• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Хобитът (1, 2 и 3)

Хобитът (1, 2 и 3)

• 1
  • ...
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
05 Ян 2015 01:08
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1042
Хобитът (1, 2 и 3) #99978
Първият филм ми хареса, не приемах критики даже. Вторият беше прекалено много оставен с отворен край, но биваше. Мога да кажа, че пак ми хареса, но не колкото първия. Третият ме разочарова.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Ян 2015 11:09
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Хобитът (1, 2 и 3) #99979

SatanicSlayer писа: писа:
Таааа я си дайте отзивите след като гледахте и трите части

Първата част ми хареса най - много от трите. Въпреки, че и тя си беше доволно натруфена, все пак имаше атмосфера. Даваха я по телевизията ей сега по празниците и даже частично го гледах втори път. Никак не е лош първият филм.

Втората беше пълен, пълен ужас, коментарите май са излишни. Една година по - късно споменът ми е само за някаква гоненица по някаква река, Леголас /wtf?!/ ги разстрелва със снайпера, а най - накрая някаква статуя се сцепи и лисна разтопено злато... Може и да бъркам някъде, едвам го изтраях.

Доста съм разколебан за третата част. По - добра е от втората, но отново е по - слаба от първата. Самата битка си беше пълна каша и дори, напълно неочаквано за мен, не беше никак епична, а на моменти доста нелепа.

И трите части са по - слаби от филмите по Властелина. Имам усещането, без го твърдя със сигурност, защото не разбирам, че тук са използвани в пъти повече компютри за сметка на актьори, декори, костюми и т.н. Останах с неприятния вкус за нещо пласмасово като визия, като компютърна игра.

В този ред на мисли се зачудих дали няма да откачат дотолкова, че да тръгнат да правят филм по Силмарилион. :grin: След известно търсене из мрежата установих следното - правата за направа на филми по "Властелина на пръстените" и "Хобитът" самият Толкин е продал преживе още, 60 - те години. Но права за направа на филм по Силмарилион логично не са прехвърлени, ясно защо. А те в момента се държат от Tolkien Estate, които ме съмнява да са луднали до толкова, че да ги продадат, но кой знае...

Според мен Силмарилион няма начин да бъде филмиран - прекалено е фрагментиран, прекалено мрачен, голяма част от книгата са сълзи, печал и опропастени надежди, изключително малко диалог има, а и несъмнено трябва поне част от филмите /ако приемем, че пак са три/ да бъдат с лош край. Все неща, които ще се харесат на феновете на Толкин, а не на масовата публика, която явно е харесала Властелина примерно.

И за последно в нета има немалко статии по темата за филм по Силмарилион, ето една интересна - www.tolkienlibrary.com/press/118 ... -movie.php . Ето и мнение на сина на Толкин за филмите по Властелина: “They eviscerated the book by making it an action movie for young people aged 15 to 25. And it seems that The Hobbit will be the same kind of film.” - See more at: www.tolkienlibrary.com/press/118 ... iKutc.dpuf

Явно няма никаква надежда за подобен филм.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

05 Ян 2015 15:18
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Хобитът (1, 2 и 3) #99987
Разбира се, че има. Винаги има.

Най-малкото "синът на Толкин" вече е на възрастта на Саруман.

Мен Силмарилионът точно не ме вълнува особено, предпочитам нещо друго по Толкин да се филмира.

05 Ян 2015 20:00
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1042
Хобитът (1, 2 и 3) #99991
Кристофър Толкин каза по повод 3-я филм за Хобит, че не възнамерява да дава правата за Силмарилион

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

05 Ян 2015 21:01
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Хобитът (1, 2 и 3) #99993

Ейдриън Уейн писа: писа:
предпочитам нещо друго по Толкин да се филмира.

Кое е това "друго", не ми става особено ясно...

05 Ян 2015 21:14
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 176
Хобитът (1, 2 и 3) #99994
Историята на Средната земя в 10 тома може би? :-) Превод: Любо Николов - 2029 г.

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

05 Ян 2015 22:32
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Хобитът (1, 2 и 3) #99997
Съжалявам за изгубените над два часа с Хобит 2 - помня само някакви бъчви по река и как някви орки падаха наред под обстрела на лъка на някъв елф. Може пък да са целели филм тип аркадна игра за малки деца, знам ли?
Скоро няма да гледам третата част, ако изобщо се навия.

kiril-ps.itch.io/

05 Ян 2015 22:46
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Хобитът (1, 2 и 3) #99998
Oт 1 част съм запомнил само това с пеенето в къщата и с тропането с халбите бира. Не ми се видя зле освен това, че се изнервих колко е разтегнато като локум. От част 2 помня и аз само това с буретата, дето верно беше като компютърна игра. Видя ми се ужасно и даже се зарадвах, че не я гледах на кино за разлика от първата. Трета част нямам намерение да я гледам скоро.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Ян 2015 23:37
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Хобитът (1, 2 и 3) #100000
Добре де, не можете да не признаете, че във втора част сцената с дракона е култова. Освен това в това човешкото градче беше също интересно, иначе гората на елфите и всичко покрай нея не беше кой знае какво, наистина.

05 Ян 2015 23:40
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Хобитът (1, 2 и 3) #100001

Ал Торо писа: писа:
Добре де, не можете да не признаете, че във втора част сцената с дракона е култова. Освен това в това човешкото градче беше също интересно, иначе гората на елфите и всичко покрай нея не беше кой знае какво, наистина.

Въобще не помня сцена с дракон :-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Ян 2015 23:58
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 599
Хобитът (1, 2 и 3) #100002
Хобитите са далече от качеството на Властелините, но то е и невъзможно да са близо с оглед на оригиналните материали. В сравнение с останалите модерни екшън блокбъстери, тип Марвел, обаче са направо шедьоври. Вчера гледах третия хобит, който до средата си дори вещаеше властелинска епичност, след което тръгна надолу и завърши изключително антиклимактично. Остана ми лош вкус в устата като свърши.*

*Последното изречение е цитат от един друг форум, а отговорът към него е:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Ти трябваше да си свикнал вече да ти остава лош вкус в устата след свършване. :mrgreen:

06 Ян 2015 11:30
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Хобитът (1, 2 и 3) #100008
Тъкмо ми се щеше да изразя някъде разочарованието си от 3-тата част на Хобит, когато не щеш ли съгледах, че си имало специална тема, касаеща и трите части...
Със сигурност няма да изненадам никого като кажа, че малко повече придържане към повествованието на Толкин, щеше да свърши по-добра работа във всичките части на филма. Тук образите на Тауриел и Леголас, любовната история между елф и джудже, както и някои смехотворни спец ефекти, противоречащи на елементарната физика, могат да бъдат преглътнати, но не и липсата на части от разказа, които са особено съществени според мен. Конкретно в третата част, това са отношенията между Билбо и джуджетата, след края на приключението. Имам предвид гостуването на Балин и Гандалф, няколко години по-късно след приключението с дракона. Защото именно тук те му разказват какво се е случило с Езерния град, как крал Даин се е възцарил под планината и какво се случва изобщо вследствие на цялото приключение и битката на петте армии. Тук историята показана във филма приключи прибързано и остави впечатлението за липсата на ясни финални щрихи. Да, имаше препратки към историята на Властелина, но само това, без да се завърши разказът по най-подходящия начин, според мен се приравнява на липсата на финал изобщо.
Първата част в крайна сметка ми се стори най-близка да повествованието и някакси, по-точно стояща до бекграунда на историята - имайки предвид приложенията към Властелина и историята на Азог. Разбира се и тук Холивудското компилаторство си каза думата...
Втората част беше наситена с множество ефекти, донякъде подходящи (особено с дракона), но според мен най-слаба си остава именно третата. Не знам дали тук не натежа и факта, че повечето от финалните сцени са снимани още през... 2012г! Обаче няма такава неразбория! Какви бяха тези мними оттегляния от страна на езерните хора към някакви останки от град, какво беше това смешно дезертиране от битката от страна на Трандуил, да не говорим за безсмислената сцена при която Трандуил изпрати Леголас да търси Страйдер! Все неща, които трябваше да бъдат орязани, за да може други на тяхно място да бъдат показани. Някакси между другото беше и сбогуването между джуджетата и Билбо край портата... да говоря ли за това, че изобщо не дадоха и фрагмент от величавото погребение на Торин под Самотната планина при което на гърдите му се полага аркенът и мечът Оркрист? Ето защо считам, че концентрирайки се във второ и третостепенни сюжетни линии, сценарият на филма не успя да ни убеди в тяхната правдоподобност. За отскачането на Леголас от падащи отломки, не ми се и припомня... то бива, бива ама!
Та, след като изгледах и трите части, не мислех, че разочарованието ще натежи, а то така се получи. Ясно е, че американските продуценти се опитват да адаптират историята към публиката още повече, вярно е и това, което е посочил Кристофър Толкин, че явно за прицелна група се имат преди всичко подрастващите от 15 до 25 години, а не хората, които са чели книгите по поне сто пъти... само, че на мен подобно напасване с измислени сюжетни линии не ми допадна особено. Дай Боже, един ден друго студио и друг режисьор да си поставят за цел, новото заснемане на Хобитът и Властелинът, пък току виж, още по-добре уцелили ваксата... Не, че ще е скоро де, но нека си помечтаем. Така, както си мечтаех, Властелинът да бъде филмиран още след като прочетох книгата и то се случи, (макар и след едно десетилетие), то и сега не считам, че такава възможност трябва изобщо да бъде отписвана.
Две думи и за евентуални други проекти по Толкин, които биха се реализирали на големия екран. Не мисля, че предпоставките за това са налице в краткосрочен план. Силмарилион действително е силно фрагментиран, тежък, с муден диалог (където го има) и крайно неподходящ за филмиране. Естествено и тук Холивуд, може да приложи любимия си трик: вземаме назаем имената и почваме да си съчиняваме каквото ни душа иска. Само, че това вече няма да е историята на Толкин. По-възможно ми се вижда заснемането на филм, касаещ Падението на Нуменор и някои от историите от Недовършени предания, а какво ще стане времето ще покаже!

[offtopic]И понеже това е първият ми пост през Новата година, позволете ми да пожелая на всички Ви, много здраве и успешна 2015г.! ;)[/offtopic]

"Intellect is invisible to the man who has none".

06 Ян 2015 15:57
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Хобитът (1, 2 и 3) #100010

Zort писа: писа:
Само, че това вече няма да е историята на Толкин. По-възможно ми се вижда заснемането на филм, касаещ Падението на Нуменор и някои от историите от Недовършени предания, а какво ще стане времето ще покаже!

Падението на Нуменор е напълно невъзможно да бъде реализирано като холивудска продукция по мое мнение. Всъщност не се сещам дори и за една част от Силмарилион, която е достатъчно позитивна и ведра, съдържаща хепиенд, за да може да бъде екранизирана по критериите на Холивуд. Дори легендата за Берен и Лутиен е трагична. Да не говорим за основното повествовение и войната за Силмарилите и съдбата на Феаноровите синове...

Е, да, винаги може да се намери някой идиот и да забърка някаква манджа, използвайки Толкиновия свят само като основа. :-)

06 Ян 2015 16:10
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Хобитът (1, 2 и 3) #100011
Чакай сега Любо, всичките холивудски продукции според теб са позитивни и ведри завършват с хепи-енд? Това е все едно да кажеш, че всички индийци са щастливи.

06 Ян 2015 16:33
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Хобитът (1, 2 и 3) #100012
Не, има и изключения. Веднага се сещам за "No Country for Old Men", чийто край трудно може да се определи, но си е философски.

Силмарилион генерално също завършва с хепиенд. Валарите виждат, че нещата вече стават прекалени, вдигат се и понатупват Мелкор. Но всички събития, които водят до там, са меко казано трагични. Падението на Нуменор - ясно.

Но ако говорим за Силмарилион цялостно и се направи опит за пълен сценарий, има цели масивни части от историята, които са само кръв, сълзи, смърт, всъщност почти до края. Любопитно кой би се навил да филмира нещо такова, наред с останалите многобройни проблеми.

P.S. Една хубава статия по въпроса - www.theonering.net/torwp/2014/02 ... m-trilogy/

• 1
  • ...
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Хобитът (1, 2 и 3)
Time to create page: 0.089 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност