• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Re: Книга-игра на български за AndroidOS

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
19 Мар 2012 01:05
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #50971
Здравей, и благодаря за поздравленията :-)

За грешката на XOOM-a, нямам никаква идея все още. Ще опитам да симулирам работа на такова. Досега съм го пробвал само на таблети Samsung, работеше въпреки че не съм уцелил много добре подредбата.
Бутоните за препратка са така, защото на повечето места просто съм копирал текста без да го редактирам, а номерчето в началото е нужно на програмата, защото от там взема номера на следващия епизод. Не питайте защо точно така дървено съм го направил ;-) Постепенно научавам повече за програмирането за Android, така че това ще бъде оправено също.
Инвентара в този вариант мисля да изчезне. Вече писах, че сигурно ще го извадя на отделно екранче. Бутон за изход ще сложа при Ден/Нощ, аз Force Stop-вам периодично и не си гася приложенията, но не ми е проблем да го добавя.

Междувременно форматирах текста на още една книга, остава ми да вкарам в програмата едно специфично правило и да подредя няколко картинки, и ще я пусна и нея. Чакам и зелена светлина от автора, понеже проверяваме дали не нарушавам нещо променяйки формата от "книга" на "нещо-като-електронна-игра".

FYI: Първото приложение вече надмина очакванията ми, като има повече от 100!!! инсталации.

Roger, roger!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Мар 2012 15:48
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #51406
Пуснах снощи 1.02 с опция за започване от начало и изход от програмата. Също така махнах и двойните номера на епизоди в препратките.
По-интересното обаче е, че имам вече 148 :huh: сваляния на приложението!!! При това без да съм го рекламирал никъде, освен темата тук.
Имам и едно оплакване за правописни грешки придружено с минимален рейтинг. :cry:

Roger, roger!

28 Мар 2012 15:53
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #51408
Безплатните приложения е нормално да се свалят много. Чудя се обаче дали не е по-добре да се качи някоя от проверените класически КИ, за да служи като сигурна реклама/зарибявка за новите хора, които неминуемо ще попаднат на нея, сваляйки приложението.

28 Мар 2012 17:50
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #51411
Принципно съм съгласен, че трябва самата книга да е качествена, но аз не съм спец по КИ, не съм чел твърде много от тях за да мога да избера компетентно, коя да качвам. Първата беше... първата, която ми попадна в електронен вид (и която ми изпрати Ян), втората е избрана защото автора ми е приятел.
Ако имате някакви конкретни предложения, давайте ги.
Иначе за мен 148 инсталации са доста, нищо че е безплатно. Аз очаквах към 50 най-много. Освен това засега има стабилно по 5-10 сваляния на ден, т.е. тенденцията е инсталациите да станат повече. Явно по някакъв начин хората го намират, ровят си в маркета, или търсят думата игра... не знам, нямам инструмент с който да разбера за съжаление. Имам само графики за броя и разделение по версия на ОС, модел телефон, страна и оператор. Примерно най-популярния апарат е Samsung Galaxy S2 ;-)
Ако става въпрос за нова книга, която се рекламира по някакъв начин може и да си струва да се пуска платено. Аз само ви давам статистиката, пък авторите да си мислят по въпроса. Примерно на Wizards Choice коефициента безплатни/платени даунлоуди е 10:1 (много теоретично, понеже маркета не показва точно статистика а в доста големи интервали, може да е от 2:1 до 50:1 ;-))

Roger, roger!

29 Мар 2012 13:41
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 33
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #51450
Има ли възможност за поддръжка на генератор на случайни числа (с който да се симулира хвърляне на 3д6 или 3д10)?

Има ли някакъв емулатор, с който да мога изпробвам приложението (разполагам само с пи си и телефон Блакбъри)?

29 Мар 2012 15:53
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #51464
Да, хвърляния на зарчета могат да се реализират всякакви. Даже си мисля да пусна и една отделна програмка, която да прави само това.
Ето това нещо: bluestacks.com/ твърди, че пуска Android приложения на Windows, съвсем ново е, не съм го пробвал още. Иначе всеки може да си свали Android SDK от Google и да си пуска виртуално устройство.

Roger, roger!

30 Мар 2012 16:01
edlund
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #51528
Здравейте на всички,
по тази тема искам да се включа защото ми се струва, че интересът към нея е много по-малък, отколкото тя заслужава. Когато я видях за пръв път, бях много радостен и очаквах по-голям отклик.
Допускам, че сравнително малка част от хората тук са пробвали апликацията, но аз лично имам смартфон с андроид и апликацията е чудесна, като естествено има много голямо поле за развитие. Според мен настоящите и бъдещи автори трябва сериозно да обърнат внимание на този начин за разпространение на творчеството им. Ще се пробвам да обясня защо.
Струва ми се, че книгите-игри за смартфони са най-доброто решение за възраждане/спасяване/продължаване на жанра. Процентът от населението, притежаващи смартфони, непрекъснато нараства. Естествено това са главно младите хора. Смартфонът е чудесно нещо, но и той си има своите ограничения. Теоретически може да прави всичко, което и един компютър, включително да подкарва игри с готина 3d графика, но самото игране на смартфон не е удобно ( пример ). Неслучайно най-сваляната игра за смартфони е angry birds, която като технология не е нищо особено, и дори тя е много по-удобна за игра на компютър с мишка.
Така че притежателите на смартфон имат един компютър, който обаче не е удобен за игри. Какво правят те с него? Аз лично забелязах, че чета много повече новини на моя. Това са забелязали и други хора ( New mobile devices spur greater news reading )
Явно смартфоните стават за четене. Но според мен те не стават за дълго и задълбочено четене. За книгите-игри това и не е съвсем нужно. Книгите-игри за смартфон биха представлявали за потребителя едно удобно средство за прекарване на времето при пътуване в градски транспорт или влак (или като мен в тоалетната :) ), като предимството пред игрите за смартфон е, че потребителят може да играе, без да се чувства ограничен от малкия екран и липсата на клавиатура и мишка. Предимството пред книжните книги-игри е, че апликацията би могла да попълва дневника вместо играча, да му запомня епизода, до който е стигнал, да му предостави зарчета за хвърляне. Потребителят ще може да носи стотици книги-игри в джоба си и да играе всяка по всяко време. Освен това ще може да ги сваля и на различни устройства навсякъде по света. Аз например още не съм си купил "Асасините на Персия", защото не съм се прибирал в България откакто е излязла. Ако новите български книги-игри се продават като апликации за смартфони, ще са страшно лесно достъпни и за българите в чужбина.
А освен това и някои автори обмислят евентуално да пуснат английски версии на произведенията си. Тогава вече предимството на издаването под формата на апликации е огромно пред книжната форма, просто пазарът е несравнимо по-голям и доставката несравнимо по-бърза и евтина.

30 Мар 2012 18:25
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #51538
Edlund, ако имаше възможност, щях да ти сложа +1, Like или нещо подобно на мнението ;-) Разсъжденията ти в много голяма степен съвпадат с моите и затова съм се захванал да правя подобно нещо. Аз обаче не бях оптимист в началото, най-вече заради това, че е само на български и автора, книгата, разработчика са неизвестни, и т.н., но сега май ще трябва да си променя мнението, понеже днешната бройка сваляния е 224. Все още се опасявамм, че са някакви китайски ботове (с тайна база в България), които свалят всичко подред, но вероятно просто съм скептично-параноичен по природа.
Освен това интерес от автори вече има, но докато нямам нещо поне полусварено, няма да навлизам в подробности. Работата просто върви бавно, понеже все още не съм решил досадния проблем със спането, яденето и ходенето на работа, както и задачата за многото дини под една мишница ;-)

Roger, roger!

12 Апр 2012 09:00
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #52262
Long time, no see!

Благодарение на един наблюдателен читател, който ми писа, поправих преходите в два епизода. Скоро трябва да ви се появи автоматичния ъпдейт с поправената версия 1.03. Щеше ми се да спелчекна текста, защото има оплаквания за правописни грешки, но пак не ми остана време за това. Явно ще е по-нататък.
Статистиката до вчера е: 1,439 total user installations, 946 active device installations, 11 коментара, 36 рейтинга (32 - 5 звезди, 3 - 4 звезди, 1 - 1 звезда).

Направил съм още една книга, но не ми е останало време да я тествам малко повече и да сложа картинките. Възможно е да ми остане време по празниците (понеже няма състезания, които да ходя да снимам ;-) ) и да я довърша.

Roger, roger!

06 Май 2012 11:38
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #53770
Честит ви Гергьовден!

Публикувах днес една книжка в маркета: Мистерията "Пегас 800С"
Много се забавих с нея, но така става, като се занимавам с много "извънкласна" дейност. След няколко неуспешни опита се отказах да добавям илюстрациите и оставих само корицата.

Статистиката за предишната е: 3,214 total user installations 1,571 active device installations, 16 коментара, 58 рейтинга(51 - 5зв., 5 - 4зв., 1 - 2зв., 1 - 1зв.)
Мога вече да твърдя, че това е финалната статистика, понеже броя нови инсталации на ден намаля до степен в която не очаквам особена промяна по-нататък. Масата инсталации според мен се получиха от това, че приложението стоя дълго време на предни страници в Top New Free и впоследствие за кратко време в Top Free (ама там се бият разни сериозни приложения, като възнервните бройлери например, и бързо изпадна).

Пробвайте и ако забележите някоя по-колосална грешка се обаждайте да я поправям!

Roger, roger!

06 Май 2012 12:03
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1459
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #53771
Веднага я слагам и на телефона и на таблета.

:clap:

Редактор - 33 произведения
Автор - 25 книги (10 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024

06 Май 2012 14:02
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #53777
Не съм програмист, но има ли начин един pdf с хиперлинкове да се конвертира до формата в който ти правиш книгите ?

:)

06 Май 2012 16:04
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #53779
Да, би трябвало да може, но не съм се занимавал с четене на PDF-и досега, ще разгледам тази възможност по-нататък.

btw, вече намерих две грешки, една липсваща препратка и неочакван от мен ефект на един 7.7" таблет, където неактивните бутони изглеждат почти по същия начин, като активните. Възможно е и на други Honeycomb устройства да се случва същото.

Roger, roger!

06 Май 2012 17:31
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #53781
След около час игра на таблета единственото, което не ми харесва е, че екрана изгасва след няколко секунди докато си чета епизода и трябва пак да го включвам. А някои епизоди са си дългички за четене.

11 Май 2012 19:35
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Re: Книга-игра на български за AndroidOS #54256
Ето какво правят колегите от Tin Man Games

play.google.com/store/apps/deta ... ok1android

:)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.138 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Тема за въпроси и коментари (165 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Today 15:27
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от pycku
    • 20 Май 2025 10:59
    • Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 18 Май 2025 23:34

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg