• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Пътят на дракона?

Пътят на дракона?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
23 Ное 2011 14:42
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Пътят на дракона? #37248
Не разбрах нещо.
В книжката е имало хартиени шаблони за сглобяване на d6 най - вече на d8 ?! Или е трябвало да има,но е нямало таблици с въпросните числа ?

Р.S. Пропускът с d8 не виждам през онези години как ще го преборя, освен ако не си направя сам таблица и бода или пък... си издялквам едно, ако знам как.

Лоша идея като цяло.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Ное 2011 14:46
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
Пътят на дракона? #37249
В книжката трябваше да има две таблици с числа. И указание че при ШАНС/12/ и ШАНС/16/ се посочва два пъти.
Сглобяеми хартиени зарове има в стратовете. Не зная дали някой е играл с тях. Стават криви и нищо не се получава.

За Д8 - ако ме беше питал '96-та щях да ти кажа какво да правиш тогава. Сега когато има генератори и зарове, казвам ка да се постъпи сега... какво общо има '96-та.

23 Ное 2011 14:46
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Пътят на дракона? #37250
В книгата е казано: ползвате осемстенката от някой страт, а таблиците са изтървани по погрешка. Трябволо е да ги има, ама ги е нямало. За една страница с таблици е трябвало да врътнат още една допълнителна кола.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

23 Ное 2011 14:48
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Пътят на дракона? #37252
Ааа, то имало шаблони на d8 по други стратове. Ясно.

23 Ное 2011 14:54
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Пътят на дракона? #37254

Вилорп писа: писа:
... За една страница с таблици е трябвало да врътнат още една допълнителна кола.
Не, едва ли е заради колата. Имам само сканираната книга и не понмя какво има на 176 стр. и на 3-та корица. Май там трябваше да са таблиците, но вероятно има някаква реклама.

23 Ное 2011 14:56
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Пътят на дракона? #37257

gbm писа: писа:
За Д8 - ако ме беше питал '96-та щях да ти кажа какво да правиш тогава. Сега когато има генератори и зарове, казвам как да се постъпи сега... какво общо има '96-та.

Сори Джордж, това ми се струва странно. Дал съм си парите за нещо тогава, което не мога да изиграя, освен ако не питам в писмо до издателството как да го направя или ако не си блъскам главата.

Между другото имам я тая книжка, ама не съм я отварял. Сега ще пробвам да я изиграя, въоръжен с една шепа зарове d8, които имам от рандъм интернет магазин :D 15 години по- късно, невъзможността ще стане възможност.

23 Ное 2011 15:04
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Пътят на дракона? #37259
Следя темата. Жалко, че Пепи Станимиров не е във форума, че да се оплачете на него за неговите си грешки. От личен пример знам, че политиката за отвореност към всички, която Джордж следва, може да бъде доста изнервяща за следващия я. За това моля за повече толерантност към автора, както и той да сигнализира, ако нещо обстановката започне да го изнервя.

23 Ное 2011 15:10
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Пътят на дракона? #37261
Ами нали и аз това ти разправям. Едно време нямаше как да ти предложа зар Д8. Сега може. Какво старнно има.
Едно време предлагах да се играе само със зар 6, а 8 да се симулира с второ хвърляне.
Ако от втория зар се падне 1 или 2 не се прави нищо, ако се падне 3 или 4 се прибавя 1 към първия, ако се падне 5 или 6 се прибавя 2 към първия. Не е много удобно ама няма ка да върна книгата и да я препечата.

Ro#i#: Грешката не е на Петър Станимиров. Аз бях длъжен да проверя коректурите. Това се отнася за всички пропуски по книгите. Много ви моля не обвинявайте издателите.

23 Ное 2011 15:13
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Пътят на дракона? #37263
Съжялявам, май аз съм малко по-нервен, отколкото е необходимо. Извинявам се и на Пепи, ако гледа от някъде - грешка, породена от липса на инфо.

23 Ное 2011 15:50
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Пътят на дракона? #37268
Добре бе, една грешка, която се допуска постоянно, едва ли не във всеки страт ?! Няма това, няма онова.

В този контекст - до каква степен четяхте писмата на читателите, които плащаха за нещо, което уъмм трудно ставаше за нещо, и ги взимахте на сериозно ? Оставяме настрана изказванията от сорта на "Стратовете не са мързеливци, сами си измисляйте правилата".

23 Ное 2011 16:35
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Пътят на дракона? #37275
Аз като глупав и на невръстна възраст навремето не успях да си измисля правила, не успях да изиграя играта и след като баща ми я прегледа и не можа да разбере как се играе отиде в коша и повече за стратове пари не съм давал.

23 Ное 2011 16:42
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Пътят на дракона? #37276

Greed писа: писа:
Аз като глупав и на невръстна възраст навремето не успях да си измисля правила, не успях да изиграя играта и след като баща ми я прегледа и не можа да разбере как се играе отиде в коша и повече за стратове пари не съм давал.

Това вече ме плаши. Щом и баща ти тогава не е разбрал как се играе човекът, да се захващам ли аз с нея сега :O

23 Ное 2011 16:48
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Пътят на дракона? #37277
Писмата са казвали че ги четата и са публикували някой липсващи неща в Мегаиграта, а пък сега ако закъсаш някъде има цял болюк хора дето ще ти дадат акъл как да продължиш, барабар с автора =)
Бъди смел лисе!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

23 Ное 2011 16:51
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Пътят на дракона? #37278

Бъди смел лисе!

Ще съм Спасе, обещавам ! Ще постна след това резултата !

P.S. А, публикуваха от дъжд на вятър, сигурен съм. Публикуваха с недомлъвки точките живот на противниците от втория страт, все едно нищо не е станало. Май и за Върджелинковата "карабма" също публикуваха нещо. Друго непомня. Ъъъъ то трябваше във всеки брой да публикуват по 10 страници. :lol:

Но сега въоръжен с гейм експириънс от последните 15 години, мога смело да се захвана с тия чудесии ! Или пък не...

23 Ное 2011 17:12
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Пътят на дракона? #37282

Лисичков писа: писа:
Добре бе, една грешка, която се допуска постоянно, едва ли не във всеки страт ?! Няма това, няма онова.

В този контекст - до каква степен четяхте писмата на читателите, които плащаха за нещо, което уъмм трудно ставаше за нещо, и ги взимахте на сериозно ? Оставяме настрана изказванията от сорта на "Стратовете не са мързеливци, сами си измисляйте правилата".
Една и съща грешка, поради едни и същи причини. Бързане да се пусне, липса на редактор, който да знае какво прави - всичко като следствие на условията тогава.

Четяхме писмата. Оплакванията бяха малко, в по-голямата си част "принципни". Затова и официалните отговори бяха такива. Винаги когато някой е попитал конктретно съм му пращал личен отговор. И понеже все повтаряш "плащал за нещо" - тогава никой не дойде да си иска парите, нито писмо написа в същия дух.

...Това вече ме плаши. Щом и баща ти тогава не е разбрал как се играе човекът, да се захващам ли аз с нея сега :O
Нито майка ми, нито баща ми, нито някой възрастен роднина успя да ги разбере. Племениците ми и учениците на жена ми (1 до 4 клас) се справяха. Така че не се плаши толкова.

Но сега въоръжен с гейм експириънс от последните 15 години, мога смело да се захвана с тия чудесии ! Или пък не...
По-добре недей. И сега няма да ти харесат. Има толкова по-хубави игри... що да си губиш времето с тия.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/