Получени "Благодаря": 140
След известен размисъл, реших да не се възползвам от възможността да пиша отговор без реплика. Както сам казваш, няма смисъл. А в крайна сметка, не ми е особено важно дали ще изясним къде точно си ме разбрал погрешно - и в крайна сметка, не си струва влошаването на форумната атмосфера, което предпочитам да избегна.Кой тон ме е подразнил в мнението на Асен? Тонът в Теорията му, както и доводите в нея.
Аз смятам, че читавата теория е проверена в практиката. Иначе е недоказуема.
Асене, моля те, не пилей нови два часа от времето си, за да ми отговаряш, освен ако не го смяташ за крайно наложително. Аз няма да те репликирам. Не виждам как ще стигнем до някакъв консенсус.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Похвално, Ефикс!
Темата ми напомня часовете по литературно писане, които съм пропуснал в живота си.
Структурата ти за писане на книга игра изглежда правдива и сякаш си на път да се превърнеш в един от големите теоретици в обществото. (Но никога не би минал Торо, това трябва да ти е ясно)
Аз също минавам през точка 1. Имам файлове, в които записвам всяка простотия, която ми хрумне по време на ежедневието. Някои от хрумките по Българ си стояха във файла десет години и така и не видяха бял свят.
После двамата с теб се разминаваме по пътя на процеса. Идеите от първа точка са само допълнителни гегове и сценки, но не и цялостни идеи за разказ.
Когато седна да мъдря, за какво ми се пише (тоест твоята т.2), се абстрахирам от файла и се концентрирам само на съществената идея на разказа. С нея решавам кои са героите и в общи линии при мен се изчерпва процеса на първия етап с оформянето на сюжета.
След това, без да губя повече време, си налагам:
1) всеки ден да бутам историята с 1000 до 3000 думи на ден
2) всяко изречение, което напиша, да се отнася за герой или развитието на сюжета
3) да попълвам текста по епизоди, както са си номерирани в крайния си вид, без да губя време накрая за процес на преномериране (като в лист с числа от 100 епизода, които заграждам при всеки нов епизод, гледам да оставям празни около 3 епизода)
Когато съм готов, ако не започна да пиша нещо ново, то няма нужда да губя толкова време за първата редакция. Два месеца са много. Около двадесет дни до месец е добре и то, ако през това време напиша нещо ново, за да имам напредък, иначе сега с романа направих така... изчаках 30 дни да отлежи, без да подхвана нищо друго и като направих редакцията, май-май не го промених кой знае колко, по-скоро само го орязох.
След това е важно да се даде на първите читатели, но тези първи читатели трябва да се избират умно. Най-добрите за всеки са тези, които са близо до неговия вкус, иначе може да попадне на лоши за него съветници.
След това, издавай смело и каквото ще да става
Темата иначе продължава да е с грешно заглавие!
Книгите игри могат да се подобрят единствено чрез здраво бълване. Те се подобряват от самосебе си!
.
Неделчо,Това е интересно, Кире!
Обясни, как виждаш рецензията като оръжие за подобряване на книгите игри?
Каква трябва да е тя, за да е най-ефективна?
Дълга, къса, аргументирана, хейтърска, смазваща, субективна, с избирателна памет, мазна, похвална, равнодушна, от хора, които не са писали книги игри, от хора, които са писали книги игри, посочваща грешките, посочваща само плюсовете...?
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]Абе, английския не ми е силата ама тука има нещо сбъркано. Под дизайн разбираш писането на произведението ли?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas