• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Защо съм толкова добър

Защо съм толкова добър

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
14 Авг 2011 22:54
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 44
Защо съм толкова добър #24311
Не се хващайте толкова много за детайли като думите "овце" и "овчар", а погледнете на метафората на Майкъл по-холистично. Аз лично я разбрах така: Живеем в динамичен свят, в който свободното ни време далеч не е толкова, колкото ни се иска, а възможностите да го прекараме стават все повече и по-разнообразни. Да привлечеш вниманието на хората е проблем, но да го задържиш за дълго време (или за постоянно) е още по-голям проблем. (От тук и частта с овцете, които трябва да се хранят.)

Метафората може и да е грубичка, но в случая е много вярна, защото новата вълна беше публично обявена и книгите започнаха да излизат. Сега искат или не, всички, които се занимават с възраждането на жанра ще трябва да поддържат постоянно темпото и да вървят напред. Защото всеки бизнес е като самолет. Не можеш да го спреш на едно място и или подаваш гориво и летиш нагоре или спираш да подаваш гориво и тръгваш надолу. Може и да изглежда, че стоиш на една височина, но всъщност това е случаят, в който изразходваш точно толкова енергия, колкото да не пропаднеш.

P.S. Сега ми хрумна, че сравнението с овцете (умишлено замислено или не) е малък скандален елемент, който причлича вниманието, а вероятно и успява да тролне достатъчно, за да провокира по-нататъшна дискусия. Един вид текстът на метафората я реализира в практиката :lol:

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Авг 2011 03:12
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Topic Author
Защо съм толкова добър #24332
Verge Dreamond, човек трудно се променя към добро и при теб аналитичните способности не са мръднали от нивото, на което ги помня от МЕГА на Пепи. Не си сама, на твоето ниво има много хора (на теория е възможно да има хора и с по-лоши способности от твоите), един от тях не закъсня да се похвали: illithid.

Да цитирам пак Уейн:
"Системата си работи, просто човешкият фактор в нея (човекът който отговаря за занасянето на книгите) засега не е сработил."
Не си измислям, гледам той какво е написал. Човешкият фактор е част от системата, а не нещо отделно - това е така не само според здравия разум, но и според Уейн. Така че в стремежа си да се заядете за нещо, ставате за срам и двамата.

А това с овцете... гузен негонен бяга. За аудиторията на форума използвах определението "интелигентни хора".

Забележката ми беше към Уейн, за когото всеки с критично мнение за него е много зле, много наивен... само той е върха. Няма значение колко аргументирани са забележките, той си знае само неговото. С подобно поведение скоро всеки що-годе самостоятелно мислещ човек ще се разграничи от поведението на лидера, който иска или да сте с него, или да си направите самоотвод. Цитирам лидера на новата вълна, този без когото нищо нямаше да е възможно и всичко щеше отдавна да е мъртво:
"Майкъл действително никога не е демонстрирал и най-малката съпричастност към идеята, така че не можем да го обвиним в нищо - но ако някой друг е на същото мнение, сега е моментът да си направи самоотвод, за да знаем, че не можем да разчитаме на него."

След дълго чакане, най-сетне лидерът прояви откровеност и сподели идеите си пред сподвижници и наивници (заради хората с нулеви аналитични способности и цял куп комплекси и извратени идеи за честолюбие, да уточня, че тук под наивници имам предвид хора като мен, а не като тях). Това стана в темата "Идеите на новата вълна".
Началото е гръмко и обещаващо (поне за хора, които още не са свикнали със стила на Уейн):
"Нека ви кажа всичко, което знам, за да прецените сами. Двама-трима човека дотук демонстрират доста пълно неразбиране, а сигурно и други не са съвсем наясно. Така че цялата "вътрешна информация" - на масата."
После... нищо. Празни приказки, лозунги и клишета. И ужасяващо неуместна употреба на "таргет аудитория", "квадранти" и "графика", която само затвърждава впечатлението, че авторът си няма понятие от маркетинг.
Накрая, пак характерно за стила на Уейн, се обещава още в продължението. Така дори някой да каже, че първия материал съдържа само празни приказки, Уейн многозначително ще отбележи, че ако го четат внимателно, ще стане ясно, че всичко ще си дойде на мястото с поясненията и заключението, че нещата трябва да се гледат в тяхната цялост, а не да се отдаваме на жалко хейтване.

Та, няма никакви дълбоки метафори, няма място за търсене на закодиран смисъл в моето изказване за овцете. Нека да го кажа още веднъж, по-простичко: на базата на моя скромен житейски и трудов опит смятам, че с подобен стил на поведение Уейн ще отблъсне всеки интелигентен и самоуважаващ се човек. Единствената причина, която определя подобно поведение като правилно, е Уейн да осъзнава, че няма какво да предложи на интелигентни хора, затова няма проблем да ги отблъсква, ако с това сплотява ядрото на заклетите си фенове.
Хора, които следват сляпо някого и нямат свое мнение, наричам "овце". И твърдя (неаргументирано и съвсем злонамерено, както е типично за мен), че с поведението си скоро Уейн ще остане заобиколен само от такива хора.
Всъщност, винаги ще има и клакьори, които имат някаква скрита изгода да следват лидера.
Та, това исках да кажа на Уейн. Никакви дискусии не искам да предизвиквам. И никого не обиждам.
Ако греша и той има представа какво върши, скоро ще се покрие със слава и пари.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

15 Авг 2011 14:45
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Защо съм толкова добър #24392
Мисля, че Майкъл говори за професионализъм. Ако нещо ще се прави, да е както трябва.
На мен лично ми допада този подход. Когато правиш бизнес и в нишата ти има дори само един сериозен играч посветил се на играта, шансовете за истински и траен успех са ниски ако не вложиш всичко от себе си.
Посветил си се да пишеш книги-игри: създаваш сюжет, измисляш схемите, пишеш съдържание, изпипваш детайлите и преиграваш играта си десетки пъти за да остраниш грешките - все отличителни черти на професионалиста.
Това е човек способен да влияе и променя правилата на играта. Неформалният лидер, които има потенциала да поведе отбора към победата.
Кой беше този човек през 90те? Чий приоритет номер едно беше писането на книги-игри? Мисля, че това беше Майкъл.

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

15 Авг 2011 16:07
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Защо съм толкова добър #24400
Мишо, благодаря ти искрено за досегашните съвети - и в аванс за бъдещите. Явно все пак ти пука за това, което правим. :)

Ще те помоля обаче да овладяваш страстите си по-усърдно занапред. Преки обидни квалификации (особено от автори) не се допускат на този форум. Говоря за мнението ти за Елена в първия абзац.

Иначе спокойно можеш да продължиш с изказванията си по мой адрес, намирам ги за полезни. Но към колегите недей.

15 Авг 2011 17:35
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Защо съм толкова добър #24417
Колкото повече се зачитам във форума, толкова по-малко харесвам Майкъл. При това го казвам от позицията на фен, който винаги си е казвал: "Като видя КИ от Майкъл, купувам директно. Без значение от цена, тема или каквото и да е". И неговите КИ ми доставяха голямо удоволствие - от корица до корица.

Майкъл беше водеща фигура тогава. Беше добър като автор. Правеше ми впечатление и на по-сдържан, поне в няколкото думи. Сега обаче не е. Наистина, успя да се сдържи да не критикува Уейн за проблема с онлайн разпространението. Колкото и пропусна да нападне Върдж малко след това.

Каква е ролята му във форума сега? Някои смятат, че е тук за да закопае втората вълна? Или да помогне с критика граничеща с нервни изблици?

Истината е, че Майкъл си умира да се заяжда. И тук има подходящото поле да го направи.

Относно разпространението, аз си поръчах Котаракът и Асасините на л.с. на Ал и нямах кой знае какъв проблем с доставката.

15 Авг 2011 17:39
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Защо съм толкова добър #24419
Нямам форумна култура, както вече признах. Ако модератор ми каже, че и това не може, ще го редактирам, разбира се. Но не виждам нещо невярно в него и не виждам пряка обидна квалификация.

Съжалявам, може би съм малко елитарен за масовия вкус, но не си падам по форумна демокрация, при която всеки може да ме репликира без да влага мисъл и старание и да се прави на умен. Направил съм достатъчно, за да имам право да изисквам уважение. И виждам нещо обидно за мен както в кратките включвания на Verge Dreamond и на illithid, така и в дългото мнение на Longshot.

Да вземем за пример Dark_Kaiser, който използва моята тема за извинения, за да се извини и той. Да не би да не бях прав като оцених колко му струва извинението и колко излишно и неприемливо е. Отне му час-два, за да направи точно същото като онова, заради което отнесе лошо отношение. Кой нормален човек може да търпи това и с какъв акъл?!

Уейн, ти си си ти. Не ми пука за онова, което ти правиш. Макар че вероятно е "безупречно привлекателно" и "безупречно притегателно", някакси не ми действа, може би е от старостта... Признавам, тези две фрази ме разсмяха искрено. Като всепомитащ снаряд ме разтресоха. Но само те и само толкова.

Защото съм толкова добър...

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

15 Авг 2011 17:47
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Защо съм толкова добър #24424
Защото си толкова добър, ще ти посоча една директна обида (не искам извинение). Впрочем имах намерение да напиша нещо дълго, засягащо логическите заключения, после се отказах. Който има очи, нека да гледа. Но понеже mindcrime се чудиш, къде си обидил някого, voila:

на базата на моя скромен житейски и трудов опит смятам, че с подобен стил на поведение Уейн ще отблъсне всекиинтелигентен и самоуважаващ се човек. Единствената причина, която определя подобно поведение като правилно, е Уейн да осъзнава, че няма какво да предложи на интелигентни хора, затова няма проблем да ги отблъсква, ако с това сплотява ядрото на заклетите си фенове.
Хора, които следват сляпо някого и нямат свое мнение, наричам "овце". И твърдя (неаргументирано и съвсем злонамерено, както е типично за мен), че с поведението си скоро Уейн ще остане заобиколен само от такива хора.
Всъщност, винаги ще има и клакьори, които имат някаква скрита изгода да следват лидера.

Така, дедуктивно излиза, че ако харесваш Уейн и/или творчеството му си (или ако продължиш да ги харесваш занапред):
а) неинтелигентен
б) овца
в) клакьор
г) измекяр

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

15 Авг 2011 17:52
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Защо съм толкова добър #24427

Mindcrime писа: писа:
Съжалявам, може би съм малко елитарен за масовия вкус, но не си падам по форумна демокрация, при която всеки може да ме репликира без да влага мисъл и старание и да се прави на умен. Направил съм достатъчно, за да имам право да изисквам уважение. И виждам нещо обидно за мен както в кратките включвания на Verge Dreamond и на illithid, така и в дългото мнение на Longshot.

И кое точно те обиди в моето дълго мнение (тц, тц, а аз те мислех за човек със "Сърце от камък"...) - аз ти зададох три въпроса, които наистина ме интересуваха (а мисля, че отговорите им биха били интересни и за останалите читатели на форума, като хвърлящи повече светлина върху твоята -за добро или лошо- легендарна личност). Сори, ако не изглеждат да са формулирани като с достатъчно мисъл и старание за да удовлетворят елитарния ти вкус, но пък аз все мислех, че си интелигентен пич (и още го мисля, щото интелигентността няма общо с всички онези качества които не бих ти признал).

И в тая връзка - достатъчно си умен и/или "стар", че да си наясно че уважение не може да се изисква - то трябва да се заслужи; а дали си "направил достатъчно" да го заслужиш - това го решава всеки един твой събеседник за себе си, не ти. И след като си наясно с тия неща (силно се надявам) - аре нема нужда да ни продаваш примадонски фасони.

15 Авг 2011 17:57
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Защо съм толкова добър #24428

Но не виждам нещо невярно в него и не виждам пряка обидна квалификация.
Не, но беше f***ng close. Ако хванеш да обясняваш на някого в прав текст колко е тъп - това би било обидна квалификация.

Ъъъ, нищо обидно не виждам в техните включвания - иронични или язвителни може би, но това мисля би могъл спокойно да го подминеш, при условие че всички знаем кой си и какво си направил. Няма нужда да обръщаш внимание на всички, нали? ;)

Към всички - ще помоля да свалите флейма и да се придържате към темата (доколкото разбрах - работи ли системата за доставки на Уейн, и пропаганда ли е неговото начинание с новата вълна).

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

15 Авг 2011 17:58
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Защо съм толкова добър #24429

Ro#i# писа: писа:
Колкото повече се зачитам във форума, толкова по-малко харесвам Майкъл.

Аз пък не виждам нещо по-различно в писанията му. Какъвто му беше стилът в няколкото думи, такъв е и тук. Книгите му са нещо съвсем различно. Те ставаха. Не помня да съм бил разочарован от някоя негова книга-игра. Че е имало грешки и дребни недостатъци е вярно, но това не оказва голямо влияние на цялостното преживяване.

А коментарите му тук и в книгите - те са прекалено критични и дори цинични. Поставя някакви критерии, от които дори самият той е много далеч и чудесно го разбира, а дори си го и признава. Ако приемем, че жанрът е едно дърво, то Майкъл в момента седи на един клон, близо до основата, хванал е една брадвичка и бавно, но сигурно сече дънера, докато Уейн е нависоко в короната и обяснява, че всичко е наред и няма смисъл да се паникьосваме.

15 Авг 2011 18:07
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Защо съм толкова добър #24432

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Към всички - ще помоля да свалите флейма и да се придържате към темата (доколкото разбрах - работи ли системата за доставки на Уейн, и пропаганда ли е неговото начинание с новата вълна).

Мм, не. Като зачетеш ОПто и става видно, че засегнатите теми са:

1) Личността на МАЙНДКРАЙМ
2) Подхода на МАЙНДКРАЙМ към работата
3) Как МАЙНДКРАЙМ би се справил с проблеми в работата (изрично споменава, че Уейн е само пример)

Т.е., в резюме, темата като цяло е личността на МАЙНДКРАЙМ - и май горе долу точно към нейното обсъждане сме се насочили (в необичайно солидарни придържане към ОН-топика); дали е ТОЛКОВА добър и колко точно е ТОЛКОВА предстои всеки да изложи сам за себе си - ако не беше това целта на дискусията, значи Майкъл много зле се е ориентирал със заглавието на темата

15 Авг 2011 18:23
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Защо съм толкова добър #24434
Pe6ka_S_Mnenie, упорито придаваш друга насоченост на темата:)
Темата беше обяснение на това, че всъщност на този форум се държа благо, не защото съм добричък, а защото не влагам страст. Нямаше нищо кой знае какво за коментиране, но vanio_l подхвърли небрежно "Очаквай буря и градушки как така си нарекъл хората тук овце", а Verge Dreamond и на illithid решиха да ме посочат с ръст колко съм заядлив. И така...

Lachdanan, не си прав. Няма обида в моето мнение. Просто написах, че смятам стила "айде всички да ме подкрепите или да си направите самоотвод" за неподходящ подход към интелигентни хора.

Longshot, обидно е, че след като съм се постарал да се изразя разбираемо, ти минаваш джаста-праста през моя текст. Но ето, ще ти отговоря:

При все това прави ли ме офцъ факта, че може да съм харесал или дори -О' ужаст!- не дотам долюбил Асасините, но при все това не ми е жал за парите които съм дал за нея и съм с ясното съзнание, че ще си купя и следващите евентуални книги от поредицата?
Не, не те прави овца, но не съм написал нищо, което да ти даде основание да предположиш, че според мен ще те направи овца.

какво ТИ извличаш от присъствието си тук, предвид скепсиса ти за "Новата вълна"?
Дойдох на този форум преди новата вълна, с ясната цел да споделя опит и знания за книгите-игри.

мислил/мислиш ли за собствените си "фенове" като за стадо след като сам можеш да си свидетел на техния безкритичен подоход към теб
Не, никога не съм ги определял за стадо, нито на думи, нито в мислите си.

Не разбирам с какво бяха смислени тези въпроси и какво толкова важно извличаш от отговорите им, но ето, отговорих ти. А иначе си прав, темата е точно за моята личност. Благодаря за разбирането.

Hater

15 Авг 2011 18:40
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Защо съм толкова добър #24435
Майк да споделя нещо. Твоите книги игри бяха добри не защото ти си най-добрият, а защото политиката за орязване на епизоди на Мега\Бард (от няколкото поста в коментарите на някои автори останах с това впечатление, за съкращаване на обема на книгите игри), унищожаваха качеството на книгите на другите автори.
Лесно е да кажеш, че си най-добрият след като сам не можеш да го докажеш. Изтъкни ми доводи но на база сегашни събития, а не на тези отпреди 13 години и мога и да си промена мнението.

Избери своето приключение

15 Авг 2011 20:27
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Защо съм толкова добър #24452

SatanicSlayer писа: писа:
Майк да споделя нещо. Твоите книги игри бяха добри не защото ти си най-добрият, а защото политиката за орязване на епизоди на Мега\Бард (от няколкото поста в коментарите на някои автори останах с това впечатление, за съкращаване на обема на книгите игри), унищожаваха качеството на книгите на другите автори.

:O
Е, чакай сега. И Майкъл е писал в Мега - значи при същите убиващи качеството условия. Защо тогава неговите книги в Мега (Пробивът и 3 книги за Хлапето) са много много меко казано супер (за моя вкус), а някои от книгите на останалите автори меко казано не струват (пак за моя вкус). :?:

15 Авг 2011 22:29
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Защо съм толкова добър #24476
Хлапетата не бяха с голям обем, особено първите две. За книгите си в Хермес също получих упреци, че са малки и ако изключим Пробив в NBA и Невидимата армия, склонен съм да се съглася. Дали са били по-добри от тези на конкурентите ми... всеки сам си решава.

SatanicSlayer, искаш от мен "доводи, но на база сегашни събития". Не знам дали си прочел откриващото мнение в темата. Дали разбираш, че всъщност тази тема е за моя благ нрав, а не за моите завидни качества като професионалист.

Нищо друго не виждате от мен, освен изявите ми в този форум. За мен е достатъчно да прочетеш какви мнения пиша аз и какви мнения пишат бившите ми колеги, за да добиеш усещане за разликата в класите. Но ти си го правил, вероятно, и пак не си убеден. Ами, тогава е просто - аз съм един от многото автори на книги-игри от едно време и един от малкото, които не се включват в нещото, което наричате "нова вълна".

Все пак, само от любопитство... ако по някакъв начин разбереш със сигурност, че с труда си на година изкарвам повече отколкото останалите петима автори на книги-игри, наредени със снимки на този сайт, това щеше ли да те убеди в нещо и в какво?

Не казвам, че изкарвам повече дори само от един от тях, разбира се. Просто се чудя какъв тип доводи биха те убедили, че аз категорично превъзхождам някой друг от старите автори.

Hater

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Защо съм толкова добър
Time to create page: 0.146 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ивайло - добрият цар (49 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 23:34
    • Поредица "Избери и завърти" (9 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 14:03
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • 08 Ное 2025 11:41

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност