• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
07 Сеп 2019 23:40 01 Юни 2020 18:42 от ringlas.
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 98
Topic Author
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #131969
Казано ми беше да пиша за това тук. Не знам дали е правилният субфорум. Отдавна не съм активно пишещ във форума и не съм особено сигурен какви са порядките.

Но ще разигравам книги игри на живо в своя стрийм. На теория ще бъде веднъж седмично. На практика, ще видим. направих кратко трейлърче. Елате да играем заедно, когато му дойде времето.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
Ревюта на "Призвание герой" разказите
"Печелившата ръка"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, ringlas, psicho_lg, nixata, Monevwww, the_arsonist, MurderInc

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Сеп 2019 10:45
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #131970
Това е много добра инициатива, но има вероятност да не получи публичност и г-н Къртача да се откаже след 2-ри 3ти епизод (дано греша) за това трябва да се сподели през фейсбуците на форума. Аз лично дори бих ти дал платформата си на Youtube която има над 100 000 последователя за да видя как би се получил стрийм на него, но само ако играеш да речем Българ 3 :)
Поздрави и успех

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

08 Сеп 2019 11:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #131972
При всички положения ще share-нем и в канала на книгите-игри :)
От Arx live бяха казали, че имат добра гледаемост (на сравнителна база), но там и разиграваха с хората в Twitch (имаше гласуване).
Успех, при всички положения ще гледаме.

08 Сеп 2019 14:48
koziq
Посетител
Посетител
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #131973
И аз ще шервам в страницата на Истории от някога.

28 Сеп 2019 15:01
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132078
Картачев го боли щепсела за гледаемост и публичност since 2013, тъй че не се тревожете. Единствено може да се откажа, ако не се получава интересно или ако отнема прекалеееееено много време.

Благодаря за възможността, Неделчо, но честно казано Българ не е моето нещо, а дори да реша да играя някоя от книгите, ще е на моето си местенце.

Иначе днес от 19:00 ще се случи въпросното разиграване.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

28 Сеп 2019 16:54
koziq
Посетител
Посетител
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132079
Е, щом не ти е приятно да споделяме - няма. Относно тревожността: едва ли някой от нас тримата се тревожи толкоз. Успех в начинанието!

28 Сеп 2019 18:02
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132080
Аз си споделих на FB на книги-игри, все пак това си е любопитно събитие за феновете на КИ.
@kartacha ако за хората в канала и теб ще е интересно, мога да мина за Q&A след прочита - само ми драсни дали и кога горе долу.

28 Сеп 2019 18:17
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132081
Това би било супер, честно казано. Не знам колко време ще отнеме прочитът, та затова и не мога да ти дам час. Но ако искаш прескочи около 9 или 9 и малко. Ще направим един антракт заради това. Хем хората ще се вникнали в играта и може да имат какво да питат или кажат, хем аз ще мога да си направя един чай, докато мисля въпроси.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"

28 Сеп 2019 20:35
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132082
Почна ли свърши ли?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

28 Сеп 2019 22:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132083
Почна, предполагам има още час отсега насетне.

29 Сеп 2019 01:16
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132084
Ето и запис , ако някой от изпусналите има интерес.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Efix7, DeviousRio

29 Сеп 2019 10:16 29 Сеп 2019 10:17 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132085
След първия епизод, да споделя малко впечатления от съботата вечер :)

Авторът се беше подготвил солидно преди това, очевидно сериозно опитен в сферата на стриймовете. И щом след повече от 4 часа не ми идваше да го застрелям с BFG 9000, значи прекрасно владее гласа си! :)

Шегувам се разбира се, получи се отлична дебютна сесия, като в края дори се появи Ал Торо като екстра и сподели някои интересни моменти около книгата и работата си. В края тя ми заприлича на олекотена DnD сесия, където четецът беше Водещ, а ние останалите - Приключенците. Но всичко ни беше сметнато и изчислено предварително, а изборите - структурирани преди това от Ал Торо в книгата.

Първоначално мислех, че това гласуване накъде да продължим играта ще превърне чата в говорилня, но впоследствие видях, че съм сбъркал. Явно хората бяха много добре самодисциплинирани, нещо много учудващо, поне за мен. Така играта протече много бързо, ефективно и стегнато, а играхме повече от 4 часа!

Добре, да разгледаме различните компоненти от вчерашното изживяне по-структурирано им да им "дадем" оценки.

1. Автор - опитен в областта на стрийма, но и играл различни КИ т.е. отлична оценка.
2. Layout - беше се постарал предварително и пасваше на играта; както стана ясно, той си прави такъв за всяка игра и няма някакъв базов, който да модифицира впоследствие; виждаше се всичко като на длан и използваше добре ipdf-а на книгата - много добра оценка
3. Музикална тема - първоначално ги сменяше с обявление, но после се ориентира правилно и започна да ги сменя "невидимо" в процеса на игра - добра оценка
4. Технически условия - към края те се влошиха и мисля, че тук имам върху какво да се поработи още малко - добра оценка
5. Управление на чата - командите !ki респ. !ки са страхотно попадение, поздравления за което; влизане и излизане от режим на игра - на място - много добра оценка
6. Управление на времето, паузи - длъжко си е 4 часа игра, на практика отива цялата събота вечер; по-"hard" варианта си е почивка на половината, след 2 часа, по-"soft" на всеки час по 10 мин пауза за почивка; като цяло това ще се наглася спрямо конкретната КИ - като започнем Абаносовия дракон, сигурно 4 часа ще са ни на половината - добра оценка
7. Субективно усещане - хареса ми - много добра оценка :)

В чата имаше опитни хора, играли книгата - аз, the_arsonist, kiril_ps и така, в крайна сметка "умряхме" само веднъж и не се наложи да се връщаме отначало често. На практика направихме отлично разиграване и в края имахме втория най-добър резултат, според указанията на Торо. А да, взехме и КД "Заек", което аз отчитам като много добро постижение! Провокирах автора тогава, но той не поддаде, язък! Нищо, следващия път. :)

Завършвам с няколко предложения за в бъдещето:

- честотата да не е всяка седмица, а веднъж на 2-3 седмици - оказа се, че подготовката за подобна сесия си е сериозна и отнема време; все едно Водещ да се подготви за DnD сесия
- "аудио" шапка за стрийма - нямам предвид нещо като на A State Of Trance, но примерно когато започва стрийма или влизаме в режим "на игра" да пускаш една 10-15 сек шапка с текст, че започваме - "Обратното броене започва .... настанете се добре .... наострете моливите ... начертайте дневниците ... изгонете всички разсейващи ви мисли .... играта започва .... сега! ..... и нека заровете бъдат с вас"
- "визитна картичка" за всеки стрийм - в случая ти направи трейлър, който е страхотен, но може и да е само картинки с логота, корица на книгата и дата с час на започване; идеята е да я пускаш тук в темата и да я вдигаш, за да ни напомня да не те изтървем

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Monevwww, the_arsonist, DeviousRio

01 Окт 2019 06:28
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132101
Благодаря, че така обстойно си го разписал и благодаря за добрия отзив. Определено имам да работя над координирането на действията. Не знам доколко се е забелязвало на стрийм, но четенето на книгата, писането, четенето на чата и сменянето на музикалните теми едновременно си остави белези по стрийма.

Идеята с шапката едновременно ми е насърце (като бивш радио водещ), но и не ми харесва (защото не я виждам каква трябва е в момента). Ако ме осени прозрение, ще направя някоя. Поне в правенето на шапки се бях доказал едно време, хаха.

Колкото до "визитката" на всеки епизод, също съм на кантар. Удачно е да го правя. Напълно има смисъл, но нямам капацитета да правя трейлър всеки път, а да направя нещо по-малко ще ми се струва пренебрежително някак. Със сигурност ще трябва да има някаква официалност. По-скоро ще е в аудио формат (може би и с кратко клипче за фон на аудиото). Ще го видя. Чудя се дали да нащракам нещо набързо за Абаносовия дракон или да мисля директно за следващото, за да вляза в серия после по-лесно.

А подготовката относно аудио и графично оформление действително ми отне поне два пъти повече време отколкото самото четене. Трейлъра настрана, той ми отне поне още едни 5-6-7-8 часа. Въобще, доста времеемка е цялата работа и ми се ще да си натрупам аудио фонд. С риск някои тракове да се изтъркат, ще пробвам да заделя най-добрите попадения и за следващи пъти. Те са достатъчно генерични, за да не се набиват на очи, според мен.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"

19 Окт 2019 18:00
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132237
Забравих да пиша навреме, но след 2 часа играем Котарака и Абаносовият дракон.

"Код за достъп"
Книги игри онлайн
"Печелившата ръка"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

20 Окт 2019 18:19
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube #132244

kartacha писа: писа:
Забравих да пиша навреме, но след 2 часа играем Котарака и Абаносовият дракон.

Изводите след вчерашния стрийм:

- да се обявяват по-рано тук
- да правим почивки на всеки 2 часа - цигара, кафе, чай, ром, капитанска щерка ...
- при първоначален избор на умения да има подготвен начин как да става това
- кодовите думи да са bold-нати! защото се изпускат и после играта става друга
- да сме все така готини в игрите :)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.067 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (23 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:04
    • Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg