• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Островът на динозаврите

Островът на динозаврите

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
12 Апр 2015 16:25
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2461
Островът на динозаврите #104747
"Пробивът" почти без съмнение.
Харесвам още много "Демоните в НБА", "Златния оракул", двете каубойски, всичко под С. Дарк псевдонима, викингите и първата половина на Тъмната страна на земята. Някои от тези не съм чел скоро, обаче.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Мар 2021 17:39
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 134
Островът на динозаврите #137658
Четох я преди три месеца и докато се наканя да напиша ревю спомените ми от нея поизбледняха. Все пак ще драсна няколко впечатления.
За мен това е една от най-слабите книги на Майндкрайм, които съм чел, ако не и най-слабата. Останах с впечатление, че е писана набързо и без никакво старание.
Плоски клиширани персонажи. История пълна с дупки и нелогични сцени. Играта се изчерпва с това, да трупаш точки Удоволствие и Престиж, които не играят никаква роля в цялата книга, освен за оформяне на крайната оценка след изиграване, ако помня добре. Нещо което никога не съм харесвал в книгите-игри. Литературата също беше слаба.
Имаше страшни бисери като вкарването на динозаврите в клас бозайници например.
Много тъпо беше и че по време на играта ми някакъв динозавър тежко рани журналистчето като едва не го уби, а когато дойде финалът се оказа, че всички динозаври били холограма и са ни пратили на острова спокойни, знаейки, че няма как да пострадаме. WTF?!?
Това с безсмисленото убийство на тиранозавара видях, че вече е нееднократно споменато, така че няма много смисъл да го повтарям и аз.
Имаше и други сериозни глупости, но паметта ми благосклонно ги е натикала вече някъде надълбоко и на тъмно.

Оценка: 1,1/10

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Stayfun

19 Мар 2021 19:16
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 600
Островът на динозаврите #137661
Моля прочети пак Изпитанието, там всичко е поразително и много напомня Острова...
Другия титан в това отношение са Маймуни срещу Динозаври. Имам чувството че са се наговаряли....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

08 Май 2023 21:01
Radko's Avatar
Radko
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 347
Островът на динозаврите #141708
"Сафари на смъртта" от Джак Блъд.. а, така де "Островът на динозаврите" от Майкъл Майндкрайм се чете лесно. Толкова лесно, че наистина трудно може да се определи за книга-игра, еле пък от добрите такива. Доста попретупана за жалост, включае и дневника и'. Какво имам предвид? Най-малкото, че две от графите спокойно можеше да са си една, а именно престиж и удоволствие. На епизод 153 дори не е указано какво от двете печелиш, не че има и значение, тъй като накрая двете суми просто се събират в една обща оценка. Сиреч, се тая.. :pinch: А кодовите думи направо излишни, бидейки всичко на всичко са 5-6 в цялата игра и то само в първата част от нея.

Историята с динозаврите като цяло сефте се срещна в книга-игра, но пък през 90-те си беше такъв култ от "Джурасик парк", че явно и имаше защо да не бъде преекспонирана. От филмите съм гледал само първият и то като ептен ситно лапе, но от всичките документалки а-ла Дискавъри вероятно много повече съм прилепил. И в тоя ред на мисли тестовете с избори в играта ми се сториха елементарни. Изкарах 40+ точки от първо изиграване и не вярвам да съм загубил и една в тестването с динотата, при все че не изчетох и един от информативните епизоди за самите гущери. Т.е. наистина доста леко повествование, което наистина може би ще прилегне на едва прохождащо с КИ жанра дете. Но за всеки влак си има пътници, в тоя ред на мисли това не го смятам съвсем за минус. Проблемът е, че ние одъртяваме, а не книгите.:woohoo:

Книгата все пак я причислявам от свежарските на Майкъл, ако не за друго след неуспешен опит да започна фентъзи трилогията му за "Хермес", тази ми се стори някакво облекчение. Не искам да спекулирам излишно, но вероятно е търсел нова работеща формула за книгите-игри, които хем да не са изключително сложни откъм дневници, хем да са предизвикателни към играча, но системата с оценяване за мен поне не е най-доброто нещо в жанра. За самата фабула няма какво наистина толкова да се каже, гледам и преди мен хората са писали: клиширана история със същите до болка познати персонажи, финалът също не е като да не беше неочакван. :S Картинките и корицата на Ивайло Иванчев ми се сториха приятни - корицата доста определено.

Малко "дженерик" ревю, ама комай няма какво и толкова да се каже за нея. Преходна и експериментална такава, в търсене на нова ниша. Мисля в уводните думи това си е отбелязано де, сиреч поне авторът е бил с открити карти и не е оставил място за недоволство. :)

Би-бийп!

„Мелонският завет“
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Островът на динозаврите
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Продавам Книги-Игри на Английски Език(Самотния Въл... (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • Today 21:58
    • Търся поредицата за "Котарака" на Ал Тор... (11 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Yann Gamgee
    • Today 20:16
    • Подарявам повтаряща се "Последната врата"... (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Elan Morin Tedronai
    • Today 03:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност