Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Пиша като по-нов фен...
Бих се радвал и правилата за кеша да са фразирани по по-прост и ясен от текущия. В момента макар и да разбирам какво да правя, така както е написано, ме озадачава.
Моята препоръка е още във встъпителните думи и инструкции да се спомене, че има оценяване или да се посочи нещо следящо, което лесно да може да насочи към проследяване на броя хаквания. В момента дори при първо и единствено изиграване, не помня колко пъти съм хаквал, защото не всяко хакване ми дава достатъчно ясна и лесна кодова дума, която после да преброя.
Искам от предоставената ми трибуна да издигна два въпроса към хората и автора, като приемам, че може би аз не съм видял (понеже прегледах всички епизоди след изиграването снощи), та от умореност нещо не съм догледал:
1. Как се стига до епизод 50?
2. КД "пролом" някой може ли да ми спойлне в кой епизод е?
И нещо, което трябва да остане запечатано поне до Великден, освен ако не сте Къртача или агаморски редактор:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]Сякаш пък мога да ви спра, ама майтап да става:
КД "копейка" е директна препратка към политиката в момента, нали?Смисъл цялото скрито продаване на колонията/хората на вид нашественици не може да е по-пряко свързано с Костя и обслужването на Русия. Та май случайно или не се класира за конкурса с великденските яйца от броя, като аз няма да участвам, но просто тая КД много ме разсмя като осъзнах контекста й, та викам чакай да потвърдя с човека.
Бих се радвал и правилата за кеша да са фразирани по по-прост и ясен от текущия. В момента макар и да разбирам какво да правя, така както е написано, ме озадачава.
Бих се радвал на предложение как по-добре и просто да бъде описано за евентуални преиздания.
Кеш
Запасен си с два предварително подготвени алгоритъма за пробив на защитни системи, които накратко ще наричаме Кеш. Всеки кеширан алгоритъм се състои от 3 цифри. Ако по време на хакване не ти хареса комбинацията от зарове, които си хвърлил при атака, можеш да използваш Кеша си, за да си помогнеш.
Има два начина да направиш това. Ако избереш да замениш заровете си за атака с някой от Кешираните алгоритми, можеш да запазиш този алгоритъм в Кеша си дори след употребата му. Алтернативно можеш да избереш да претовариш Кеша, като добавиш към избран кеширан алгоритъм и заровете ти за атака. В такъв случай няма да можеш да го използваш съответния повече и ще трябва да го изтриеш от графата Кеш след хакването.
Избери сам два кеширани алгоритъма и запиши техните стойности в съответната графа.
В хода на играта може да бъдеш инструктиран да си запишеш допълнителни кеширани алгоритми. Няма ограничение на това колко алгоритъма можеш да си кеширал.
Например: Врагът ти има защита 3, 3, 5. Ти хвърляш 1, 2, 3. Имаш само едно съвпадение, а другите стойности се различават прекалено и ще трябва да изгубиш 5 Енергия, за да направиш хакването успешно. Тъй като в Кеша си имаш алгоритъм 3, 5, 6, решаваш, че ще го използваш, за да си помогнеш. С него заменяш своите зарове и така имаш две съвпадения. Сега ще трябва да изразходиш само 3 точки Енергия, за да хакнеш врага успешно, а и ще можеш да запазиш използвания алгоритъм в Кеша си.
Алтернативен пример: Врагът ти има защита 3, 3, 5. Ти хвърляш 1, 2, 3. Имаш в Кеша си алгоритъм 3, 5, 6, но не искаш да хабиш трите точки Енергия, които ще бъдат нужни, за да хакнеш успешно дори след употребата на Кеша. Решаваш да претовариш кеширания алгоритъм и добавяш към него заровете си за атака. В такъв
случай ще имаш атака 1, 2, 3, 3, 5, 6. Сега вече имаш пълно съвпадение и няма да е нужно да хабиш Енергия за хакването. Така употребен обаче кешираният алгоритъм е безвъзвратно нарушен и ще трябва да го изтриеш от Кеша си.
защото двама автори - опитен и пресен - биха допринесли за едно интересно приключение.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas