• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Войната на Понтиак

Войната на Понтиак

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
03 Юни 2012 21:42
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Topic Author
Войната на Понтиак #55379
Тук читателят се превъплащава в най-доверения помощник на самия славен вожд Понтиак обединителя на индианските племена около големите езера/колите са кръстени на него не той на тях/.Намиране на древно съкровище,решаване на загадки и анаграми,купуване на оръжие,превземане на крепости,двубои,тайно промъкване към врага,битки по вода и суша, с духове и още много.Кулминацията е щурмът и превземнето на самият форт Детройт.Жалко,че поредицата за индианците не беше продължена.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Юни 2012 22:29
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Войната на Понтиак #55384
Може би любимата ми книга на Джордж М. Джордж. Наистина, много бях впечатлен, и от нея, и от предишната. Много ми хареса че финала наистина предлага битка, в която решенията и успехите по време на играта тежат, а етапите преди това предлагаха различни приключения в духа на предишната книга.

Бтв, виж "Битката за Америка" (има я дигитализирана), втората част пак е приключение с индианци.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

20 Фев 2013 15:21
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Войната на Понтиак #67885
Понеже започна дискусия за една от любимите ми книги да се изкажа и аз.Има грешка при пресмятането на времето,ако искаш да вземеш златото-в смисъл можеш да го вземеш но в такъв случай времето не ти стига и не можеш да го ползваш.Джордж казва едва ли не че това е нарочно направено,но или не си спомня собствената книга или се прави на ударен.ЗАщото на разпределителния епизод където те питат дали си взел златото и съответно колко време е минало от началот5о на играта имаш вариант да отговориш,че си го взел и имаш достатъчно време.Ако беше нарочно направено след този епизод автора би трябвало да ти каже че лъжеш и това е невъзможно.Обаче това не е така отговаряйки положително имаш възможност да тръгнеш да купуваш оръжие,даже имаш няколко варианта като как да стане това.По този начин се получава цяло едно ново разклонение на играта,което остава отрязано от играта освен,ако не излъжеш.Така че явно има грешка в пресмятането на дните в началото.

България над всичко

20 Фев 2013 15:48
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Войната на Понтиак #67890
В тая книга, ако има сериозна грешка тя е, че въобще сложих "разклонение уловка". Имах идея да бъде: получаваш допълнително приключение, но не успяваш да се възползваш от златото. Не е разработено както трябва и седи фалшиво, броенето на дните е второстепен фактор.

Колкото до "лъжеш, няма как да стигнеш до тук" - гледам да не използвам подобни номера. Пък и както съм споменавал, за мен играта не е игра ако не послъгваш поне малко :lol:

20 Фев 2013 16:15
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Войната на Понтиак #67895
Ако ходенето за злато наистина е задънен изход как тогава обясняваш разклонението при което можеш да ходиш да купуваш оръжие със златото на Анасазите?Даже има няколко варианта откъде да купиш оръжие.Оттук следват три възможноси-първо или има някакъв много завъртян начин да ти стигне времето,който не откриваме/ти обаче твърдиш че няма/ или второ направил си грешка с описанието на дните или трето нарочно си оставил двете сюжетни линии без връзка/което е хмм нелогично.

ПП.Реално погледнато е по добре да не купуваш оръжие със златото щото играта става адски лесна,но идеята е да разберем,какво точно се е случило с тези разклонения?

България над всичко

01 Мар 2013 17:06
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Войната на Понтиак #68687
Много ми е странно това, направо смешно, че ще се появи някакво си дете ( пък било то и в тялото на индианец) и ще промени хода на войната. Тоя метод на разказване не ми допада и ми стои глупаво. Дразнеше ме и в предишната книга, дразни ме и тук.
Тъкмо съм на тоя епизод с разклоненията. А са де, да ходя ли за злато или не?

01 Мар 2013 17:19
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Войната на Понтиак #68689
Детето контролира силен войн,който знае историята и се намесва точно там където трябва.Освен това идеята беше да се намесва в много етапи в историята-мисля че някъде беше обяснено за мрежата на времето.Ако искаш отиди има разни загатки за разгадаване и е интересно иначе златото няма да ти помогне,а и дори да излъжеш че ти стига времето не си струва щото ако си купиш оръжие със златото играта става много лесна.

България над всичко

01 Мар 2013 18:48
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Войната на Понтиак #68705
То е ясно, просто казвам, че на мен, този начин на разказване не ми допада. И че едно дете, поне според мен, няма как да промени хода на войната.

01 Мар 2013 19:00
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Войната на Понтиак #68708
По принцип да малко е странно,но автора се опитва да ни вкара в историята колкото се може повече все пак тогава бяхме деца.А иначе детето не се намесва пряко никъде само дава съвети на война какво да направи,все пак то знае къде са били грешките в миналото и се старае да ги поправи.

България над всичко

01 Мар 2013 19:51
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Войната на Понтиак #68722

stalk писа: писа:
То е ясно, просто казвам, че на мен, този начин на разказване не ми допада. И че едно дете, поне според мен, няма как да промени хода на войната.
Няма нищо странно но ти не можеш да го разбереш, Бледолики, защото не познаваш същността на понятието Маниту. Няма да го приемеш колкото и да те убеждавам. Форумът за книги-игри не е подходящо място където да обсъждаме индианските религиозни доктрини.

Накратко става въпрос за прераждане и свързване на няколко духовни същности, които могат да се намесват в историята само и единствено ако действат чрез посредничеството на конкретен Маниту (по-правилно е да се каже: "Тази форма на проявление на точно Този Маниту"). Няма никакво значение, че пресечената точка е духът на някакво дете.

Гледал ли си първат част на "Матрицата"? Има един момент където Нео вижда как едно дете огъва вилица само с поглед. Героите са без значение. Важна е репликата: "Много е лесно, когато разбереш, че всъщност вилица няма." (цитирам по памет и по смисъл).

01 Мар 2013 22:09
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Войната на Понтиак #68734
Да, ясно. Явно не разбирам от индиански магии и религии, щото продължава да не ме радва идеята :).
Има някакъв гарван, който ако не го гръмнеш пак те праща към златото. Ама че работа... Ти не искаш злато, то само те вика, да идваше и при мене така злато...

01 Мар 2013 23:18
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Войната на Понтиак #68739

stalk писа: писа:
Да, ясно. Явно не разбирам от индиански магии и религии, щото продължава да не ме радва идеята :)...
То, честно казано не ти и трябва :dry: Ако магиите им вършеха някаква работа сега из Америката щеше да е друго... по-индианско някак си :roll:

Не казвай на никой, ама ще ти призная, че и аз не ги разбирам... обаче вероятността някой индиански дух да се оплаче е минимална. Затова разправям каквото си искам.

01 Мар 2013 23:23
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Войната на Понтиак #68740
Стига да нямаше човек на този форум, който за твое съжаление е чел достатъчно за индианските митове, духове и истории :D

Избери своето приключение

03 Мар 2013 12:19
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Войната на Понтиак #68828
Изчетох книгата. Има няколко грешки, които ме подразниха- там при гарвана дето трябва да го убиеш, епизода на който трябва да го убиеш, всъщност не го убиваш и обратното, имаше и още една такава грешка. Също имаше и сгрешена препратка дето те праща на неверен епизод ( без този път само да са разменени епизодите и изборите). Тази грешка за която твърдите не разбрах дали я има, тъй като не взех златото. Самата система с тия събирания на точки ми бе малко досадна, е имаше и вариант да мина на система със зарове, но и тя толкова ми допада... Все пак има и малко тактически решения, които бяха готини. Също много битки, досадното дърдорене от предишната книга между детето и индианеца тук беше изчистено, което е добре. Книгата не е лоша, по бива от предишната, която не можах да до-играя от досада. Но не и нещо което да ме впечатли до невероятна степен, може би защото не съм кой знае какъв фен на индиански истории, а и я чета на дърти години :).

Понеже почнах книгата след разговор за нея в чата, в който се твърдеше че била много хубава - аз твърдях че "Крепост в Облаците" е една от най-добрите на Джордж, а другите твърдяха че тази е по-добра. Искам да кажа, че не си променям мнението след изчитането на тази, "Крепост в Облаците", за мен, е по-добра.

Видях въпросната настолна игра, самите фигурки при мен липсват, не знам защо. Иначе играта звучи интересно- единият да играе от белите, другият от индианците, готино изглежда. Така или иначе и да ги имах фигурките, няма с кой да я играя. Но все пак добър бонус за феновете на настолните игри, какъвто аз не съм :).

03 Мар 2013 13:02
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Войната на Понтиак #68830
Грешките препратки са дадени в съответната тема. А за фигурките - доколкото си спомням, никога не е имало такива. Просто си ги правиш от хартиените заготовки в книгата.

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Войната на Понтиак
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност