• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Филми - общата тема

Филми - общата тема

• 1
  • ...
  • 68
  • 69
  • 70
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
09 Мар 2022 16:13
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1192
Филми - общата тема #139801

Monevwww писа:
Батман - нов Батман - честно бях се приготвил, че 3 часа ще гледам някакъв екшън стил Марвел, но бях приятно изненадан - изобщо ги няма шарените марвелски глупости.
Филмът е Батман - мрачен, режисьорът добре се е справил, саундтракът също ми хареса доста! Робърт Патисън бях скептичен, но идеално влиза в ролята и на Батман и на изтерзания и измъчен Брус Уейн, Зоуи Кравиц е УАУ, страхотна и като визия и като игра, останалият каст също е на много добро ниво и Гатанката, Джеймс Гордън, дори Колин Фарел, който играе Пингвина. Историята също е доста на ниво, няма излишности, въпреки многото време, няма обяснение как е станал героят Батман - директно ни хвърлят в Готам след като Батман вече от 2 години действа в града. Градът е мрачно и изпълнено с престъпления място, има избори за кмет, някой убива кмета и оставя писмо специално за Батман! Определно си заслужава гледането!

Да. Филмът е мрачен.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
275334851_2473630109695549_2378560649039102494_n.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Мар 2022 13:26
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1031
Филми - общата тема #139807
Макар че на прикачение от никсата файл пише за Батман, това е кадър от сериала по властелина на пръстените и показва група елфи.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Мар 2022 15:14
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1817
Филми - общата тема #139808
Аз бях сигурен, че е група бродници от финалната битка в "Игра на тронове", ама няма да споря.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, lordbulb

13 Мар 2022 23:34 13 Мар 2022 23:42 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Филми - общата тема #139817
Sound of Metal
-> Носителят на два оскара и още няколко номинаци за оглушаващия барабанист. Обран филм, който се движи бавно и не крещи послания наготово (макар да има няколко такива момента). Sound mixing-а се опитва да ви вкара в главата на оглушаващия герой в различни стадии на слуховите му проблеми и наистина е уникален. Актьорската игра също е добра. Препоръчвам за хора, които си падат по такива бавнички и истински, малки филми.

Turning Red
Disney и Pixar -> анимация за тийнейджърка, която се превръща в голяма червена панда, съзряването ѝ и отношенията ѝ със семейството (най-вече дъщеря-контролираща майка), приятелите ѝ, съучениците ѝ. Тази анимация е по-скоро подходяща за тийнеджъри и е доста смела в някои отношения; освен това не следва много от традиционните Дисни формули. Има си ги истински смешните моменти, има си сериозните въпроси, които разглежда. Някак си ми допадна и пълното игнориране на това до какво би довела подобна трансформация реално в света в по-глобален аспект, защото филмът не е за това. На мен лично ми хареса повече от Енканто, като си говорим за "нестандартно Дисни" и бих го препоръчал за малко по-големи деца, особено за момиченца и най-вече за фенки на K-pop и бойс-банди (ако въобще има некорейски такива в момента).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

20 Мар 2022 19:38 21 Мар 2022 09:20 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Филми - общата тема #139834
БатманЪТ
Хареса ми доста - по-различен е от предишните, с по-силно ноар и "low life"-пънк усещане. Гледах го на IMAX (естествено) и екшън сцените се усещаха доста добри. Това, което ми хареса като разлика от предните е колко самоделни и неизпипани се усещат малкото неща, с които борави и колко уязвим и смъртен изглежда самият Батман - просто има повече залог във всяка една сцена така. Батмобилът също изглеждаше като нещо самоделно, излязло по-скоро от "Лудият Макс", а не като някой от автомобилите му, които сме свикнали да гледаме до момента.

Относно актьорите, повечето са добри попадения, Зоуи Кравиц направо заковава ролята на жената котка и очаквам много бързо да влезе в топ-а на актрисите. Колин Фарел направо изчезва в ролята си, не бих го познал посмъртно, много добро превъплащение. Имаме и добри комисар Гордън и Алфред, злодеите също си ги бива, даже от Питанката бих гледал още (и то без маска). Робърт Патисън е добър актьор и играе добре. На мен не ми пасва на ролята - като го видя без маска и особено гол до кръста просто не прилича на човек, който има нужната физика и мъжественост и не кореспондира на моята представа за този персонаж. Но иначе, към самата му игра нямам забележки.
ПП. Впрочем Патисън би бил страхотен Робин, вместо Батман.

Относно това, че филмът е по-тъмен... ами, не, идеален си е. В смисъл, че е тъмен, тъмен е, но абсолютно всичко се вижда и разбира, няма никаква загуба нито в екшън сцените, нито другаде. И има тази загадка "има ли нещо в тъмнината" в много от сцените. Т.е. тъмнината тук е ефект, а не дефект.

Една солидна 9/10 от мен.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, ze BG, Monevwww, George-AL, lordbulb

21 Мар 2022 10:53
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 333
Филми - общата тема #139835
Като дългогодишен фен на Батман (първият филм, който си спомням, че съм гледал самостоятелно на кино е Батман на Бъртън) съм съгласен съм с това, което са написали Торо и Монев.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

21 Мар 2022 18:32
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 718
Филми - общата тема #139836
Линейката - Високоскоростен екшън, който започва от първата минута и не спира до края на филма, който е над 2 часа. Започвам с това, че режисьор е Майкъл Бей, за когото знаете, че изповядва принципа - "каквото не става с голям взрив, то става с още по-голям взрив".
Та очаквайте преследване, стрелба, взриви, обрати.
Джейк Джиленхол прави доста добра роля. Пак играе "леко" луд. айза Гонзалес е доста красива ;) и също е окей.
Така за сюжета - Джейк замисля обир, брат му, който е чернокож (все пак сме политкоректни) има нужда от пари за лечение на жена си. Да ама полицията знае за обира, все пак успяват да се измъкнат с 16 млн. По улиците на LA. Като отвличат линейка с полицай, когото са ранили и започва екшъна. Драматичните истории са малко в повече, но трябва да ги има. Не е някакъв върховен филм, но става за гледане, особено като се има предвид, Че не се правят такива екшъни вече.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

25 Мар 2022 12:40
featbeast's Avatar
featbeast
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Филми - общата тема #139845
Да споделя и аз мнението си от Батман след като го изгледах в киното на голям екран :) Първо хареса ми доста кинематогравски как е заснет и направен филма. Доста е мрачен и доста добре е пресъздадена атмосферата на Готъм. Имаше доста сцени които бяха доста замъглени и неясни, което ми хареса. Например снимането през стъклото на автомобил докато вали дъжд. Като цяло от тази гледа точка филма е доста добре направен. Но до тук с нещата които ми харесаха.
ВНИМАНИЕ ЕВЕНТУАЛНИ СПОЙЛЕРИ
Филма почва, без да е обяснено хубаво кой е Батман и каква му е историята. Защо се облича като прилеп? Има ли суперсили? Кой му прави приспособленията? Ако човек не е запознат с героя, ще се чуди какво се случва. Сюжета също е доста накъсан и разхвърлян. Дава ни някакви имена на някакви подземни босове, но пак останах с впечетлението, че ако не съм запознат с тях няма да ми стане ясно какви са и за какво се борят. Жената котка беше горе долу ок. Нещата от сюжета които не ме искефиха:
Батман си ходеше на местопрестъпленията просто така и си правеше каквото си иска с уликите, все едно е назначен в отдел криминилистика. (въпреки че в част от сцените някои от полицаите се опитваха да го спрат, но Гордън му позволяваше). Бронята на батман беше почти неустожима. Той понасяше без проблем изтрели от автоматични оръжия, както и от пушки помпа. Отделно имаше сцена в която бомба буквално се взриви на 10 см от главата му и единстеното му поражение беше безсъзнание за няколко часа. Батман удари няколко полицая и комисар Гордан в управлението и полицаите го гонеха. Той избягва от тях. Следващите сцени вече всичко това е забравено и Батман е приятел с полицаите. Батман го е страх от високо. Когато се опитва да избяга от полицаите той се озовава на покрива и когато стига до ръба, той се уплашва. Което не ми се връзва с цялата концепция за героя. Батман знае 23 езика, включително и испански. Значи цял филм неможе да си преведе фразата и накрая Пингвина му я преведе. Пингвина докато се преследваше с Батман по магистралата унищожиха цистерни и коли, с вероятно доста хора загинали. Но това никой не го взима под внимание и всичко си е ок в следващите сцени. Отделно Батман си ходеше в клубовете все едно е нещо нормално, което пак някак си не ми се връзва с тайнствената фигура на Батман. Когато беше пуснат батсигнала и се озоваха Батман и Гордън пред управлението, чудейки се кой го е пуснал в следващият момент и двамата се качват с асансъора до покрива. Пак не ми се връзва с концепцията на Батман, да се качва с асансъор и то при положение че може някой враг да го е пуснал сигнала и да го очаква горе в засада. Колин Фаръл за краткото си екранно време, беше неузнаваем и на доста добро ниво. Робър Патисън през цялото време докато беше Б. Уейн изглеждаше като някакво нещастно емо. Това явно е търсен ефект и се е получило. В костюма на батман играта му беше на ниво, единствено не ми харесва голямото му чело и постоянно го гледах там. Нещо от сорта на БатСузанита :) Питанката беше в общи линии добре. Играта на актъора беше на ниво, единсвеното не ме изкефи че маската му е през цялото лице, което е доста различно от комиксите.
В крайна сметка от визуално и кинематографска гледана точка, филма ми хареса. Като изключим горните неща филма става за един път. Всичко това е лично мнение и не обременявам хората с него. Ще се радвам някой да го коментира и да ми разясни тези пропуски в сюжета.

"A day without laughter is a day wasted."
Charlie Chaplin
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Rahvin, Obshestvenvrag2

30 Мар 2022 12:57 30 Мар 2022 12:57 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Филми - общата тема #139867
Free Guy
Както става ясно от трейлъра, главният герой във филма е NPC в типично насилствена ММО игра, може би най-близка до неща от сорта на GTA/Just Cause, което получава самосъзнание. Имаме романтика, екшън и комедия, както и паралелна линия в която злият алчен корпоративен бос е откраднал кода на добрите гениални гаражни програмисти.

Не очаквах да ми хареса и... очакванията ми се оправдаха. Филмът е гледаем, ако човек не се замисля за нищо, но дори и в този случай не минава отвъд това, за разлика от Ready Player One, който също е пълен с колосални сценарийни глупости и наивности, но поне има висок кефометър.
Хубавите неща вътре са Райън Рейнълдс, който се справя прилично в тази особена роля, интересната концепция, готино пресилената игрална действителност и все пак базирана на стандартното геймърско поведение (горе долу).
Минусите са играта на почти всички други актьори, които нямат хал-хабер как да се държат (вярвам, че проблемът е в режисурата); много ниската комедийна стойност (има няколко истински смешни момента, но не са много); много слабите препратки - личи си, че сценарият е писан от хора, които всъщност си нямат идея от игрите, а като стигнем до техническата и организационната част нещата са смехотворни, но не в положителния смисъл.

Като цяло, тъп леко разведряващ филм, който можеше да е много повече от това както като комедия, така и като сериозен такъв (но пък винаги можете да си пуснете гениалният "Her", който разглежда подобен романс). Рейнълдс и готините постоянни "background" екшън-безумия горе долу докарват продукцията до гледаема, ако наистина толкова пък нямате какво друго да правите.

03 Апр 2022 00:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Филми - общата тема #139887
В сърцето на машината
Ако не сте гледали трейлъра, става въпрос за група затворници, които взимат надзирателите си за заложници и са се барикадирали цех.
Хареса ми, заснет е добре, изиграен е добре (предимно), диалозите са приятни, смислен е, без прекалени превъзнасяния (макар че беше на ръба в драматургично отношение, можеше да е една идея по-обран). Имаше 1-2-3 неубедителни сцени, липсва му малко повече движение на сюжета измежду множеството диалози на екзистенциални теми, тук там се усеща експозицията твърде много като експозиция, но никое от изброените не е прекалено, а в силните си страни е наистина успешен.

8/10, добър български филм, отитедете да го гледате на кино, за да го подкрепите (или после не се олаквайте, че нямало българско кино).

04 Апр 2022 20:05
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Филми - общата тема #139896
The Croods
Много посредствена анимация, по мое мнение.
+ красиви пейзажи
+ някои креативни концепции
+ някои от лафовете работят, особено от типа "грубиянски хумор:
- не особено добри модели на персонажите
- нон-стоп френетично крещене, движение и т.н. - прекалено е истеричен
- има малко смисъл; концентриран е в началото и края, не се усеща по някакъв начин пътешествието на героите да има връзка с тяхното развитие
- много сюжетни решения са абсолютно безумни;
6/10
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

10 Апр 2022 15:17 10 Апр 2022 15:22 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 517
Филми - общата тема #139933
Здравейте

Ще бъда кратък и обран в ревоюто си
Гледах Дюн (2021). Палци - горе.:hello: Навремето бях харесал доста сериала "Месията на Дюн", който се излъчи по първите две книги , а и напоследък гледах няколко доста тъпи римейка (Пришълецът например) и адаптации по книги (Колелото на времето), та бях занижил рязко очакванията си. За моя изненада филмът е чудесен. Движи се почти изцяло по първа книга, ефектите са доста добри, но същевременно - ненатрапчиви, а играта не актьорите e на невероятно високо нево. Кастинга също е разумно подбран. Ребека Фъргюсън (Мисията невъзможна) и Оскар Исаак (Агора, Х-мен - Апокалипсис) ми напълниха душата. Джейсън Момоа - също! Има всякакви раси, но няма въпиюща политкоректност, всичко е в рамките на поносимото и разумното. Да, има някои малки промени спрямо книгата (например повишеното значение на Дънкан Айдах спрямо първа книга и липсата на Хауът), но това са подробности. Отпаднали са доста от философския размишления, което на мен лично ми допада.

ефекти - 10 от 10
игра на актьори - 10 от 10
кастинг на актьори
минус - известна развлаченост на действието
цялостно 9, 5 от 10

аз рядко давам високи оценки и обикновено съм критичен, така че това говори доста.

Истината ще те направи свободен

10 Апр 2022 21:42
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Филми - общата тема #139934
King Richard
Биографична драма за бащата на тенесистките Уилиямс, фокусиран върху неговото отношение към тях и ролята му в израстването им като шампиони. Хареса ми, обран е откъм драма, актьорската игра е наистина силна - Aunjanue Ellis прави страхотна поддържаща роля. Диалозите и сцените са добре подбрани/написани. Това, за което му свалям шапка, е че наистина главният герой е бащата, а не шампионките - филмът е за него.
9/10

10 Апр 2022 23:24
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 430
Филми - общата тема #139935
Studio 666

retrospectionzone.blogspot.com/2022/04/studio-666-2022.html

Always Outnumbered, Never Outgunned

11 Апр 2022 08:51
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 525
Филми - общата тема #139936
Гледах на кино новия филм за някакъв марвел вампир.
Даже не ми стана ясно как се казва.
Някакви хлапета, които са гениални страдат от някакво заболяване на кръвта и явно за да прецакат човешката раса си правят един серум, всъщност умното хлапе го прави ама вече като голям.
Решава проблема с ерекцията но пък го избива на трепане и жажда за кръв, неговия пръв приятел открадва мускала с мутагена и го пие на екс и той става същия серсемин.
Следва бой с всички срещу всеки, никой не се сеща за огнефъргачка.
Накрая филма свършва...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

• 1
  • ...
  • 68
  • 69
  • 70
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Филми - общата тема
Time to create page: 0.099 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пролетен базар на книгата 2022 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Monevwww
    • 19 Май 2022 23:29
    • Златна Никса 2021 (48 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Yann Gamgee
    • 18 Май 2022 19:15
    • Филми - общата тема (1044 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Rahvin
    • 15 Май 2022 11:35

За контакти