• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
В защита на Инициативата (дискусия)

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
16 Ян 2012 19:56
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
В защита на Инициативата (дискусия) #42312

ze BG писа: писа:
Много едностранно разсъждавате. Много хора могат да разберат пост фактум, след като е приключила инициативата.
Имено, за това говорих - за тези хора, но те ако са инициативни, ще намерят начин, предполагам :)

knigi-igri.bg/shop/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Ян 2012 20:00
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
В защита на Инициативата (дискусия) #42314
^ А ако въобще не са и чували за "Новата вълна"?

16 Ян 2012 20:03
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
В защита на Инициативата (дискусия) #42315
Не е едностранчиво. От мненията ми ясно си личи, че визирам определени хора - цитат: "Аз също не смятам, че трябва да бъдат поощрявани хора, които са знаели за Инициативата и не са си поставили за приоритет да участват."

Всъщност, пиша тези мнения по-скоро, за да им светне лампичката на някои хора, че до 31-ви има още малко време, вместо да чакат наготово.

16 Ян 2012 20:04
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #42316

partci писа: писа:
^ А ако въобще не са и чували за "Новата вълна"?

Само да отблежа че Иницативата няма общо с Новата вълна, или както там се нарича течението по възраждане на жанра. И даже е леко обидно за организаторите свързването й с него.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

16 Ян 2012 20:07
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
В защита на Инициативата (дискусия) #42317
Както и щете да го наричате, факт е, че двете неща някак странно съвпадат като развитие във време-пространството.

16 Ян 2012 20:42
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
В защита на Инициативата (дискусия) #42324
Добре де... инициативата се развива отлично. Събрахте парите, което беше най-трудното. Книгата ще се напише и вероятно ще бъде добра. Инициативата няма нужда от "защита", а непрекъснато някой напира да я защитава.

Mindcrime писа: писа:
Инициативата е за участниците в нея и трябва да се мисли за техните интереси. Инициативата няма за цел да популяризира книгите-игри, а да бъде събрана определена сума, с която да бъде осъществена моя книга-игра. Сумата изглеждаше непосилно висока. На участниците трябваше да бъде обещано нещо. И едно от нещата е, че тиражът е ограничен и е само за участниците. После всеки от тях може да решава какво да прави със своите бройки: да продава или да подарява.

Ако се правят допечатки за нови участници, ще бъдат ощетени най-вече участниците с големи вноски. А точно те имат голям принос за осъществяване на Инициативата и по никакъв начин не трябва да бъдат ощетявани.

Ако някой е загрижен за новите хора, инвестира в повече бройки, после ги раздава на хората, които не са имали възможност да се включат в Инициативата. Но това си е някаква негова инициатива.

Кириле, ти си доста позитивен човек. Все искаш на всички да им е добре. Не може да им е добре на всички, не е устроен така света (може да се добави "все още", ако човек е оптимист за построяването на комунизма). Аз искам онези, които заслужават, да получават. Участниците в Инициативата са единствените, които заслужават да получат моя книга-игра. После те решават какво да правят с бройките си.
Майкъл, неоходимо ли е да повтаряш все това (оцветения текст), колко са "заслужили" участниците в инициативата. Стига се до писането на разни нелепи твърдения:

Cesare писа: писа:
Аз също не смятам, че трябва да бъдат поощрявани хора, които са знаели за Инициативата и не са си поставили за приоритет да участват.

Cesare писа: писа:
Повтарям - това, че не смятам да продавам евтино бройките си, не е от ламтеж за пари, а защото по моите разбирания такива хора би трябвало да бъдат "наказани".
Ставате прекалено груби! Какъв приоритет може да бъде книга-игра пък била тя и най-добрата, та чак да раздавате "наказания". Спрете се за момент, поемете си дъх и се съвземете.

nixata писа: писа:
Само да отблежа че Иницативата няма общо с Новата вълна, или както там се нарича течението по възраждане на жанра. И даже е леко обидно за организаторите свързването й с него.
Започвате да се изживявате като избранници на съдбата. Хайде малко да слезете на земята. Инициативата сега няма нищо общо с Новата вълна, ама май тръгна от обсъждането на Асасините. Няма как да не ви свързват с нея. И преди да се "обиждате леко" ще е добре да престанете да обиждате с високопарни изказвания всички извън групата ви.

16 Ян 2012 20:50
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #42326
Доколкото разбирам Инициативата иска да се дистанцира от Нова вълна, поради разлика във възгледите, но е факт, че двете неща имат общи корени.
Nixata, не ни разделяй :)

knigi-igri.bg/shop/

16 Ян 2012 20:55
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #42327
Здрасти, Джордж!

Ценя мнението ти, но тъй като си цитирал и мои, ще се наложи да се изкажа още веднъж, за да не останат недоразумения. Ако се чете не само цитираното от теб, се вижда, че не вземам твърде сериозно идеята за "наказания" на хората, които са проявили нерешителност в неподходящо време. Пределно ми е ясно, че какъвто и да е тиражът, бройки най-вероятно ще има за всички, заинтересовани от този форум. Но иначе съм съгласен с това, което казва Майкъл - че участниците в Инициативата са заслужаващите. Не за друго, а защото знам добре колко е трудно да постигне човек каквото и да е, особено когато зависи от участието на много хора. И точно защото помня всички първоначални негативни реакции и нападки към Инициативата, по моята ценностна система не считам за напълно окей хора, които не за застанали твърдо зад нея, когато е било време, да използват "наготово" постигнатото от останалите.

За това, че форумът има принос за успеха на инициативата, никой не спори. Но не е малко и негативната енергия, която се изля от него върху нас. По тази причина и считам за нужно да отговарям на твърдения тип "който има желание да се сдобие с книгата, вече е участвал".

16 Ян 2012 21:03
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
В защита на Инициативата (дискусия) #42330
Ясно ми е, че "наказването" е само ирония, въпреки това смятам, че прекалявате. Не само сега. Ваше право е да се разпореждате както искате с парите си. На мен обаче не ми харесва, че Инициативата стана само за "избрани". Точно за това и не участвам и до сега не взимах отношение по въпроса. Напоследък започна да се заражда тенценция "Инициативата срещу всички останали" - а това не е хубаво.

16 Ян 2012 21:07
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
В защита на Инициативата (дискусия) #42331
Явно Инициативата наистина има известна нужда от защита, щом нападките към нея продължават! :mrgreen:

На мен ми е интересно къде точно организаторите са обидили "всички извън групата им" с "високопарни изказвания", след като единственото, което Никсата каза е, че не иска да има нещо общо с едно течение, присвоено от един-единствен конкретен човек. И понеже познавам Никсата, и той не говори високопарно. И защото все пак организаторите имат доста добри отношения с хора като Ронин и Торо, пък те 1. не са от групата им и 2. с нищо не са показали да са обидени по някакъв начин ;).

Нататък, мнението, че "Инициативата е само за избрани" е пълна глупост, при положение, че ВСЕКИ беше поканен да участва в нея и всеки ВСЕ ОЩЕ може да го направи - без никакви ограничения, извън собственото му (не)желание.

Прочее, съвсем леко встрани от темата, не знам дали обръщате внимание колко хора е набрала страницата на Mindcrime Project във Facebook за няма и три седмици :). Резултатът е страхотен, а моделът тепърва ще се доказва, така че честито на всички нас, които повярвахме в него.

16 Ян 2012 21:11
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #42332
@Джордж:
Което си е почти спонтанна реакция от "всички останали срещу Инициативата". И на мен не ми харесва, че става така, но всичко щеше да протече много по-добре от самото начало, ако някои от не-участващите не я коментираха с такава страст.

На мен тази Инициатива ми е интересна като социален експеримент, защото е пример за явление, което се случва често в обществото - много хора искат да имат нещо хубаво, но не са достатъчно дейни по времето, когато от тях зависи него да го има. Затова и се съгласявам с това за "заслужаващите".

16 Ян 2012 21:21
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Topic Author
В защита на Инициативата (дискусия) #42333
Надявам се да не съм бил разбран погрешно. Не съм искал да звуча високопарно, както и не искам никой да разделям, т.е да има лагери Нова вълна и Инициатива и т.н. Просто идеята на тази Иницатива не е да възражда жанра, тя е както много пъти съм повтарял от фенове за фенове, нещо главно по носталгични причини. От друга страна ни е ясно че един човек обича да се идентифицира с Новата вълна и това също е второстепенната причина, поради която търсим дистанциране от това "течение". А ако достигне и до нови хора - още по-добре. Не мисля, че съм обидил някой, но ако има обидени - извинявам се. А относно "защитата" - не аз измислих това заглавие на темата, но ако погледнете 1 коментар в нея, мнението което цитирам, може би ще е ясно защо съм реагирал може би малко прекалено остро. Няма богоизбрани в Инициативата, именно затова прдължаваме да приемаме още хора.

Джордж, още не сме ги събрали реално парите. Само на заявки са. Сега ги събираме реално, но благодаря за доверието. Все пак си спомням в началото, че ни подкрепи, когато повечето хора казаха, че е абсурд това.:)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

16 Ян 2012 21:22
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #42335

Anardil писа: писа:
Явно Инициативата наистина има известна нужда от защита, щом нападките към нея продължават! :mrgreen:
Джордж не е нападал самата инициатива! Няма и да го направи, защото уважава потребителите и феновете.

knigi-igri.bg/shop/

16 Ян 2012 21:27
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
В защита на Инициативата (дискусия) #42336
Дано да е така, ако си прав аз съм избързал с реакцията и се извинявам ;).

Все пак да се обвинява в елитаризъм едно начинание, организаторите на което от самото начало са заявили, че биха искали да включва максимално много хора, е меко казано странно...

16 Ян 2012 21:29
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
В защита на Инициативата (дискусия) #42338
За последното обвинение малко допринесоха моите мнения - но пък не считам за нужно да се извинявам, защото ако се чете внимателно, а не избирателно, се вижда какво имам предвид.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Синът на пустинята (62 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 21:22
    • Куиз: Книги-игри! (30 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 10:13
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Yesterday 09:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg