• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Лейди Блекбърд (самата игра)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
26 Юли 2011 16:27
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Лейди Блекбърд (самата игра) #20760
Виждайки внезапната поява на капитана, Снаргъл се взе в ръце и се обърна към моряците. Изръмжа застрашително и размаха нокти, които бяха на края на удължаващи се ръце, протягащи се към лицата им.
И капка намерение нямаше наистина да влиза в бой с тях, но искаше да помогне на капитана да изненада тия двамата. Нечестна игра, ще видят те!

[offtopic]Имаш зар от моя пул. Следващият път ще черпиш ти, като не ми стигат заровете. Отивам да го отбележа.[/offtopic]

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Юли 2011 17:34
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Лейди Блекбърд (самата игра) #20775
Наоми вече беше започнала с вратата на килията й, така че и съвсем ле-екичка намеса можеше да довърши делото й. Нати присви очи и и се отстъпи към задната стена. Надигналият се вихър развя косите й, а от спадането на налягането й изпукаха ушите.
- Сега! - прошепна тя окуражително на миниатюрното торнадо и му посочи с пръст вратата.
[offtopic]Пускаме Wind, Stormblood.
Ако съм се справила правилно с регистрацията и т.н., хвърлянето изглежда ей-тъй:
invisiblecastle.com/roller/view/3125012/ [/offtopic]

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

26 Юли 2011 21:24
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
Лейди Блекбърд (самата игра) #20800
Моряците усетиха някакво раздвижване в карцера и понечиха да се изстрелят натам, когато за част от секундата вниманието им заеха странните движения на гоблина. Точно толкова му трябваше на Сайръс Ванс да спипа гърлото на единия от тях, забивайки собствения му пистолет в ребрата. Другият обаче реши да си плюе на петите и побягна към коридора, само за да налети на Наоми.
Междувременно лейди Блекбърд и Кейл Аркам бяха успяли да се измъкнат от килиите си.

[offtopic]Действието на Хам успява благодарение на Асен. Не е нужно Coblin да дава зар.
Наоми си е ударила ключа с разбиването на вратата. Да си избере какво получава - зар или опит.
Магиите на Кейл и Нати отново не искат зарове, така че си запазват актива.[/offtopic]

connection timed out

26 Юли 2011 21:53
Mordekai
Командос
Командос
Скрий Още
Лейди Блекбърд (самата игра) #20809
Равните зъби на Наоми лъснаха в смразяваща нетренираното съзнание усмивка.
- Здрасти! - ведро каза тя, хвана приятелски гавата на изпречилия се срещу нея пазач и с ловко движение я завъртя около оста и. Чу се болезнено хрущене.

[offtopic]Brutal ясно защо, Fast за да не успее да реагира, Awareness за да не ме изненада, когато ми се изпречва от изневиделица и още два зара от pool-а.
invisiblecastle.com/roller/view/3125259/
1d6 → [3] = (3)
1d6 → [4] = (4)
1d6 → [5] = (5)
1d6 → [5] = (5)
1d6 → [4] = (4)
1d6 → [4] = (4)
Не знам колко е трудността, но това трябва да стига.
Мисля, че ми се зачита като hit-ване на Key of Vengeance?[/offtopic]

26 Юли 2011 21:56
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Лейди Блекбърд (самата игра) #20810
Нати не чака втора покана да се включи в обезопасяването на моряците с подръчни материали. Бяха й взели колана от лептозмийска кожа, но й бяха оставили шалчето и то влезе в действие. Определено й се стори, че чу промърморено под нос насмешливо:
- Хех, окови от коприна! - но предпочете да не обръща внимание на наглия коментар. Някои хора просто не знаеха да си сдържат езика.
Междувременно си даде сметка, че при все изисканото си образование не знае съвсем нищичко - или поне почти нищо - за този модел имперски кораб. Не й се нравеше да разчита на... мили хора от простолюдието... за спасението си. Но... На глас отбеляза:
- А сега накъде? Няма ли да е по-лесно да извикаме помощ от името на пленниците ни тук? Или ще е по-удачно да отидем да потърсим командната зала? Капитане? Ъм, пилот?

** ...квантите са магически частици, чието поведение има пряка зависимост от упражнената върху тях вяра... **

26 Юли 2011 22:16
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Лейди Блекбърд (самата игра) #20818
Кейл с хищна усмивка прерови джобовете на пазачите. Пръстите му трепераха от нетърпение, погледът му пък направо блестеше от алчност.

[offtopic]Какво откривам в джобовете на тия нещастни "моряци"?
Струва ми се, че си удрям Ключа на Алчността... :)[/offtopic]

My deviantART page.

26 Юли 2011 22:54
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Лейди Блекбърд (самата игра) #20834
Ванс гледаше овързването на пазачите, докато препасваше най-спокойно кобура на първия около кръста си. Ако той им беше капитан, щеше да ги прати на разходка в Дълбините - може ли такива идиоти?!

- Ако помня правилно устройството на този модел крайцери, би трябвало да не е проблем да намерим Совата. Проблемът ще е да се промъкнем, без да ни забележат. Освен ако, госпожица Бишъп тук не реши, че може да стори на целия екипаж, каквото на този тук.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

26 Юли 2011 23:06
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Лейди Блекбърд (самата игра) #20843
- Вероятно няма да може, освен ако аз не й наредя, - приветливо отвърна Нати, - но, сър, не мисля, че искате да напуснем този кораб! - тя облиза устни, колкото да даде време да се зароди въпросът "защо", но не и да бъде изречен. - Вече ви проверяват по жицата. Много скоро "Ръката" ще е само един от проблемите ни. Не се съмнявам, че Империята може да отдели поне още няколко подобни проблема, за да се погрижи за "Совата". Предвид обвинението, по което сме задържани, убедена съм, че въпреки парите, които ви плащам, един по-обстоен оглед на кораба ви ще открие и други потенциални източници на доходи освен официално регистрираните пътници. Най-малкото, трябва да обезвредим "Ръката".
Тя вдигна предизвикателно вежди в очакване да я нарекат "параноичка". Сигурна беше обаче, че на борда на контрабандисткия кораб не може да няма контрабандна стока и никой от екипажа не би желал да се раздели с товара... или да рискува да ги заловят повторно.
[offtopic]wireless в оригиналната книжка с правила си позволявам да преведа свободно като "жица", а не като "безжичния". Ако в другата тема има превод, който съм пропуснала да видя, извинявам се.
В правилата обаче изрично се казва, че капитан Холас вече е пуснал данните на Совата за проверка.
И не, лейди Блекбърд определено не е разкрила на екипажа коя е всъщност, но не се съмнявам, че все някой се е възползвал да я провери и нея по "жицата" и това е коз, който ще се изиграе срещу нея... ако потрябва.[/offtopic]

26 Юли 2011 23:18
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Лейди Блекбърд (самата игра) #20850
- Мадам, кажете ми, искате ли да се измъкне някой жив от този кораб или не и с екипажа ми ще се погрижим за тях. Нямам нищо против да казвате на бодигардката си, какво да прави, но като капитан очаквам заповедите ми да се спазват. Така че, ще простите грубия ми тон, но очаквам следващия път, госпожица Бишъп да не си проправя път, като цяло десантно поделение.
Ванс замълча за миг, после допълни:
- Та, какво бихте желала, да взривя Ръката, да я обездвижа или да блокирам комуникациите й? И трите неща изискват различен подход.

26 Юли 2011 23:25
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Лейди Блекбърд (самата игра) #20853
- Саботаж?! - ухили се Кейл Аркам при думите на капитана. - Няма да е лесно, но може да е доста забавно. От чисто техническа точка, предполагам, че бих могъл да направя нещо на двигателите. Стига да не ми се налага да троша вратове оттук до машинното.

My deviantART page.

27 Юли 2011 08:00
Verge Dreamond
Автор
Автор
Скрий Още
Лейди Блекбърд (самата игра) #20904
Нати се ухапа отвътре по устната, за да потисне напиращата усмивка - контрабандистите започваха да й харесват, макар че от самото начало се беше зарекла, че всичко опира до парите и няма дори да се опитва да си създава приятелства... или да отговаря на аванси за такива. Най-малкото, не беше здравословно.
А капитанът с неговата суетня около собствената му важност...
- Прав сте, - призна след секунда и позволи на усмивката да изплува на устните й. - При условие, разбира се, че се намираме на борда на "Совата" и в полет - тогава сме под ваше командване и изцяло на ваше разположение. Тук, все още в ролята на, хм, пленници... Е, госпожица Бишъп работи за мен и разчитам както на нейната лоялност, така и на здравия й разум. Освен това тя си е цяло военно поделение, просто компактно опаковано. Ако още не сте се убедили в способностите й, сигурна съм, че може да ви демонстрира нещо интересно. Подчертавам "здрав разум" - тя се притече на помощ на гоблина, вместо да се занимава с освобождението ми, нали?
Нати се огледа замислено.
[offtopic]Ъъъ... къде всъщност се намираме? Препрочетох внимателно темата, БИ ТРЯБВАЛО основната част от боя с моряците да се състои в стаята за почивка, където са играли карти. Следователно там сме ги и овързали с копринени шалчета и други материали. СЛЕДОВАТЕЛНО имаме накупчено имущество, спечелено от Снаргъл - какво точно? - плюс плячката на Кейл, плюс, ъъъ, разни неща във въпросната стая? Какво можем да ползваме?[/offtopic]
Добави:
- Иначе, капитане, аз лично не искам нищо друго, освен да си пътуваме тихо, кротко и по възможност незабележимо по първоначалния маршрут. Което очевидно не е много възможно в момента. Какво точно да се случи с "Ръката" решавате вие - заложена е съдбата на вашия кораб... вярно, и на моите пари и безопасност, разбира се. Но аз не съм специалистка-техничка и нищо не разбирам от въздухоплаване. Така че се оставям във ваши ръце! Само... как мислите, с колко време разполагаме, преди някой да се замисли, че е време за смяна на стражата или че някой от тези господа тук не се е явил за вахта, или нещо от този род? Предлагам да решавате по-бързичко.

27 Юли 2011 08:58
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Topic Author
Лейди Блекбърд (самата игра) #20907
След успешното неутрализиране на пазачите, бегълците преровиха стаята и самите моряци. Находката не бе кой знае колко впечатляваща, но все пак включваше конфискуваните неща, моряшки униформи, пистолети, флотски бойни ножове, пари, както и няколко литра доста качествен ром.
Ала повече време за губене нямаше - нищо чудно офицерите от Ръката вече да знаеха за същността на контрабандисткия кораб и да бяха заповядали претърсване из основи.

За някой, който познава корабното устройство: [offtopic]Знаеш, че се намирате някъде в средната вертикално, към предната хоризонтално част. Още напред са каютите, включително офицерските. Надолу са стабилизаторите, които на практика държат кораба във въздуха. Назад (по-голямата част от кораба) е инженерният отсек, заедно с цялата механика, включваща намотките, двигателите и прочие. Назад е също е и складът с корабните амуниции. Отгоре, на палубата, е контролният център (откъдето се управява кораба и се осъществява радиовръзката; нямам идея как се нарича).[/offtopic]

[offtopic]Съжалявам, Наоми, нападението над обикновен моряк не се счита за отмъщение.[/offtopic]

connection timed out

27 Юли 2011 09:07
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Лейди Блекбърд (самата игра) #20908
-Няма проблем, кап'тане, ъъъ... лейди - реши да заложи на сигурно Снаргъл. - Бил съм моряк и на Империята. Имаме време.
Гоблинът махаше с една ръка към разни предмети от обстановката, докато другата прибираше имперски кредити и лични карти.
-Според часовника там - който знам, че е точен, защото никой не иска да стои на смяна повече от необходимото - е изминала четвъртината от часа на Имперския Дракон. Смените, според разпоредба ТЕХ-34-Р-45, се правят по средата на часа - тук той се ухили, показвайки бели зъби - за да не могат да ги предвидят с точност тези, които нямат такива уреди. Например, разни гоблини в килиите си, затворени за дребни нарушения на дисциплината... Та, имаме още поне четвъртинка час. Не е много, но важните хора имате време да решите какво да правим.
Сви рамене.
-Е, и инженерният отсек, и двигателите са натам - посочи с нокът. - Ако ще чупим нещо и ще крадем гориво за "Совата", и ние сме натам. Ако важните хора искате да говорите с някой от вашия калибър, сте точно в обратната посока!

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

27 Юли 2011 09:31
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Лейди Блекбърд (самата игра) #20914
- Тогава няма да губим време. Снаргъл, вземай със себе си дамите и си пробийте път до Совата. Аз ще взема наши прекрасен техник и двамата с него ще обработим така "Ръката", че да не могат да си помислят да ни преследват.

27 Юли 2011 09:56
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Лейди Блекбърд (самата игра) #20923
- Може би е дора идея ние двамата да облечем униформите, капитане. Ще улесни придвижването ни.

[offtopic]Рейз, няколко въпроса...
Защо са моряци тия? Море наоколо няма. Някой използва думата въздухоплаватели и въпреки че е донякъде тромава, на мен доста ми харесва. :)
Униформите са две, нали така? Една от мъртвия и една от живия пазач?
Ааа, и думата която не се сещаш е мостик. :)[/offtopic]

My deviantART page.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Размисли за писането на критика за книги-игри (28 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • Today 01:30
    • Какво е книга-игра? Кои са псевдо книги-игри? (35 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Rahvin
    • Yesterday 22:06
    • Как се пише "жив" текст (7 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Rahvin
    • Yesterday 17:08

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност