Примерно архи-вампирите не могат да влязат в осветен "хорски" дом без покана, докато другите няма да се спрат от нещо подобно.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Примерно архи-вампирите не могат да влязат в осветен "хорски" дом без покана, докато другите няма да се спрат от нещо подобно.
Офф - това го срещнах в "В бездната при мъртъвците" когато ме нападна Ел Дрейк, и много се зачудих защо му трябва разрешение да ме погне.
P.S. Ако някой сподели на каква митология почива това "правило" ще ми е много интересно.
не могат да преминават през течаща вода (това е пак балканско суеверие - ако сте забелязали в много случаи селските гробища са оттатък реката, за да не може видиш ли мъртвия да се върне обратно или нещо от сорта),
А това - в "Нощта на ужаса 2"не понасят аромата на рози
Виждал съм го на доста места, може би в "Salem's Lot" за първи път (който не е чел тази книга да не говори за вампири ), беше добре направено и в Låt den rätte komma in (който не е гледал този филм да... хммм... не мога да измисля нещо достатъчно лошо...)P.S. Ако някой сподели на каква митология почива това "правило" ще ми е много интересно.
Препоръчвам силно по темата ето тази книга:
Там има всичко. За жалост е изчерпана в Пингвините и Хеликон, който е фен ще трябва да поразрови от други места.
Всички зли и "други", "чужди" сили от фолклора си вървят в комплект с най-прости практични начини да се предпазиш, понеже са заченати като идея в най-битови условия В модерните жанрове простите предпазвания се усложняват, понеже са морално остарели и биха изглеждали смешно - повечето феи и зли сили примерно в старите вярвания си мрат от желязо (!). В жанровете в които всички размахват мечове обаче вече срещу феи трябва уж специално "cold iron" или заместител, срещу върколаци трябва сребро и т.н.
Препоръчвам силно по темата ето тази книга:
Там има всичко. За жалост е изчерпана в Пингвините и Хеликон, който е фен ще трябва да поразрови от други места.
Уууу, изглежда интересно, някаква идея кач парА? Ще се огледам тук-там.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas