• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Златна Никса 2021

Златна Никса 2021

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
14 Май 2022 09:59
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Златна Никса 2021 #140030
Благодаря за бързия отговор и желая, по подобие на Арсо Нистевски, да оттегля "Бягство от Плаград" от конкурса.

Също така, като автор, моля занапред мои книги и/или произведения да не бъдат включвани в подобни конкурси.

Благодаря на всички, които оценяват това, което правя за жанра.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Май 2022 10:07 14 Май 2022 10:07 от Лисичков.
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Златна Никса 2021 #140031

Efix7 писа:
Благодаря за бързия отговор и желая, по подобие на Арсо Нистевски, да оттегля "Бягство от Плаград" от конкурса.

Също така, като автор, моля занапред мои книги и/или произведения да не бъдат включвани в подобни конкурси.

Благодаря на всички, които оценяват това, което правя за жанра.

Няма как да бъде оттеглено дадено произведение, тъй като никога до момента в конкурса не е имало номинации или предлагане на някакви творби, които да участват. Организаторите са приели, че дадено произведение отговаря на посочените книтерии- да е книга-игра, издадена на хартия през 2021 година по начин, който я прави достъпна за публиката.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

14 Май 2022 17:39
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Златна Никса 2021 #140033
Във връзка с възникналите проблеми бих желал въпросът за златна никса да се изтегли от предаването на БНТ "Последният печели" (по възможност с изтриване на архивите), както и да не се задават въпроси, свързани с наградите, в други предавания и да не се споменава в интернет сайтове.
Като допълнителен протест бих желал да бъде анулиран акта ми за раждане и да не участвам в официалното преброяване и бъдещи преброявания на населението на България.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Cliff_Burton, kiril_ps

15 Май 2022 11:23
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Златна Никса 2021 #140039
Златната Никса тази година трябва да похапва Златна малинка.

Имах възможност няколко години да гледам как хора с много по-голям интелект от моя се занимаваха с Таласъмия и бяха жури....
Години наред спорове някой чак караници ги научиха да се правят две журита.
Първото жури от 10 човека чете и по сложна система дава точки, идея нямате колко сложна но накрая е доизкусуриха.
После имаме триумвират който не участва в първото жури, но е второ и финално такова. Тия от триумвирата определят първо, второ, трето място и останалите финалисти.

Лисичков като основател на клуба Уибробия беше пропуснал десетина години от процеса и затова не е наясно и се случват такива веселия в форума...
Правилата които се променят на прима Виста е проява на лош вкус. Като не сте доизкусурили нещата печели един, като ги оправите догодина друг.
Дявола се крие в детайлите както добре виждаме.
Една от причините е да не знаем какво е книга игра... книга ли е или е игра? Давам за пример една на Джо Дивър която е 400 епизода рисунки и съвсем малко текст... това какво е?
Визуална интерактивна книга игра?

Магарето зебра ли е или зебрата е магаре?
Това е вече дълбока философия...
Гласувайте по Фейсбук по каквото можете, защото на форум явно вече пишат само старчоци като нас.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto

15 Май 2022 11:50
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
Златна Никса 2021 #140041
Нищо не разбрах от тоя спор и драма. Ако има фейк лайкове от ФБ се анулират. Всеки автор има право да си рекламира произведението. Има и начини да се верифицира вот, но тогава трябва да се събират някакви лични данни. Най-простия начин е да се направи под форма на анкета в групите във фб като групите се заключват за времето на гласуване и никой не може да влиза в това време. Гласува се само там.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

15 Май 2022 11:58 15 Май 2022 11:58 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140042

Ал Торо писа:
Във връзка с възникналите проблеми бих желал въпросът за златна никса да се изтегли от предаването на БНТ "Последният печели" (по възможност с изтриване на архивите), както и да не се задават въпроси, свързани с наградите, в други предавания и да не се споменава в интернет сайтове.

По-скоро въпроса да се измени така: "Кой е единствения конкурс с България, в който като гласуваш, след това ти анулират вота, а организаторите ти обясняват, че не разбираш за какво точно си гласувал?"

Etom писа:
Ако има фейк лайкове от ФБ се анулират. Всеки автор има право да си рекламира произведението.

Ами не са фейк лайкове - всичките хора са реални. Ако човек се поразходи по стената ми ще забележи, че същите хора са в читателската ми аудитория от години.

Относно рекламата, имам еднократно обявление на стената си, че участвам в конкурса, което смятам за нещо напълно нормално. Любопитно ми е, ако бях започнал наистина активно да агитирам, какво щеше да се случи...

16 Май 2022 09:28
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Златна Никса 2021 #140043
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Има драма покрай "Златната никса"и не е предизвикана от мен... Ех, остарявам... :(

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Cliff_Burton

16 Май 2022 14:32
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140044
Тя драмата е че 14 човека гласуваха на форума миналата година от които бяха чели точно три книги тотал... Самия конкурс е шантав като цяло. Имаш всички заглавия на хартия, но логично за да гласуваш не значи, че трябва да си чел или поне да притежаваш. Трябва да си бил член на форума с еди колко си мнения... Голяма атестация няма що...
Уейн спечели с драматичен вот първата Никса мисля, той се обади на всички тогава, пита за кой ще се гласува и прочее и помоли да гласвуаме в последния момент за да не подменят вота... бях много учуден че ще се опитат такова нещо, ама той ми каза че познава добре организаторите и да се не му подлагам на съмнение думите...
Накрая Уейн спечели, но беше написано правило и имаше дискусия за автобуси и за не знам какво си...
Тази година се реши че вотът на 14 човека явно не натежава много и сякаш Златната никса е като Златната малинка или Златния скункс (толкова желана награда) та се реши да се включи фейсбук...
В Фейсбук явно Ефикс работи силно, има свои хора които сигурно са му чели книгата (куриозно но и хора извън форума купуват и четат КИ) и подобно на Евровизия по средата на тарапаната се получи фалит.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

16 Май 2022 15:24
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140045

Rahvin писа:
В Фейсбук явно Ефикс работи силно.

Untitled_2022-05-16.png

Прикачени файлове:
Untitled_2022-05-16.png

16 Май 2022 16:28
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140046
Само за справка, организаторите почти всяка година са различни. А за Рахвин гроздето е толкова кисело, че е забавно как вече две години се пеняви и е топ коментатор.
Иначе и аз не съм фен на сменянето на правилата в движение, както и не съм фен на фейсбук гласуванията. Не мисля, че Плаград е сред топ произведенията, нито че тези жени на и над средна възраст, дето гласуват за него, са го чели каквото и да си говорим; но и не мисля, че Ефикс е направил някакъв грях, като е призовал хора да го подкрепят в конкурс, в който е обявено отворено фейсбук гласуване - естеството на такива конкурси поначало дори цели подобна практика.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Cliff_Burton, ze BG, Efix7, Monevwww, turbobobi, Tralalaiko

16 Май 2022 17:39
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
Златна Никса 2021 #140047
Понеже съм сравнително нов, но пък обичам книгите-игри предлагам просто да се отвори една тема по какъв начин да се оценяват книгите-игри в бъдеще. Хубаво е да се оценяват литература и гейм-механика поотделно според мен. И да се прави някаква комбинирана оценка. Добре е все пак хората, които гласуват да са запознати със всички заглавия, иначе просто не е обективно. Все едно на кинофестивала в кан журито да е е гледало само 1 филм от 20 и да гласува за него, защото го харесва. Не знам как може да се реализира, но ако искаме всички обективни оценки е добре да се помисли как да се случват.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

16 Май 2022 23:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140048
Самият факт, че споменаваш жури, препраща в тотално различна посока. Гласуване от жури и от публика водят до коренно различни резултати и имат различни цели и проблеми. Но, да, прав си че такава дискусия си е за отделна тема, ако ви се дискутира.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Stayfun, Etom

17 Май 2022 00:14
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Златна Никса 2021 #140049
...само да кажа, че според мен, дали ще е "жури" от 5 човека, или "публика" от 14 човека, е все тая, ма буквално е все тая!

По-добре, самите организатори, в лицето на Никсата, Мери, Лисичков, или който и да е, да пият 1 бира и да си решат сами за победителя.

Така хем ще е ясно кой присъжда наградата, хем ще се спести цялата бумащина и "отчитане/ оттегляне" на гласовете и участниците.

:-)

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

17 Май 2022 00:38
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140050
Аз коментирам тук драги Торо, защото се върши безобразие по последната точка от правилата на форума. Разбира се мнението юи е като задника ми в случая имам си го и е различен от вашите... само че аз така го разбирам тоя конкурс и за поредна година не спира да ме удивлява дебелоочието на организаторите...
Ян е прав, да седнат да пият бира и така или иначе ще си изкарат желания вот направо да го сервират с гарнитура и да се радваме...

Етом... пич... това което казваш няма как да стане чисто организационно... Членовете и членките на тоя форум не могат да се дишат по принцип освен ако не са от една клика или пък са свободни електрони..

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Efix7

17 Май 2022 10:17
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140051
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
дали ще е "жури" от 5 човека, или "публика" от 14 човека, е все тая, ма буквално е все тая!

Не, разликата е колосална, ако ще и публиката също да беше от 5 човека. Лесно може да си отговори човек защо, трябва само да се замисли. Не е ключовото бройката. За ПГ имаше жури ежегодно, там принципите на гласуване, изискванията към гласуващите и целите бяха съвсем различни.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Златна Никса 2021
Time to create page: 0.155 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти