• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Пътят на дракона?

Пътят на дракона?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
22 Ное 2011 19:27
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Topic Author
Пътят на дракона? #37142
Някой може ли да ми каже колко станици е Пътят на дракона на Джордж? Благодаря предварително!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Ное 2011 20:06
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Пътят на дракона? #37150
175

Защо ? :)

22 Ное 2011 20:16
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Пътят на дракона? #37151
Явно у ваньо има големи мишки и може да са му оставили само първите 10 страници от книгата. Така ли е ванка?

22 Ное 2011 20:24
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Пътят на дракона? #37153
Благодаря за инфото. Попадна ми и ми изглежда някак изведнъж свършваща, та се зачудих дали няма липсващи страници в края. Но тъй като 175 са ми страниците - явно имам пълен екземпляр :)

22 Ное 2011 21:05
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Пътят на дракона? #37158
Зачетох се и .... забуксувах на правилата :o
Какво значи ШАНС /.../ <=на мястото на точките има цифра: напр. 6, 8 и т.н. И къде са тия таблици 1 и 2, свързани с въпросния шанс?

22 Ное 2011 21:27
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Пътят на дракона? #37161
Без да съм чел книгата мога да ти кажа, че ШАНС 6 или ШАНС 8 значи хвърли 6 стенен зар и хвърли 8 стенен зар.

22 Ное 2011 21:50
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Пътят на дракона? #37162
А ШАНС 12 или 16. Доста стенни зарове стават. Но предположението ти звучи логично - май има и толкова многостенни зарове. Някой ще даде ли потвърждение?

22 Ное 2011 22:20
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Пътят на дракона? #37166

Това са моите DnD зарове, като обаче зар 16 не съществува:)

Избери своето приключение

22 Ное 2011 23:37
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 412
Пътят на дракона? #37174

vanio_l писа: писа:
Какво значи ШАНС /.../ <=на мястото на точките има цифра: напр. 6, 8 и т.н. И къде са тия таблици 1 и 2, свързани с въпросния шанс?
vanio_l, защо всъщност се хвана с тази книга? Винаги си казвал, че не четеш моите игри. Сега опитваш да изиграеш най-трудната или просто търсиш за какво да ме ядеш?
ШАНС/6/ - означава един зар Д6, ШАНС/8/ - един зар Д8, ШАНС/12/ - два зара Д6, ШАНС/16/ - два зара Д8.
Много ясно пише да се използват зарчета от "стратове" играта беше опит за връзка с тях. Там има само Д6 и Д8. Това, че таблиците със случайни числа не са отпечатени не е моя вина. Липсващото указание е точно да се използват два зара при ШАНС 12 или 16. И моля не ми казвай, че предпочиташ да бодеш пръст в таблиците вместо да използваш зарчета.

В книгата има много по-големи и по-фатални пропуски. Прочети другите теми и ще има за какво да ме критикуваш. Ако си "забуксувал" още тук, няма да с справиш с книгата. Ако все пак опиташ имай предвид, че всички пропуски могат да се заобиколят - сам ще е сетиш как :mrgreen:

23 Ное 2011 06:47
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Пътят на дракона? #37185

vanio_l писа: писа:

gbm писа: писа:
vanio_l, защо всъщност се хвана с тази книга?
Някакъв проблем ли има да (полагам усилия да) чета твоя книга?

Винаги си казвал, че не четеш моите игри. Сега опитваш да изиграеш най-трудната или просто търсиш за какво да ме ядеш?
Минавал съм през почти всичките ти книги. Не съм попадал само на 2-3 и тази е една от тях. Интересно ми е какво представлява. Щом повдигаш въпроса за това какво чета и какво не - до тук за моите вкусове и разбирания една става и една също може да се докара докрая ако имаш време и желание. Останалите по-добре да не ги споменавам, че пак ще ми трият мненията :mrgreen:
Та хал хабер си нямам кои са ти трудните и кои лесните.

ШАНС/6/ - означава един зар Д6, ШАНС/8/ - един зар Д8, ШАНС/12/ - два зара Д6, ШАНС/16/ - два зара Д8.
Много ясно пише да се използват зарчета от "стратове" играта беше опит за връзка с тях. Там има само Д6 и Д8. Това, че таблиците със случайни числа не са отпечатени не е моя вина. Липсващото указание е точно да се използват два зара при ШАНС 12 или 16. И моля не ми казвай, че предпочиташ да бодеш пръст в таблиците вместо да използваш зарчета.
Я, можел си и да помагаш, когато има въпрос относно ТВОЯ книга :)
Мнението си за "стратовете" съм го писал вече - не е добро - та нямам много спомени само какво има там ;)
Нито ще бода пръст, нито ще мятам зарове - един генератор на случайни числа върши същото :idea:

В книгата има много по-големи и по-фатални пропуски.
Е това означава, че най-вероятно ще отиде в книжна борса да и се "порадва" някой друг колекционер :mrgreen: Все пак можеш да ги споменеш ако не мен, да улесниш поне феновете си - имаш такива :idea:

Прочети другите теми и ще има за какво да ме критикуваш. Ако си "забуксувал" още тук, няма да с справиш с книгата. Ако все пак опиташ имай предвид, че всички пропуски могат да се заобиколят - сам ще е сетиш как :mrgreen:
Не желая да те критикувам. Няма смисъл - на критика скачаш като тигър на вързана овца.
Като има нещо неясно е нормално да "забуксувам". Не притежавам телепатия или четене на мисли да знам какво се върти в главата на автора. Дали пропуските могат да се заобиколят - ще видим - ако приключението си струва ще положа усилия (не ме бий ако не се справя) :)

23 Ное 2011 11:04
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Пътят на дракона? #37200
Страхотно! Хареса ми! След като ти писне от играта бих ли могъл да разчитам на една обширна отрицателна рецензия. Само с учебна цел продължавам в стил "детска кавга" :

vanio_l: "Някакъв проблем ли има да (полагам усилия да) чета твоя книга?"
gbm: За мен проблем няма... леко бях озадачен

vanio_l: "Я, можел си и да помагаш, когато има въпрос относно ТВОЯ книга."
gbm: Схванал си правилно. Как да помагам за книга, която съм чел преди 15 години и не си спомням добре.

vanio_l: "... на критика скачаш като тигър на вързана овца."
gbm: Това много ми хареса! Наистина ли правя така? Вероятно когато критикуващия се изживява като "вързана овца".

vanio_l: "...ако приключението си струва ще положа усилия (не ме бий ако не се справя)"
gbm: Няма! Мъките с играта са достатъчно "наказание". :lol:

23 Ное 2011 14:05
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Пътят на дракона? #37234
Не искам да прозвучи като заяждане, но ако в книгата наистина е пропусната таблицата със "ШАНС 8", то тази книга е била неиграема по времето, когато е излязла за болшинството от хората.

Ако нямам таблица "ШАНС 8" и реша да чета книгата навремето, ми остават следните възможности :

1. Сам си правя такава таблица, рисувам си я и бода по нея !
2. Захвърлям книгата като поредния страт, който не мога да изиграя, въпреки, че искам, подобно на Лорд и магьосник в който...не бяха дадени жизнените точки на противниците.

Не знам за вас, но аз 1996 - 1997г. не бях и чувал за зарове по - различни от стандартните със 6 страни. Тъй че... :D

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

23 Ное 2011 14:20
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Пътят на дракона? #37240
Аз и до ден днешен не съм чувал, споко :-)
Добре че в интернет генератори на случайни неща колкото искаш :-)

23 Ное 2011 14:24
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Пътят на дракона? #37241
Е, вярно, ама къде ти генератор на случайни числа и интернет 1996г., поне за мене. Вече имаше интернет тук - там, наистина.

Абе Джордж вие трябва да сте играли някоя настолна ролева игра, така като се замисля. Откъде ще ви хрумне за d8. Трябвало и едно d20 да сложите.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

23 Ное 2011 14:36
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Пътят на дракона? #37245
Лисичков: Въобще не се заяждаш, vanio_l също не се заяжда. Тоя път аз започнах:oops:

"Пътя на дракона" и "Кибернетични войни" имат много грешки, никога не съм го отричал.

Колкото до това имало ли е зар D8 преа '96-та или генератор, не е важно. Въпроса беше как сега да се преодолее пропуска.

По онова време съм играл само един път "вносна" игра и май в нея нямаше такива зарчета. Идеята ми хрумна от статия за "Възможни многостени". От хартия решихме, че стават само Д6 и Д8. Затова няма Д20.

Лисичков писа: писа:
...подобно на Лорд и магьосник в който...не бяха дадени жизнените точки на противниците.
Това винаги ми е било много непонятно оплакване. Все още не разбирам защо не може да си сложиш някакви точки. Даже не е от значение колко са в началото. След първите една две битки, по показателите за поражения може да се изчисли по точно.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Пътят на дракона?
Time to create page: 0.089 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти