• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Инфо за Джордж

Инфо за Джордж

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
16 Апр 2011 21:36
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 180
Инфо за Джордж #9680
здрасти на Митко и от мен!

Мите, всички на сайта сме така - опиянени от славните битки в миналото :-)

а то като гледам - и се завръща!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Апр 2011 22:31
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Инфо за Джордж #9684

Yann Gamgee писа: писа:

а то като гледам - и се завръща!

Привет Ян,
наистина това е най-радостното.

Обаче, мисля, че този път за многобройните фенове на жанра има една ВЕЛИЧЕСТВЕНА разлика: сега писателите са по-достъпни във всяко едно отношение!
Поне за мен преди е било немислимо да си приказвам и да се срещам с който и да било от писателите, пък и не само с тях.

Хахах..сещам се например и за една история свързана с твоите интервюта. През 2003 в Търговската гимназия като ученици имахме много свободни часове и аз прекарвах времето в близката компютърна зала. Тогава случайно, за пръв път ми попаднаха онези твои първи интервюта с писателите. Помня, че се развълнувах много, т.к. естествено не знаех какво се случва с писателите и понякога се случваше да мисля - "Ей, какво ли прави този и този писател сега? Дали някой няма все пак да реши да издаде нова книга" и т.н. И разбира се, разочаровах се доста, когато четейки отговорите им ставаше ясно, че нещата не са розови и скоро няма и да станат такива.

Поисках интервютата, да се принтират незабавно, като това на М.М. да е двe копия ;) Второто оформих в папка и го подарих за рождения ден на един от най-близките ми приятели, фен на М.М. :lol: - помня, че остана много доволен от подаръка.

Просто общността, която се е създала тук и продължава да се развива ми допада изключително. Сега нещата действително са по-различни и смятам, че всички страни могат и ще си съдействат за постигането на това, което всички искаме :). Има висока степен на единомислие и емоция! Кой може да ни спре?! :-)

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

16 Апр 2011 22:41
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Инфо за Джордж #9685
Помня и аз първото интервю на Майкъл, което прочетох благодарение на Ян. Удари ме доста силно, защото автора биеше точно по най-големите проблеми на жанра. Предадох го на брат ми, който също се подкефи.

Ян предай и на останалите, че тука не хапем и дори и Сим на дойде повече ще му се радваме отколкото ще го хокаме. Тези хора са ни дали страшно много, а не знам колко от тях реално осъзнават това.

Джордж я кажи сега можем ли да измамим във Войната на Понтиак - искам индианците ми да имат пушки?

Бтв Джордж много исках Пари и гангстери серията да е по-сложна в икономическия аспект на играта. Това е супер оригинално заглавие и най-много се задържах на него. Първа част не е лека по този показател, но си мисля че в 2 и 3 акцента падаше на боя а не на сметките. Убеден съм че има хора, които биха оценили такава игра. Същото важи и за Боби Блонд, който трябваше да усложни Кулите и кръчмата.

13 Сеп 2011 09:21
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Инфо за Джордж #29475
Понеже не видях тема за въпроси към Дж.М.Дж. и за това пиша тук. Негово интервю съм виждал по "втора програма". Имаха предаване специално за книги (мисля се казваше "Книжна борса"), което не пропусках. Там говореше за стратегическите игри и очаквани неща за пирати и древен Рим. Мен не ме хвана, защото след първия "страт" реших, че това не е моя жанр, а и определено не ми бяха по джоба. Иначе съм го виждал на живо на първия "Панаир на книгата", където отидох специално заради авторите на ИК "Мега". Стори ми се като чичко, което не е учудващо в предвид, че ни деляха двадесет години, но веднага си рекох – "ей тоя има много умен вид".

В една своя книга, той попита читателите, знаят ли колко войници съставят един легион. Аз определено не знаех, но исках да проверя. Тогава обаче нямаше как. Много по късно имах тоя шанш. Обаче останах разочарован. Един (римски) легион няма установена бройка. Легионите са меняли числеността си и даже в кратки периоди са се различавали силно. Така и не намерих отговора на въпроса. Или не е имал предвид римски, а аз съм се подвел по "легион"? Когато отидох в казармата установих, че военните нямат представа що е то точност. Дори най-малките войскови единици като рота и дори звод нямаха точни бройки. Те май се меняха по настроението на генщаба или по-точно по приумица на командващия поделението. В различни поделения бях в различни. Даже ни разправяха, че това, което ние имаме като звод американците имали за рота.

Имам и аз един втори въпрос (освен това, какво е имал предвид с легион). Адаша спомена, че работи в областта на програмирането и дизайна за web. Аз също се мотая в тия среди. Въпросите са повече от един. Тайна ли е къде работи? И втория, какви технологии използва и посредством какви инструменти. Това е за сверка на часовниците един вид, не че ще си сменя навиците. Силно се надявам да не е имал пред вид под технологии фалш, ас 2/3, а под дизайн мазане и рязгане с шопа.

13 Сеп 2011 09:41
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Инфо за Джордж #29480
До колкото си спомням, някой е направил коментар за бройката на войните от Легиона на Отмъстителите и Джордж беше намекнал, че никой не знае колко точно души наброява един легион.

13 Сеп 2011 10:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1204
Инфо за Джордж #29487
Това е темата която търсиш: viewtopic.php?f=65&t=900 Въпроси към Джордж =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

13 Сеп 2011 10:41
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Инфо за Джордж #29495
Благодаря Проливе, а ще е проблем ли да преместиш двете мнения там? Защото няма да е уместно да пиша втори път едно и също и така излишно да разводнявам форума.

13 Сеп 2011 10:51
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Инфо за Джордж #29496

Matrip K. писа: писа:
... В една своя книга, той попита читателите, знаят ли колко войници съставят един легион. Аз определено не знаех, но исках да проверя. Тогава обаче нямаше как. Много по късно имах тоя шанш. Обаче останах разочарован. Един (римски) легион няма установена бройка. Легионите са меняли числеността си и даже в кратки периоди са се различавали силно. Така и не намерих отговора на въпроса. Или не е имал предвид римски, а аз съм се подвел по "легион"? ...
Matrip K., за да ти отговоря трябва да ми дадеш повече информация. В коя книга и в какъв контекст съм задал въпроса. Може да съм имал предвид точно неустановения брой войници... Не си спомням къде съм писал това. За "римски легион" едва ли съм дал точно число освен ако не е "опростяване в името на играта".

За уеб дизайна... правя всички рисунки и снимки във Photoshop - мащаб 1:1. Не разтягам и не мажа. :lol: Ако ми трябват векторни илюстрации (например някое лого) използвам CorelDRAW, рисувам 1:1, експортирам като psd файл и сглобявам. Програмирам сайтовете с html и php малко javascript (основно готови модули със свободен лиценз). Аз съм от "старата школа". Работя в Dreamweaver, но само за удобство. Кода почти изцяло го пиша "на ръка". За голямо мое съжаление не владея добре флаша. Обаче напоследък губя много време да убеждавам клиентите си, че флаш-презентация не им трябва. Смятам да го науча... ако ми остане време.
Може да се каже, че работя на свободна практика. Водя се като графичен дизайнер към една малка рекламна агенция, ама тя си е почти моя.

13 Сеп 2011 11:00
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Инфо за Джордж #29499
Ще проверя и ще пиша отново. Сега има време, защото... а бе съкратиха ме леко. Само мойте поздравления за тая концепция пред клиентите. И все пак не мисля, че ще отмре скоро, колкото и да ми се иска. Инерцията му е голяма. Иначе аз предпочитам Нетбийнс (Netbeans) за мен това е съвършения инструмент за php, а Dreamweaver още преди 12-13 години не ми хареса и не го ползвам. Въпрос на вкус. Но пък чувам бил незаменим за css.

13 Сеп 2011 11:39
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
Инфо за Джордж #29514
[offtopic]

Matrip K. писа: писа:
Благодаря Проливе, а ....................

Хаха + 1000 за "Пролива" :lol:[/offtopic]

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Инфо за Джордж
Time to create page: 0.092 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Etom
    • Yesterday 17:10
    • Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • 05 Дек 2025 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност