• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Майкъл Майндкрайм

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 42
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 42
25 Юни 2011 01:38
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
Topic Author
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16923
1. Първо, автора се опитва да убеди читателя, че е поразучил нещата около динозаврите, преди да почне да пише - прочел е една-две книги, мислил е по разни въпроси. И започва да критикува Майкъл Крайтън в несъстоятелността на Джурасик Парк - един автор с подготовка много по-голяма от прочитането на 2-3 книги в Софийската Библиотека, работещ с консултанти и с приятели сред научните среди.
Чел съм три книги на Крайтън и нито една не ми хареса. Не отричам, че е много успешен автор и сценарист, но не ми харесва как пише и според мен специално в Джурасик цялата идея беше да се демонстрират новите играчки, а не да се разкаже някаква хубава история.
Просто не мисля, че Крайтън е някаква институция, по която трябва да се равнява човек. Моята книга излезе много скоро след Джурасик, имаше различия между моите описания и тези във филма... нямаше как да не кажа нищо за тях.

2.Например, автора не вярва, че праисторическия комар имал жило 1 сантиметър, с което опровергава напълно идеята, че можеш да извлечен динозавърско ДНК от корема на кръвосмучещо насекомо.
Мога само да кажа, че продължавам да не вярвам на онази история. Вяра срещу вяра...

3.Тиранозаврите имали развит мозък, защото просто такива са принципите в природата и няма значение какво показват проучванията на черепни кухини и прочие.
Проучванията показват много и противоречиви неща, повечето са пълни измислици, макар че според авторите им са "смели научни хипотези". Всеки има право да се забавлява, но както не вярвам на историците, така не вярвам и на палеонтолозите. Щом сте прочели за големите бозайници, вече знаете, че и на авторите на книги-игри не може да се вярва.

4.Конан Доил също не е премислил нещата, защото динозаврите нямало как да не еволюират, затворени на изолиран остров - при положение, че днес има редица животни, като акулите и крокодилите, които не са еволюирали даже без да са изолирани някъде.
Става въпрос за много милиони години, а не за няколко хилядолетия...

5.В литературата нямало такова нещо като велосираптори, но имало дейнонихуси. И едните и другите са дромеозаври, с популярно название "раптори" - Крайтън го е споменал в "Джурасик парк". Освен това сам казва, че е рискувал с дръзка хипотеза, правейки своите раптори високи два метра, но няколко месеца след излизането на филма палеонтолози откриват нов динозавър от рода на рапторите, висок три метра и потвърждават хипотезата му.
Пак същото обяснение - в моята книга има деинонихуси, които странно приличат на велосирапторите на Крайтън. Ако не дам обяснение, излиза, че не разбирам от динозаври.

6.Динозаврите са огромни бозайници...
Съжалявам, сбъркал съм. Но дори сега четох материала два пъти, за да открия къде съм написал подобна глупост. Някои грешки са неуловими за авторите, затова има редактори. Не че не съм шокиран да прочета какво съм написал...

7."не им поднасям някаква блудкава боза, която да пробутам покрай добилите невероятна популярност два филма на Спилбърг" - точно като такава изглежда книгата обаче.
Абе... поръчкова книга, при това за 10-12 годишни читатели. Имаше доста изисквания, които се опитах да удовлетворя. В крайна сметка нито издателите бяха доволни от резултата, нито читателите.

-и остава грозното убийство на тиранозавъра за кеф на главния герой.
Прав си, щом съм искал ловецът да се изправи срещу най-огромния бозайник, редно беше да измисля наложителна причина. Сега като го чета, хич не ми харесва.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Юни 2011 04:09
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16928
Какво мислиш за блокираните часове в събота в които няма да има футбол по телевизията?

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

25 Юни 2011 04:55
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16930
А защо "заряза" командосите от "ТОРНАДО 6" - една от най-успешните ти игри според мен, макар и малко тежка? :) Предполагам че си имал възможност да се върнеш към тях по-късно.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

25 Юни 2011 06:17
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16931
Минавала ли ти е идеята поне половината от времето, което прекарваш в четене, премисляне на отговора и съответно отговаряне на тъпи въпроси да инвестираш в писането на някоя друга книга игра? Ще ощастливиш много хора :)

25 Юни 2011 11:54
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16936
Какво мислиш за блокираните часове в събота в които няма да има футбол по телевизията?
Мисля, че всеки има право да се бори за своя интерес с всички възможни законови средства. Правилно е да се защитава футбола във всяка страна, понеже иначе няма как да издържи на конкуренцията на големите отбори. За мен е проблем, че в последните години всяко ходене на мач на Левски ми донася скука или изнервяне. Струва ми се, че самите футболисти и ръководствата на отборите биха могли да позаслужат малко тази протекция. Иначе... по-добре е да гледаш мач на живо, отколкото на дивана, а още по-добре е да правиш нещо, отколкото да го гледаш.
За щастие, никой не може да забрани гледането на новата ми страст - мачовете по американски футбол от 8 до 1:30 в неделя вечер.

А защо "заряза" командосите от "ТОРНАДО 6" - една от най-успешните ти игри според мен, макар и малко тежка? Предполагам че си имал възможност да се върнеш към тях по-късно.
Защото те бяха предназначени за МЕГАИГРА, а там Пепи Станимиров ми дължеше доста пари, които после БАРД отказаха да платят, защото купиха името, но не и задълженията.
Бих предпочел ТОРНАДО 6 да се развие към игра по карта, така ми се струваше логично. На няколко пъти го обсъждахме с Пепи, но не ми харесваше арсенала, с който трябваше да разполагам, исках повече инвестиция, а той не беше склонен да я направи. И така замряха нещата.

Минавала ли ти е идеята поне половината от времето, което прекарваш в четене, премисляне на отговора и съответно отговаряне на тъпи въпроси да инвестираш в писането на някоя друга книга игра?
Не е толкова просто, а и въпросите не са тъпи. Пия си кафето, докато чета форума и отговарям на въпроси. Снощи пък ме гонеше безсъние. Отговарянето на въпроси не изисква да съм в настроение за писане, не изисква сериозно посвещаване на време.
И друг път съм го казвал: писането не е и половината от работата, а останалото няма кой да го свърши.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

25 Юни 2011 15:10
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16944
Не знам как го преценяват останалите във форума, но за мен този Майндкрайм, който пише тук, показва много приятен литературен стил, последователност, логика, реализъм, умерено самочувствие без надменност и елегантно чувство за хумор. Има определено израстване отпреди 12-13 години. Наистина жалко, че няма да видим скоро негова книга-игра.

25 Юни 2011 16:18
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16948
Днеска нехсколасах да те питам за скритите епизоди в твойте книги, такива до кото не води нито една препратка а се адин вид още няколко думи от авторът.
1. Имаше ли такива при теб?
Ако Да мини на въпрос 2, ако Не, на следващия пост.
2. По-скоро правило ли беше при теб или по-скоро изключение, примерно ако е изтърван епизод в схемата? В кои твой книги има такива епизоди?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

25 Юни 2011 16:55
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16950
Сетих се за един твой герой, който бях позабравил. Става дума за Чарли Брейн и логическите задачи свързани с него в първите броеве на МЕГАИГРА.
1. Как се справяха на времето читателите с твоите задачи публикувани в списанието? Хваща ме яд като отворя стара книга игра и там видя тест, на който е изтекъл срока за участие.
2. Сетих се за Пратчет и неговите варвари. Според теб може ли герой като Лари Стоун да доживее до пенсия и ако ДА, каква музика ще слуша?

25 Юни 2011 17:25
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16955

hameleona писа: писа:
Майкъл, кой е виновника, двете книжки за викингите да са толкова кратки?
И защо опази онова лекенце Роналд/Роланд толкова дълго? Специално на турнира си бях приготвил финална реплика.
[youtube]s8DHO7XFVkI[/youtube]

26 Юни 2011 12:34
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16980
Малко е офф, ама... Хареса ли ти последния Гънс? Без Слаш и Дъф не ми стоят много-много, ама си е нов албум от маса време... :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

26 Юни 2011 14:43
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16983
Майкъл, виждам в твои постове тук споделености за депресивни състояния, проблеми с работата, (пре)осмисляне на живота ти. В този ред на мисли, до каква степен влизането ти отново в амплоато на Майкъл Майндкрайм (супер успешен автор на книги-игри отпреди 15-тина години) ти повлиява ползотворно на настроението? Харесва ли ти да се откъснеш от ежедневието и за момент пак да си Майндкрайм? И отговарянето на въпросите тук, действа ли ти благоприятно, с извинения:) психотерапевтично или е просто един приятен начин да си изпиеш кафето?

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

26 Юни 2011 17:27
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16997
Майк или Митко, както предпочиташ, аз нямам въпроси - просто искам да ти кажа здрасти след толкова години - бях и продължавам да съм твой голям фен, дори ще се осмеля да се похваля, че мислех, че ти си Стюарт Дарк с риск да ме порицаеш.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

27 Юни 2011 00:27
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #17043
Какво мислиш за финала на Маями Хийт в НБА ?
Маями бяха много по-силния отбор и ако не бяха изпуснали 15-те точки преднина в края на втория мач, вероятно серията щеше да свърши в 4-5 мача. Но каквото сам си направиш... Далас си върнаха за загубата отпреди 5 години.
Престъпление е, че Маями изтърваха и мач 4 с един болен Новицки... Имаха толкова шансове във всеки от загубените финални мачове и много ме боли от тази загуба. Дано и тях да ги боли поне толкова и да си вземат поуки за другата година.

По-скоро правило ли беше при теб или по-скоро изключение, примерно ако е изтърван епизод в схемата? В кои твой книги има такива епизоди?
Не съм правил скрити епизоди, освен един в Пробивът.
Изтърван епизод има в Златния Оракул заради грешка при набирането. За други не знам.

Как се справяха на времето читателите с твоите задачи публикувани в списанието?
Супер се справяха. Имаше доста правилни отговори, бях приятно изненадан от активността и резулататите. Донякъде и аз съм отговорен за това, давах доста подробни обяснения. Издателят ми го позволяваше, понеже целта не беше да затрудним участниците, а да ги накараме да чакат всеки брой на списанието и да пишат писма.

Според теб може ли герой като Лари Стоун да доживее до пенсия и ако ДА, каква музика ще слуша?
Не, Лари Стоун никога нямаше да остарее в моите книги, но с времето със сигурност щеше да слуша Creed. За други групи не съм сигурен, не знам в каква посока щеше да се развие героят. Би трябвало да го върна в един момент към класиката - със сигурност Паганини, а може би и Шопен.
А в истинския живот нито един екшън-герой не може да доживее до пенсия. Колкото и да ти върви, когато непрекъснато поемаш смъртоносни рискове, все някога се дъниш.

Майкъл, кой е виновника, двете книжки за викингите да са толкова кратки? И защо опази онова лекенце Роналд/Роланд толкова дълго?
И на двата въпроса нямам хубав отговор. Обемът на двете книги-игри е стандартен за онова време - издателите си имаха изисквания, които можеха да бъдат подминати за спортните книги, но особено при викингите обстановката беше ужасна, доларът скачаше... Вероятно изобщо не е било обмисляно двете книги да излязат в една.
За много авторски решения в книгите си вече нямам спомен, "опазването на лекенцето" е едно от тях.

Хареса ли ти последния Гънс?
Не ми хареса новия Гънс. Според мен пропускаш Изи Страдлин, който като композитор със сигурност би допринесъл. Всъщност, след разпадането на групата от всичко издадено от членовете й ми харесват само албумите на Изи Страдлин.

"Майк или Митко"
Всъщност, в живота от малък ми викат Мишо и досега повечето ми познати се обръщат към мен така.
Освен това в началното училище ми викаха Гризи, което е галено от гризач. Понеже Зубър беше прякор на едно момиче, трябваше на мен да измислят нешщо друго и може би заради Мишо ме набедиха за гризач, който яде учебниците. После в гимназията ми викаха Текумзе заради липсата на нормална прическа. А след книгите-игир някои от познатите ми започнаха да ми викат Майк или Майкъл, което... не ме дразни, но е малко странно за всеки страничен човек, който не разбира откъде идва това обръщение.

Hater

27 Юни 2011 00:40
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #17045
Аз си мислех, че и Мишо идва от Майкъл, но така още по ми харесва, та ще се придържам към него като обръщение.

27 Юни 2011 01:13
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #17047
Хм, не бея чувал галено от Димитър да е Мишо. И аз мислех, че е превод на Майк.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 42
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 42
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти