• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Оттегляне от Инициативата

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
13 Юни 2012 10:57
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Оттегляне от Инициативата #56648
Виждам, че темата по някаква причина е адресирана до мен.

Нямам никакво намерение да се отказвам от инициативата, освен ако нейните организатори не се отметнат от уговорката.

Искам да уверя Майкъл Майндкрайм, че не виждам никакъв проблем с неговото логическо мислене като автор.

Когато иницативата стартира бях воден колкото от сантимент, толкова и от надежда. Същата надежда, която имат феновете на велики рок групи, че последната тава на любимата им група ще бъде най-добрата след постепен упадък на качеството в края на активната им кариера, последвана десетилетен зимен сън.

За мен остава да видя само дали този опит наистина ще бъде най-добрата книга до сега, или продължение на тенденцията отпреди 20 години.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Юни 2012 11:41
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Оттегляне от Инициативата #56668
Като говорим за инициативата, бяхте така добри да изпратите мейл, в който да питате дали участниците имат нещо против да бъде публикувано името им и размера на вноската. Отговорих, че не искам да фигурира името ми по паспорт, но въпреки това желанието ми не беше уважено. Предполагам, че става въпрос за техническа грешка.

Мнението на Силвър ми напомни, че ако аз си седях кротко и си пишех нещо, вместо да се джавкам с двамата автори, сигурно щях да съм напреднал доста.

13 Юни 2012 12:11
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Оттегляне от Инициативата #56683
Рони, драсни ми един e-mail (PM) с рамера на участието си и банковата си сметка, а аз в последствие ще дам на Никсата копие от превода и ще се отчетем откопуването на дяла ти :)

13 Юни 2012 12:12
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Оттегляне от Инициативата #56684
Ронин, може да изпратиш банкова сметка или микросметка в Ипей на мен или миткоив, на която да ти преведем 15-те лева. И своевременно ще актуализираме списъка. Съжалявам, че се е получило разминаване между желанието за публикуването на данните и реалното публикуване. Ще пиша на Митко.

Късно видях писаното от Торо. Сори за дублирането

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

13 Юни 2012 15:18
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Оттегляне от Инициативата #56730
Виж Майкъл, днес се караш с Ронин и му предлагаш да се оттегли от инициативата, утре може да се скарате с някой друг и на него същата оферта. Така, накрая може да се оттеглят всички и айде край, инициативата е вече свършен факт, не става така отказваме се, приемаме, това не е детска градина. Това най-малкото е неуважение към Никсата и Митко, които проявиха невероятен труд за да постигнат тези резултати. Мен ми е все тая, за мен не е въпроса в книгата, а е принципен, който иска да си се отказва, но за мен тази тема е пълна глупост.

13 Юни 2012 16:01
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Оттегляне от Инициативата #56732
Сталк, стига вече! Ако беше чел по-внимателно вместо да ме сталкваш, щеше да видиш, че ММ казва, че и 5 000 лв. да се изтеглят, няма да се откаже. Действията ми явно няма да откажа фатални за инициативата. Само че, след всички тези приказки за чест, достойнство и т.н., нямам намерение да изпълнявам процедурата. Оказва се, че в този форум каквото и да направиш, все ще се намери някой, който да те критикува.

Смятам, че публикуването на книгата е голям риск за ММ, тъй като ще да де храна на х-ейтърите, така че му свалям шапка за това, че е решил да се върне от другата страна.

С МиткоИв съм комуникирал съвсем малко. За Никсата, не че не е направил много за КИ, просто някакси ми е трудно да уважавам човек, който демонстрира открито неуважението си към мен без да съм се заяждал директно с него.

14 Юни 2012 01:29
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Topic Author
Оттегляне от Инициативата #56844
Pe6ka_S_Mnenie може би някакси е пропуснал, че Анардил ще бъде човекът, на когото основно ще разчитам за редакции и корекции в новата си книга-игра. Дори само заради това, че се запознах с него, си струваше времето, прекарано на този форум. Само като си помисли човек какви хора участваме в създаването на тази книга-игра - все такива, на които управата с лекота дава свободно.

Организаторите няма да се отметнат от обещанията си, аз също. Цялата Инициатива се крепи на уважението и на честната дума. И затова някои хора нямат място в нея. Помня какъв вой беше и какво смърдене, когато обявих, че организаторите ще приемат само одобрени от мен участници.

Ронин, не е хубаво е да ме обвиняваш в заяждане без да цитираш какво те е навело на тази мисъл. Не помня на кого какво съм писал. Бил съм откровен, това е сигурно. Нямам против да бъде цитирано личното ми съобщение до когото и да е. Ще е хубаво да го цитираш цялото, а не извадени от контекст изрази.

Pe6ka_S_Mnenie припомни два мои израза, в които нямаше нищо нецензурно. "Мизерник" е синоним на "клетник" (нищо чудно да се окаже, че половината ми хейтъри не знаят какво означава тази дума), а също и на "бедняк" и по никакъв начин не е обидна дума. Иначе трябва да обявите и "богаташ" за обида. И така като започнете... А коментарът ми за струенето на долнопробност беше доста точен, просто трябва да си припомним какво го породи. Очевидно трябваше да преглътна обиди като "неосъществена мутра" и "гъзар". Управата показа, че намира тези определения по мой адрес за верни, с което затвърди впечатлението ми, че си слагат някакви техни значения на думите.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

14 Юни 2012 02:41
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Оттегляне от Инициативата #56853
Ще помоля да се пише по темата.

Избери своето приключение

14 Юни 2012 09:44
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Оттегляне от Инициативата #56877

Рони# Мейдей писа: писа:
Ами, аз пък участвам. След като ми разясниха, че отказването е осмия смъртен грях, страх ме е да си дам банковата сметка. Че после - цяла вечност в чистилището!

Та... по темата:

Ронин, не може на единия ден да се тръшкаш отказвам си и не знам си какво, а на другия ден "аз пък участвам". Като кажеш веднъж "хоп" е хубаво да скочиш след това, защото хората имат право да си помислят доста неприятни неща за теб с подобно държание.

Ако търсиш просто още повече драма към трагикомичния образ, който доизгради през последната седмица - постигна го. Но не мисля, че този проект заслужава да търпи подобни инфантилни колебания "участвам -неучаствам". Не омаловажавам размера на вноската ти, все пак си решил да подпомогнеш на един етап проекта и е все едно дали са 15 или 150 лв, но честно казано за тия 15 лв съм готов на драго сърце да ти върна 30 лв, само да спре тръшкането.

Никой не те е убеждавал, че това е грях и да не се отказваш - напротив. Всички бяхме дейни да те улесним във връщането на парите ти. Даже и Торо предложи да ти изкупи дела, а Stalk просто си сподели личното мнение какво мисли за подобни отказвания и това е.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

14 Юни 2012 10:53
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Оттегляне от Инициативата #56889
Пак повтарям - все ми е тая. Ако се оттегля, половината ви последователи ще кажат, че съм котка. Ако остана, така ще е с Никсата и още други. А на мен наистина не ми пука дали ще получа книга, пари или нито едно от 2-те.

Най-добре не ми давайте нищо, за да сте доволни всички.

14 Юни 2012 12:50
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Оттегляне от Инициативата #56901

Най-добре не ми давайте нищо, за да сте доволни всички.

Това е лишено от смисъл изказване. Нито аз, нито организаторите ще сме доволни, ако запазим парите ти и не ти дадем книга. В същото време демонстрацията на непукизъм мен лично ме дразни.

Не ме интересува какво ти се е случило, че да изпишеш всички тези неща, които изписа в последните няколко дни. Уж сте достатъчно големи, трябва сами да се грижите за емоциите си, когато ви избият балансите.

Щом не ти пука дали ще получиш книга, няма да получиш книга. Ще ти върнем парите и ще забравим за теб. И ще сме доволни.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

14 Юни 2012 14:03
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Оттегляне от Инициативата #56915
И на мен не ми е проблем да откупя дела на Рони и да приключим въпроса. Митко да ми пусне едно искане по e-pay, както предните пъти когато превеждах пари и ще са в сметката ви без никакво забавяне или усложнение. Ще отнеме около 15 секунди да се приключи темата :)

14 Юни 2012 14:56
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Оттегляне от Инициативата #56927
Мисля, че казах повече от достатъчно по темата. Пожелавам ви успех!

14 Юни 2012 16:04
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Оттегляне от Инициативата #56934

Mindcrime писа: писа:
Pe6ka_S_Mnenie може би някакси е пропуснал, че Анардил ще бъде човекът, на когото основно ще разчитам за редакции и корекции в новата си книга-игра. Дори само заради това, че се запознах с него, си струваше времето, прекарано на този форум.
:huh:
Избираш си за редактор някой, който смята Б.Русев за прекарсен писател ?!
Има ли някаква разумна причина за това или просто омразата към Уейн ви сближава ?

14 Юни 2012 16:57
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Оттегляне от Инициативата #56946
Омразата е силно чувство. Аз не мразя Уейн, не вярвам и Анардил да го мрази. Мразя някои качества, които откривам в Уейн. Например мързела и некадърността. Но понеже Уейн не ми е близък, нито имаме съвместна дейност, не мога да се нервирам дотам, че да тръгна да ги изкоренявам или да се разделяме.
Уейн често се заяжда по долнопробен начин с мен, понякога това ме ядосва и му отвръщам. Управата никога не му прави забележка за тези заяждания. А доста често се връзват на моите отговори. Приемам, че често това е в резултат на житейска незрялост на хората, които са в Управата, или пък на някакви техни лични интереси, за които не знам.
Понякога Уейн пише откровени глупости, които ме предизвикват. Например, когато споделя бизнес плановете си и говори за маркетинг.
Понякога Уейн публикува откъси от свои произведения и се хвали с тях, а аз виждам в тях един некадърно написан текст, тогава посочвам кое му е некадърното. както направих и с онзи жалък разказ на Елена Павлова. Както направих и с откъса от Котарака 1 на Торо, между другото, но с Торо не се скарахме и това е разликата между готиния човек, който иска да постигне нещо и другите.

Ето един пример за нещо, което понякога може да ме ядоса дотам, че да отвърна:

Иначе аз наистина не желая да си имам каквато и да е работа с инициативи (иначе отдавна щях). Защото поначало смятам, че са изключително временно решение, което касае много малко хора и не е от съществена полза за бъдещето на жанра - за разлика от нормалното издаване и дистрибуция, което единствено може да развие реален КИ пазар, и то с много късмет, находчивост и усърдие. Но аз мога да избирам. За хората, които не могат (като Майкъл), инициативата е единственият начин - и, разбира се, е много по-добре от нищо.

Това е прясна глупост от съседната тема за инициативата на Ксенокс за книга-игра за Калоян. Хора като Майкъл имат най-малкото още един избор - да отделят малка част от спестяванията си, за да си издадат сами книжката, после да отделят още една малка част, за да постигнат добра реклама и книжката да стигне до повече хора. А хора като Уейн нямат избора на Майкъл, понеже са опропастили достатъчно името си, за да не могат да съберат и половината от парите за Майкъл. Та, днес това ме кара да си припомням възклицанието на Моканина: "Боже, колко мъка има по този свят, Боже!" В друг ден може да ме накара да отвърна.

Вече споделих в изявлението си, че книгата няма да има редактор. Анардил няма да е редактор в онзи чист вид, няма да разполага с властта, с която разполагат редакторите в сериозните издателства. Но като знам колко забележки прави по мои текстове и какъв висок процент от тях приемам, срамувайки се от себе си, не мога да го нарека "коректор" и да го принизя до човек, оправящ правописа.

Анардил вероятно харесва много неща, които аз не харесвам. Не е и непогрешим - в задачите от онзи конкурс имаше грешка, която аз допуснах, а той пропусна да оправи. Но анализите му са впечатляващи, а онова, което направи за Котарака 1 ме накара да го уважавам. Вярвам, че работата му по моята нова книга-игра ще допринесе за изчистване на грешки и неясноти.

Никсата, МиткоИв и Анардил може би няма да бъдат сериозни редактори, понеже все пак ще видят книгата в един много завършен вид и няма да се стига до сериозно пренаписване в резултат на тяхна намеса. Но ще ми бъдат полезни с мнениеята си.

А, да, Анардил харесвал Блонд. Според мен е попаднал на книга на Блонд в уязвим за себе си период и темата на книгата си е паснала с настроението му, оттам е останал с топли чувства към Блонд. Изобщо не обръщам внимание на това му пристрастие и не вярвам, че то го прави слаб редактор.

Hater

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти