• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Хобитът (1, 2 и 3)

Хобитът (1, 2 и 3)

• 1
  • ...
  • 16
  • 17
  • 18
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
07 Ян 2015 08:31
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Хобитът (1, 2 и 3) #100037
[offtopic]М...а му Никса знаех си че това ще пуснеш :)[/offtopic]

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Ян 2015 15:01
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Хобитът (1, 2 и 3) #100042

nixata писа: писа:

Лисичков писа: писа:
Ето я най - добрата сцена от шестте филма -
.

Това не само не е най-епична сцена в тези филми, а дори изобщо не е епична. Ако искаш епична сцена, в която някой надъхва войници преди битка, това е истината:

Да, това е чудесна сцена. Със сигурност е по-добра от обсъжданите досега. Има само един проблем - няма нищо общо с шестте филма, предмет на коментарите по темата.

"Intellect is invisible to the man who has none".

09 Ян 2015 00:11
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Хобитът (1, 2 и 3) #100070
Гледах Властелина 1, и после чак Хобит 3. Нямам усещането, че съм пропуснал нещо, освен скука. Надявах се на нещо ефектно в 3D, но нищо не ме грабна. И все пак, в пъти повече ми хареса от Интерстелар.
Явно много малко филми ми харесват, не е моят тип развлечение. А в този просто историите и сценките с диалози са блудкави и скучни, но пък разни създания показват как съ мятат и как съ раздават, та си беше ОК, особено с мисълта, че съм си спестил два пъти по толкова.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

12 Ян 2015 17:32
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Хобитът (1, 2 и 3) #100133
Да вдигна пак темата.
И аз не съм доволен от екранизацията и имам доста критики,но...
Кажете ми по-добро и епично (а то това е чарът на фентъзито) фентъзи от последните три години. Любопитно ми е наистина.?

12 Ян 2015 19:27
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Хобитът (1, 2 и 3) #100138
Виж сега Моневвв :wink: ,
Самият факт, че като цяло всички сме единодушни, че филмът "Хобит", не се е получил е показателен. Аз поне крайно положително мнение не видях. Някога си мислех, че по Властелинът на пръстените и Хобит, слаби филми не могат да се направят защото базовият сценарий е много силен. Времето показа, че не съм бил прав и Хобит 3 е доказателството. Първата част е добра, втората е средна, а третата си е провал за мене. Питаш дали може да се даде пример за по-добро и епично фентъзи в последните години и отговорът е: Не, не може. И все пак, тук става дума за друго. От един силен сценарий е направен слаб филм, което означава, че проблемът е другаде. Питал ли си се защо? Моето мнение е, че това е поради острият дефицит на добри фентъзи сценарии в наше време. В момента дават Седмият син - само по рекламите може да разбереш, че е поредната боза, без грам бекраунд и дълбочина на характерите. Разчита се, че това ще го заменят ефектите. Те обаче са безсилни, да предложат смислена история, която пленява зрителя. Гледал ли си например Maleficent с Анджелина Джоли? Там нещата са показно компилирани с мотиви от Братя Грим и кой ли не. Отново има маса ефекти, но ОРИГИНАЛНО НОВ СЦЕНАРИЙ НЯМА! Ето защо ми се струва, че е хубаво там където някой си е дал труд, издържал проверката на времето, той да не бъде проиграван с лека ръка. Щото иначе, както вече писах в по-преден пост, ни остава да чакаме следващия режисьор и студио, които да заснемат по-правдоподобно историята на Толкин.
:-)

12 Ян 2015 19:56
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Хобитът (1, 2 и 3) #100139
Седмият син съм чел книгата...вчера гледах и филма ...трейлърът е по-силен от самия филм и всички ефекти са показани в него :wink: Maleficent също го гледах и беше ок...Като цяло почти не пропускам филм на кино независимо какъв последните две години, благодарение на картите на КиноАрена :wink:. Не се заяждам и на мен не ми хареса как е направен Хобит, най-вече безумната любовна история и т.н., но просто на кино по-добро последните три години няма за съжаление, това имам предвид.Слабо е наистина.. но в царството на слепите и едноокият е цар. Като цяло никой не се впуска така във фентъзи и не се наливат пари, а за добре фентъзи си трябват много пари, за се получи епичност, за сметка на това се дават безумните пари, които се изливат в истории в блудкави истории по комикси...очакваме поредния такъв филм Отмъстителите - Ерата на Ултрон...след това новата Фантастична 4ка и филм за Агентите на ЩИТ...

12 Ян 2015 20:25
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Хобитът (1, 2 и 3) #100141
То повечето фентъзита са насочени към юношеската аудитория така , че е трудно за сравнение

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

12 Ян 2015 20:31
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2026
Хобитът (1, 2 и 3) #100142
Аз пък съм по-скоро на мнението на Монев - сигурно има 2-3 епични фентъзита този век, които да са сравними с Хобит (Властелина си е по-добър, естествено).

12 Ян 2015 20:50
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Хобитът (1, 2 и 3) #100144
Адаптациите по Пратчет броят ли се?

Избери своето приключение

12 Ян 2015 21:35
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 488
Хобитът (1, 2 и 3) #100147
Аз го написах вече, но ще го повторя - в сравнение с останалите фентъзи/Марвел филми Хобитите са шедьоври. Нищо не може дори да се доближи до Властелина и Хобита. Холивудското кино доста се изроди напоследък (според мен заради прогресивно затъпяващите маси) и всичко се прави по един предвидим и скучен калъп. Вижте идиотските филми на Марвел, които са една и съща боза, а се радват на фурор в боксофиса, че и получават високи оценки. Качествено средновековно фентъзи освен Властелина и Хобита аз не знам да има, ако някой знае, моля да го каже. Според мен на третия хобит му трябва малко за да прескочи бариерата от "то няма друго по-хубаво" до "истински хубаво". Липсват му малките детайли, които да попълнят празнотите в цялостната картина. Можеше да се покаже погребението на Торин, коронацията на новия джуджешки крал, кратки епилози за по-важните герои, някоя стопляща фенското сърце сцена с Билбо и Фродо в Торбодън...

12 Ян 2015 22:02
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Хобитът (1, 2 и 3) #100152

Monevwww писа: писа:
Седмият син съм чел книгата...вчера гледах и филма ...трейлърът е по-силен от самия филм и всички ефекти са показани в него :wink: Maleficent също го гледах и беше ок...Като цяло почти не пропускам филм на кино независимо какъв последните две години, благодарение на картите на КиноАрена :wink:. Не се заяждам и на мен не ми хареса как е направен Хобит, най-вече безумната любовна история и т.н., но просто на кино по-добро последните три години няма за съжаление, това имам предвид.Слабо е наистина.. но в царството на слепите и едноокият е цар. Като цяло никой не се впуска така във фентъзи и не се наливат пари, а за добре фентъзи си трябват много пари, за се получи епичност, за сметка на това се дават безумните пари, които се изливат в истории в блудкави истории по комикси...очакваме поредния такъв филм Отмъстителите - Ерата на Ултрон...след това новата Фантастична 4ка и филм за Агентите на ЩИТ...

За мен днешното кино страда преди всичко от липсата на идеи. Те все още не струват много пари, а изискват добро въображение. Него го няма! Изключенията са нищожно малки - сещам се за Нарния и Хари Потър и то сааамо донякъде. Прав си, че като няма риба и рака е риба. Зная, че не се заяждаш и за миг не съм си го помислил - напротив съгласен съм напълно с втория ти пост и се опитвам да разсъждаваме заедно. Пък и грехота е при тази ленност, която е обзела форума каквото и да е заяждане да има. Комай само един потребител остана дето ще проявява склонност към това и занапред ама ...
Яд ме е когато във филм с доста пари не се получава история около него и като излезеш от киносалона едва помниш каквото и да е - дори и ефектите. Защо днес няма филми от типа на "Лабиринт" и "Приказка без край"? Едва ли само парите са причината!
Слейъре, признай си, че имаш предвид Going postal и повече не ни мъчи! :mrgreen: Филма е готин и заслужава внимание наистина. Плюс това отговаря на изискването ми за оригинален сценарий, било то и по Пратчет. Така, че според мен: този филм е попадение! И то добре екранизирано, тъй като стои доста близо книгата на автора за разлика от Хибит. Ето, че пак се върнахме към темата... 8-)

П.С.Мериадок, естествено, че на фона на Марвелизмите, Хобитите стоят къде-къде по-впечатляващо!

12 Ян 2015 22:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Хобитът (1, 2 и 3) #100154
Това са фентъзитата през новото хилядолетие, които според мен са по-добри от Властелина+Хобит.

Going Postal
The Color of Magic
Legend of Earthsea
Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God
Hogfather
Golden Compass
Pan's Labyrinth
Black Death
Solomon Kane

Избери своето приключение

12 Ян 2015 22:27
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Хобитът (1, 2 и 3) #100156
Вярвам, че за мнозина Толкин е досаден (такъв е и за мен сега, макар че когато излезе преводът на Властелина на Любо, двата тома ги изядох за отрицателно време). Има разни фенове, които си държат на определени сцени и постановки. Но в случая се прави филм за масово поразяване и ако е прекалено толкиновски, хората ще умрат от скука, защото са отишли да се забавляват, а не да приплакват за трагедиите на разни измислени народи.

Аз не мога да направя добра разлика между Междузвездни войни, Аватар и Властелина/Хобита - по някакъв начин са все фентъзита. За мен са все една боза (Люк, аз съм твоя баща, а жената, която желаеш, е твоя сестра... не точно тази драма е смешна, а начинът, по който ни беше поднесена тогава, ама на фона на маскирания злодей, мечовете и корабите... не знам дали осъзнавате, по онова време ходехме на кино, за да гледаме една-две каскади с коли за цял филм и едно свистене на гуми ни вълнуваше силно, после го дискутирахме с дни). Само че Междузвездните войни смутиха цяло едно поколение и за дълго след тях нямаше нищо равностойно, поради което поразените поколения се увеличиха. Аватар също беше много силен заради триизмерната картина, само че... векът е нов, технологиите се сменят бързо, не му се даде време да стане чудовищна класика. Докато Властелинът и Хобит са си добри на книга и филмът по никакъв начин не допринесе за величието им. Да го имаше Марлон Брандо, можеше да се получи нещо като "Кръстникът". Пък в тези 6 филма и актьорска игра няма. Много въртене на мечове и скокове, летежи, огньове, ама... свикнахме отдавна и с битките, и с триизмерността. Ако Джаксън беше направил от Властелинът първия 3D филм, можеше да го носим на ръце и поне едно-две поколения да намерят своите Междузвездни войни. Особено ако имаше налагане на един-двама актьори-титани.

За качеството на "Нарния" можем да се обърнем към Толкин. Този стар злобар, скочил в ревността си срещу великолепното произведение на свой талантлив приятел. Или пък човек, който е можел да разпознае бозата и да изложи честно мнението си.

Скуката може и да убива, но липсата на скука е още по-ужасна. Днес ние имаме все по-малка непоносимост към скуката. Ако няма друго, дремем срещу телевизора и превъртаме 100-200 канала (преди 35 години Флойд възроптават срещу тези 13 канала и ето - хоп! - просто умножение по десет и номера продължава да минава). Ако се налага, по двадесет пъти на вечер се превъртат. Все повече ни вълнуват измислени драми, докато в същото време нехаем за драмите на близките си. И затова и филмите, и книгите се стремят най-вече да не са ни скучни. И забавляват масите с "котешка люлка", а масите се хващат. "— Да виждате котката? — отвърна Нют. — Да виждате люлката?" Вонегът е написал това преди повече от 50 години.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

• 1
  • ...
  • 16
  • 17
  • 18
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Хобитът (1, 2 и 3)
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредицата за Самотния Вълк (90 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Der
    • Today 00:44
    • Куиз: Книги-игри! (23 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 20:40
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от dechoto
    • Yesterday 13:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg