• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Книжна борса
/
Търгове
/
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
10 Юли 2026 08:33
Златаров
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Topic Author
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145243
Здравейте, пуснал съм търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ във фейсбук групата "Книги-Игри Подари/Размени/Продай/Купи"
IMG_20260709_200209.jpg
IMG_20260709_200218.jpg
- www.facebook.com/groups/211921878652818 , който се интересува е добре дошъл да се включи. Мерси.
Прикачени файлове:
IMG_20260709_200209.jpg
IMG_20260709_200218.jpg

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Юли 2026 12:33
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1665
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145244
Идеята на тези книжки беше да са от фенове за фенове, с добрата воля от ЕКВУС АРТ, а не да се препродават за десетки проценти над печатната им цена.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dredknight, dechoto, banskidedo, Count Monte Kristo, snake_fang

10 Юли 2026 14:07 10 Юли 2026 14:08 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 181
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145245
Идеята сигурно е била благородна, но както се казва в една реклама - традициите не са това което бяха (Джони Уокър)
Ако Златаров честно и почтено си е платил има право да прави каквото поиска с бройката си - да я дарява, да я продва, да я гори в огъня...Не виждам как ще спрем процеса. Ако книгата си е негова, а не дадена назаем може да слага каквито иска цени. Ако има кой да купи книгата проблема не е негов, пазара е свободен.

За добро или лошо пазара не търпи празно Братята имат намерение да издадат цялата поредица, така че феновете ще получат ПнТ

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

10 Юли 2026 15:44 10 Юли 2026 15:48 от snake_fang.
snake_fang's Avatar
snake_fang
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 62
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145247
На книгата ясно пише, че е фенско издание и не е разрешена продажбата й. Феновете едно време са си плащали печата, а не са закупували комерсиален продукт. Вярно е, че тръгна практика да се продава, даже и приятели я продадоха за високи цени (защото на пазара има търсене за тази бройка). На мен лично тази бройка ми беше подарена от готин и явно принципен човек. Всеки сам си избира дали да държи на морала или да грабне кинтите. В случая аз съм съгласен с Ефикс - книгата не е предвидена за продаване и не е редно да се продава. От друга страна - Еквус ги няма, така че такива търгове не вредят на Еквус. Правата за ПТ в момента се държат от кофти хора (за които се знае, че често продават на черно). Фикшън Фабрик издават в момента официално наново цялата поредица. Техните издания обаче са с много ниско качество в почти всяко отношение, което обяснява защо това фенско издание е толкова ценно и държи такава цена на пазара. Чел съм фенското издание, много е добро (независимо някои недостатъци в превода - например в една от сцените погрешно е написано че губиш точки живот - копи/пейст грешка).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto

10 Юли 2026 18:18
MurderInc
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145248
Не искам да защитавам колегата, защото съм на вашето мнение. Но при предходния търг за същата книга се търсеха 100 евро, а форумните бардове мълчаха, дори наддаваха. Къде е разликата? Не ми отговаряйте, знам...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, Count Monte Kristo

10 Юли 2026 18:22
Златаров
Котарак
Котарак
Скрий Още
Topic Author
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145249
Ъъъ извинявам се на хората почувствали се оскърбени от моята постъпка да направя търг за книжката. Просто сега имам нужда от повече кеш пари и ще си продам някои от книжките като почна с тези, които виждам, че държат високи цени, стига да се продадат разбира се. По принцип в тази група в която съм я пуснал се продават всякакви книги-игри, кой за колкото реши. Ако цената е неадекватна и съответно няма търсене, то книжката не се продава, но ако има търсене, то тя се продава като на вторичен пазар. Хората там обичат да си купуват и продават книги от колекциите, нещата са динамични и това е част от културата и практиката на създадената вече фен база на книгите-игри.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Count Monte Kristo

10 Юли 2026 19:27 10 Юли 2026 19:57 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145250
Моралът е нещо безкрайно субективно. За един морално е да не продава книгата. За друг след като той си я е купил с лични пари, а не му е подарена, морално е да може да я продава. А цените се определят от пазара. Ако никой не предлага пари за една книга цената ще падне. * Този разговор сме го водили и преди - и за "Царичина", и за "Нинджа" а и за други книги-игри. Всеки издател/притежател на книга си определя за колко ще я продаде, а пазарът определя дали цената ще падне. За един 10 евро са много, за друг 15 евро са малко.

Само за сравнение - на "Замъкът на смъртта" пише "Книгата е ФЕНСКО издание, което се разпространява безплатно. Забранява се използването на която и да е част за търговски цели". Аз обаче я купих за 7 лева от по-предния Панаир на книгата. Сега, как при това положение някой ще ме убеди, че щом едно фенско издание, което не трябва да се продава може да се продава, не може да има има прецедент и за други?

Да, вероятно нещата са правени с идеална цел. Само че предвид, че все пак книгата се разпространява само измежду хора, които предварително са платиил печата дали наистина е с идеална цел? Знам за доста добри замисли, които през годините са били опорочени, защото не са предвидени защитни мерки, срещу хора с не толкова възвишен морал. С това съвсем не искам да кажа, че осъждам някого - било Златаров, било някой друг. С това казвам "да сте мислили, когато е трябвало, сега е късно. Книгата си е негова ще я прави каквото си иска и никой не може да му забрани. Най-лесният начин е да скъса страницата на която пиша че е за фенове и да продава
останалото"

*спомням си един министър-председател се провикна "За Бога, братя не купувайте!" в отчаян опит да овладее цените!

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

10 Юли 2026 20:03
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1665
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145251

MurderInc писа:
Не искам да защитавам колегата, защото съм на вашето мнение. Но при предходния търг за същата книга се търсеха 100 евро, а форумните бардове мълчаха, дори наддаваха. Къде е разликата? Не ми отговаряйте, знам...

Абсолютно, така беше. Аз лично наддавах и я взех. Пак аз сега обаче не мълча. Запитай се защо. Или потърси в дискорд канала чатовете и ще разбереш. Отделно и тази книга се продаваше на времето, защото печатницата не искаше да я напечата на хартия за без пари. Защо ли?

@ДжорджАл - иди си разпечатай pdf-а на Замъка в някоя печатница, тираж от 1 бройкa и ми кажи колко пари ще ти вземат и пусни тук офертата
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

10 Юли 2026 21:21 10 Юли 2026 21:27 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145252
Да кажем че го направя и после? Ако си разпечатам замъкът на Таласъмите той си е мой и мога и цена 100 евро да му сложа. Ако се купува книгата на цената която съм определил какъв е проблемът? Щом има хора да купуват, това си е за тяхна сметка. Има колекционери, които биха дали луди пари. Другото е квази-морал - тази цена е скъпа. Помня добре, че точно тази позиция защитивах и на "Царичина", "Нинджа" и пр. Не съм променил вижданията си. Пазарът определя стойността на продукта.
Ако продукта е рядък и ценен стойността хвърчи нагоре.
Ако продукта не се купува - цената пада надолу
Моралът тука няма място.

Нямам какво повече да добавя.

10 Юли 2026 22:01
Златаров
Котарак
Котарак
Скрий Още
Topic Author
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145254
Приятели, ако ми разрешите да ви наричам така?, нещата не са чак толкова драматични и разтърсващи колкото изглеждат на пръв поглед може би? Уверявам ви, че от продажбата на няколко книги-игри няма да забогатея, нито ще вляза в социалната класа на кулаците или буржоа. Съвсем малкото пари, които биха се изкарали са за текущи разходи. Аз дори като отида до Кауфланд и взема два плика с продукти, вероятно сметката е по-голяма от парите за които би се продала книжката.

10 Юли 2026 23:04
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145255
Моят съвет е да се озориш още, но да събереш пари за свой Киндъл, но после да четеш и сваляш електронни файлове на него на любимите си книги и без пари :-)

Така няма да има значение нито какво купуваш, нито какво продаваш и ще си с чисти ръце, остава единствено насладата от четенето на качествена литература, хаха.

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

10 Юли 2026 23:51 10 Юли 2026 23:51 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145256
@ Златаров - разрешавам ти.

11 Юли 2026 00:49
Златаров
Котарак
Котарак
Скрий Още
Topic Author
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145258
@ Count Monte Kristo - Мерси

@ Yann Gamgee - Аз доста от нещата ги имам на pdf и без това. Нещата опират до друго, създала се е вече група от фенове на книгите-игри, които си имаме колекции и когато ни трябва ги разширяваме, когато ни трябва ги намаляваме. Знам, че има хора, които мислят на принципа - "За всекиму по книжка, за никому по две", така де един вид по социалистически, но на практика нещата не стоят така. Има книги, които са по редки, има други книги, които пък са по-харесвани, някои хора може да имат по няколко бройки или повече от някоя книга която е рядка или която харесват. Правят се и размени. С това искам да кажа, че за да има търговия на тези книжки, която търговия е по-скоро за кеф отколкото за някаква печалба, защото колко да е печалбата от няколко продадени книги-игри? Хайде, да не продаваме движимо или недвижимо имущество, за какво говорим тук? Та за да има тази търговия, то трябва да има общо разбиране между феновете за цените на тези книжки, тоест - няма ощетени а и това е колекционерщина, не е нещо от първа необходимост, че да трябва да подсигурим базови ниски цени за "кошница" от първа необходимост. Поне така си мисля аз.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

11 Юли 2026 00:53 11 Юли 2026 00:57 от Yann Gamgee.
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145259
Прав си, брат, но нека и аз да се включа тогава - имам едно чистак-бърсак копие от "Изкупител" и му искам 200€ цена за продажба :) Барем да не продаваш съвсем сам :)

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

11 Юли 2026 01:28
Златаров
Котарак
Котарак
Скрий Още
Topic Author
(Нов) търг за „Пътят на тигъра #7 - Изкупител!“ #145263
@ Yann Gamgee - Добре си дошъл в групата, пускай обява и стискай палци да има интерес :-)

За моята бройка засега има само една оферта, но и тя ме устройва, ако се реализира.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Книжна борса
/
Търгове
/
Time to create page: 0.159 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (15 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:17
    • Гората на обречените - Иън Ливингстън - ББ БГ2 (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Efix7
    • Yesterday 16:29
    • Ивайло - добрият цар (57 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Etom
    • 12 Авг 2026 21:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност