За нея се плащат 50 лева отделно, но специално за хората тук може да е напълно безплатно - спокойно можете да присъствате свободно на моите ексклузивни лекции - тези, интересните, с болда по-горе - ако така или иначе сте в станцията. (Ако някой настоява да си плати като всички останали хора, които се записват от другите сайтове - няма никакъв проблем. Още повече за станцията остават само 1/3 от тези 50 лева - а останалата голяма част влиза директно в прозрачната каса на нашата си КИ общност със статут "дарение". )Пишещи приятели
Сдружение „Професионален форум за образованието“ edufest.info/ , клуб „Светлини сред сенките“ svetlinisredsenkite.com/; и фондация „Човешката библиотека“ http://choveshkata.net/blog организират едноседмична писателска работилница в Китен през август.
В писателската работилница ще си помагаме да:
* си изясним какво искаме да кажем;
* открием как да го изразим най-въздействащо;
* развием въображението си с творчески игри;
* редактираме художествени текстове, свои и чужди;
* обсъждаме плодотворно текстовете си с други хора;
* търсим реализация на вече написаното;
* (по желание) пишем заедно.
Водещите Валентина Димова, Александър Султанов (известен и като Ейдриън Уейн) и Калин Ненов имат опит като автори на проза, поезия и есеистика, участници в съавторства, преводачи, редактори и коректори, членове на конкурсни журита.
Заниманията ще продължат 6 дни, по 3 астрономически (4 учебни) часа на ден, плюс индивидуални обсъждания. Една от ключовите теми ще бъде „Как да напишем роман, който да бъде купен от голямо западно издателство?“, с подтеми:
1. Кои жанрове се търсят в момента и как да изберем подходяща тема.
2. Защо някои истории се харесват на всички и как се пише бестселър.
3. Героите ли правят историята или историята прави героите.
4. Сюжет или стил – кое е по-важно.
5. Как се прави хубава история от нищото – конкретни сигурни техники.
6. Как никога да не страдаме от „писателски блокаж“ и липса на вдъхновение.
7. Положението у нас и навън и новите възможности пред самиздата и е-книгите.
8. Най-трудното: как да си намерим истински агент и издател на световния пазар.
Творческите игри включват писане от необичайна гледна точка (на животно, извънземно, оживял предмет…), история по странна ситуация или ключови думи, и други.
Работилницата ще се проведе на 31 юли – 7 август. Ако има достатъчно желаещи за втора група, тя ще се събере на 21-28 август. Общата такса за участие е 295 лв.: 245 лв. за седем нощувки и пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) в базата на Министерство на здравеопазването в Китен и 50 лв. за самата работилница.
Повече за условията на писателската работилница и другите летни курсове, предлагани от „Професионален форум за образованието“, вижте в този файл и на сайта на Лятна педагогическа академия: www.p-acad.hit.bg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Хубаво, дотук сме трима. Съберем ли се десетина навити литературоведи, ще сме чудесна компания.КЪДЕ? гр.Китен
Почивна база на МЗ в паркова среда, на 100 м от плаж „Атлиман”. Апартаменти с по 2 или 3 легла в стая, с бани, телевизори, хладилници, тераси - всички стаи са с изглед към морето
Безплатен фитнес и безжичен интернет на територията на целия комплекс; открит басейн с водна пързалка и сауна (с такса)
КОГА? Месеци юли и август 2011 г (10.07-28.08)
Смени, включващи 7 пълни пансиона (1-ви ден – настаняване и вечеря, 8-и ден – закуска, обяд и отпътуване) и по 4 часа учебни занимания всеки ден (без дните на пристигане и отпътуване).
Смените започват и завършват в неделя.
Танер, без лични заяждания.Аз няма да мога да отида, но ако бих отишъл, щях да изнеса лекция - Мързелът - най-голямата пречка на писателя.
Ъъъ... това по линия на "фантастиката не е литература" ли?... ако е ставало въпрос за творческо писане в областа на фантастика и фентъзи, Моля да ме Извините! Аз съм виновен. Ако, обаче е за творческо писане въобще - пак ще съм хейтър и пак ще се заяждам!
Ъъъ... това по линия на "фантастиката не е литература" ли?... ако е ставало въпрос за творческо писане в областа на фантастика и фентъзи, Моля да ме Извините! Аз съм виновен. Ако, обаче е за творческо писане въобще - пак ще съм хейтър и пак ще се заяждам!
Питам сериозно. Не разбирам въпроса (или нуждата от разграничаване...).
"По творческо писане" е точната формулировка. В какви жанрове и тематики ще го облечем, зависи от интересите на участниците в работилницата.
Обаче аз бях помолил по-нагоре тия въпроси да ги задаваме тук - може ли?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas