Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
бялата рамка ми стои доста безвкусна като независим елемент и в комбинация с цялата композиция, освен това заледяването си е достатъчна рамка само по себе си с един подходящ ръб, примерно; стои ми като плетено мильо на капака на BMW
лека разлика между заглавието и името на би се отразила добре - примерно леко по-тъмно/лилаво да е едното или нещо от сорта
На мен корицата доста ми харесва. Единствената ми забележка, която вчера споделих и в чата беше относно сливащите се имена на книгата и автора. Не съм сигурен дали с рамка или без е по-добре. Разбираемо е обаче, че ако ще се издава поредица трябва да се цели вмъкване на отличителни елементи, които да бъдат общи за всичките книги. Положително е това, че липсва пореден номер, което би било голяма грешка. Можеше обаче да се помисли за някакво заглавие, което да обединява всички книги от серията. Проблемът в този случай е, че щеше да стане доста претрупано предвид концепцията, че във всяко издание ще има по 2 произведения, чиито имена трябва да присъстват на корицата.
За мен дали са дадени 50 или 1050 лв за корицата не е от значение. Но е от значение дали е поръчана специално за книгата или е стокова. Поръчаната корица има предимство в това, че е вече авторски продукт и се свързва само с книгата, за която е правена и с нищо друго. Авторът, издателят или който там я е поръчал притежава и нея, и правата за нея. Аз лично не бих издал книга със стокова картинка на корицата, защото тази картинка ще се появява и на други места, без да е свързана с продукта, който издавам.От къде да знам, че утре няма да се появи кисело мляко със същата картинка на кофичката? Естествено ако целта ми е просто да издам някаква книжка в малък тираж и да взема някой лев, без да имам големи планове в перспектива, то тогава корицата за 50 лв е по-добрият вариант.Ако наистина илюстрацията има общо със съдържанието не виждам защо това, че са дадени 50 лв., а не 1050 лв. да се изтъква като минус.
Поръчаната корица има предимство в това, че е вече авторски продукт и се свързва само с книгата, за която е правена и с нищо друго. Авторът, издателят или който там я е поръчал притежава и нея, и правата за нея. Аз лично не бих издал книга със стокова картинка на корицата, защото тази картинка ще се появява и на други места, без да е свързана с продукта, който издавам.От къде да знам, че утре няма да се появи кисело мляко със същата картинка на кофичката?
Поръчаната корица има предимство в това, че е вече авторски продукт и се свързва само с книгата, за която е правена и с нищо друго. Авторът, издателят или който там я е поръчал притежава и нея, и правата за нея. Аз лично не бих издал книга със стокова картинка на корицата, защото тази картинка ще се появява и на други места, без да е свързана с продукта, който издавам.От къде да знам, че утре няма да се появи кисело мляко със същата картинка на кофичката?
Точно така си е, но ако е рисувана специално за определеното издание няма как да струва 35$, си мисля.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas