• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Код за достъп

Код за достъп

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
27 Дек 2025 11:04
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 57
Код за достъп #144406
Оправено и предадено ново предложение за 525.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, turbobobi

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Дек 2025 18:22
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 185
Topic Author
Код за достъп #144410
Настоящото 525 на dredknight е валидно. Имаме нов рекорд.

"Код за достъп"
Nerd Zone
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

27 Дек 2025 18:46
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 57
Код за достъп #144411
Ново предложение за 531. Решението е изпрателно на лично съобщение към автора.

27 Дек 2025 23:41
Reiko's Avatar
Reiko
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Код за достъп #144413
Хитро, г-н Efix, но няма всичките графи. Аз и листче използвах, ама нали да очерня работата трябва да кажа нещо.

28 Дек 2025 00:01
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Код за достъп #144414
Резултатът на dredknight - 531 точки е валиден!

"Код за достъп"
Nerd Zone
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dredknight, Efix7, turbobobi

02 Ян 2026 19:40 02 Ян 2026 20:14 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1157
Код за достъп #144427
Колкото и да се стремя да не се влияя от предварителни коментари на хората, няма какво да се лъжем, всеки път се влияя :D

Въпреки че бях запознат с правилата от преди, честно казано бях притеснен, че ме очаква нещо много сложно. Като добавим, че вече бяха писали ревюта хора като Симо и Бранко, плюс едно сплашване, че това било "само за специфична порода книгоиграчи", съвсем нагнети ситуацията.

Обаче си казах - няма по-голям атестат от това, че екипът на "Агамор" демократично е гласувал и го е вкарал в броя, така че трябва да им се доверя. И какво се оказа - разказът ми допадна.

За 50 епизода Картача е успял да направи много приятна игра, за което му правя евала, защото за 50 епизода рядко се получава нещо читаво.

Аз съм си компютърджия, гледам черни IDE-та по цял ден, така че белите букви на тъмен фон изобщо не ме впечатлиха (т.е. не са ми напрягали очите, въпреки че на хартия е по-различно), но оформлението като терминал/конзола за хакване беше много приятен визуален touch. Пипнато е добре визуално, макар че нямаше илюстрации. Все пак корицата ми беше малко meh.

Относно литературната част, имам забележки по стила на писане на Картача, но това са поправими неща. Разбирам, че произведението е правено първо като игра и чак после е облечено с текст, но според мен му трябва една стилова редакция, за да стане истински готино и завършено. В сюжета ми липсваше и нещо много важно - беше прекалено слабо загатнато защо и как се "рестартирам" при всяко разиграване. Имаше податки, да, но за мен не бяха достатъчно удовлетворителни. Явно идеята е да се развие това в бъдеще, но така оставя сериозна празнина в една иначе никак нелоша sci-fi хрумка.

Но не си мислете, че текстът е нещо нечитимо или дори лош. Напротив - върши си работата. Просто има нужда от шлайфане и по-добра стилистика, за да може да ангажира и да грабва повече вниманието на жадния за добра фантастика читател.

Успях да запиша постижение от 506 точки, което верифицирах с Картача, и съм доволен от прекараното време с разказа. Разбира се, ако търсите основно сюжет, а не разплитане и решаване на пъзел, може би това не е точно за вас. Но ако си падате по експерименти, смятам, че си заслужава да му хвърлите едно око.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kartacha, Efix7, turbobobi

09 Ян 2026 09:36
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1617
Код за достъп #144499
Нaправих ново постижение с 509 точки. Решението е проверено от автора.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kartacha, turbobobi

16 Ян 2026 09:28
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Код за достъп #144557
Kartacha-AccessCode_2026-01-16.png

Прикачени файлове:
Kartacha-AccessCode_2026-01-16.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

02 Фев 2026 01:41
hyper_'s Avatar
hyper_
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Код за достъп #144654
Пиша като по-нов фен (де факто завърнал се, 2026 resolutions and all към КИ), така че няма да се правя на голям разбирач. В момента се радвам как просто много от съвременните неща са ми свежи. Обаче така и не обикнах мятането на зарове за битки, съжалявам, сине на пустинята две. Но - като мятал много зарове миналата година в Kingdom Come Deliverance 2, системата на Къртача много ми допадна и с кеф я минах два пъти (че първия си умрях, признавам).

Искам от предоставената ми трибуна да издигна два въпроса към хората и автора, като приемам, че може би аз не съм видял (понеже прегледах всички епизоди след изиграването снощи), та от умореност нещо не съм догледал:
1. Как се стига до епизод 50?
2. КД "пролом" някой може ли да ми спойлне в кой епизод е?

И нещо, което трябва да остане запечатано поне до Великден, освен ако не сте Къртача или агаморски редактор:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Сякаш пък мога да ви спра, ама майтап да става:
КД "копейка" е директна препратка към политиката в момента, нали? :lol: Смисъл цялото скрито продаване на колонията/хората на вид нашественици не може да е по-пряко свързано с Костя и обслужването на Русия. Та май случайно или не се класира за конкурса с великденските яйца от броя, като аз няма да участвам, но просто тая КД много ме разсмя като осъзнах контекста й, та викам чакай да потвърдя с човека.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kartacha, Efix7

02 Фев 2026 10:00
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Код за достъп #144656

hyper_ писа:
Пиша като по-нов фен...

Здравей "По-нови фене", ето схемата на "Код за достъп", с която на всички твои въпроси ще бъде отговорено. Успех по пътищата интерактивни и нека заровете ти никога не спират да се търкалят!

Kartacha-Accesscode-Scheme.png

Прикачени файлове:
Kartacha-Accesscode-Scheme.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi, Etom

02 Фев 2026 15:31 02 Фев 2026 15:42 от turbobobi.
turbobobi's Avatar
turbobobi
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 162
Код за достъп #144659
Накратко: Много бих се радвал ако kartacha успее да се подобри стила си на писане и да ни представи още механики, които счита за интересни. Мисля, че механично Код за достъп е доста добре издържан дебют. Литературната част не ми хареса с няколко изключения. Мисля, че една бъдеща колаборация с други автори, които хумористично и/или тематично са близки до Къртача / Код за достъп - като Роджър Уилко или Джордж М. Джордж, та дори и Върдж - би бил още по-интересен, защото двама автори - опитен и пресен - биха допринесли за едно интересно приключение.

Оформление: Дори да оставя копането на програмен код и логове, още от ученическите години харесвам именно това стилистично и футуристично оформление - дали от компютърни игри или от страниците на PC Mania и Gamers' Workshop - винаги ми е било любимо. Така че лично аз нямах никакъв проблем, а даже ми беше лесно да чета текста на страниците.

Литературата: Не съм доволен. Изказът и художественият български език имат нужда от усъвършенстване. Има епизоди, които според мен съдържат "салати от думи" и псевдо-технически изказ, който обаче стои по-скоро неумел, отколкото бегло описан.
Наистина не успях да се заинтересовам от разкритията и фабулата. Почти всички епизоди ги четох с мъка и ми отне много почивки да стигна до Финал "Код за достъп" - именно заради литературната част.
Дори след редакция виждам няколко грешки - сбъркан пълен/кратък член, а и този объркващ български изказ също
Все пак си заслужава да спомена, че малките моменти на хумор ми допаднаха - едната у-ми-ра-чка и Финал "Инстинкт за самоунищожение".

Играта: Най-накрая по-интересно боравене със зарчета в книга-игра!!!! "Dice pooling" механиката е нещо, което много харесвам в настолните игри, защото е подкрепена от фактори/умения за манипулация на заровете.Тук уменията са точно такива, а имаме и "кеш"/loaded dice - похват, който в по-опростен вариант видяхме в "Отново заедно" на Майндкрайм в Призвание Герой №2.
Тук показанията на заровете не служат за "сумата ми е по-голяма от сумата ТьИ!", а е комбинаторика с риск и похвати за неговото активно преодоляване.
Възможността за натрупване на умения също приятно ме изненада, т.е. "завъртането на колелото" дава и полза в игрови смисъл, а не само да видим какво сме успели/неуспели и да действаме с тази натрупана информация.

Бих се радвал и правилата за кеша да са фразирани по по-прост и ясен от текущия. В момента макар и да разбирам какво да правя, така както е написано, ме озадачава.

Поетапното разкриване на локации за мен е ОК. Да, мисля, че скрива информация и така получаваме по-богата игра, но се чудя дали и без тях изобщо щеше да се промени "завъртането на колелото" или дори повторно разиграване - с малко налучкване/припомняне, пътят е ясен и линеен.
Бял кахър: Локациите да се казват "тайни локации" ми стоеше излишно - още от самото начало разкриваме "тайни" локации. Аха-аха всичките в произведението са познати за главния герой - само не му е светнала лампичката, че има смисъл да отиде тук или там.

Моята препоръка е още във встъпителните думи и инструкции да се спомене, че има оценяване или да се посочи нещо следящо, което лесно да може да насочи към проследяване на броя хаквания. В момента дори при първо и единствено изиграване, не помня колко пъти съм хаквал, защото не всяко хакване ми дава достатъчно ясна и лесна кодова дума, която после да преброя.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, kartacha, gbm, Efix7, snake_fang

04 Фев 2026 00:36
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Код за достъп #144664
Карам едно по едно и отговарям на това, на което имам какво да отговоря:

turbobobi писа:
Бих се радвал и правилата за кеша да са фразирани по по-прост и ясен от текущия. В момента макар и да разбирам какво да правя, така както е написано, ме озадачава.

Бих се радвал на предложение как по-добре и просто да бъде описано за евентуални преиздания.

turbobobi писа:
Моята препоръка е още във встъпителните думи и инструкции да се спомене, че има оценяване или да се посочи нещо следящо, което лесно да може да насочи към проследяване на броя хаквания. В момента дори при първо и единствено изиграване, не помня колко пъти съм хаквал, защото не всяко хакване ми дава достатъчно ясна и лесна кодова дума, която после да преброя.

Това е нещо, за което мислих много, но реших да не правя. Съображенията са следните:
- така или иначе резултат от първо изиграване най-вероятно няма да струва
- за мен това без съмнение ще въвлече много от играещите за първи път в безсмислени усилия, които ще увредят преживяването от първото изиграване. За теб то не се е получило така или иначе заради текста, но това не значи, че за други хора няма да се е (поне със сигурност не е било дизайн цел)

Уточнение: проследяването на броя хаквания не ти дава никаква информация за точкуването. Дори кои конкретни хаквания си направил не е достатъчна информация. Трябва да следиш в кои конкретни хаквания колко точно от защитите си успял да пробиеш *успешно* (не броим тези, за които си заплатил разликата с Енергия). Тях умножаваме по тях си и сумираме накрая. С други думи следенето на резултат е доста повече от "спечелих 10 битки - имам 25 точки".
Мисля, че доста хора, които не са се ангажирали с точковия режим, са пропуснали този момент. Казвам го, базирайки се на цитирани резултати от първо изиграване, които съм срещал от публикуването насам.
Точковият режим е замислен не като оценка на играта, а като отделен режим, в който играеш играта с алтернативна цел - не преминаването на историята. Съзнавам откъде идва усещането, че нещо не е окей, щом не можеш накрая да си оцениш. Такава е нормата в книгите игри в момента. Но в случая на "Код за достъп" аз съм работил за постигането на нещо алтернативно, съзнавайки че над половината хора ще го подминат. Което е окей, според мен. Не е нужно всичко да е за всекиго.

hyper_ писа:
Искам от предоставената ми трибуна да издигна два въпроса към хората и автора, като приемам, че може би аз не съм видял (понеже прегледах всички епизоди след изиграването снощи), та от умореност нещо не съм догледал:
1. Как се стига до епизод 50?
2. КД "пролом" някой може ли да ми спойлне в кой епизод е?

Отговорите в спойлер:
1. По нещастно стечение на обстоятелствата или по собствен избор, ако точкуваш. Отиваш там, когато енергията ти свърши. Върни се на правилата на играта и ще видиш по-подробна инструкция.
2. От схемата на Efix се вижда, че е на епизод 20. Тя пак е дума, която не искаш да виждаш. В тази игра провалите рядко водят до директен край, а по-скоро до допълнителни отежняващи обстоятелства. "пролом" е точно такова.

hyper_ писа:
И нещо, което трябва да остане запечатано поне до Великден, освен ако не сте Къртача или агаморски редактор:
Сякаш пък мога да ви спра, ама майтап да става:
КД "копейка" е директна препратка към политиката в момента, нали? :lol: Смисъл цялото скрито продаване на колонията/хората на вид нашественици не може да е по-пряко свързано с Костя и обслужването на Русия. Та май случайно или не се класира за конкурса с великденските яйца от броя, като аз няма да участвам, но просто тая КД много ме разсмя като осъзнах контекста й, та викам чакай да потвърдя с човека.

И моят отговор да остане запечатан до деня след Великден, когато ще съм прочел твоето:
Не помня вече как е било, защото е писана 2022. Мисля, че почти по всяка вероятност си прав, че това е била закачката. От друга гледна точка си се съмнявам, защото имаме и КД "талер". Явно съм бил на монетна тематика нещо. Възможно е копейката да е и препратка към "Мъртви души", която четох някъде по онова време. Но може и да греша. От позицията на времето си мисля, че ако ми е дошло наум от "Мъртви души", щяхме да проверяваме ходенето до складовете с КД "плюшкин" или нещо такова. Така че да, вероятно е умишлена закачка точно с псевдонационалисти като КК и немуподобните.

"Код за достъп"
Nerd Zone

04 Фев 2026 12:38
turbobobi's Avatar
turbobobi
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 162
Код за достъп #144666

kartacha писа:

turbobobi писа:

Бих се радвал на предложение как по-добре и просто да бъде описано за евентуални преиздания.

Оки, тъкмо да видя дали и аз го разбирам така както и ти като автор.

Оригинален текст:

Кеш
Запасен си с два предварително подготвени алгоритъма за пробив на защитни системи, които накратко ще наричаме Кеш. Всеки кеширан алгоритъм се състои от 3 цифри. Ако по време на хакване не ти хареса комбинацията от зарове, които си хвърлил при атака, можеш да използваш Кеша си, за да си помогнеш.
Има два начина да направиш това. Ако избереш да замениш заровете си за атака с някой от Кешираните алгоритми, можеш да запазиш този алгоритъм в Кеша си дори след употребата му. Алтернативно можеш да избереш да претовариш Кеша, като добавиш към избран кеширан алгоритъм и заровете ти за атака. В такъв случай няма да можеш да го използваш съответния повече и ще трябва да го изтриеш от графата Кеш след хакването.
Избери сам два кеширани алгоритъма и запиши техните стойности в съответната графа.
В хода на играта може да бъдеш инструктиран да си запишеш допълнителни кеширани алгоритми. Няма ограничение на това колко алгоритъма можеш да си кеширал.
Например: Врагът ти има защита 3, 3, 5. Ти хвърляш 1, 2, 3. Имаш само едно съвпадение, а другите стойности се различават прекалено и ще трябва да изгубиш 5 Енергия, за да направиш хакването успешно. Тъй като в Кеша си имаш алгоритъм 3, 5, 6, решаваш, че ще го използваш, за да си помогнеш. С него заменяш своите зарове и така имаш две съвпадения. Сега ще трябва да изразходиш само 3 точки Енергия, за да хакнеш врага успешно, а и ще можеш да запазиш използвания алгоритъм в Кеша си.
Алтернативен пример: Врагът ти има защита 3, 3, 5. Ти хвърляш 1, 2, 3. Имаш в Кеша си алгоритъм 3, 5, 6, но не искаш да хабиш трите точки Енергия, които ще бъдат нужни, за да хакнеш успешно дори след употребата на Кеша. Решаваш да претовариш кеширания алгоритъм и добавяш към него заровете си за атака. В такъв
случай ще имаш атака 1, 2, 3, 3, 5, 6. Сега вече имаш пълно съвпадение и няма да е нужно да хабиш Енергия за хакването. Така употребен обаче кешираният алгоритъм е безвъзвратно нарушен и ще трябва да го изтриеш от Кеша си.

Без ташак, ето как за мен е по-разбираемо:
Кеш
Запасен си с два предварително подготвени алгоритъма за пробив на защитни системи, които накратко ще наричаме Кеш. Всеки кеширан алгоритъм се състои от 3 цифри.
Сега хвърли два пъти по три зара - това са твоите два начални кеширани алгоритми. Запиши ги графа Кеш в дневника.
В хода на играта може да бъдеш инструктиран да си запишеш допълнителни кеширани алгоритми. Няма ограничение колко алгоритъма имаш записани.

Кешът работи по следния начин: ако по време на хакване не ти хареса комбинацията от зарове, които си хвърлил при атака, можеш да използваш Кеша си, за да си помогнеш по един от два начина:
Начин №1 - стандартен: Записваш текущите числа от заровете ти за атака в кеша и вместо тях използваш един кеширан алгоритъм. Не изтривай използвания кеширан алгоритъм от кеша си.
Пример: Врагът ти има защита 3, 3, 5. Ти хвърляш 1, 2, 3. Имаш само едно съвпадение и ще ти струва 5 т. Енергия, за да успееш да успееш, защото другите две стойности са прекалено различни от твоите. В кеша си имаш алгоритъм 3, 5, 6 - решаваш да го използваш. Сега ще ти струва само 3 т. Енергия. Не губиш използвания кеширан алгоритъм.

Начин №2 - да претовариш кеша: Добавяш трите цифри от един от кешираните ти алгоритми към текущите зарове за атака - така ще имаш общо 6 цифри, с които да боравиш. Ако избереш този начин, губиш избрания кеширан алгоритъм - изтрий го от графа Кеш в дневника след като приключи хакването.
Пример: Врагът ти има защита 3, 3, 5. Ти хвърляш 1, 2, 3. Имаш в Кеша си алгоритъм 3, 5, 6, но не искаш да хабиш 3 т. Енергия, които ще бъдат нужни, за да хакнеш успешно дори след употребата на Кеша. Решаваш да претовариш кеширания алгоритъм и добавяш към него заровете си за атака. В такъв случай ще имаш атака 1, 2, 3, 3, 5, 6. Сега вече имаш пълно съвпадение и няма да е нужно да хабиш Енергия за хакването, но се налага да изтриеш този кеширан алгоритъм, защото е безвъзвратно нарушен от претоварването.

04 Фев 2026 15:03
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Код за достъп #144669

turbobobi писа:
защото двама автори - опитен и пресен - биха допринесли за едно интересно приключение.

Ако се изпълни подобна колаборация, това би била книгата-игра на 2026-та година... :)

04 Фев 2026 15:32 04 Фев 2026 15:33 от kartacha.
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Код за достъп #144671
Боби, две големи разлики виждам.
Едното е, че цитираното мое е един блок от текст (което не помня дали беше така в отпечатания вариант, но ще се доверя, че е бил). Ще имам предвид такъв по-фрагментарен вариант на обяснение за бъдещи неща.
Второто е, че при теб начин 1 е описан сякаш запазваш заровете, които не ти харесват, като Кеш (дали отгоре на Кеша, който ще използваш вместо тях, или като добавка, така и не разбрах от твоето обяснение). Това не е начинът, по който Кешът работи в "Код за достъп". При мен кешът е предварително установен, като инвентар. В него можеш да добавяш кеширани алгоритми само на 3 строго определени места в играта. Ако хвърлиш зарове, които не ти харесат, можеш да употребиш Кеш вместо тях. Но тези зарове не се запазват никъде. Ако се оттеглим от системното, ще го обясня така: Кешът е предварително подготвен инструментариум от алгоритми, с които героят може да си служи по време на хакване, а хвърлянето на зарове е еквивалентно на неговия опит за импровизация на момента. Затова и когато враг има предимство, нямаш право на заровете.
Интересно ми е да ми кажеш кое точно в моите правила те наведе на мисълта, че можеш да запазваш нехаресаните от теб зарове в Кеш? Възможно е да е комбинацията от фразите: "С него заменяш своите зарове"; "а и ще можеш да запазиш използвания алгоритъм в Кеша си". В моите очи се подразбира, че замяната е еднопосочна, а че в Кеш запазваш използвания алгоритъм, сиреч този, който вече е бил там. Но на авторови очи не бива да се вярва толкова. Няколко пъти забелязах, че правиш аналогия с "Отново заедно" както и че наричаш системата dice-pooling, което не ми се виждаше 100% коректно, но не го изкоментирах. Вижда ми се, че си разпознал някакви сходства между двете и са те подвели да мислиш, че и в "Код за достъп" работи повече като тях. При всяко положение ми е интересно как е станало, защото си първия от когото чувам това тълкувание. Не разбирай, че ти го приписвам като отговорност, напротив, явно е могло да е по-ясно. Може би е било по-добре да приема изцяло различен - по-визуален подход. С други думи: "Тук имаш 3 кутийки, имаш 3 зарчета. Мяташ ги, Ако ти харесват, слагаш ги в кутийките, ако не ти харесват, избираш от кеша и слагаш тях в кутийките."

"Код за достъп"
Nerd Zone

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Код за достъп
Time to create page: 0.219 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Мемоарите на Краля v.3.1 (11 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Today 20:48
    • "Олтарът на тъгата" (40 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Aleks~
    • Today 20:18
    • Размисли за писането на критика за книги-игри (45 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 15:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност