• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Филми - общата тема

Филми - общата тема

• 1
  • ...
  • 69
  • 70
  • 71
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
05 Юли 2022 19:46
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Филми - общата тема #140317
Threat Level Midnight

Aко не се занимавахме с книги-игри, сигурно щяхме да правим филми, като този! :D

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Юли 2022 20:14
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Филми - общата тема #140382
Новият Тор - Саундтракът е хубав.

26 Юли 2022 00:42 26 Юли 2022 00:43 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Филми - общата тема #140441
The Green Knight
Изключително особен филм, претенциозен, атмосферичен, разчитащ повече на насипен символизъм, отколкото на някакъв заложен смисъл - в крайна сметка кому е нужен такъв, ако има достатъчно смислови лего парченца да си изведете каквото искате от него. Попрочетох малко анализи и интервю с режисьора, от което още повече се убедих, че някои сцени или елементи са там "просто така".
Красив е, но вероятно ще ви остави с чувството "нямам идея какво гледах току що". Бих го препоръчал по-скоро само за хора, които знаят "с какво се захващат" като пускат този филм. Нещо като филм на Аронофски, с разликата че тук няма скрита метафора.

Elvis
Интересен и уникален във визуален аспект биографичен филм, като нямам идея колко адекватно представя Елвис и неговото битие. Стилистиката му е малко като на приказка, а визията - яко динамична и накъсана, все едно гледах 150-минутен клип на песен. Откъм песни също е много наситен, рядко ще намерите празен или нединамичен момент във филма. Малко ме заболя главата накрая, но като цяло оценявам подхода. Може би има някакъв умисъл и в това да се почувстваш "изчерпан/претоварен" от цялото нещо в края му, както Елвис вероятно се е чувствал в своя.
За феновете на биографичните/музикалните филми е задължителен, за останалите - предполагам ще се хареса на повечето, стига да искат да се докоснат до музиката и живота на Елвис. Бих ви посъветвал да го гледате в добра кондиция, ако влезете уморени в салона, може да ви довърши...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

02 Авг 2022 22:38
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Филми - общата тема #140460
Watcher
Бавен трилър в европейски стил, който учудващо се води на Обединените Арабски Емирства. Американка и мъжът ѝ се местят да живеят в Букурещ и тя получава натрапчиво чувство, че е наблюдавана и следена. Междувременно от няколко месеца в града действа сериен убиец, обезглавяващ жени.
Хареса ми като актьорска игра и като цялостно усещане, препоръчвам на любителите на жанра.

Parallel Mothers
Педро Алмодовар с още един едновременно обикновен и специален филм. Интересни житейски истории със силни персонажи и диалози, спокойно темпо и пълна липса на предраматизация. Много приятен ми беше и има какво да каже - ако ви допада творчеството на режисьора, няма да сбъркате и тук, но не е от "задължителните" му филми, нито пък ще ви спечели ако не си падате по драми или европейско кино.

The Death of Stalin
Сатира за диктаторския режим на Сталин, фокусиран върху Никита Хрушчов (Бушейми) в дните около смъртта на Сталин. Доста се посмях, персонажите са много колоритни, а събитията - представени като яко нелепи (и все пак по полуреалистичен начин, това не е пародия), което предполагам повече или по-малко се приближава до истината. Филмът е особен, не очаквайте някаква стандартна комедия за всеки вкус, предполагам за част от хората няма да е нито смешен, нито интересен. Ако ви се гледа такъв вид осмиване на ЦК на КПСС, определено е попадение.

17 Сеп 2022 19:39
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Филми - общата тема #140660
Гледах филм с дебелия Тор... режисьор и май продуцент е някой си Уайкики, сигурно са го кръстили така на ника в ибей на оня папагал от първите Трансформърс...
Филма е черно скандинавско гето и джендъри, които имат мозък колкото портокал (общо всички).
Лошия кефи отново и за голямо мое разочарование неизвестно защо не ги унижава всички.

Сега на фона на тоя филм новите КИ изглеждат резонни, защото те са нива над холивудското кино. Браво момчета.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

07 Окт 2022 09:42 07 Окт 2022 11:53 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Филми - общата тема #140795
Гледах Батман (2022). Определено не ми хареса. Все пак признавам, че филмът е доста по-добър от Лигата на Страведливостта на Нолан, но съвсем определено не може да се сравнява с двулогията (Батман 1989, Батман се завръща 1991) на Тим Бъртън

Започвам с добрите черти на филм
характерът на Батман е развит. Наблегнато е, че дълго време се взира във всяка улика, и после вижда най-същественото. Отделено е време на работата му с комисар Гордън. На няколко пъти Батман казва "без убийства", без "оръжия" и пр. За разлика "Черният рицар" където стреля с картечница тук са се съобразявали с моралният му кодекс и това е добре. Филма се завръща към злодеи като Фалконе и Мароне, познати ни от Батман 1989 и от Готъм - сериала. намирам това за голям плюс.Пак казвам филма скрит потенциал, но уви - не е реализиран (за мен)

следват лошите неща.
Филма е много, ама много, ама много мрачен. Съзнавам че са искали Батман да изглежда заплашителен, но са прекалили. В някои сцени едвам различавам лицата на хората. Тъпото е че това е нова мода, въпреки многото оплаквания от нея. И Дългата нощ в Игра на тронове бе такава, сега и последният епизод в Дома на дракона, който видяхме отново мрак. И в Батман - същата работа. Изобщо не е проблем да се направи тъмна нощ, в която е ясно - видяхме това в Небесно царство. Но явно някои хора в Холивуд предпочитат соц-стила

Вярно е, че Батман е една идея по-развит отколкото в Черния рицар, но кастинга е изначално сбъркан. Батман е с дълъг нос, нос който ми извади очите. Дори визуално не прилича на Брус Уейн. Колин Фарел и Крисчън Бейл поне приличаха. Жената-котка за сега бе секретарка, крадла, улично гаменче...само проститука не я бяха изкарвали. Опита да вкарат чернокожа актриса, която да раздава карате-ритници и да играе лошо момиче ме връща към злощастния "Жената котка" с Холи Бери. Цялата идея че Кетуомън е флиртаджийка e безнадеждно изтрита. Костюмът на Кетуомън ме подразни. В него има само блед намек за ушички, и тя въобще не прилича на котка. Добре поне че са върнали камшика й, но във филма тя почти не го използва.

Останалата част не е по-добра. Пълно е негри, включително и Джим Гордън. Новият кмет също е негър. Нямам против да има едно-две лица за цвят, но във филма са прекалили. Брус Уейн ми идва прекалено статичен, затворил се е в килията си и не го раздава плейбой, а отшелник.
Полицаите са повече от статични. Хем не са приели Батман за нещо много повече от престъпник, хем двадесет ченгета стоят край него и не му пречат да пипа улики и да се меси в престъплението.
Никой не уволнява Джим Гордън, въпреки че е видно, че той работи с беглец от закона (в анимациите те се срещат насаме. В редки случаи има още един човек до тях). Батман удря комисар и след половин час полицаите пак са му приятели?!!! Затворническа килия си има втори изход от който Батман да избяга, въпреки че сума ти ченгета стоят от другата страна. . Да не говорим, че филма е протяжен - цели три часа. Но най-дразнещото е отвратителният мрак. През половината време се чудех аз Батман ли гледам или психо-хорър-филм? Ей такива неща дразнят и честно казано за мен лошият кастинг, статичността на ченгетата и от друга страна - на самия Брус Уейн провалят целия замисъл.
Най-тъпото е, че минават поне двадесет минути за да разберете КОЙ е Батман. Не е обяснено изобщо защо Брус Уейн е станал Батман (някъде по средата на филма се споменава че Томас Уейн и Марта Уейн са убити - и дотам). Гатанката с тази маска и с и с желанието да убива приличаше повече на Хъш, доктор Прас и пр. герои. на всичкото отгоре не разбрах как е възможно Гатанката да общува с други хора, и тайната кой е Батман да остане скрита. Камерата записва диалога на Батман с Гатанката, и той поне три пъти казва "Брус Уейн" но няма проблем.
не е ясно как Батман е допуснат сам да говори с Гатанката в Аркам, след като вече е пребил полицейски комисар?
Ако сте фен на Батман не гледайте този филм.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп

10 Окт 2022 11:42
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Филми - общата тема #140806
Само да вметна, че съм напълно несъгласен с извода на George-AL.
Та, ако сте фен на Батман - задължително гледайте този филм.
За мен е на нивото на най-доброто от Нолан.
Аз нямах проблеми с времетраенето, нито с мрачните сцени (в преносен и буквален смисъл) - гледах го на кино, ако George-AL го е гледал на екран у дома, може да не са били подходящи условията.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

10 Окт 2022 14:42
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Филми - общата тема #140807
Батмънът на мен много ми хареса. Като визия и заснемане може да бие Нолановите. Като кастинг също - Патисън ми хареса като меланхоличния Брус Уейн, докато Бейл ми изглежда изкуствено намусен и безвариативен в цели три филма. Жената котка също беше по-близка. Ан Хатауей има аристократично излъчване, така и не ми се вписа като крадла. Новият Батман започва силно и като сюжет - има детективско разследване, което е в духа на ранните комикси за Батман и е нещо, което не сме виждали на голям екран. Проблемът е, че към края не успява да постигне кулминация, нещо което Нолановите правеха безупречно. Като цяло - супер Батман, но под стандарта Нолан. Няма да препоръчвам или не на зрителите, щото надали има някой, който още не е взел решение :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

10 Окт 2022 17:04 10 Окт 2022 17:32 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Филми - общата тема #140810
Само да вметна - Нолан не е никак висока летва. В неговия филм Батман стреляше с картечница!!! И нямаше проблем да убива хора!. Трудно ще намерим филм да е по-ниско ниво, освен може би някоя от сапунените мелодрами с Дженифър Анистън, Мег Райън или Камерън Диас. Засега обаче не съм видял Батман, който може да бие Тим Бъртъновата двулогия а съм изгледал доста Батмани[/b]
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
- и като филми и като анимации. С най-добро чувство оставам от сериала Готъм . За сметка на това Хищни птици го издържах не повече от 20 минути. Марго Роби прави една от най-слабите си роли, и не виждам за какво са я оценили? Ама те и Ан Хатаей оцениха като нещо изключително в Клетниците за дето се показва за 14 минути и си е отрязала косата, а А.Бакалова едва не спечели Оскар защото се снима в един тъпоумен филм от типа на "Американски пай" и "Ангелите на Чарли" и си показа бедрата. Защо да не може и Марго Роби да я оценят, че повръща и че си е боядисала косата? направо за три Оскара плаче Хищни птици - един за повръщаното, друг за боядисването на косата и трети за монолога който който тече.

Щом съм се замислил, дали филма на Нолан не е по-добър от новия Батман, значи нещата са много-много-много зле (според мен).

личните си предпочитания слагам така

Батман се завръща
Батман (1991)
сериал Готъм
Батман завинаги (с някои забележки)
Батман на Нолан
Батман и Лигата на Справедливостта на Зак Снайдер - с огромни забележки
Батман и Робин - вън от всякакви класации

в анимациите
Батман на телевизия Фокс, озвучен от Минг-На и Брус Грйнуд
Батман - рицарят на Готъм старият сериал от 1991
Батман - Дръзки и смели
Батман и Фантома
Новите приключения на Батман - частта в която комисар Гордън иска да убие Батман
Батман и Батуомън
Синът на Батман
и още един куп анимации с Батман.

Ако някой се прехласва по филм, за когото най-доброто което може да се каже е, че е над този на Нолан....нямам думи. В Нолан поне Батман разговаря само с Джим Гордън и Харви Дент насаме, а не е в присъствието на 30 полицаи.
Иначе за Селина Кайл съм съгласен - Ан Хатауей далеч не е любимата ми Кетуомън (слагам я някъде по-скоро към средата - твърде детинско излъчване има, а в анимациите Кетуомън е опитна жена и флитаджийка; отделно че не харесвам как играе актрисата - идва ми посредствена); а Мишел Пфйфър, но Камрен Бикондива също направи добро превъплъщение на гаменче. Холи Бери я слагам извън класациите - за мен тя копае дъното с тази роля. Много я харесах в "Златното око" и "Парола риба меч", но това просто не е нейният филм.

10 Окт 2022 21:13
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Филми - общата тема #140812
Ей тоя батман мислих че ще гледам 1992 мисля, а гледах някакъв пълен семенник...

Тоя филм и онзи с Разагул май черния рицар се казваше са наистина добри. Комиксовите смехории тип дани де вито в човека пингвин и котките които ядат ушите на леля ви Мишел са под всякаква критика.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

11 Окт 2022 12:15
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Филми - общата тема #140813
Джордж, ето това е филмът на Нолан: www.imdb.com/title/tt0468569/?ref_=fn_al...569/?ref_=fn_al_tt_1
Ти го бъркаш с някой друг. Батман не използва картечници, нито убива хора в него. Гледай го, много е хубав.

16 Ное 2022 15:19 16 Ное 2022 15:26 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Филми - общата тема #140917
Нищо не бъркам (достатъчно ми бе да погледна две минути римейк за да съм сигурен - да гледал съм го и да - филма е трагедия!). Гледал съм всички Батмани от 1991 до сега - филмови, анимационни, серийни...
Ти погледни по-добре филма. Първо има сцена в която Батман е с мотор, от двете страни на мотора има картечници и той стреля наред, без да му пука, че някой може случайно да мине между куршумите. Сгради се взривяват. Батман кара кола - танк.
Този филм е по-подходящ за Супермен или да речем - Стрелата. Батман попада в друга категория. Да, Суперемен няма проблем да пробие пет-шест сгради по средата докато се бие с Дарксайд. Но ако сграда се взриви зад Батман нали той трябва да спре да гони Жокера и да спасява хората! След Батман и Батман се завръща не съм гледал и един нормален Батман на голям екран. Всъщност не - гледал съм. Готъм! ама то е сериал и не се брои.
В Трилогията на Нолан единственото хубаво нещо е играта на Аарън Екхарт.

П.С. Малко Спам - ще бъдете ли на този Панаир на книгата или няма да бъдете?

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп

16 Ное 2022 15:30
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Филми - общата тема #140918
Ще бъдем на панаира!

И за да не съм съвсем извън темата: Наскоро гледах лигата на супер животните, което се оказа изненадващо симпатично филмче.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, George-AL

16 Ное 2022 23:06
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 511
Филми - общата тема #140921
Този уикенд направих хеттрик от хоръри, подреждам ги по следния начин:

1. Smile / Усмивката - гледах го на кино и ме изкефи много. Изключително зловещ филм, на моменти хората в салона изтръпваха и се стряскаха видимо. Самият аз се вцепених на няколко места. Не знам дали се дължи на обстановката, големия екран и силните звуци, но ще чакам с нетърпение евентуалното продължение - филмът е пожънал неочакван успех и се обсъжда такова. Накратко, пациентка се самоубива брутално пред психиатърка (самата тя има психични проблеми), след което нещата загрубяват и усмивката влиза в играта...

2. The Invitation / Поканата - него гледах на компютър, но въпреки това също останах доволен. Сюжетът тръгва в една насока, след което нещата се оказват други. Американка с тъмен цвят на кожата се оказва роднина на аристократично семейство в Англия. Свързват се с нея и я канят на меко казано странна сватба. Тук очаквах стандартните извращения на тайни общества, но не е точно така...

3. Barbarian / Варварин - и него гледах на компютър, филмът е доста добър. Изглежда за ужасите през 2022 е нещо като тенденция да има туист на сюжета - тук нещата също започнаха като евентуални извращения с неочакван съквартирант, но после преминаха в друг коловоз. Жена отива на интервю за работа в Детройт, но поради конференция в града, успява да си наеме къща в западнал квартал. Там вече е настанен друг наемател и двамата са принудени да делят покрива, докато недоразумението се изясни. Оказа се, че филмът е сниман в София и някои от по-малките роли са поверени на българи.

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

• 1
  • ...
  • 69
  • 70
  • 71
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Филми - общата тема
Time to create page: 0.090 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • 24 Мар 2023 13:51
    • Най-слабият български автор. (54 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от LethianDreams
    • 24 Мар 2023 11:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg