• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
В защита на Инициативата (дискусия)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
08 Ян 2012 22:45
Away
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #41223
Темата е преместена от раздел общи приказки, като преди това е била отцепена от не знам точно къде.

Ейдриън Уейн писа: писа:
2. Скъпоплатени излишни "инициативи", при които ще трябва да плащате - в аванс и десетократно поне - издаването на книги в смешни тиражи, които после ще се въртят измежду същите тези 100-150 човека (при което никаква реална полза за жанра няма от тях, тъй като не достигат до нови хора).

И ако може да ми обясниш кое й е скъпоплатеното на "инициативата"? Не бих нарекъл нещо "излишно", при положение че около 70 човека (до момента) са отделили средства за да участват в нея, като повече от половината са от този форум, така че тази твоя квалифиакция е обидна за тях. "в аванс и десетократно" - пак пълна проява на некомпетентност и опит за заблуда. Знаеш ли колко бройки ще получи всеки участник в Инициативата, за да твърдиш че ги плащат десетократно?! Ако не знаеш... как тогава сметна, че е "десетократно"... "Смешни тиражи".. та дори и ние още не знаем какъв ще е тиража, че да твърдиш, че ще е смешен. По-скоро смешен, а и обиден за hameleona е тиражът, в който му предлагаш да му издадеш книгата (100-150 бройки). В Инициативата се включиха много хора, които нямат нищо общо с форума на knigi-igri.net и които благодарение на рекламата й във ФБ, или благодарение на блоговете на някои участници, разбраха изобщо, че съществува и този сайт. Тъй като, ако не си забелязал на блога сме сложили реклама и банер на нашите приятели от knigi-igri.net. Така, че и последното ти изказване, че не достига до нови хора е пълна тъпотия.

Донякъде разбирам раздразнението ти от успеха на Инициативата, но пък чак толкова грозен и заблуждаващ хейт не съм очаквал даже и от теб.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Ян 2012 23:01
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
В защита на Инициативата (дискусия) #41225
Ти, за сметка на това, си реагираш точно толкова прибързано, предубедено и елементарно както обикновено. :)

1. Нека се радваме едва когато книгата, за която говориш ти, е излязла. Не виждам причина да се радвам, преди да е станало, нали? Иначе би било чудесно.
2. Скъпоплатено е това, че трябва да се плати поне 5 пъти цената на една книга (или 20 дори). И то в аванс.
3. Излишно е, защото това по принцип е задължение на издателите - а не на читателите.
4. Разбира се, че огромната част от участващите са от нашия форум - за което ТИ им дължиш благодарност.
5. Много добре знаеш, че на повечето от желаещите и една книга им е достатъчна, другите се предплащат по принуда.
6. На никого не съм предлагал издаване - що остава в смешни тиражи. Казах точно обратното: че в смешни тиражи НЯМА смисъл.
7. "Да достигне книгата до нови хора" означава да има някакво разпространение (дистрибуция, маркетинг и т.н.). А не просто да се врътка между хората, които така или иначе знаят за нея и вече са купили.

Виждаш ли колко много неща пишеш, без да мислиш? :)

08 Ян 2012 23:19
Away
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #41230

Ти, за сметка на това, си реагираш точно толкова прибързано, предубедено и елементарно както обикновено. :)

1. Нека се радваме едва когато книгата, за която говориш ти, е излязла. Не виждам причина да се радвам, преди да е станало, нали? Иначе би било чудесно.

Не очаквам да се радваш. Радостта ти ще е толкова фалшива и лицемерна, колкото и изразената ти преди няколко месеца загриженост и желание да помагаш нa Инициативата. Просто хубавто е че сега реaлно показваш какво ти е отношението.

2. Скъпоплатено е това, че трябва да се плати поне 5 пъти цената на една книга (или 20 дори). И то в аванс.

На кого се плаща този аванс?? не е нито на мен, нито на Майкъл. Престани с неаргументираните си заключения да заблуждаваш. Няма такоwа нещо като 5 пъти. Всеки ще получи различен брой книги в съответствие с размера на участието си. Чети преди да говориш.

3. Излишно е, защото това по принцип е работа на издателите - а не на читателите..

Ами ако разчитаме на издатели като теб, наистiна е по-добре ние читателите да вземем нещатa в свои ръце, че да излезе читав и стойностен продукт от известен автор.

4. Разбира се, че огромната част от участващите са от нашия форум - за което ТИ им дължиш благодарност.

Пак не четеш. Казах, че са малко над половината. Това не е огромна част. Аз съм им благодарен, но не те не го правят за МЕН, а за себе си.

"Да достигне книгата до нови хора" означава да има някакво разпространение (дистрибуция, маркетинг и т.н.). А не просто да се врътка между хората, които така или иначе знаят за нея и вече са купили.

И от къде знаеш, че само ще се врътка между едни и същи хора? Имаш умения на медиум ли какво ли? Сам каза, че още не е написана, а ти знаеш какво ще се случва с нея.

Явно нервите ти покрай това как ти се "зарадваха" на списанието ти дойдоха в повечко... и сега взеха да избиват в тези абсурдни коментари. ;) Chill out!

08 Ян 2012 23:22
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
В защита на Инициативата (дискусия) #41231
Еххх, чак ме карате да съжалявам, че не съм модератор вече... :)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

08 Ян 2012 23:23
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
В защита на Инициативата (дискусия) #41232
Както каза Уейн да не бързаме да се радваме на нероден Петко... иначе и аз с нетърпение си чакам бройките :)

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

08 Ян 2012 23:31
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #41235
Минусът на идеята с инициативата е минималната сума от 60 лева? (поправи ме ако бъркам). Аз примерно ще си купя една, в момента в който излезе. Щото А) нямам 60 кинта за хвърляне и Б) искам само една бройка. :)

08 Ян 2012 23:38
Away
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #41239

hameleona писа: писа:
Минусът на идеята с инициативата е минималната сума от 60 лева? (поправи ме ако бъркам). Аз примерно ще си купя една, в момента в който излезе. Щото А) нямам 60 кинта за хвърляне и Б) искам само една бройка. :)

Ами ок. Разбирам те. Нормално е и да има подобни хора, за да има на кой после да се дават/продават/заменят бройки от книгата. Не мисля моите бройки да си ги държа всичките за спомен във витрината. Но не мисля, че е минус, тъй като това улесни реализирането й до този етап значително. Както и да е, няма да споря с теб. Във вторник в седмичните новини на блога ще има радостни новини за всички участници, но до тогава си трая ;)

08 Ян 2012 23:45
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
В защита на Инициативата (дискусия) #41245
Е, 60 лева не са страшна сума, но за нещастие кризата е жестока и с моя бюджет тая зима. С удоволствие бих си купил една-две бройки евентуално, но в момента нямам възможност.

Не бих обръщал внимание на злобните подмятания на някои хора. Важното е, че Инициативата се оказва успешна.

My deviantART page.

08 Ян 2012 23:48
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #41246
знаейки реалността в България - ще я приема за успешна, като съберат парите. Просто знам как често много неща се объркват.

08 Ян 2012 23:54
Away
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #41247

Coblin King писа: писа:

Не бих обръщал внимание на злобните подмятания на някои хора. Важното е, че Инициативата се оказва успешна.

Тук си абсолютно прав. Наистина това е по-важното. Не бива да обръщам внимание на подобни подмятания :) И най-доброто в случая, което мога да направя е да си лягам да спя:)

09 Ян 2012 05:43
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
В защита на Инициативата (дискусия) #41265
Никса, занапред можеш първо да преспиваш, после да се хвърляш да отговаряш (на свежа глава). :idea: Отговарям набързо на последните ти въпроси и приключваме с темата.

1. Напротив, много бих се радвал, ако Мишо наистина благоволи да напише нова КИ (макар и след повече от година още) - и трябва да си много глупав, за да вярваш в обратното. Това важи за всеки стар автор. Всяка излязла книга-игра е полезна с нещо за жанра.

2. Отношението ми е чудесно, жалко че твоето е окончателно повлияно от убеждението на Мишо, че той е Единствен и всички други са му Врагове - или поне Низши твари. Всички знаем, че това не е така. Така че нека се държим разумно.

3. "В аванс" означава "предварително", преди нещо друго да е станало. www.google.bg/#sclient=psy-ab&hl ... 80&bih=865 Не знам за кой път вече ти се обяснява. Занапред ще използвам "предварително", за да ме разбираш.

4. "Излизането на продукта" е най-малкият проблем, както обяснявам в предишната тема за Пазара. Издателската работа е главно оттам-насетне.

5. Чел съм собствения ти списък с участници и всичко за което говоря са цитати от блога или подфорума на инициативата, така че не ме разсмивай с "не четеш". :) Това включва и липсата на дистрибуция - да ти напомня ли, че книгата дори няма да има цена и ще се раздава само от ръка на ръка? То няма и как иначе след като тиражът е разделен на множество малки части. Като пишете нещо като официална позиция на блога си, поне помни какво сте писали.

6. Пределно ясно се вижда чии нерви са необяснимо опънати от месеци насам. :) Сякаш от един момент нататък взема най-лошото от Мишо (вместо доброто). Никой не ти мисли злото, всички искат да има нова книга-игра. Така че се съсредоточи върху това.

(Вместо да разправяте от 2 месеца насам, че съм създал Списанието, защото Мишо щял да пише книга-игра след 14 месеца. :lol: Гениална логика. :idea: Все едно аз да кажа, че Майкъл се е навил да напише книгата само защото вече не издържа да гледа отстрани кво правят другите. ;) Дали няма да е по-близо до истината? Не, нали? Затова и не разправям глупости. Но от ваша страна явно не разсъждавате така.)

Всичко което казах в онази тема, е че ни трябва истински пазар. Фенските инициативи (дори не вашата в частност - а по принцип) не ни доближават особено до него и не са решение - но сами по себе си са хубаво нещо, ако поне доведат до нова книга. Това е. (Ако пък са ти дошли някои идеи и промените плановете си в посока "реална полза за пазара", толкова по-добре. Ще следим официалните обявления на блога, както и досега.)

09 Ян 2012 08:36
Away
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #41269
Поредната порция безсмислици и глупости, но нямам нито времето, нито желанието да им опонирам....

09 Ян 2012 08:44
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
В защита на Инициативата (дискусия) #41270
Аз вярвам, че фенските инициативи могат да допринесат изключително много за развитието Пазара на Жанра. Ако получа няколко бройки от книгата на ММ, ще запазя само една, а другите ще подаря. Така косвено феновете като мен ще спомогнат.

knigi-igri.bg/shop/

09 Ян 2012 08:55
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
В защита на Инициативата (дискусия) #41271
Наближава пълнолунието, така че е нормално вечер да се пораждат разни размисли и страсти.

Смятам, че ако от Инициативата излязат 2 500 книги, те в крайна сметка ще стигнат до поне 2 000 читатели - чрез подаръци, замени, вторични продажби. Лошото е, че това не са механизми на първичния пазар. Сигурно ще популяризират жанра поне малко, но едва ли ще е лавинообразен офект.

Относно вноските - вярно е, че са високи, но, както и ММ каза, никой не може да те спре да се обединиш с още 2-3-ма души и да участвате заедно.

09 Ян 2012 14:35
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
В защита на Инициативата (дискусия) #41330
Самият факт, че ще се появи нова книга- игра е достатъчно основание цялата работа да има смисъл. И това, че книгата ще се разпорстранява между хората по никакъв начин не значи, че няма да повлияе пазара. То пазар няма де, но аз подарих Асасините на един приятел и той си купи и Ктаракът, че и Тетрадката покрай тях. Ако му бях подарил книга, която няма цена ефектът би бил същият.
Лично аз пожелавам успех и се надявам като излезе да останат достатъчно бройки за продажби за да мога да си купя 1 :)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg