• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Златна Никса 2021

Златна Никса 2021

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17 Май 2022 10:35
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Златна Никса 2021 #140052

Rahvin писа:
не спира да ме удивлява дебелоочието на организаторите

Арсо Нистевски е организатор на конкурса и автор на "Ивановден".

Лисичков е организатор на конкурса и издател на "Запад".

И какво правят те? Гласуват да се променят правилата така, че да се анулират гласове на техен конкурент в конкурса, "Бягство от Плаград", за да могат техните произведения да излязат преди него в класирането.

По-явен пример за наглост, липса на чест и достойноство и манипулиране на вота аз не съм виждал от доста време.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Май 2022 12:55
turbobobi's Avatar
turbobobi
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Златна Никса 2021 #140053

Efix7 писа:

Rahvin писа:

И какво правят те? Гласуват да се променят правилата така, че да се анулират гласове на техен конкурент в конкурса, "Бягство от Плаград", за да могат техните произведения да излязат преди него в класирането.

По-явен пример за наглост, липса на чест и достойноство и манипулиране на вота аз не съм виждал от доста време.

Участието на двамата в конкурса може да бъде конфликт на интереси, но наистина смятам, че целта е да се минимизира тежестта на популяризацията, така че да се наблегне на тежестта на вотовете от хора, които е доста вероятно да са чели участниците в конкурса.

Ако беше лесно да се балансират възможности за по-широк обхват на гласоподавателите с това тези гласоподаватели да са максимално запознати с участниците, щеше да е много по-лесно, но уви.

Вероятно ако имаше жури, които да журират конкурса вместо да се дават гласове на читателите, нещата щяха да изглеждат по различен начин, но положението е такова и явно е довело до фрустрация.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

17 Май 2022 13:17 17 Май 2022 13:18 от the_arsonist.
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Златна Никса 2021 #140054
Тъй като съм споменат и твърденията за мен са неверни, минавам само да изясня:

1. Организаторите на тази ЗН са двама и аз не съм сред тях. Част съм от т.нар. комитета, който бистри нещата около нея, но с минимално (да не кажа никакво) влияние.
2. Когато се е гласувало анулирането, аз и Монев нямахме възможност да изразим мнение, просто защото ни е нямало по това време. Направихме го впоследствие, но тогава вече нямаше значение.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Разбира се, че аз не бих подкрепил подобно решение. Дал съм идеи как според мен би било правилно да се процедира и все още има време за това. Но както казах - имам наистина минимално влияние върху организаторите.
3. Издателят на "Запад" не е Лисичков.
4. "Ивановден" вече е оттеглен и няма как да мине пред когото и да било в класирането.

И накрая, оставям на всеки сам да прецени дали е "пример за наглост, липса на чест и достойноство и манипулиране" изливането на една камара откровено неверни твърдения + опита за "обнародването" им като факти, в комбинация с това да се правят оскърбителни изводи на база на тях.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

17 Май 2022 13:29 17 Май 2022 14:16 от Лисичков.
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Златна Никса 2021 #140055

Efix7 писа:

Rahvin писа:

Нищо общо нямам със "Запад", какво остава да съм й издател.

Относно новото правило- то е еднакво и важи за всички и това мисля вече го написах. И пак- не очаквахме подобен интерес от страна на авторите, какъвто не и имало през миналите издания, когато Facebook вота даваше едва един форумен глас. Сега явно нещата се промениха, когато дава много повече?

И отново: правилото съществуваше в първоначалния драфт на правилата, но отпадна от финалните по технически причини и улеснение на преброителя на гласовете, за да не прави проверка на всеки един глас от Facebook. Малка общност сме, очаквахме че ще видим нещо подобно на предходните издания с гласуване във Facebook и интересът да бъде сходен. Но явно не, не работят така нещата.

Не виждам кой би могъл да бъде ощетен от новото правило. Може и да е Ливингстън, знам ли, ако бяхме шернали поста по всички Fighting Fantasy канали, сигурно като нищо щеше да натрупа няколкостотин гласа.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

17 Май 2022 14:35
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
Златна Никса 2021 #140056
Ето няколко прости предложения от мен, като равноотдалечен от всички фракции, групи и все още неизпокарал се с никого.
1. Хора, които са автори, или издатели на дадено конкурсно произведение да нямат право да участват в организиране на конкурса, но да имат право да гласуват.
2. Да има предварителна регистрация на хората, които искат да гласуват за конкурса (като на изборите в САЩ). Така няма да има значение кой къде гласува - във ФБ, форума, или Дискорд.
3. Да има оценка за литература и игрова механика и те да са отделни (впоследствие се взима средна от двете за финална оценка)
4. Чуждоезичните издания да са отделна категория от българските. Най-малкото защото се пишат при съвсем различни условия от нашите.
За съжаление няма как да се знае дали някой е чел всичко, освен да викнем детектор на лъжата:D

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

17 Май 2022 20:20
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 103
Златна Никса 2021 #140057

Efix7 писа:

Rahvin писа:

Отдавна не съм писал, но мнението ти заслужава отговор.

То е доста странно и се чудя ирония ли е, сарказъм ли, или просто е със странно чувство за хумор, което не разбирам, нещо стил Блонд&Уейн от 90-те. Примерно "Патрул за ада" "най-добрата книга игра на всички времена" (не е ирония, цитат е)

Иначе съм сигурен, че книгите ти са велики, прочетох и ревюто на Книжни криле, там поне със сигурност ги е чело момичето, даже след него обмислях покупката им, но в така създалата се ситуация за сега ще пропусна.

Но взимам предвид, че изданието бе разпространено като инициатива дали успя да пласираш и 50бр., а гласувалите за теб са почти 100 трола.

Вероятно гласоподавателите ти дори не са я виждали, а още повече докоснали, за четенето нямам намерение да коментирам. Много вероятно повечето да не знаят какво е Книга-игра.

Но все пак се радвам за теб, че такова нещо те радва. Но не съм го очаквал от човек дал не малко за новата вълна книги-игри.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

17 Май 2022 20:42
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Златна Никса 2021 #140058
Etom говориш за 14-те човека които не се гнусят да гласуват на форума... Останалите знайни и незнайни войни на пърформанса гласуват по Лицевата книга. Там лицата не ги е гнус да сложат лайк пък и е по лесно, някак анонимно...
Примерно аз не мога да пиша във форума и да изразявам мнение защото съм удостоен със специална чест, която включва точни правила колко мога да пиша на седмица... тъй като съм спамил, обиждам, сея раздори - изобщо съм голям гамен и серсемин. Аз все още пиша тука де... Тъй представи си останалите по чувствителни личности, които не биха търпели това отношение къде са...
Да правилно във Лицевата книга са. Затова тук гласуваха 14 човека а там много повече, въпроса е че никой освен 14-те етаири няма да се запише да гласува на форума, а във фейсбук това е трудно да се организира изобщо.
Тези конкурси повече вредят отколкото помагат, защото още от начало изстрелват всички КИ, които са класирани като КИ или интерактивни такива, има правило за хартиен формат който е силно подържан от Вилроп, ако не знаеш защо оставям ти домашно да се сетиш сам.
Като разберем кое е книга игра и дали 1300 епизода могат да се мерят с 60 и твърди с меки корици или всички с електронните такива...

Ето сега чета и нападки към Ефикс... ама той не е измислил правилата бе ... Все едно да се гласува за шоуто големия брат... с смс с цена 2.35 с ддс... имаш кинти, нямаш мозък - не печелиш нищо, ама гласуваш...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

17 Май 2022 22:49
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140059
Именно затова предлагам да има правила, одобрени от всички. Иначе винаги някой ще е ощетен. Абстрахирам се от всеки един конкретен автор и моите вкусове. И в същото време уважавам труда и времето на всеки един, който се опитва да прави нещо за това хоби (защото не е индустрия, или бизнес поне в България).

Тери Пратчет

17 Май 2022 22:56
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140060

Rahvin писа:
Etom говориш за 14-те човека които не се гнусят да гласуват на форума... Останалите знайни и незнайни войни на пърформанса гласуват по Лицевата книга. Там лицата не ги е гнус да сложат лайк пък и е по лесно, някак анонимно...
Примерно аз не мога да пиша във форума и да изразявам мнение защото съм удостоен със специална чест, която включва точни правила колко мога да пиша на седмица... тъй като съм спамил, обиждам, сея раздори - изобщо съм голям гамен и серсемин. Аз все още пиша тука де... Тъй представи си останалите по чувствителни личности, които не биха търпели това отношение къде са...
Да правилно във Лицевата книга са. Затова тук гласуваха 14 човека а там много повече, въпроса е че никой освен 14-те етаири няма да се запише да гласува на форума, а във фейсбук това е трудно да се организира изобщо.
Тези конкурси повече вредят отколкото помагат, защото още от начало изстрелват всички КИ, които са класирани като КИ или интерактивни такива, има правило за хартиен формат който е силно подържан от Вилроп, ако не знаеш защо оставям ти домашно да се сетиш сам.
Като разберем кое е книга игра и дали 1300 епизода могат да се мерят с 60 и твърди с меки корици или всички с електронните такива...

Ето сега чета и нападки към Ефикс... ама той не е измислил правилата бе ... Все едно да се гласува за шоуто големия брат... с смс с цена 2.35 с ддс... имаш кинти, нямаш мозък - не печелиш нищо, ама гласуваш...

Здравей,
Следя форума от няколко години и мога да кажа, че твойте мнения понякога показват такава неграмотност, че просто се ужасявам, как такъв човек има такова високо мнение за себе си, все пак част от мненията ти допринесоха, Козия да напусне форума, още тогава трябваше да те баннат.
При това положение се надявам ти става ясно, колко точно бих прочел твоя книга, била тя електронна или на хартия.
Но да си дойдем на въпроса, на теб какъв ти е проблема, принципно още миналата година ти обясниха, защо не може да участваш.
Сега защитаваш Ефикс, който сам гласува за себе си, но такива са правилата и щом може, не е виновен той.
Може организацията и правилата да не са сред отличните, но до сега винаги победителят в Никсата го е заслужавал, дано нещата останат така.

Бих завършил с няколко цитата:
-Аз знам, че нищо не знам, но другите и това не знаят.
-Всяка жаба трябва да си знае гьола.

И като послепис нещо извадено от уикипедия, но ако човек иска може да прочете още доста по темата в интернет пространството:

Ефектът на Дънинг – Крюгер е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените познавателни способности. Тази склонност се приписва на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания да разпознава грешките си.

1_gaUR4W2ZwPPK8phVjmF41w.png
Прикачени файлове:
1_gaUR4W2ZwPPK8phVjmF41w.png

17 Май 2022 22:58
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140061
Ако случайно остана неразбран, моля ви отидете на лекар.

17 Май 2022 23:09
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Златна Никса 2021 #140062
Детенце... Ти не ме четеш... ти четеш Козия, той е като ММ - графоман... рано или късно неразбран напуска шоуто щото вижда че не е за него.

Аз си имам мнение, често ме банват заради него и разни дечица като теб ми обясняват за живота...
Моя КИ предполагам старите и видни членове на форума не е нито промотирана нито съм искал да печеля нещо с нея. Художникът виж си беше свършил работата, бях сънувал сън как изглежда корицата и му казах как да я направи. И човека се постара и я направи такава каквато исках.

Нямам време да си направя книгите, нямам време дори да ги напиша... По принцип и аз като мм работя нонстоп 7 дни в седмицата най често 29-30 в месеца... Пиша го ей това всичко щото те разбирам и си ми ясен, ама ти мен няма как да разбереш. Там с Козия сте една партия....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

17 Май 2022 23:20
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Златна Никса 2021 #140063
...аз обаче не разбрах - в крайна сметка #КОЙ спечели Златна никса и колко хора са гласували за тази спечелила книга?

И ще помоля в кратък пост отговор по възможност с директно посочено заглавие + колко гласа вместо със списъци и цитати на гласове по фийдове.

Благодаря!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

18 Май 2022 00:23 18 Май 2022 00:35 от Stayfun.
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140064

Rahvin писа:
Детенце... Ти не ме четеш... ти четеш Козия, той е като ММ - графоман... рано или късно неразбран напуска шоуто щото вижда че не е за него.

Аз си имам мнение, често ме банват заради него и разни дечица като теб ми обясняват за живота...
Моя КИ предполагам старите и видни членове на форума не е нито промотирана нито съм искал да печеля нещо с нея. Художникът виж си беше свършил работата, бях сънувал сън как изглежда корицата и му казах как да я направи. И човека се постара и я направи такава каквато исках.

Нямам време да си направя книгите, нямам време дори да ги напиша... По принцип и аз като мм работя нонстоп 7 дни в седмицата най често 29-30 в месеца... Пиша го ей това всичко щото те разбирам и си ми ясен, ама ти мен няма как да разбереш. Там с Козия сте една партия....

Подозирам, че ти не си ме разбрал, но няма никакво значение, на мен такива като теб също са ми ясни.
Психолозите Дънинг и Крюгер са го казали просто кратко и ясно.
Браво бъди велик, пиши и издавай, може пък някой Пулицър или Нобелова награда за литература да вземеш да спечелиш и да докажеш, че не съм бил прав БАТЕ-Графомане.
Колкото до твоята творба хвърлил съм и едно око, почти всичко в новата вълна е с класи по-добро, дори произведенията на Ефикс, но явно както казваш съм малък и не те разбирам БАТЕ-Графомане.
Ей, куцо, кьораво и сакато прописа.
Но все пак всичко е въпрос на вкус, казала котката и се облизала под опашката

18 Май 2022 00:27
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Златна Никса 2021 #140065
Rahvin не знам дали разбираш, но единствения, който ти пречи да пишеш и да се развиваш в КИ жанра си ти. Ако някога го осъзнаеш може и да сътвориш нещо интересно.

Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi, Stayfun

18 Май 2022 11:27
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Златна Никса 2021 #140066
Дамян, моля те проверявах си фактите, все пак си "журналист". Не съм бил организатор на нито една "Златна Никса" от създаването на конкурса. Не че не съм свикнал съм да ме намесват навсякъде и то с лошо.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, kiril_ps, Rahvin, Stayfun

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Златна Никса 2021
Time to create page: 0.140 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg