• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
28 Юни 2011 22:15
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17225
Първата КИ на новото издателство скоро излиза от предпечат и скача в печатницата, така че вече мога да повдигам и други въпроси.

Имаме възможност да се съберем хубава компания на хубаво място началото на август. Става въпрос за нова хубава станция на брега в Китен 8 дни/7 нощувки пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) за 245 лева на човек. Излиза трийсетина лева на ден, ол инклузив. Не е нужно да казвам колко култови КИ можем да разиграем, освен всичко останало - пък и веднага се сещам за лятото на '95а с Кървав меч 3 насред дюните на Ахтопол. 8-)

Допълнителен бонус е Писателската работилница, която ще върви всеки ден по няколко часа следобедите.
choveshkata.net/blog/?p=1497 пълни подробности в линка

Пишещи приятели :)
Сдружение „Професионален форум за образованието“ edufest.info/ , клуб „Светлини сред сенките“ svetlinisredsenkite.com/; и фондация „Човешката библиотека“ http://choveshkata.net/blog организират едноседмична писателска работилница в Китен през август.

В писателската работилница ще си помагаме да:
* си изясним какво искаме да кажем;
* открием как да го изразим най-въздействащо;
* развием въображението си с творчески игри;
* редактираме художествени текстове, свои и чужди;
* обсъждаме плодотворно текстовете си с други хора;
* търсим реализация на вече написаното;
* (по желание) пишем заедно.

Водещите Валентина Димова, Александър Султанов (известен и като Ейдриън Уейн) и Калин Ненов имат опит като автори на проза, поезия и есеистика, участници в съавторства, преводачи, редактори и коректори, членове на конкурсни журита.
Заниманията ще продължат 6 дни, по 3 астрономически (4 учебни) часа на ден, плюс индивидуални обсъждания. Една от ключовите теми ще бъде „Как да напишем роман, който да бъде купен от голямо западно издателство?“, с подтеми:

1. Кои жанрове се търсят в момента и как да изберем подходяща тема.
2. Защо някои истории се харесват на всички и как се пише бестселър.
3. Героите ли правят историята или историята прави героите.
4. Сюжет или стил – кое е по-важно.
5. Как се прави хубава история от нищото – конкретни сигурни техники.
6. Как никога да не страдаме от „писателски блокаж“ и липса на вдъхновение.
7. Положението у нас и навън и новите възможности пред самиздата и е-книгите.
8. Най-трудното: как да си намерим истински агент и издател на световния пазар.

Творческите игри включват писане от необичайна гледна точка (на животно, извънземно, оживял предмет…), история по странна ситуация или ключови думи, и други.
Работилницата ще се проведе на 31 юли – 7 август. Ако има достатъчно желаещи за втора група, тя ще се събере на 21-28 август. Общата такса за участие е 295 лв.: 245 лв. за седем нощувки и пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) в базата на Министерство на здравеопазването в Китен и 50 лв. за самата работилница.

Повече за условията на писателската работилница и другите летни курсове, предлагани от „Професионален форум за образованието“, вижте в този файл и на сайта на Лятна педагогическа академия: www.p-acad.hit.bg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

За нея се плащат 50 лева отделно, но специално за хората тук може да е напълно безплатно - спокойно можете да присъствате свободно на моите ексклузивни лекции - тези, интересните, с болда по-горе ;) - ако така или иначе сте в станцията. (Ако някой настоява да си плати като всички останали хора, които се записват от другите сайтове - няма никакъв проблем. Още повече за станцията остават само 1/3 от тези 50 лева - а останалата голяма част влиза директно в прозрачната каса на нашата си КИ общност със статут "дарение". 8-) )

Пишете възможно по-скоро в темата, че да се съберем хора поне за два-три "Кървави меча". :D Отделно, край писателската работилница, ще има и доста други сходни души - та ще е забавно при всяко положение. Предложението не е за изпускане.

Още веднъж: първа възможност за събиране на едно място на най-големите КИ фенове през лятната ваканция. Звучи ли ви като рецепта за добро прекарване? На мен да.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Юни 2011 22:51
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 638
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17231
Хм, на мен ми звучи много примамливо :P . Ще се ослушам малко.

29 Юни 2011 16:47
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17285
Ами ослушайте се. Засега има време. Ще ми се да чуя мнението и на доста повече хора (включително притока нови членове, които очаквам на форума идните седмици). Какво мислите по принцип - и ако ви харесва идеята, имате ли конкретна възможност или нещо ви пречи?

29 Юни 2011 21:23
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17318
Интересно определено и в удачен момент от лятото :) Ще трябва да се поослушвам и аз в темата и да видим кой, как, защо :) Впрочем има ли някакви подробности за базата - име, условия и т.н.? Щото като цена е много добре. Гледах иначе някакви сайтове точно, за "СБР – Китен" ли става въпрос или съм в грешка?

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

29 Юни 2011 21:52
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17322
Кликни на последния линк в цитата, там има всякакви подробности и даже снимки май. Иначе аз не съм се интересувал точно, но са ми разказвали в подробности отговорните лица за качеството на условията и им имам доверие. Ето пак: www.p-acad.hit.bg/

КЪДЕ? гр.Китен
Почивна база на МЗ в паркова среда, на 100 м от плаж „Атлиман”. Апартаменти с по 2 или 3 легла в стая, с бани, телевизори, хладилници, тераси - всички стаи са с изглед към морето
Безплатен фитнес и безжичен интернет на територията на целия комплекс; открит басейн с водна пързалка и сауна (с такса)
КОГА? Месеци юли и август 2011 г (10.07-28.08)
Смени, включващи 7 пълни пансиона (1-ви ден – настаняване и вечеря, 8-и ден – закуска, обяд и отпътуване) и по 4 часа учебни занимания всеки ден (без дните на пристигане и отпътуване).
Смените започват и завършват в неделя.

Хубаво, дотук сме трима. Съберем ли се десетина навити литературоведи, ще сме чудесна компания. 8-)

29 Юни 2011 23:08
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17333
Знам, че вече минавам за "заяждач" тук, но все пак ме притеснява един въпрос. Айде, ще изключа Уейн, защото той изказва намерения да "чете лекции" в областта на КИ. Това ОК! Ами какви лекции ще четат другите двама "преподаватели", като нямат абсолютно никакви успехи в литературното ложе? В ролята си на какви, ще споделят опита си??? Пепел ми на устата, ако съм объркал нещо!

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

29 Юни 2011 23:20
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17335
Аз няма да мога да отида, но ако бих отишъл, щях да изнеса лекция - Мързелът - най-голямата пречка на писателя.

Избери своето приключение

29 Юни 2011 23:48
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17337
invincible, може ли аз, като един от двамата "безуспешни преподаватели"? :D

Валя Димова е ръководител на клуб "Светлини сред сенките", за който поне Satanic Slayer вече е чувал. От 2004-а досега имат издадени, хъм, шест книги, от които четири са романи, всичките фантастични. През 2009-а част от авторите взеха награда от Еврокон за дебютен роман ("Играта" ). Валя пък взе трета награда за разказ ("Зелените мисли на Уторпия" ) от международния конкурс "Златен Кан" 2009, при 380 участвали текста. Мога да извадя и още признания - има ли нужда? :)

Калин Ненов съм аз . И всъщност съм мил, отзивчив човек... освен като ми влизат с бутоните.

Алекс да ме поправя, но подозирам, че няма да говори точно за книги-игри в темите "роман, който да бъде купен от голямо западно издателство"...

Ако имате някакви въпроси по съдържанието на работилницата - моля задавайте ги тук , за да не разпиляваме отговорите на много места.

Усмивки и вдъхновение (дори в заяждането ;) ),
Кал

ЕДИТ: С Алекс работим в телепатичен синхрон... вече. А какво ще е на самата работилница, малиии... :lol:

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

29 Юни 2011 23:48
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17338

SatanicSlayer писа: писа:
Аз няма да мога да отида, но ако бих отишъл, щях да изнеса лекция - Мързелът - най-голямата пречка на писателя.
Танер, без лични заяждания. :lol:

Инвинсибъл, нормален въпрос, не е заяждане. Само че изобщо няма да "изнасям лекции" за КИ. Обратното. За КИ дори няма да се споменава - освен ако наистина не се съберем солидна КИ фракция оттук. Не видя ли темите? Ще говоря точно за романи, истински - и то точно на английски, за големия, истински пазар. :mrgreen: А защо и на какво основание, ще разбереш на място. Не е дошло времето да го обявявам. ;)

Колкото до "другите двама", последните години са се занимавали непрестанно точно по темата. Калин направи цяла преводаческа школа от нищото - и Човешката библиотека. Превеждал е много разкази, издадени на английски. Валентина пък е създала и развила в продължение на години цяла детска школа за писане на романи точно (само че колективно) с десетки деца и младежи автори - и от тях са излезли поне 5-6 досега. Така че надали някой има повече опит от тях по практическата част на работата с автори.

едит: синхронизиран отговор се получи :lol:

29 Юни 2011 23:58
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17339
Абе, не искам да ми се засягате, аз самият усещам, че голяма част от писанията са ми хммм "хейтърски". Ама...В конкретен жанр ли давате акъли (съвети) как се пише художествена проза? Фантастика, фентъзи? Или въбоще?

Уейн, чета всички теми, ама в другите ти насърчаваше приятелчетата тук да се събере КИ общност там, че да се обсъдят хубаво нещата покрай тази тематика и да е супер готино. Или греша? Може и да греша, ебаси, затове се извинявам предварително.

Като прочетох на Калин поста и ми светна, че не съм се усетил, че става въпрос за фантастична литература! Понеже не ми се връща назад в обявите, обещанията и т.н. - ако е ставало въпрос за творческо писане в областа на фантастика и фентъзи, Моля да ме Извините! Аз съм виновен. Ако, обаче е за творческо писане въобще - пак ще съм хейтър и пак ще се заяждам! :?

... e=youtu.be

30 Юни 2011 00:06
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17340

invincible писа: писа:
... ако е ставало въпрос за творческо писане в областа на фантастика и фентъзи, Моля да ме Извините! Аз съм виновен. Ако, обаче е за творческо писане въобще - пак ще съм хейтър и пак ще се заяждам! :?
Ъъъ... това по линия на "фантастиката не е литература" ли?

Питам сериозно. Не разбирам въпроса (или нуждата от разграничаване...).

ЕДИТ: Ти същият invincible ли си от форума на "Голямото четене"? Ако да - значи вече се познаваме, макар и задочно. :)

30 Юни 2011 00:14
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17342

Кал писа: писа:

invincible писа: писа:
... ако е ставало въпрос за творческо писане в областа на фантастика и фентъзи, Моля да ме Извините! Аз съм виновен. Ако, обаче е за творческо писане въобще - пак ще съм хейтър и пак ще се заяждам! :?
Ъъъ... това по линия на "фантастиката не е литература" ли?

Питам сериозно. Не разбирам въпроса (или нуждата от разграничаване...).

А, не, не, без да ми пришиваш лозунги:) Точно обратното. Все пак фантастиката си е жанр с доста ярко изразени характеристики (не ми излизайте с номера да ги изброявам, не съм силен в това; но съм чел фантастика, тук съм споделял и т.н.). И по принцип си е от най-ярко изявените и самостоятелни жанрове. И хора, специалисти в този жанр, често са... да кажем "по-боси" в модерната проза (нали, каквото и да значи това :mrgreen: ) и обратното - почитателите и писателите на модерната проза си нямат и идея от вървежностите към момента във фантастиката.
Всичко това го изписвам, щото нали е Курс по творческо писане.Така е озаглавен. А не Курс по творческо писане на фантастика и фентъзи. Т.е. ще предадете опит във всички жанрове и безжанрови директиви на литературата? А не само в жанра фантастика? Уточнете се.

И забравете, че се заяждам. Просто в единия случай хора като мен ще дойдат, в другия не. Но никой не иска да се окаже заблуден в един момент. Дори и да е било случайно.

П.П. Да, да, същият invincible съм. Сега схванах кой си, ама въпросите ми по-нагоре не би трябвало да са се объркали от това. Даже, всещност, още повече си идват на мястото. :) Ти си спец по фантастиката. Това ясно. Не оспорвам. Фантастиката е литература, не приритвам за обратното. Ами другата литература? Нея ще има ли кой да я преподава на тоя семинар, курс, или там каквото е? Или само за фантастиката ще иде реч?

... e=youtu.be

30 Юни 2011 00:18
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17343
Ами в същата тема е, не в друга. Искам да се съберем много фенове на КИ, за да можем да разиграваме групово книги, да ги обсъждаме, пък и защото би ми било много приятно с редица от членовете на общността, с които се познаваме вече. Нямам нищо против, обаче, като даваш тази идея, да посветим 1-2 поне от "лекциите" на книгите-игри в частност. Между другото, това, което важи за романите, важи и за тях. Правилата на хубавата история са универсални. Само геймплеят е в добавка при КИ.

Фантастиката и фентъзито, ако са добри, не се различават от всички останали жанрове. Жанровият роман си има общи правила, като по-специфичните не са много (хорър, мистъри и т.н.).

Каня те най-отговорно. :) Стига да имаш интерес към романа като форма, можем да си бъдем много от полза. (Колегите са и по кратките форми пък.) Така или иначе, тъй като си от КИ общността, можеш да се възползваш от специалното ми предложение и да присъстваш на ежедневните занятия (поне моите) напълно безплатно. Ако впоследствие съжаляваш, ще ти платя АЗ цената на курса, дори да не си я дал. :D

30 Юни 2011 00:21
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17344
"По творческо писане" е точната формулировка. В какви жанрове и тематики ще го облечем, зависи от интересите на участниците в работилницата.

Обаче аз бях помолил по-нагоре тия въпроси да ги задаваме тук - може ли?

(Тъкмо ще се запознаете предварително с някои от другите участници... :) )

30 Юни 2011 00:28
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Събиране на КИ братството на море + работилница за писатели #17346

Кал писа: писа:
"По творческо писане" е точната формулировка. В какви жанрове и тематики ще го облечем, зависи от интересите на участниците в работилницата.

Обаче аз бях помолил по-нагоре тия въпроси да ги задаваме тук - може ли?

Аз съм участник в този форум. Тук си задавам въпросите. Утре може и да направя усилието да го направя където посочваш.
Но...В какви жанрове и тематики ще го облечем, зависи от интересите на участниците в работилницата. Ако участниците са с интереси от модерната проза - Ман, Капоти, Фокнър, Набоков, Хелър, Пастернак, Льоса, Памук - нарочно съм по-всеобхватен... Тогава ще имате ли самочувствието да преподавате? Или все пак разчитате, че феновете на фантастиката "ви разчитат" като свои хора, т.е. обратната дискриминация:), а именно - само фантастиката е истинска литература.:) Питам бе?:)

Уейн, няма да те питам какво е това нежанров роман, а подмятанията ти за плащания на курса направо ще ги подмина, по различни причини.:)

... e=youtu.be

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.120 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (512 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Today 11:22
    • Размисли за писането на критика за книги-игри (29 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 11:15
    • Какво е книга-игра? Кои са псевдо книги-игри? (35 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Rahvin
    • Yesterday 22:06

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност