейн. Ето една прогноза (която аз смятам за базирана на анализ, но няколко души със сигурност ще обявят за празен хейт): ако Уейн скоропостижно не си промени бизнес практиките, на ИККИ му остават още най-много 3 книги живот - но по-скоро 2. А след това на всички ни многократно ще бъде напомняно, че провалът не е в гениалния автор и издател Александър, а в ония гнъсни предатели Лисичков, Анардил, Инвинсибъл, Майндкрайм... (междувременно списъкът ще се допълва).

Дано само това не се отрази опитите на Ал Торо и хората около него да предлагат все по-добър продукт ;).

22 Авг 2011 13:42
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Извинения #25414
You deserve better .

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

22 Авг 2011 14:12
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Извинения #25437
Какво по дяволите ще да значи това, Кал?

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

22 Авг 2011 14:25
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Извинения #25454
You deserve better .

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

22 Авг 2011 14:28
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Извинения #25455
горе-долу схванах. Мерси.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Извинения
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Today 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • Yesterday 13:28
    • Ледената цитадела (+ Пътуващият цирк) - общи комен... (223 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от stnmrmnv
    • 04 Дек 2025 21:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност