• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
за мен и МЕГА на БАРД

за мен и МЕГА на БАРД

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
16 Авг 2011 12:09
Kromodor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
за мен и МЕГА на БАРД #24541
С риск да разводня темата, ще добавя наблюдения.

Мислене на дребно, рано или късно, разрушава една структура. Малцина са оцелели и то никак не се развиват цветущо. С нарастващата свобода на пазара и съответно конкуреницята, такива дружества просто ще изчезнат. Естествен подбор. Друг е въпросът, че нашата родна държавица не подпомага особено този процес.

Хемимонт/д ядат големия хлаб в бг-работодадел. www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=2875

Изтеглете "Котаракът и Спасението на Аврея" безплатно
www.legacyofkreya.com
www.legacyofkreya.com/blog
www.facebook.com/legacyofkreya

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Авг 2011 12:11
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
за мен и МЕГА на БАРД #24542
[offtopic]Сега разбирам, защо Хемимонт изкараха толкова боклуци по едно време.[/offtopic]

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

16 Авг 2011 12:28
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 533
Topic Author
за мен и МЕГА на БАРД #24549
В bgrabotodatel.com човек трудно би могъл да открие добри мнения за когото и да е. Рядко тъп сайт е, с много некачествена информация. Дава се възможност на разни анонимни хора да плюят на свобода.

Пепи със сигурност е много добър художник, както е сигурно, че е слаб бизнесмен. Ако приема, че сме били приятели по времето, когато бях редактор в МЕГА, бих му дал много лоша оценка като човек заради всички лъжи. Но не сме били приятели, просто аз съм се бил подвел съвсем наивно. Така че не мога да критикувам и човешките му качества, макар че със сигурност не е "много точен".

Той фалира в МЕГА по много причини. Първо, тиражите по онова време бяха паднали до 5,000, а той беше свикнал с 10-15,000. Второ, в Плеяда две от съдружничките бяха търговки, докато в МЕГА Пепи се оправяше с всичко - и бъркаше често, и се инатеше и не си признаваше, с което си отрязваше възможността да се поправи. Сигурно има и трето, надявам се да не излезе, че е "и Мишо му беше редактор".

За парите всеки мери с различна мярка. За някои хора заплата от 4,000 лева чисто е прилична, ако дават и премии, друг се радва на 600.

Нека критики към бизнесмените да отправят хора, които поне за малко са били на тяхно място и са доказали, че са по-добри от тях. Иначе е лесно да критикуваш.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

16 Авг 2011 12:41
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
за мен и МЕГА на БАРД #24551
Когато печелиш добре, нямаш основания да плащаш на някого под пазарната му стойност. Но нямаш голяма файда да даваш на служителите си много пари, дори да печелиш много, ако знаеш, че няма къде да отидат. Когато започнат да изкарват добри пари, хората започват да обръщат внимание на други аспекти на живота и работодателят остава неприятно изненадан да установи, че количеството свършена работа намалява, мотивацията за работа и концентрацията в работата - също.

Колегите ми ме нервираха с това, че бяха глухи за призивите ми, всеки се оправяше сам и повечето трепереха да не останат и без малкото, което изкарваха. Не ги упреквам, нормално е, но тогава бях в борбата и това ме нервираше. Колегите ми формирха едно ниво, което аз трудно бих могъл да надскоча с много. Трябваше да се боря, за да получавам повече от тях (и вероятно съм получавал повравно с някои от тях, особено силни са подозренията ми към Любо Николов - той е старо куче, с много опит и връзки, спокойно може да е вземал и повече).

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

16 Авг 2011 12:42
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
за мен и МЕГА на БАРД #24552

Mindcrime писа: писа:
В bgrabotodatel.com човек трудно би могъл да открие добри мнения за когото и да е. Рядко тъп сайт е, с много некачествена информация. Дава се възможност на разни анонимни хора да плюят на свобода.

Това е вярно. :!:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

16 Авг 2011 13:17
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
за мен и МЕГА на БАРД #24563
Ти, Радо, го наричаш експлоатация. Но експлоатация от този вид има и в двете посоки. Само преди 5 години всякакви идиоти ми искаха по 2-3,000 лева заплата, само за да си замъкнат задниците на някой стол и да браузват Facebook & YouTube в работно време. И понеже беше криза за работна ръка заради бързия възход на бизнеса, все някой някъде им ги даваше. Тогава никой не казваше: "горките работодатели и управители, как се върши работа с такава сган".

Та... човек трябва да се бори, за да има избор. Или да е много талантлив. Или просто да има добър късмет. Аз се борих и бях определян като алчен тип от издателите и като нагъл егоцентрик и самохвалко от колегите си.

Pe6ka_S_Mnenie ми обясни в една друга тема следното: "Ако хванеш да обясняваш на някого в прав текст колко е тъп - това би било обидна квалификация."
Отдъхнах си, модераторът не само не ме наказа, а даже ме насърчи, макар че в прав текст определих сайт за рядко тъп:) Пък този сайт си има собственик и служители, току-виж някой съфорумник работи там... Всъщност, може би понеже не обяснявам на някого, а направо определям нещо като рядко тъпо, без да обяснявам, а?:)

Имам проблеми с езика понякога, прекалено откровен съм, до бруталност. Хора с комплекси трудно ме понасят. Осъзнавам, че на този форум ме търпят защото съм допринесъл за жанра, доказал съм и съм полезен с присъствието си.

Hater

16 Авг 2011 13:29
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
за мен и МЕГА на БАРД #24568

Pe6ka_S_Mnenie ми обясни в една друга тема следното: "Ако хванеш да обясняваш на някого в прав текст колко е тъп - това би било обидна квалификация."
Отдъхнах си, модераторът не само не ме наказа, а даже ме насърчи, макар че в прав текст определих сайт за рядко тъп:) Пък този сайт си има собственик и служители, току-виж някой съфорумник работи там... Всъщност, може би понеже не обяснявам на някого, а направо определям нещо като рядко тъпо, без да обяснявам, а?:)

Имам проблеми с езика понякога, прекалено откровен съм, до бруталност. Хора с комплекси трудно ме понасят. Осъзнавам, че на този форум ме търпят защото съм допринесъл за жанра, доказал съм и съм полезен с присъствието си.

А, не, не, нямаме регистриран потребител bgrabotodatel.com, не си сгазил лука. :mrgreen: Аз лично нямам проблем с твоето присъствие, не знам за кого говориш... :mrgreen: (Но, ей Боже, още не съм си изкрънкал автограф на някоя от любимите книги).

16 Авг 2011 14:09
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1326
за мен и МЕГА на БАРД #24577
А той Пешката ти е голям фен, затова е толкова ларж. Все пак има пълната колекция "Майндкрайм" (благодарение на един друг потребител). ;)

Що се отнася до темата.... bgrabotodatel.com са пълни смешници. Чел съм негативни неща за работни места, където съм работил и се чудех дали не бъркам нещо фирмата. Съгласен съм за мнението ти за двупосочната експолатация. За съжаление в България има фирми, в които служителите по цял ден отглеждат зеленчуци във Фейсбук и получават 3000-4000 лв заплата. Аз лично не започнах в такава компания именно заради "затъпяващата переспектива". В сегашната ми работа получавам по-малко пари в сравнение с тези, но почти всеки работен ден е един вид умствено предизвикателество. Най-удачен пример е представителството на голямата компания в България, да я наречем ХХХ (защото 100% някой форумен потребител работи там), набираща много персонал и даваща големи запалти за БГ стандарта, като всеки път когато съм задавал въпрос на мои познати, работещи там "Какво работиш?", всеки един от тях отговаря с "Работя в ХХХ". Трудно им е да дефинират какво работят и е по-лесно да кажат къде работят. Но пък в БГ е налице в своята крайност и другата експлоатация - "скъсваш си задника за жълти стотинки". Какво да се прави - явно сме народ на крайностите. "Силно да любим и мразим".
[offtopic]Явно фарингита се предава и по "форумен път". От 3 дни се възпали силно, въпреки, че не ми се беше появявал от около 3-4 години. :)[/offtopic]

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

16 Авг 2011 14:31
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
за мен и МЕГА на БАРД #24591
Радо, животът никога не е толкова черен или толкова бял. Точно това прави трудно вземането на решения.

Ето една случка. Човек от друга фирма идва с искане за заплащане, което е с около 25% над онова, което получава в момента - даваме му го и идва. Преценяваме, че ни е по възможностите, трябва ни такъв специалист (вземайки този човек, пестим време и пари за обяви, тестове, интервюта), не нарушаваме структурата на заплатите заради неговите условия... С нашето предложение в джоба (то играе ролята на парашут, дава му сила и сигурност) човекът отива при работодателя си. Казва, че са го атакували с изкушаваща оферта (рискована лъжа, понеже този познава онзи, който пее на трети... но понякога си струва да пробваш, а и е грозно да кажеш, че ти си търсил добри условия, изнудваческо звучи), но той не е много сигурен, че иска да напусне. Работодателят му веднага изравнява нашето предложение. Човекът остава във фирмата, но с много по-добри условия.

Помислете над този казус, много благодатен е за размишления, особено ако човек има поне малко опит в тези неща. Няма крив и няма прав тук, просто истинския живот. Разбира се, в моя разказ липсват доста подробности, които няма как да знам.

nixata, като видя някой да си слага мой израз за свой подпис (стига да не е това, че динозаврите са големи бозайници), логиката ме кара да залагам, че ще е по-скоро благосклонен към мен, мда:)

Hater

16 Авг 2011 14:34
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
за мен и МЕГА на БАРД #24592

Работодателят му веднага изравнява нашето предложение. Човекът остава във фирмата, но с много по-добри условия.
...

nixata, като видя някой да си слага мой израз за свой подпис (стига да не е това, че динозаврите са големи бозайници), логиката ме кара да залагам, че ще е по-скоро благосклонен към мен, мда:)

Това да изнудваш работодателя за пари си е самоубийство - може да забави, ама няма да забрави. Когато напечения момент отмине пак ще се сети за теб, гаранция. Дето вика един колего "Тръгнеш ли си, тръгвай си - иначе - мазало."
...

А, аз и на Симича си бях сложил един подпис, със съвсем друг контекст, де... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P.S. С BGRABOTODATEL проблема е не в поддръжката, а на това че не можеш да разчиташ доколко са обективни мненията. Хората обичат да хейтят (или да се прехласват) и това е...

16 Авг 2011 14:42
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
за мен и МЕГА на БАРД #24594
:)... надявам си не си имал подобен израз.. Определено не си човек, който да не знае, че не са бозайници! :)

Тъкмо и аз щях да пиша на Радо, че в реалния живот, не е толкова просто, а винаги е комплексна ситуация, с множество фактори, които влиаят както на работодателя, така и на работника. Попадал съм в ситуацията, която описа ти, но не точно същата. След като казах, че имам по-добро предложение да кажем примерно с 30% и смятам да напусна. На мен работодателят ми каза - искам да те задържа, но мога да ти вдигна заплатата само с 15%, защото ако ти я вдигна с 30% възнаграждението ти за ескпертната ти длъжност ще е по-високо от това на еди-кой си директор дирекция, което ще е в разрез с корпоративната структура на компанията. И аз приех. Прецених, че не си заслужава риска за 15% да сменям работодател, при който съм се утвърдил и работата ми е интересна. Може и да съм сгрешил, знам ли.

Едит: Пешка, не е самоубийство според мен. Не винаги е така. Пак си има много фактори. Както се казва. Ако не си поискаш - няма да ти дадат. Работодателят му е изгодно да си трае и да не ти вдига заплатата, въпреки че е доволен от теб (мнозинството работодатели са така) и много често сам трябва да си търсиш своето, заплашвайки с напускане. Но си е хазартно - и добре да не блъфираш, а да имаш наистина по-добро предложение.

16 Авг 2011 15:07
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
за мен и МЕГА на БАРД #24600
Значи, Радо, не говоря, че това е практика или ходове, които може да правиш във всяка работа. И изобщо не летя в облаците. Естествено, ако съм например охрана, или чистач (нищо против нямам хората, които го работят), и кажа на работодателя си вдигни ми с 30% заплатата, нормално е да ми каже прав ти път независимо колко добър чистач или охрана съм, просто работата е такава. Говоря за случая, когато знаеш, че нещата, които вършиш са ценни за работодателя ти, и че е в негов интерес да те задържи там, и не всеки хванат от улицата ще му върши работата или ще му трябва година-две, за да усмее да те замести, тогава си длъжен да си гониш своето.

16 Авг 2011 22:30
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
за мен и МЕГА на БАРД #24712
[offtopic]

Nichy писа: писа:

Jasta Prasta писа: писа:
На мен за моята единствена и останала неизвестна книжчица ми платиха 100 долара. Чувствах се като чичо Скрудж, макар че парите всъщност свършиха доста бързо. :mrgreen:
А коя беше твоята книга?

Хм... Вярно, че 300 долара тогава май си бяха доста пари...
"Крилата на проклятието". Не мога да си спомня какъв е бил курса на долара през '93, но "Крилата" излезе през '98 - тъкмо след милата Виденова зима и задаващата се деноминация. П. Станимиров ми връчи една стодоларова банкнота и когато я обмених се оказа, че парите са по-малко отколкото 1 месечна стипендия. :mrgreen:[/offtopic]

Гледам и не вярвам на ушите си!

17 Авг 2011 16:02
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 19
за мен и МЕГА на БАРД #24823
А книгата беше много добра.

Сори аз офтопика, ама се чувствах длъжен да го кажа :)

18 Авг 2011 11:24
edlund
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
за мен и МЕГА на БАРД #24937
[offtopic]Четох наскоро "Крилата на проклятието" сканирана и ми хареса. [/offtopic]

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/