• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Неделчо Богданов
/
Дон Мон - Неделчo Богданов

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
30 Юни 2019 21:49 30 Юни 2019 22:03 от ze BG.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Topic Author
Дон Мон - Неделчo Богданов #131606
Съвсем скоро излиза. Тема за отзиви

Ето и линк за предварителни поръчки:
ciela.com/don-mon.html

Надявам се Неделчо да направи премиера в Българ
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Stayfun

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Юни 2019 22:07
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Дон Мон - Неделчo Богданов #131607
Малко да спестя цъкане по линкове.

РЕЗЮМЕ: Книга, в която свалячът си ти.

Дон Мон е първата книга-игра за възрастни на Неделчо Богданов, човекът, който стои зад култовата поредица Българ.
В новата му творба ще срещнете същия стил, същото невероятно чувство за хумор и самоирония, както и едно ново приключение, идеално за летните месеци.

"Това е книга, в която свалячът си ти. Качваш се на круизен кораб като момче за всичко и започваш да забиваш жени, да играеш покер, да купонясваш и да трупаш точки. Можеш сам да направляваш как ще се развие сюжетът, като всяко твое решение те води към ново предизвикателство, нова жена, която да съблазниш, или към нов провал или безславно уволнение - ако сгафиш прекалено много. Ако направиш всичко правилно, можеш да се сдобиеш с титлата Дон на кораба, да спиш с десетки жени и дори да се събереш с тази, в която си отчаяно влюбен. Можеш също да отключиш и няколко скрити епизода, в които Дон Мон върши дори още по-невероятни неща."
(това ми изглежда писано от самия Неделчо и не е пипнато от професионалист)

Don_Mon.jpg

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html
Прикачени файлове:
Don_Mon.jpg

30 Юни 2019 23:34
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Дон Мон - Неделчo Богданов #131610
Оказа се, че това е стара версия на корицата.
Ето я по-новата.

Don_Mon_2.jpg

Прикачени файлове:
Don_Mon_2.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, dechoto, the_arsonist

01 Юли 2019 11:51
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 266
Дон Мон - Неделчo Богданов #131611
Значи, отсега виждам в коя ще се влюбя (тази с очилата).
За другите трябва да съм от "пийнал", през "пиян", до "кьоркютук пиян", че да тръгна да се зарибявам с тях... :dry:

Пожелавам успех на Неделчо с книгата, дано се получи и комерсиален такъв с тази корица и да опровергае преобладаващото мнение за нея, включително и моето.

01 Юли 2019 14:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Дон Мон - Неделчo Богданов #131613
Тоше, то има две с очила иначе дано наистина книгата има успех и хората не обръщат толкова внимание на ужасната бутикова корица.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

01 Юли 2019 15:44
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 599
Дон Мон - Неделчo Богданов #131616
Аз си бях внушил, че корицата ще е в стилистиката на игрите за Лари. Тази хич не ми харесва.

01 Юли 2019 17:45
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 343
Дон Мон - Неделчo Богданов #131619
На мен корицата ми харесва. Стилна и изчистена, в унисон със стилистиката на Сиела. Вярно, че не е това, с което сме свикнали в нашия тесен кръг. Но такава корица според мен е способна да привлече и мейнстрийм аудитория - разбирай дори и хора, които до момента не са чували за книги-игри. Пожелавам успех на книгата.

01 Юли 2019 20:25
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Дон Мон - Неделчo Богданов #131621
Корицата е стилна, и да, няма да спечели Пъстра никса, но Неделчо знае какво прави що се отнася до визия.
Поръчах я вече и нямам търпение!
Успех!

kiril-ps.itch.io/

02 Юли 2019 11:53
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Дон Мон - Неделчo Богданов #131622
Честно казано, мислех че това произведение е някаква ебавка и няма шанс да бъде издадено, но ето че е факт. Корицата не е лоша, само не ми става ясно тва по ръцете на момъка шурикени ли са, пеперудки ли..
Успех на Неделчо!
Кефи ме че си гони проектите и не спира да твори.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: psicho_lg, dechoto

02 Юли 2019 13:05
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Дон Мон - Неделчo Богданов #131623
Корицата е дело на Михаела - приятелката ми.
Лично си я харесвам много - ретроефектът естествено е гонен умишлено. Корицата напълно отговаря на книгата.
Няма как да рискувам с подобен анимационен стил, като на Лари 7. Бих си навлякал доста неприатности сред малките фенове на Българ и техните родители. За това и умишлено няма да има илюстрации освен няколко помагащи за покертурнира

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Der

27 Юли 2019 01:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Дон Мон - Неделчo Богданов #131732
Книгата е достъпна и на Крея:
www.legacyofkreya.com/bg/books/don-mon

Ето и моето ревю от Goodreads:
www.goodreads.com/book/show/46861921

Първоначално бях скептичен към книгата, защото макар Неделчо Богданов да има солиден авторски опит, това си му е своеобразен писателски дебют. В крайна сметка Дон Мон не само надскочи многократно очакванията ми, а се намести доста убедително в листата с любимите ми книги-игри. Освен това в момента си на излизане държи стабилно рекорда за най-голяма българска книга-игра, макар да се очаква той да бъде подобрен до края на годината от "Запад" на Сикамор Брайт.

В Дон Мон ТИ си пълна шматка, момче за всичко на круизен кораб и бързичко успяваш да се влюбиш до уши в зашеметяваща камериерка, Симона. Макар тя да е основната цел, може да се каже, че играчът сам определя доколко да е акцентът на приключението. При всички положения, всяка глава и всяка сцена са страхотен купон, а персонажите са интересни, колоритни и доста добре развити - дотолкова, че мога да се сетя за истински хора с много подобен манталитет. Всяка свалка и приятелство са интересни и, учудващо, самите избори на поведение и действия спрямо тях ме караха много да се замисля, а последствията и реакциите им бяха рядко реалистични като за книга-игра, някак си едновременно с това изключително забавни. В подбрания стил са много добре смесени комедията и реализмът, а най-успешно е цялото айляшко усещане, което ти оставя книгата - когато я завършиш се чувстваш все едно току що си изживял едно незабравимо лято. Това Неделчо успява да постигне с непретенциозен стил и уличен жаргон, които си лягат идеално на мястото в Дон Мон.

Книгата има и огромни опции за преиграване и "нагласяне" на приключението по вкуса на играча. Лично на мен характерът на Симона не ми пасна и тъй като е трудно да не се вживееш точно в тази книга-игра, реших да не се занимавам особено с нея, да си правя купона, да се оглеждам за други по-симпатични на мен персонажи и да живея ден за ден и "сцена за сцена". При всички положения с 30-40% от персонажите дори не съм се запознал при първото си разиграване, да не говорим да съм развил възможните детайлни отношения с тях, а същото важи и за сцените. Книгата става все по-разклонена в по-късните си глави.

Възможни минуси:
- текстът не е много литературен, което е идеално за Дон Мон, но на някои читатели все пак няма да им допадне; лично аз се радвам, че е такъв, иначе книгата нямаше да има този дух;
- няма илюстрации - така държеше авторът, за да не насажда директно свои представи за героите в главите на читателите и да ги остави да си ги представят сами; въпрос на вкус е и не е точно минус, а може би пропусната полза - на мен лично щяха да ми допълнят яката забава;

Препоръчвам поне с две-три ръце. Уникален продукт - няма друга такава книга-игра, което си е много жалко.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, Stayfun

27 Юли 2019 16:36
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Дон Мон - Неделчo Богданов #131735
До голяма степен съм съгласен с това, което казва Ал Торо. Книгата е доста забавна и купонджийска. Определено и моите очаквания бяха надхвърлени. В "Дон Мон" няма тежка игрова система (имаш само кодови думи и точки отношение), но е изключително разклонена и има предпоставки за различни преигравания. Неделчо има усет за хумора и този опит определено му се е получил.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Stayfun

28 Юли 2019 07:59
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Дон Мон - Неделчo Богданов #131741
Определено "Дон Мон" се оказа доста приятна изненада. Имах ужасно ниски очаквания, но явно точно тази тема пасва на Неделчо и книгата му се е получила. Изиграх я 3 пъти, а след това разрових почти всички разклонения и проверих коя мацка как се сваля. Както и Торо е писал, с едно изиграване виждаш много малко от цялото съдържание. Книгата определено те провокира да я изиграеш няколко пъти. особено пък след като на първо изиграване единствено свалих една силиконова милфка, а накрая срещнах любовта на живота и се оженихме. :) Това ме амбицира и на третото изиграване вече направих "хеттрик". Частта със скритите епизоди е добре, но някои се "отключват" чак на второ изиграване. За някои читатели може да дойде твърде "хард" и "просташка", но аз си бях ок с всичко - дори и частта с екстазито и коката не ме "възмути". Определено като тематика е нещо, което не е имало нито в старата, нито в новата вълна. А май е трябвало да има... Има си и минуси книгата, да не решите, че ме е прихванало от Торо само да хваля. Но като цяло положителното надделява и няма да изпадам в детайли.

П.П. Жалко, че няма задълго да е най-обемната книга-игра ;)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, Stayfun

29 Юли 2019 22:33 29 Юли 2019 22:40 от Shin.
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 129
Дон Мон - Неделчo Богданов #131754
И моите очаквания бяха надхвърлени. Бяха изключително ниски и пак останах изумен колко по-зле се оказа от очакваното. Впечатленията ми, които ще изложа по-долу са на базата на прочетеното само в първите три глави. За повече не ми стигнаха точките мазохизъм.

Литература: Неделчо си служи с думите така както австралопитек със софтуер за криптоанализ. И друг път съм попадал на толкова неграмотно зле написани текстове, но по форуми и коментари в социалните мрежи. Никога досега в книга издадена от издателство.
За да не съм голословен ще дам примери без да спойлвам:
"ухили се гръмогласно" - Нямам идея как можеш да се ухилиш гръмогласно. Това е като да пееш ловко например.
При първата си среща с един от персонажите в книгата Симеон я описва казвайки, че е с къса коса, която не се вижда, защото е с шапка. Не знам как успява да разбере тогава, че е с къса коса. Може би е развил някакво екстрасензорно виждане, за което не знаем.
"Барът беше романтично разположен в дъното обграден от два басейна с формата на бобови зърна" Вече си представям как като са дошли да монтират бара изискването на клиента е било барът да е разположен романтично. Какво по дяволите трябва да значи това не се наемам да разтълкувам. Останалата част от изречението е почти толкова нелепа и оставям без коментар. След това нашият герой приближава въпросния бар и сяда на един щъркел. Човек би предположил, че става дума за стол с формата на щъркел, но в текстът изрично се казва, че става дума именно за шъркел и дума не се споменава за стол.
После "имаш шанс да ти се отвори възможност" с поредната мацка, "въпреки непривлекателния момент". Да имаш шанс да ти се отвори възможност е може би нещо като да си тръгнеш, да си ходиш да си отиваш. А как един момент може да бъде непривлекателен нямам идея. Може би авторът е имал предвид ""неблагоприятен" или "неподходящ", но мога само да гадая.
След това отивайки към дискотеката Мони вижда някакви момичета които "клатушкайки се игриво се появяват отвътре", след което се качват по стълбите "дърпайки се насам-натам". Смятам, че съм човек с добре развито въображение, но все още безуспешно се опитвам да си представя как някой се клатушка игриво и все още опитвам да разбера вътре в какво са се появили въпросните момичета. "Дърпайки се насам-натам" също не мога по никакъв начин да го дешифрирам.
Малко по-късно Мони констатира, че "круизът денем е по-рехав откъм пасажери". На този етап изрази като "рехав откъм пасажери" вече не ми правят чак такова впечатление, но допускам, че говорейки за "круизът" вероятно има предвид кораба. Което е същото като вместо да кажеш "кафе машината не работеше", да кажеш "кафето не работеше", защото както кафе машината прави кафета, но самата тя не е кафе, така и круизният кораб прави круизи, но той самият не е круиз.
По-натам в книгата срещам герой, който се "ухилва със зъби". Със същия успех можеше да мигне с ухо или да подскочи с вежди.
Не след дълго наш Мони отива към сепарето на поредната си жертва, която лично го е поканила да се присъедини към компанията им, той се колебае дали да седне при тях и в крайна сметка събира смелост "уповавайки се на поканата" на въпросната "силиконова жена". Без коментар.
Не искам да продължавам нататък, въпреки че това са само една нищожна част от бисерите на които попаднах при прочетени едва 10% от книгата. Всеки епизод в нея е пълен с подобни безумия. Нямам идея как Неделчо изобщо е завършил училище, защото за целта трябва да има поне 3-ка по Български и Литература, а "литературата" в тази книга не отговаря по качество на толкова висока оценка. Използването пък на безумия като OMG в текста също ще оставя без коментар.

Герои: Нямаше как персонажите да бъдат по-плоски и непълнокръвни. Описанията им се свеждат до "секси мадама", "чаровна мацка", "дебела скандинавка", "руса сладурана" и т.н. В разговорите пък репликите на всички са в еднакъв стил и използват еднакви изразни средства, все едно Мони се е мултиплицирал и разговаря сам със себе си. Всички до един звучат като инфантилен загорял келеш, независимо дали става дума за 18 годишна студентка или за 50 годишен бизнесмен.Дори за главния герой не знаем абсолютно нищо, освен че се е разделил с последната си приятелка и толкова.

Мисля да спра дотук. Едва успях да изтикам до 3-та глава преди окончателно да се откажа от това недоразумение. Най-зле похарчените ми пари и най-зле прекараното ми време от мноооого време насам.

Единственото което мога да посоча като плюс за автора е, че е изключително продуктивен, но след като се замисля за качествата на творбата му смятам, че със същия успех бих могъл да поздравя и някой страдащ от диария за продуктивността му в тоалетната.

Нищо лично иначе.

Оценка 1/10

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, Добромир, the_arsonist

29 Юли 2019 23:03
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Дон Мон - Неделчo Богданов #131755
Много точно ревю на shin!

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Неделчо Богданов
/
Time to create page: 0.127 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност