• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
25 Апр 2013 11:53
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72599

pycku писа: писа:
С някои дребни забележки, мисля че играта е достойно продължение на първата част, дори мисля е ниво над нея. Естествено, изиграх я 1 път набързо и това са първите впечатления, предполагам уикенда ще й обърна повече време. А как се прави оценка на играта, че това май не го видях?
Упс....

Пускам тука, после ще дам на Спас да го добави:

Оценка на Играта.
Някои читатели предпочитат просто да преминат успешно през историята. Други искат да знаят, до колко добре са се справили, според автора. Този част е за тях.
Част от Кодовите Думи носят точки, както следва:

Положителни точки:
Линия + 2т
Ками +1т
Опора +1т
Гонка +3т
Битка +3т
Вълк +2т
Мускет +1т
Капан +1т
Алчен +1т
Пясък +3т
Престрелка +1т

Отрицателни точки:
Убиец -2т
Бум -1т
Крушение -2т

Сега виж крайния резултат и какво означава той:
10 или повече – Отлична Игра! Не съм успял да те затрудня ни най-малко, читателю.
7-10 – Добра Игра! Джеймс Елиът определено ще завърши в историята на Карибите, като един от най-известните пирати!
4-7 – Средна Игра! Признавам, че е можело да се справиш и по-добре, читателю. Може би си струва да започнеш от начало и да се опиташ да подобриш резултата си?
Под 4 точки – Слаба Игра! По принцип факта че си стигнал до края успешно значи, че си играл добре. Но ако се стремиш да извлечеш максимума от историята и играта…

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Апр 2013 11:55
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72600

С някои дребни забележки, мисля че играта е достойно продължение на първата част, дори мисля е ниво над нея. Естествено, изиграх я 1 път набързо и това са първите впечатления, предполагам уикенда ще й обърна повече време. А как се прави оценка на играта, че това май не го видях?

Като изключим лошата граматика, какви забележки визираш?

25 Апр 2013 16:47
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72613
- На първо място историята няма нищо изненадващо, вярно за разказ-игра си е напълно прилична. Просто с нищо не излиза от нормите и очакваното за такава пиратска история.
- Имената на благородника - Гарет Колинс. Предполагам е добре да има някакаво "дьо" или "ъф", дори в Англия са били използвани (спомням си на прима виста Даниел Дефо, който се бил преименувал, за да звучи благороднически), а така звучи като на обикновен селянин или съвременен футболист.
- На 1 място ми се стори, че пак е използвана системата за съкращаване на епизоди от първата книга и имаше леко разминаване (в момента не мога да се сетя какво).
- Също така ме издразни в началото, че нямах въобще избор дали да наема Кристоф или не. Аз лично не бих си пъхнал такъв таралеж в гащите. Вярно, предполагам е необходим за играта, но въвеждането му можеше да е по-различно (примерно, че е верен пират от Клеопатра или нещо такова, с което малко да се промени историята му). Някак си натрапването му не стана убедително, но за разказ-игра предполагам няма как да имаш по-голяма свобода на действието.
- Не на последно място, не ми се връзва близо 20 дена да се размотават в морето Клеопатра и Либърти, докато ги настигне Лупин. При положение, че Лупин има кораб, от който няма как да избягаш (т.е. значително по-бърз е), мисля че 2-3 часа разлика далеч по-бързо биха били наваксани. А не мисля и че за историята има голямо значение дали са се мандахерцали из морето 20 или 2 дни, преди да ги настигнат, след като освен първата вечер героят няма кой знае какво да прави.

Освен това мисля, че точките отношения е добре да се вкарат в оценката. Така или иначе играчът му стигат 3 (поне с такова впечатление останах), така че повече от това следва да са бонус.

Както виждаш, не са някакви големи проблеми, просто дребни елементи (без историята, но тя е по-скоро между 4 и 5 по шестобалната, т.е. е по-скоро добра и не дразни.)

25 Апр 2013 17:00
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72614

- На 1 място ми се стори, че пак е използвана системата за съкращаване на епизоди от първата книга и имаше леко разминаване (в момента не мога да се сетя какво).
- Също така ме издразни в началото, че нямах въобще избор дали да наема Кристоф или не. Аз лично не бих си пъхнал такъв таралеж в гащите. Вярно, предполагам е необходим за играта, но въвеждането му можеше да е по-различно (примерно, че е верен пират от Клеопатра или нещо такова, с което малко да се промени историята му). Някак си натрапването му не стана убедително, но за разказ-игра предполагам няма как да имаш по-голяма свобода на действието.
- Не на последно място, не ми се връзва близо 20 дена да се размотават в морето Клеопатра и Либърти, докато ги настигне Лупин. При положение, че Лупин има кораб, от който няма как да избягаш (т.е. значително по-бърз е), мисля че 2-3 часа разлика далеч по-бързо биха били наваксани. А не мисля и че за историята има голямо значение дали са се мандахерцали из морето 20 или 2 дни, преди да ги настигнат, след като освен първата вечер героят няма кой знае какво да прави.

1. Да, доста съкращаване на епизоди има. Обема ми сложи твърде тежки окови, за жалост.
2. Идеята в началото беше да има 3ма отделни. После осъзнах, че това добавя към 40-50 епизода и оставих само Кристоф. Макар че, ако се отчете средностатистическия екипаж на пиратските кораби... Кристоф е даже в добрата половина.
3. настигането е лесно, намирането трудно. Или поне с тази мисъл съм го писал. :lol:

Освен това мисля, че точките отношения е добре да се вкарат в оценката. Така или иначе играчът му стигат 3 (поне с такова впечатление останах), така че повече от това следва да са бонус.

3 точки стигат, така е. Не исках да карам играча да налучква, какво според мен е правилно в случая и какво не за максимална оценка. 3 от 7 са достатъчни за всичко - предостатъчно свобода за издънки :D

25 Апр 2013 17:31
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72615
2 часа в открито море с онези скорости не са достатъчни, за да се изгубиш от погледа им дори с просто око, да не говорим с помощни уреди. Поне така си мисля.

26 Апр 2013 15:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72661
Сега нещо съществено - да пускам ли разказа през ФБ вече? Ронина даде задна до последната редакция на мутантите, тук разбирам че такава няма да има. Реално са си цели два нови материала.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

28 Апр 2013 16:06
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72714

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Сега нещо съществено - да пускам ли разказа през ФБ вече? Ронина даде задна до последната редакция на мутантите, тук разбирам че такава няма да има. Реално са си цели два нови материала.
Още една редакция няма да има. Още една корекция... може би. :)

ПП: Някой може ли да прехвърли темата във форума за списанието? Все пак това е материал за него.

29 Апр 2013 12:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1097
Topic Author
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72742
За него е, ама е и нова игра. Та тоя раздел печели за момента =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

05 Май 2013 14:02
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72914
Хама, намерих бъг в играта - magazine.knigi-igri.net/2013/04/ ... ta/#t-_138
Лиспва 139 епизод ;D.

Даже не съм търсил просто ей така го намерих... eто това, ако не е съдба ;D.

05 Май 2013 14:13
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72915
Намерих го.

слял се е с 138 епизод. след него има @139@ , май не си го дал на нов ред и не го е хванала програмката.

06 Май 2013 23:15
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 791
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72955
Скорострелен пиратски екшън, който дори за миг не те оставя да скучаеш - карибски вълни 2.
Хареса ми темпото на действията, леката система за игра, логичността на изборите, ясният стил на изказа, изненадващият край и самият сюжет.
Ще обърна повече внимание на минусите:
- липсват описания - на моменти все едно чета попретупан текст, няма го красивия бекграунд. Атмосферата има нужда от нагнетяване, от повече багри.
- героите могат също да бъдат по-добре диференцирани като поведение, държание и излъчване. Някои от диалозите имат нужда от преработка или просто преразказване (момичето сподели как стана еди кво си, героят помоли, призна, повярва, утеши, изслуша...)
Ще споделя и някои технически неща:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
12
....Оръдията на “Либерти” се показват светкавично от амбразурите и изстрелват смъртоносния си заряд по фрегатата…
Колко е оценката ти за Точност?

В правилата на играта се говори за Точност като личностно качество на героя, а не като Точност на неговия екипаж. Според мен трябва да се добави в правилата, че Точността означава и добър подбор на екипажа в тази област, или че Точност се отнася за героя и за екипажа.

116.
Определено това ще е най-бързия начин да приключиш битката.
Ако Точността ти е 2 или 3 – мини на 68.
Ако Силата ти е 2 или 3 – мини на 72.

Имам СИЛА 2 и Точност 3 - трябва ли да избера по-голямата стойност, която Героя притежава или мога да избирам на кое да се осланям - стрелец или борец? Мисля, че е нужно допълнително пояснение в подобен епизод.

knigi-igri.bg/shop/

07 Май 2013 15:57
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #72969

dredknight писа: писа:
Намерих го.

слял се е с 138 епизод. след него има @139@ , май не си го дал на нов ред и не го е хванала програмката.

Оправено.

kiril_ps писа: писа:
Ще споделя и някои технически неща:
12
....Оръдията на “Либерти” се показват светкавично от амбразурите и изстрелват смъртоносния си заряд по фрегатата…
Колко е оценката ти за Точност?

В правилата на играта се говори за Точност като личностно качество на героя, а не като Точност на неговия екипаж. Според мен трябва да се добави в правилата, че Точността означава и добър подбор на екипажа в тази област, или че Точност се отнася за героя и за екипажа.

116.
Определено това ще е най-бързия начин да приключиш битката.
Ако Точността ти е 2 или 3 – мини на 68.
Ако Силата ти е 2 или 3 – мини на 72.

Имам СИЛА 2 и Точност 3 - трябва ли да избера по-голямата стойност, която Героя притежава или мога да избирам на кое да се осланям - стрелец или борец? Мисля, че е нужно допълнително пояснение в подобен епизод.

Избираш си според това, което мислиш, че подхожда повече. Мислех че се подразбира.

26 Май 2013 12:06
TheVaka
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 12
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #73385
Ще излезе ли на тетрадка като първа част?

27 Май 2013 14:42
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #73412

TheVaka писа: писа:
Ще излезе ли на тетрадка като първа част?

forum.knigi-igri.net/viewtopic.php?f=116&t=3378

Дай боже :)

31 Май 2013 12:02
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата #73518
Такаа интересна история винаги съм харесвал пиратските книжки.Лека,бързо се изиграва,доста добре за зарибяване на нови читатели.Все пак това мисля е основната цел.
Сега кусурите според мен:
- ми много лесна бре ,както казах сигурно е заради зарибяването на новите ам чак пък толкова.Играх я без да се замислям през просото и не успях да умра
-самия сюжет е класически-битки съкровище демек супер,ама към края с тия семейни мелодрами замяза на сапунка
-при битката ме питаха ква ми е оценката за точност-аз пък питам защо ми е такава след като изрично се казва,че корабите са на 5 метра един от друг.егати трудната стрелба рийш.освен тва след кат съм толкова близко мога да си ги потопя с оръдеен залп вместо да стреля по паулбата и да се занимавам с битки с многоброен екипаж
- и накрая,ами не разбрах за какво са ми тези точки отношения.По горе прочетох че трябвало да имам поне три ми не е вярно и без тях се минава.Единствения път който ме попитаха за тях беше там кат си говорех с мерцедеса на кораба,ама тва не ми попречи да победя

ПП Успех с и здаването и очаквам продължение :)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Time to create page: 0.077 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (23 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Meriadoc
    • Today 22:29
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg