• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
"Кървав меч"

"Кървав меч"

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 16
16 Мар 2011 13:21
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
"Кървав меч" #3496
При всичките минуси (лош превод, грешни препратки, откровени глупости, небалансирани класове), Кървав меч си беше голяма тръпка. Имаше увлекателен сюжет, динамична бойна система, много за четене :D и... мултиплеър! Имаше повече от един начин за стигане до финала, а в първите две книги и алтернативен край.
В казармата срещнах един луд фен, който си беше донесъл петте книги. Надушихме се, също като краставите магарета и ги изиграхме, вместо да се трупираме с водка "Селект" в пластмасови шишета с останалите. За по-интересно си бяхме направили собствени класове и умения. Моят беше сър Тобиас, а Башалов си избра Айкън (Икон, ако повече ви харесва). Приравнихме им характеристиките (живот, сила и т.н.) съответно към Воин и Магьосник. По едно време се присъедини и още един тип. Когато стигнехме до епизод, в който не можехме да се споразумеем накъде да тръгнем си устройвахме дуел (така утрепах един съотборник). Накрая използвахме книгата само като платформа.
Преди месец-два се чудех, как да откъсна синовете си от мониторите и се сетих за кървав меч. Цяла седмица ги разигравахме, без двете диванета да се сетят за компютърни игри.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Мар 2011 14:10
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
"Кървав меч" #3502
Евалла! Това е най-добрата реклама за КМ, която съм чел или чувал. Щом става [u:n6c88lo3]и за в казармата[/u:n6c88lo3], може да послужи за платформа на нови хрумки (днес бихме казали "модове") и щом може да откъсне хлапе от компа, значи е велика. Впрочем - аз също съм я играл заедно с племенника.

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

16 Мар 2011 14:28
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
"Кървав меч" #3511
Страхотна реклама, и добре дошъл на Lachdanan - щом е освен това и фен на Диабло, както личи по ника му

16 Мар 2011 16:04
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
"Кървав меч" #3522
В казармата ние пък играхме на Лорд и Магьосник, но пък ние не пренебрегвахме алкохола.

Избери своето приключение

16 Мар 2011 17:26
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
"Кървав меч" #3544
Късметлии сте вие - при мен в казармата народът пиеше, пушеше трева и цакаше само белот и свара. Като завалят ония стотинки, ония залози, като почнат войниците да се карат и гледат накриво...
А, забравих - с двама-трима авери яки фенове си носехме книги-игри и си ги разменяхме, четяхме, играехме и така, макар и не в комбина, а всеки за себе си самостоятелно 8-)

16 Мар 2011 19:43
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
"Кървав меч" #3558

Branimer писа: писа:
Страхотна реклама, и добре дошъл на Lachdanan - щом е освен това и фен на Диабло, както личи по ника му

Добре заварил :). Диабло 1 ме запозна със съпругата ми навремето, учех я да играе и по едно време вече играехме на други игрички :oops:

SatanicSlayer писа: писа:
В казармата ние пък играхме на Лорд и Магьосник, но пък ние не пренебрегвахме алкохола.

Че аз да не съм казал, че го пренебрегвах?!? Имах заповед да правя компания на началник-щаба, но никога не бих падал толкова ниско да се наливам с пърцуца :lol: . Ееех, разбираше му майорът - Абсолют, Смирнофф... дъъълги среднощни обсъждания на "Малки богове".

17 Мар 2011 05:12
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
"Кървав меч" #3615

SatanicSlayer писа: писа:
Ами разиграването става като обикновените ролеви игри. Като тука има по-голямо свобода на действието.

Вилорп ме помоли да му дам копие на системата, която съм ъпгрейднал за да направиме, например форумна игра.
Дали ще има желаещи. Ако има такива от утре почвам да преписвам на компютъра.
Обаче нещата са прекалено много, като по-голямата част са данни и статистики на опонентите, както и специалните им умения. Освен това има хвърляния на заровете, което аз предпочитам да видя как ги хвърляте и се мъчите. Но ако Вилорп, който е по-опитния водещ от мене е навит - почвам.
Като Водещ, винаги съм мислел, че е по-лесно да ползваш системата по сетинга на Легенда ( Dragon Warriors RPG ), отколкото да нагаждаш нова. Но всъщност системата е по-маловажна от факта, че книгите по нея съдържат и описание на сетинга, което е доста по-подробно, отколкото в Кървав Меч.
Класовете в нея са Рицар, Варварин, Убиец, Маг, Мистик и Елементалист, като последният има два варианта.
Разбира се, лично мнение, а и ми е много интересно как сте хакнали Кървав меч ;). Освен това винаги съм твърдял, че по правилата в книгата може да се води ролева игра.

Вилорп писа: писа:
Аз пък кога съм казвал че я харесвам? Има доста нелогизми и можеш да си умреш като пич само защото зарът се е катурнал в кофти посока.
Което, според автора, е достойнство на играта, а не бъг. А нелогизмите ще чакам да ми ги посочиш, защото силно подозирам, че няма да намериш нещо, което да няма обяснение, независимо дали ти е известно какво е то.

Lachdanan писа: писа:
В казармата срещнах един луд фен, който си беше донесъл петте книги. Надушихме се, също като краставите магарета и ги изиграхме, вместо да се трупираме с водка "Селект" в пластмасови шишета с останалите. За по-интересно си бяхме направили собствени класове и умения. Моят беше сър Тобиас, а Башалов си избра Айкън (Икон, ако повече ви харесва). Приравнихме им характеристиките (живот, сила и т.н.) съответно към Воин и Магьосник. По едно време се присъедини и още един тип. Когато стигнехме до епизод, в който не можехме да се споразумеем накъде да тръгнем си устройвахме дуел (така утрепах един съотборник). Накрая използвахме книгата само като платформа.
Реално сте играли ролева игра, или почти същото. Апропо, сър Тобиас е герой от ролевите сесии, водени от авторите.
Искаш ли да научиш повече, кликни тук!

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

17 Мар 2011 09:08
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
"Кървав меч" #3621

Асен писа: писа:
Реално сте играли ролева игра, или почти същото. Апропо, сър Тобиас е герой от ролевите сесии, водени от авторите.

Да, играхме ролева игра, ама не го знаехме, та методът ни сигурно е бил много първобитен. Благодаря за това допълнение към биографията на Тобиас, има нещо тъмно привлекателно да се вживяваш в ролята на фанатик (сигурно за това първият ми Диабло 2 герой беше паладин-фанатик).
Не съм много съгласен, че Тобиас е уорлок (вещер?). Използва само две нападателни заклинания - едно умствено и едно с директно поражение и двете не звучат, като черна магия. Другите му две са лечебно и повишаващо класа на доспехите му. Може би е по-подходящо да бъде определен, като паладин / тамплиер / клерик. Още повече, че рицарите капелани от Кървав меч са си баш тамплиери.

17 Мар 2011 09:22
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Кървав меч" #3627

кликни тук!
Съвсем встрани от бистренето на уклоните, направо е умилително как Емилиан Станкев е прерисувал всички оригинални илюстрации от английските издания. :rolleyes:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

17 Мар 2011 12:52
Darth Sparhawk's Avatar
Darth Sparhawk
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Кървав меч" #3684

Да, играхме ролева игра, ама не го знаехме, та методът ни сигурно е бил много първобитен. Благодаря за това допълнение към биографията на Тобиас, има нещо тъмно привлекателно да се вживяваш в ролята на фанатик (сигурно за това първият ми Диабло 2 герой беше паладин-фанатик).
Не съм много съгласен, че Тобиас е уорлок (вещер?). Използва само две нападателни заклинания - едно умствено и едно с директно поражение и двете не звучат, като черна магия. Другите му две са лечебно и повишаващо класа на доспехите му. Може би е по-подходящо да бъде определен, като паладин / тамплиер / клерик. Още повече, че рицарите капелани от Кървав меч са си баш тамплиери.

Аз съм голям фен на първобитните ролеви игри и с приятели цъкам само такива. Не са прецизни, но поне при мен удоволствието от играта се убива, когато за един удар трябва да направя контролно по математика.

17 Мар 2011 13:43
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
"Кървав меч" #3709
Кой каза, че Качулатите са тамплиери? Може и хоспиталиери да са :D

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

17 Мар 2011 14:58
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
"Кървав меч" #3742

Тарикат ХХ ранг писа: писа:

Аз бях, виноват. Като се прибави и лечителската магия на Тобиас, както и униформата му, като нищо може и да е хоспиталиер. От друга страна тамплиерите са известни, като обвинени в използване на тъмни ритуали. А и не си спомням дали хоспиталиерите са владели Йерусалим. Иди, че разбери :rolleyes: .

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
То и Небуларон (Небюла?) имаше лесна цака с предмет от Лариша (+50 ХР)...

Подхожда Небюла: Nebula, ae f мъгла, дим, мрак

17 Мар 2011 16:50
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
"Кървав меч" #3778

Тамплиерите са обвинени баш за вещерство, да ти напомня ;).
А аз след толкова години игра и Водене на ролеви игри, не знам какво значи "примитивен метод". Или системата ви е вършила работа, или не е. Ако е вършила, няма значение колко е стара. Ако не е, няма значение дали е D&D4e или Warhammer 3 8-) !

Darth Sparhawk писа: писа:

Аз съм голям фен на първобитните ролеви игри и с приятели цъкам само такива. Не са прецизни, но поне при мен удоволствието от играта се убива, когато за един удар трябва да направя контролно по математика.
Продължавам да не знам какво първобитно има в простите системи, някой ще ми обясни ли :D ?
Някои от от най-добрите системи, които познавам, имат правила, не много по-големи от Кървав меч.

Тарикат ХХ ранг писа: писа:
В четвърта книга можеш да попаднеш в параклис на Качулатите. Там виждаш, че те ползват особен вариант на кръста. Сравни и ми кажи тамплиери ли са ;).
Други препратки към този орден има и в трета книга, но наистина са езотерични, от типа на "казват, че Качулатите боготворят златото поне колкото Господа". Доколкото помня, на процеса срещу тамплиерите са обвинени, че са се кланяли на златен идол :twisted: .
Резюме, познаването на историята силно помага за забавлението из Легенда, защото светът е замислен точно като "нашият, но митовете са истина".

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

17 Мар 2011 18:19
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
"Кървав меч" #3797
Кажете как тълкувате плавилото за движение по картата с квадратчетата на битките, по точно с колко на брой квадратчета се придвижват героте и чудовищата по време на своя ход?

17 Мар 2011 18:45
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
"Кървав меч" #3801
Ок, а имат ли тези характеристики - бойно майсторство, психически способности и нюх определен минимум и какъв е той, в правилата не е изяснено?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 16
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
"Кървав меч"
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти