• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Игра на тронове БГ Издание

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 11
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
18 Юни 2012 11:27
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2509
Игра на тронове БГ Издание #57289

Вилорп писа: писа:
След десетина игри...
Имам чвуствато че при четирима и 5-ма играчи Баратон са доста по-силни, главно защото могата да се разширяват безпрепятствено на юг, докато в северозапада става мътно и кърваво между Ланистър Грейнджой и Старк. Дали не е по добре Грейнджой да е 6-тия дом влизаш в играта вместо 4-тия.
И аз съм на това мнение. Иначе при нас досега Старк не са печелили.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Юни 2012 12:13
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Игра на тронове БГ Издание #57295
Значи е реалистична играта :)

18 Юни 2012 13:16
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1216
Игра на тронове БГ Издание #57305
Стаистиката е следната:
Старк - 3 победи/ 10 игри
Баристон - 4 победи/10 игри - две от победите са при 4-ма играчи с директно взимане на 7 змъка преди края на играта. Щеше да има и една при 5-ма, ама на като взе 6-тия замък в 3-ти ход всички почнахме да играем срещу баристонци, макар да е тегаво да с придивжването на армиите. Мацката си превъртя 4 пъти тестето с картите и два пъти врътнахме напълно тестето с „обрати в двубоя”.
Ланистър - 2 победи/10 игри
Тирел - 1 победа/4 игри
Гренджой - 0 победи/7 игри
Мартел - 0 победи/1 игра - човека тръгна добре с подкрепа от тирел по фланга, ама Баристонци му разказаха играта след като спечелиха примирие по другите флангове. Играта беше наистина епична, защото картите за продоволствия се редуваха със сбор на знамената. Всичките кораби и кавалерия бяха на бойното поле.

Колкото до Старките - ако искат да имат шанс - бой по Баристон. така дабутах до 6 замъка и щях да взема 7 ама се изтегли Сблъсък на крале а аз бях останал без гербове, та не можах да си запазя реда =)
пп. Последния път трябваше да направя флота от 4 кораби за да взема Драконов камък. А това всъщност е максималната възможна морска армия.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

18 Юни 2012 13:19
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 228
Игра на тронове БГ Издание #57306

Вилорп писа: писа:
Иначе за стратегията - От Зименхребет не можеш да вадиш кораби в тясното море (източното), там можеш да вадиш флота единствено от Бял пристан и то само по един кораб.
Прав си, но аз имах предвид да извадиш от Winterfell два кораба, единия от които да поставиш в източното море, което е на север от тясното море, което описваш. Така можеш да pillage-ваш Баратеон (ако те е победил в тясното море и изтласкал назад още първия ход), да даваш подкрепа на кораба ти отпред или просто да си направиш мост от Winterfell директно до центъра на картата. Идеята ми беше дългосрочно на всяка цена да блокираш 2-те морета с pillage-заповеди на корабите, за да можеш спокойно да се разпростреш надолу с пехотинци и рицари без да се притесняваш, че някой ще те нападне в гръб по вода.

Иначе когато играем 4-ма, винаги блокираме или юга или севера (т.е. земите на Tyrell/Martell или на Stark/Greyjoy и околните владения не могат да бъдат завладявани). Не е по правилата, но според мен се получава много по-балансирано. В единия случай границата за игра е горе-долу малко след King's Landing, в другия е реката при Riverrun. Лично на мен ми допада най-много блокирането на севера - тогава Lannister, Baratheon, Tyrell и Martell са принудени да се бият помежду си и става невероятно клане :)

При нас засега също Баратеон са печелили най-често. Старк са печелили само веднъж или два пъти, ако не се лъжа. Да, Грийд е прав, по отношение на Старк си е доста реалистично :)

18 Юни 2012 13:29
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57308
Пилаге - ако са набези, не са особено ефективни, защото те не спират движението. А два три пъти като махнеш подкрапа или коронка можеш да си сигурен че четвъртия ще намериш движение. =)

Цвят за модериране

18 Юни 2012 13:34
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57310
Изданието ми не е българско, затова бях написал пилаге :)
Хм, значи явно играем различни издания, защото в моите правила пише, че с набезите можеш да махаш всичко освен защита. Само със специален набег (със звездичка) можеш да махаш защита. Интересно. Явно при теб се получават доста по-кървави игрите :)

18 Юни 2012 13:43
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57312
Бългорското издание е второто. С набег можеш да махаш набег, подкрепа, корона, набег със звезда може да маха и защита.
В интерас на истинат го пробвахме и с махана на движение, но ако се появи някъде армия с 3-ка или 4-ка по границите ти тя остава блокирана и играта е доста пасивна. Но пък не си разваляте отношенията... много =Р.

Въпросът е дали някой някога е побеждавал с Гренджой, щото там дето са забити ич не виждам как би станало това.

Цвят за модериране

18 Юни 2012 13:57
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57315
Аз имам немското издание, също второто и сега ме накара да се разровя още веднъж в правилата, за да проверя за набега :) Прав си, човек, явно сме го играли досега погрешно :) И да, блокирането на огромна армия само с един пехотинец е доста подло и нелогично.
Аз обичам да играя с Грейджой, защото могат да нападнат още в първия ход Ланистър в Ривъррън, ако Ланистър завладеят замъка там (атака +0 на пехотинеца и рицаря в Пайк, подкрепа от кораба в морето). Така ги изтласкват обратно в Ланиспорт и се получава доста интересно :) Но пък трябва да се разберете със Старк да не те напада в гръб. За съжаление имах възможност само веднъж ил идва пъти да играя по този начин с Грейджой и единия път бях на косъм от победата, но при 6 замъка всички се обединиха срещу мен и ми смачкаха фасона :)

18 Юни 2012 15:27
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57319
За шест замъка с Гренджой - трябва или да си изхвърлил старките от играта или да си взел Ланиспорт, щото, ако си карал през центъра на картата и към кралския чертог линиите ти са били страшно разтегнати.

Виж че излезе нещо добро то дискусията, сега и при вас ще е мътна и кървава, предимно кървава =)

Цвят за модериране

18 Юни 2012 15:58
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57323
Помня, че Ланистър ги бях оставил на 1 кораб и един замък или нещо подобно. Тръгнах основно на юг, ако не се лъжа. Обаче както винаги в момента, в който някой се окаже с 6 замъка, всички се обединяват срещу него :) Бях се разбрал със Старк да не се нападаме, но мирните договори са само до време :)
Да, смятам още при първа възможност да изпробвам по-кървавата (и правилна) версия на играта :)

18 Юни 2012 16:41
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57326
Чудно ми е какво става когато изхвърлиш някой от играта. При нас досега за малко да се случи на два пъти - на 1 замък остава човека и 2 провинцци.
Иначе съм превзимал Зимен хребет с Ланистър (зад гърба на гренджой) и Драконов камък със Старк (4 корабна армия и то то втория път взех морето).

Цвят за модериране

18 Юни 2012 17:01
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57328
Ами и аз не съм много сигурен - веднъж Ланистър остана при нас без замък и на три кораба (а притежаваше и трона) и понеже не намерихме в правилата какво става с хората без замъци, го оставихме да играе. Така той продължи да прави с корабите и трона си мизерии на другите, което всъщност беше доста нечестно.

18 Юни 2012 19:17
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2509
Игра на тронове БГ Издание #57341
При нас Старк остана на един кораб да пиратства и понеже не пишеше нищо за елиминране в играта си го играехме и си участваше за трона, меча, гарвана и т.н.
На следващия ход ни набиха варварите и загубихме по една-две единици всички :D Тогава вече го махнахме отвсякъде и го счетохме за елиминиран.

18 Юни 2012 19:30
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Игра на тронове БГ Издание #57346
Кораб може да се вади от всяка морска зона, до която има владение със замък, освен ако няма противников кораб в морската зона. Кораб се вади, когато се падне карта "Сбор на знамената" или в сухоземната зона със замъка се сложи заповед коронка със звезда.

Най-лесните зони за стартиране са Баратеон и Слънчево копие. Особено Мартел в игра с 5 човека, може да ожъне 7 замъка, преди да го усетят, ако Баратеон се сбори с Ланистър и Старк.

Най-прецаканата позиция е Грейджой. Ако тръгне срещу ланистърите, я победи, я не, но в кърпа му е вързан удар в гърба от Старк. Ако ръгне нагоре, към старките, Ланистър ще го ожънат гръбнем. Единственото спасение е пакт с един от родовете и юнашко доверие.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

18 Юни 2012 20:52
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57360
Принципно твоя си замък винаги си е твой. Противник не може да остави герб там тъй го държи докато има негова си пионка. Предполагам, че човека може да се върне в игра, ако няма фигура върху стартовия му замък и се падне сбор на знамената от където ще може да си събере армия отново.

С Мартел не можеш да играеш при 5 човека, защото по правилата на втората ревизия Мартел влиза чак като 6-ти играч.

Кораб/и може да извадиш и в пристанище и след това да се сбиеш с окупатора на твоето си море, то затова Пайк, Бял пристън, Драконов камък и въобще другите начални замъци (без зименхребет) са с пристанища.

Гренджой може да се разширява на юг по море, за сметка на Тирел и Мартел. Ако тръгне срещу Ланистър или Старк дупе да му е яко, се единия ще го заколи, а пактовете са до 8-9-ти рунд, където вече е всеки за себе и.

Цвят за модериране

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 11
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Time to create page: 0.165 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (15 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:17
    • Гората на обречените - Иън Ливингстън - ББ БГ2 (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Efix7
    • Yesterday 16:29
    • Ивайло - добрият цар (57 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Etom
    • 12 Авг 2026 21:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност