Намерих! "Добивът на дърва- във фаза изчаквателен режим". Май е статия писана от прибързан журналист. Не, не съм казал, че е невъзможно да се използва, казал съм, че почти никой, или никой не го използва.
Очевадно кримка не може да се играе много пъти, но други игри - могат.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Аз ти обяснявам, че никъде не съм я откривал в нормален текст, ти ми обясняваш, че я има в речника. Ами, има я, и аз това казах.
Сега ако съм един гадняр, ще пусна една анкета "Позната ли ви е думата "изчаквателен", като употребявана в Българския език". Е, не съм гадняр, вместо това тихо и кротко отворих два он-лайн тълковни речника, и не я открих.
Напиши в Гугъл "Български тълковен речник". Избери първия резултат. Набери "изчаквателен". Виж резултата. Сега набери "къща". Виж резултата. Набери "зелен". Виж резултата.
Напиши в Гугъл "Български тълковен речник". Избери втория резултат. Набери "изчаквателен". Виж резултата. Сега набери "къща". Виж резултата. Набери "зелен". Виж резултата.
Повтаряй посочените стъпки, докато получиш резултат за "изчаквателен", сравним като описание с другите два примера.
Няколко думи и от мен (да не се приемат като реплика, а просто като коментар):
- "леденосиньо болка" според мен е подходящо в случая. Още в първата страница на пролога се казва, че очите на мъжа са с леденосин цвят. Когато го пронизват стрелите, погледът му се изпълва с болка. Съответно очите му се завъртат към момчето, изпълнени с леденосиня болка. Наистина, извадена от контекста, болката няма как да бъде сама по себе си леденосиня. Но в горепосочения случай, особено когато става дума за самия поглед, изпълнен с болка, мисля, че това не е проблем.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas