• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Книги-Игри Класика
/
Мнения за корицата на Ледената Цитадела

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
30 Май 2014 12:32
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89578

Ейдриън Уейн писа: писа:
Джордж е казал вече много пъти да не му вярвате за всичко... :grin:
По-добре "Не му вярвайте за нищо"
От картинките в книгата само Самир с любимата му камила са баш по сюжета - точно момента преди да почне да я целува и тя да му отхапи ухото.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Май 2014 13:16
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 135
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #89633
Корицата е добра (прилича на редовно лоу-кост фентъзи), мислех да мрънкам че е по-добре да се наеме някой от старите илюстратори, за да е разпознаваемо, ама щом вече пари са давани - ясно, че няма да стане. :grin:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

09 Юни 2014 15:28
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 262
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90335
Нещо от чата днес, което аз оставям без коментар:

@ ze BG - Пон Юни 09, 2014 2:25 pm
реално единствената ми критика е, че аз не минах през сцена, в която да има джуджета, а пък те са на корицата

@ Ейдриън Уейн - Пон Юни 09, 2014 2:25 pm
да, НЯМА джуджета :grin:

@ Ейдриън Уейн - Пон Юни 09, 2014 2:26 pm
фалшива реклама, ако някой наистина ги е очаквал

09 Юни 2014 15:33
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90336
Росене, ти може да си изненадан, защото не си свикнал. Аз още като я видях корицата на Ледената цитадела бях сигурен, че няма джуджета :-) Радващо е поне, че на корицата не беше камилата! :-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

09 Юни 2014 15:42
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90339
Росен може да е изненадан, че няма джуджета, само в много ограничен и глупав контекст. Така че - не мисля, че е изненадан.

Точно това казвам и в чата. 1. Знае се, че няма джуджета в тази книга, 2. КАЗАНО е, че няма, 3. знае се, че корицата не е рисувана за книгата. При това положение може само някой да се ПОШЕГУВА, като Никола, за джуджетата. Но за да каже или даже да си помисли нещо сериозно (което надявам се за доброто на самия Росен не е така), трябва да не е много в час. :-)

Апропо - точно Димото рисуваше най-невероятно тъпите и несвързани с книгата корици ЕВЪР, които всеки път ме хвърляха в потрес като малък. Не знам защо го правеше - при положение, че ги рисуваше СПЕЦИАЛНО ЗА книгата. Или го е мързяло да ги чете - или си е рисувал квото му е хрумнело в движение.

09 Юни 2014 15:57
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 262
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90340

Росен може да е изненадан, че няма джуджета, само в много ограничен и глупав контекст. Така че - не мисля, че е изненадан.
Точно това казвам и в чата. 1. Знае се, че няма джуджета в тази книга, 2. КАЗАНО е, че няма, 3. знае се, че корицата не е рисувана за книгата. При това положение може само някой да се ПОШЕГУВА, като Никола, за джуджетата. Но за да каже или даже да си помисли нещо сериозно (което надявам се за доброто на самия Росен не е така), трябва да не е много в час. :-)

Явно, че съм много глупав. Най-вече защото повярвах на това, което написа преди време в чата. Ако държиш ще го издиря, за да цитирам точно, но помисли за подходящо извинение предвид загубеното ми време. Смисълът беше: „Корицата не само, че има общо, но и е сериозен спойлер към действието“.

1. Знам, че няма джуджета в „Ледените пирати“. Не знам дали няма джуджета в „Ледената цитадела“. Т.е. дали Колин не е бил помолен да вмъкне сцена, която все пак да оправдае корицата.

2. Къде е казано, че няма?

3. Да, знае се, но това какво оправдание е? Освен разбира се, че си търсил възможно най-евтиният вариант. Моля, прочети останалите коментари за корицата и виж, че прякото й обвързване с действието е нещо, което почти всеки от пишещите е споменал. Т.е. в конкретния случай това е огромен минус и сериозна проява на непрофесионализъм от твоя страна.

3.1. Защо реши, че Никола се шегува?

3.2. Хубаво е, че си се загрижил за доброто ми, но повярвай ми в конкретния случай наистина няма нужда. Относно това кой и колко е в час може много да говорим, но ще изчакам да пуснеш прословутата обща тема за въпроси относно „КИ-Класика“. Все пак, за да имаш време да помислиш ще ти дам някои насоки – 1) името „Класика“ (ще имат възможност да участват дори и изцяло нови автори); 2) обещаните 6 откъса, от които са публикувани само 3, а трябваше и шестте да са постнати преди ЛЦ да излезе от печат; 3) обещанието свързано с т.2 – участниците във викторините ти трябваше да участват в томбола за спечелване на съответната книга; 4) още с издаването на ЛЦ трябваше да публикуваш тема относно цели и стандарти, които си поставяш с новата поредица.

P.S. Уейн редактира леко мнението си преди аз да успея да напиша моето, но смисълът се запазил. Макар и думите да са леко смекчени. В оригинал беше: "Росен може да е изненадан, че няма джуджета само, ако е много глупав."

09 Юни 2014 16:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90341

comics_ross писа: писа:
P.S. Уейн редактира леко мнението си преди аз да успея да напиша моето, но смисълът се запазил. Макар и думите да са леко смекчени.

Е той е цар в това. Затова не пишеше докато беше с мод контрол. Стара тактика му е. Пише нещо остро и заядливо, вижда че си го прочел и после бърза да го редактира. Ама веднъж така го излових с print screen и си изяде бана! :-)

Едит, за да съм по темата: Уейн, толкова ли не можа в сайтовете да намериш някоя ледена картинка, която да е по сюжета, за да я използваш като корица? Иначе Росен е абсолютно прав, че в чата написа, че корицата е изцяло по книгата и дори е спойлер. И аз си го спомням това, така че май пак преиначаваш и лъжеш.

09 Юни 2014 16:23
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 598
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90344
Ако няма джуджета в книгата, няма да е готино. Можеше да се оправдае илюстрацията по някакъв начин. Разбира се, осакатяване на сетинга с изкуствено добавени джуджета, само заради корицата би било също толкова зле. Мисля си обаче, че е имало начин да се заобиколи проблема. Примерно можеше някой герой да разказва приказка за тези джуджета. Или пък анекдот.

09 Юни 2014 16:30
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 66
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90346

А какво да кажем за читателите, които са си купили или ще си купят книгата, заради корицата и не са чували за "Ледените пирати"? И те ли са ограничени и глупави, след като ще се окажат изненадани със съдържание, което се различава от показаното на нея? В тази връзка за следващото си фентъзи, ще сложиш ли корица на космически кораб, понеже картинката ти е харесала и/или е най-евтината възможна?

Бтв, след като многократно написа в чата, че корицата е специално избирана, за да отговаря на "Ледената цитадела", че отразява и дори оспойлва сцена от книгата и че е напълно релевантна на това издание, сега пак ще научим, че нищо такова никога не си казвал, а ние се заяждаме от злоба, нали?

09 Юни 2014 16:49
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90347
Това се нарича подвеждаща реклама. Наказуемо е, като най-малкото човек може да си поиска парите, защото продуктът не отговаря на анонса си. Така например не може да продаваш консерва с боб, а на картинката да сложиш имамбаялда.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

09 Юни 2014 17:17
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90355
ВСИЧКИ казаха само хубави неща за корицата. :-) И с право.

Което разбираемо дразни някои. Продължението на това изречение беше премахнато, тъй като не се връзва с естеството на темата. Моля да не се пускат подобни реплики.

09 Юни 2014 17:29
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90358
За няколкото часа (при двете представяния), когато бях на панаира, поне двайсет души похвалиха корицата и никой нямаше забележки за нея.

09 Юни 2014 18:05
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90360
Уейн, проблема е в липсата на връзка на корицата със съдържанието на книгата, въпреки че беше афиширана такава. Едва ли, ако имаше наистина джуджета щеше да има критика...

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

09 Юни 2014 18:14
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90362

yoyovec писа: писа:
Уейн, проблема е в липсата на връзка на корицата със съдържанието на книгата, въпреки че беше афиширана такава. Едва ли, ако имаше наистина джуджета щеше да има критика...

Йойовец, (не мога да повярвам) но съм съгласен с теб. Не знам защо Уейн казва, че флудим и плюем по корицата. Просто казваме, че джуджетата нямат връзка с нея, въпреки че такава връзка беше обявена в чата. Иначе и аз казах, че корицата я бива и не е лоша. Не знам къде той видя оплюване и флудене. Все пак говорим за неща от корицата, а темата е "Мнения за корицата".

И както винаги стана злобно-агресивен и взе да намесва "агитки", да прави генерални заключения "всички това", "всички онова".

09 Юни 2014 18:32
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Мнения за корицата на Ледената Цитадела #90366

yoyovec писа: писа:

1. Корицата НЕ е рисувана за книгата, което го знаят 100% от четящите тук от самото начало.
2. При все това корицата ИМА връзка с книгата (защото е подбрана добре).
3. Нищо не е било АФИШИРАНО.
4. Просто споменах в чата, че има ВРЪЗКА с книгата - което си струва да се отбележи за корица НЕ рисувана за книгата.

Следвайте горните прости номерирани указания и вероятно ще намерите къде ви се чупи логиката. :-)

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Книги-Игри Класика
/
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Тема за въпроси и коментари (165 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 15:27
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от pycku
    • 20 Май 2025 10:59
    • Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 18 Май 2025 23:34

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg