• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Ейдриън Уейн

Въпроси към Ейдриън Уейн

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 12
29 Сеп 2011 17:56 26 Ян 2017 19:49 от ze BG.
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Въпроси към Ейдриън Уейн #31813
Здрасти!

Не успях да видя друга така тема, така че я пускам.

Винаги ми е било интересно как пишат Блонд и Уейн в тандем. Всеки е бил отговорен за определени герои, или някой е бил отговорен за геймплея, а друг за самата литература, или и двамата са писали едновременно? Какво е било разделението на работния процес, имало е конфликтни моменти?

Ще се радвам да ми отговорите.

Поздрави! :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Окт 2011 17:49
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Ейдриън Уейн #32570
Първият въпрос е: Блонд ще пише ли самостоятелни нови книги?

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

02 Окт 2011 20:03
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Въпроси към Ейдриън Уейн #32582
Блонд не пише на форума и всичко, което знаем за него, са догадки.

Ако благоволи, неговата литературна половинка Уейн може да разкаже повече.

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

02 Окт 2011 21:56
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #32596
При цялото ми уважение към теб:

1. Въпросът ми като цяло беше към Уейн (и/или Блонд)
2. Мисля, че само някой от тях трябва да отговаря на запитванията тук, това е и смисълът на темата

Поздрави! :)

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

02 Окт 2011 22:23
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Въпроси към Ейдриън Уейн #32597
Прибирайки се след поредния успешен фестивален ден, отговарям:

На Арикс: Положението с Блонд е на принципа на случилото се с Майкъл: уж никога нямаше да седне да пише книга-игра за по малко от 10 хилядарки - но като му се привидя възможност да му дадат в аванс шест хиляди, преосмисли позицията си и би се хванал да я пише. Предвид обещаващото развитие на реалния пазар извън тясната ни общност, шансовете за такова развитие с Боби вече не са 0%, а стремглаво нарастват.

На Таймкуейк, с извинение за закъснението: Аз обикновено правех общата рамка на книгата: история, карта, правила. После си разделяхме поравно обема за писане (за мен Корб и Тамир - за Боби Харп и Езерния град, например) и ги подкарвахме. Като седяхме на един чин в гимназията, беше много удобно, щото по време на час четяхме кво е написал другият предишната вечер и се хилехме в шепа. Щом бяхме готови с цялото приключение (Боби често пишеше повече от половината, щото аз бях по-пипкав), се почваше омразното взаимно редактиране, което често водеше до локални конфликти. А после още по-омразната смяна на номерата на епизодите и преписването им наново в окончателния им ред. И накрая трижди омразното им печатане на пишеща машина.

И всичко тва за единия кеф, щото материален стимул на практика липсваше. :geek:

02 Окт 2011 22:47
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #32599
Мерси за отговора. Звучи сякаш много добри времена са били и за двамата. :)

Аз напредвам в света на Хашишините :)
В този ред на мисли искам да попитам:

1. Защо толкова сложна система от битки? ОК, някаква по-изпипана е хубаво да има за любителите (not me :P), но просто в един момент някои неща са в повече (12-те умения може и да не са черешката, но моментът с "предсказуемост" например вече беше краят за мен :)). Това може да отблъсне читателя. Мен лично ме подразни, въпреки фактът, че не са задължителни тия правила. Ти виждаш ли го като нещо, което би променил, ако СЕГА издаваше книгата и как ще стоят нещата в бъдещите книги?

2. Защо има толкова много "салами" от епизоди? Защо са по три абзаца, след което просто ме пращат на поредния (седми) епизод от "салама", вместо да е пак "салам", но от един-два епизода по страница и половина-две, вместо 6-8 епизода по два абзаца? Почва едно излишно прелистване... това задължително си го отбележи за втората книга да се избегне, където е възможно :) Та имат ли някакъв вложен скрит смисъл?

[offtopic]Това по-скоро като мнение, а не въпрос, може да се премести и в темата за книгата:

3. Негативните точки също биха могли да се премахнат занапред. Първо, че някои от тях ги получавам, правейки възможно най-правилният (за мен) избор, което хем се вижда малко нелогично на читателя, хем самият факт, че записваш НЕГАТИВНИ точки е дразнещ. :) Целта им е играта да спре, ако играча е сгрешил, но това може да бъде постигнато и с недостиг на позитивни точки, вместо записване на негативни. Като цяло доста дразнещ ефект имат, най-вече заради това, че ги записвам когато най-малкото очаквам. От това се оплака и alxmarinov когато си говорихме...[/offtopic]

4. Разкажи малко повече за фестивала - какво постигна, продаде ли бройки? Как мина като цяло? Събота минах покрай орлов и Борисова, даже бях точно до това езеро, но не знаех, че е точно там и така и не успях да го открия... :(

[/offtopic]

09 Окт 2011 01:00
PeterVale
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Ейдриън Уейн #33405
Привет и от мен, нов във форума но не и в света на книгите-игри.

Книгите-игри осмислиха до голяма степен детството ми. Голям почитател съм на Блонд и Уейн, на Върдж и на Майндкрайм. Искрено се радвам на техния ренесанс и се надявам втората вълна книги-игри да увлече и зарадва втора вълна читатели.

Към Ейдриън Уейн имам два въпроса:

- Първата книга на "Асасините" страшно ми хареса. Присъствието на брадат северен варварин в източна среда напомни много на "Синът на пустинята", което за мен лично беше по-скоро приятна препратка към класиката отколкото самоплагиатство или рециклиране на идеи. Имаше ли опасения, че Ерик много ще заприлича на Халс? Колко е важно главния герой да има спътник като Ерик/Халс/Алвиан?

- След като с братовчед ми изчетохме "Асасините" и "Черния нарцис", се амбицирахме и нахвърлихме скелето на една доста дълга книга-игра, чийто сюжет се развива около падането на Кордоба през 13-ти век. По онова време християнските царства в Испания изтласкват арабите от голяма част от полуострова. Колин Уолъмбъри писа на подобна тематика ("Конникът на апокалипсиса" и "Сянката на сатаната"), но по-политически и от чисто християнска гледна точка. Въпроса ми е (сигурно получаваш много такива) би ли се съгласил да дадеш мнение за едно 90-епизодово разказче от нашия цикъл? Въпросът всъщност е по-общ: имаш ли време и желание да се занимаваш с рецензиране на творения на нови автори? Ако е така, имаш ли изисквания към оформлението? (Помня, че Мегакошчето на Върдж изискваше всеки епизод да е напечатан на отделна страница).

И двамата много ценим работата и мнението ти, а мисля, че далеч няма да сме единствените, молещи за него отсега нататък.

==========
Питър Вейл
Съавтор на "Поробената принцеса" & "Зарево над Кордоба"

11 Окт 2011 23:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #33779
2. Разбира се, че ще погледна какво имате. И то не в качеството си на автор (никога не бих се месил на колегите) - а на издател на КИ (при това единственият). Така че точно аз съм подходящият човек, който първи да види нещата ви, ако смятате, че могат да се сравняват с по-добрите от познатите КИ (това и към всички, които още не са го разбрали). Изисквания към оформлението разбира се, че нямам - но подробни отзиви и съвети давам само, ако видя, че има потенциал за издаване. И съм брутално откровен. За предпочитане - в разговор по скайп, че времето ми за писане очевидно е кът.

1. Ерик няма нищо общо с Халс, въпреки привидната прилика. Всъщност точно Халс е копието (едно към едно Слим от дебютната ни книга: задължителният фентъзи майтапчия/воин/верен другар/спътник на героя). Ерик си има подчертана индивидуалност, както и собствена история, голяма част от която присъства в Асасините 2. Първоначалната идея зад включването му в хашишинската история беше да се противопостави (в реалния свят) един "безумен" берсерк на безумните религиозни фанатици, каквито са хашишините - най-вече като начин на мислене и философия. Но и си е голям кеф, да си признаем, един берсерк да търкаля чалмосани глави на терористи. ;) А в шеста книга във въпросното занимание се включва и Торбьорн, огромен мълчалив чернокос варварин с разрушителен боен чук, и чудовищният му бял вълк Фенрир. 8-)

12 Окт 2011 00:02
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #33783
Арикс, със закъснение:

1. Системата всъщност не е сложна - и няма какво да й се махне, дори и да исках. Просто е описана излишно подробно (за някои). Още в АнП2 правилата са горе-долу наполовина (като обем, иначе си е същата с-ма).

2. От чисто визуална и маркетингова точка отказвам да включвам епизоди по няколко страници. За щастие във втора книга вече имам доста нови оръжия в арсенала за войната със саламите. :) Съжалявам, че не се сетих да ги използвам още в първа - още повече тя определено е най-предразположена от шестте към колбасарство, предвид дългата й, въвеждаща история.

3. Не исках да се бъркат с Точките Опит. Дори само заради това едните са положителни, а другите отрицателни. (Не им се връзвайте толкова на отрицателните - не е свършил светът. :mrgreen: ) Наясно съм, че могат да се представят и по двата начина - просто според мен е допълнителен плюс и разнообразие да се използват и двата.

4. Фестивалът си беше чудесен (миналата неделя и събота донейде). Хубавото време продължи и след това, така че цялата седмица до петък бях на щандчето ни баш на Орлов мост (засякохме се с доста форумни познати). Сигурно съм раздал към 400-500 флаера (принтирани от козия и рязани от мен :lol: ), като с повечето от тях е вървяло и подробно обяснение за Новата вълна и за КИ. А още следващата седмица предстои дълъг и важен нов фестивал (подробности в нова тема скоро).

Всъщност, край всички тези занимания, чак днес уговорих националната премиера на книгата. До ден-два ще съобщя официално.

12 Окт 2011 10:21
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Въпроси към Ейдриън Уейн #33801
Ами хайде де ;)
Най- после да се състои тази официална премиера.
И в този ред да попитам- зависи ли от нея развитието на бъдещите проекти и излизането на информация кога всъщност ще има нова книга?

12 Окт 2011 15:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #33842
Не. Просто и двата последователни хода (пускането в разпространение на Асасините1 и пускането за печат на Патрула2в1) бяха поравно забавени от допълнителната важна работа по популяризацията наживо и изграждането на пазар. Нищо в плановете не се е променило, само примерните срокове се разтеглиха малко.

13 Окт 2011 09:49
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Въпроси към Ейдриън Уейн #33962
Имам въпроси към Уейн, ако някои от тях са дискутирани, моля да ме насочиш към темата и подфорума.
-Какви са най-честите реакции на хората, когато видят книгите-игри на щанда, какви въпроси задават?
-Какво мислиш за спортните книги-игри, могат ли да привлекат нови фенове?
-Планираш ли да издадеш нещо самостоятелно, писано само от теб. Кой жанр те привлича най-много за изява - фентъзи, крими, пирати и пр.
-Ще преведеш ли Асасините на английски, за да се рекламират и по чужди сайтове - Amazon i t.n.

knigi-igri.bg/shop/

20 Окт 2011 03:04
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Въпроси към Ейдриън Уейн #34448
1. Аз не им оставям много възможности да задават въпроси, защото им отговарям още преди да са си отворили устата. :mrgreen: Но реакциите им са окуражаващо еднакви и искрени: всички просто не могат да повярват, че жанрът е възкръснал - а тези, които за първи път научават какво е книга-игра, пък не могат да повярват колко невероятно интересна и предизвикателна е основната концепция. 8-) "Комп. игра на хартия".
2. Точно спортните КИ са единствените, чието време наистина е отминало. Не работя с крайни твърдения, но ако компютърните игри наистина са обезсмислили някой поджанр на КИ (защото вече много ясно се вижда, че целият жанр, като цяло, има още МНОГО път пред себе си), то това са точно спортните игри. Те си останаха в 90-те.
3. Разбира се. Традиционно силата ми е в историческия/фентъзи жанр - с екшън-трилър сюжет.
4. Вече Е преведена, но не разбирам втората част от въпроса.

20 Окт 2011 23:06
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Въпроси към Ейдриън Уейн #34508

Ейдриън Уейн писа: писа:
2. Точно спортните КИ са единствените, чието време наистина е отминало. Не работя с крайни твърдения, но ако компютърните игри наистина са обезсмислили някой поджанр на КИ (защото вече много ясно се вижда, че целият жанр, като цяло, има още МНОГО път пред себе си), то това са точно спортните игри. Те си останаха в 90-те.
Не е така. Имаш право да не обичаш спорта и книгите-игри на спортна тематика, но не е основателно човек да изказва общи твърдения за това на кое му е минало времето предимно според на личните си вкусове. Пък и ти не се интересуваш от компютърни игри, нали така ? Всъщност повечето от днешните спортни компютърни игри са МНОГО по-зле в сравнение с онези от деветдесетте; само с лъскава графика хубава игра не става (ако изобщо самата лъскава графика става за нещо), трябва свестен замисъл. Поне футболните и баскетболните. (А и "турнирните", ако ги броим за спортни или полуспортни.) Тъкмо сложната, разнообразна и хитро измислена система е основното изискване и за една добра (като игра) книга-игра. Повече от половината спортни книги-игри у нас бяха доста добре направени откъм механика и варианти. Дори една от тях беше единствената, в която действително можеш да играеш срещу друг човек.

Миналогодишната компютърна / конзолна игра Фифа вече се е обезсмислила (всъщност тя никога не е имала смисъл), но "Боговете на футбола" никога няма да се обезсмисли, защото в нея има доста повече от имена на играчи и отбори. И още нещо: имам познати, които искат само спортни книги-игри, такива, които при новината за "Възраждането на книгите-игри" ме питаха дали няма някоя нова футболна и останаха разочаровани от отрицателния отговор.

21 Окт 2011 00:16
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Въпроси към Ейдриън Уейн #34515
Аз също, не съм фен на спортните книги-игри, но и също съм на мнението, че времето им, не само че не е отминало, а именно те, имат способноста да привлекат много хора и стари и нови. Сори за офф топика.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 12
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Ейдриън Уейн
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg