Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Наистина ще е много добре. По принцип чета доста често аматьорски български разкази и подобни, но в момента съм затрупан от купища ангажименти и имам някои по-приоритетни за четене неща. При първа възможност ще изчета всичко там или поне по едно произведение на автор1. Би ми било интересно авторите да се включат в коментарите в личното творчество.
Посоката на въпроса ми е малко размита. Ако питаш за подходящи книги-игри за женската аудитория, аз се старая моите да са такива (не е основна цел, но имам едно на ум), освен това стилово гледам да не ги пиша детински, което според мен е основен фактор, отблъскващ жените, а били те й малки. Насочил съм се към малко по-горна възрастова група, като вярвам, че човек на 13-14-15 години може спокойно да чете всякаква литература. На базата на читателските мнения в тези две посоки, за момента съм доволен от резултатите в тези две направления. До колкото знам за Асасините на Персия, поредицата също ще са подходящи за женската аудитория.2. Пак да си задам текущия въпрос относно насочеността на книгите от "новата вълна", т.е.: А за жени ще има ли?!
![]()
Нямам интерес в писане в този стил, не ми е на сърцето. По мое мнение Любо Николов може да се справи в тази посока много по-добре, от всеки друг автор на книги-игри в БГ.3. Та въпросът е: дали някой от авторите е мислил за КИ за по-малки деца.
Аз благодаря за отзивчивостта@аТоро: Благодаря за изчерпателния отговор. Колкото до фаталните епизоди - ем, чак пък толкова много изнасилвания преди смъртта... Някои може да са и след Но сериозно - няма нужда да се прекалява чак до там, че накрая ще напишете Мери Сю, което всички - и добри и лоши - искат да опънат Ще се радвам (а подозирам и не само аз) ако прочета приключенията на тези твои героини, и ако потърсиш женската гледна точка във форума бихме ти я дали.
[offtopic]Нищо-нещо... Радо май е любимец на модовете, а?!Нищо подобно - има си конкретни други теми за целта, нищо не пречи Радо да бъде поканен тук да направи включване там.
![]()
Пиша само в пълна тишина и спокойствие, изцяло на компютър. Когато живея свободен живот пиша посред нощ, примерно от 01:00 до 06:00. За нещастие рядко имам достатъчно време да вляза в подобен режим поради много фактори, затова пиша вече когато имам време. С определени песни се надъхвам преди писане, но по време на самото писане предпочитам изолация от всяка форма на външни сигнали към мозъка ми.4. Имате ли си някакви ритуали, задължителни елементи и пр., когато пишете? Елена спомена за пушенето (Ох, мъка-мъка! Напълно я разбирам.), но дали имате и други подобни? Музика? Любими текстообработващи програми? Или пък молив vs. химикалка? По кое време на денонощието пишете?
Близките ми вероятно гледаха по-скоро като някакво несериозно и невъзможно хоби, въобще на gamedesign-а във всяка една посока. След като излезе "Котаракът и Черният Нарцис", нещата са различни. Въпреки мирогледа им, за който не виня никого, няма нито един случай на проява на неуважение или пренебрежение на тази ми дейност - просто не й се отдаваше значимост. Нямам и нужда - моето и вашето мнение по въпроса ми стига напълно. Все едно да се очаква от майката на шампиона по starcraft на Канада да е била екзалтирана преди получаване на отличието му от това, че е бил добър Protoss и е играл по 16 часа на ден в мазата. Някои неща не могат да се оценят от външни за сферата хора. Вероятно над 99% от хората над 35-40 в България не могат да играят игри поради психологически задръжки и не могат да ги приемат като занимание за възрастни. Нашето поколение е друго - знам, че ще играем и на по 80, живот и здраве.5. Интересно ми е как се отнасят близките ви към писането на КИ и към писането като цяло. Доколкото ми е известно за повечето автори писателството не е основен източник на доходи и се налага да го правят в свободното си време, което явно прави по-малко време с любимите хора. Как се справяте? А чувате ли често "Е, ти пак ли книги-игри си седнал да пишеш? Няма ли да напишеш най-сетне нещо сериозно?"
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas