• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Майкъл Майндкрайм

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 42
  • 1
  • 2
  • 3
  • 42
18 Юни 2011 20:34
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 486
Topic Author
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16374
Ако някой има някакви въпроси към мен, с радост бих им отговорил.
Не съм особено активен в този форум, но поне един-два пъти седмично ще отговарям на въпроси, ако има такива.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Юни 2011 20:43
featbeast's Avatar
featbeast
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16376
Ще се завръщаш ли към книгите игри?

"A day without laughter is a day wasted."
Charlie Chaplin

18 Юни 2011 20:52
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16377
Ето, казвах ви, че Майкъл си е на линия принципно. Чудесна идея за тема, използвайте я по предназначение.

Точно на първия въпрос обаче ще отговоря аз, защото не го намирам за особено уместен засега. Майкъл си Е в книгите-игри, няма нужда или причина да се завръща където и да е. Когато вече са излезли няколко нови КИ от няколко от старите автори (да се надяваме още тази есен) - което би заявило някаква промяна в статуквото - едва тогава би имало известен смисъл да се попитат останалите автори дали също биха се включили в някаква степен и на някакъв етап. :)

18 Юни 2011 21:21
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16378
Аз бих попитал дали си склонен да работиш по книга-игра съвместно с някой друг утвърден автор? (струва ми се, че всичките ти книги са еднолични, ако не греша)
Питам понеже ми се струва, че в комбина с някой може наистина да направите нещо уникално.

knigi-igri.bg/shop/

18 Юни 2011 22:32
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16385
Аз имам въпрос, който винаги съм искал да ти задам. Намери ли решението на отправената ти от Колин логическа задача и ако не - смяташ ли, че може действително да няма едноличен отговор?

18 Юни 2011 23:52
edlund
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16391
Каква музика слушаш напоследък? :)

18 Юни 2011 23:58
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16392

Meriadoc писа: писа:
Аз имам въпрос, който винаги съм искал да ти задам. Намери ли решението на отправената ти от Колин логическа задача и ако не - смяташ ли, че може действително да няма едноличен отговор?

Хубав въпрос наистина! Поствам и задачката като допълнение към въпроса на Meriadoc:
"P.S. Ако си толкова голям майстор на логическите задачи, ето ти една съвсем елементарна:
403928272685545322 - 1
313029385796853443 - 2
Петък, 9 февруари 1996 година " - Из материала "Лъвът търпи хиените до време" от последните страници на "Сянката на Сатаната"

Майкъл, аз пък бих искал да те попитам някои 'безинтересни' неща като например каква музика/изпълнители, групи.../ слушаш в наши дни, какво очакваш от предстоящия сезон за любимият ни Левски и любимият ти Ливърпул, както и с какво точно се занимаваш в момента? С думи прости - нещо в стил култовите "Няколко думи от автора"!
PS: Специални благодарности, че в 'баш-мутренските-години' споделяше музикалните си предпочитания с нас, читателите! Сигурен съм, че доста хлапета са врънкали техните за касетки на The Offspring или Metallica, вместо да кършат гюбеци на тигре-тигре, което ги е спасило от неизбежно чалгизиране.

I pray to Myself for Myself

19 Юни 2011 00:34
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16395
Сетих се за още няколко въпроса, които ми се струват интересни. По едно време беше споменал, че си писал роман за Спартак, който е излязъл провал. Докъде точно стигна с него, пазиш ли текста и провал в какво отношение - писателско, маргетингово, не успя да си намериш издател или нещо друго?

Също така помня (под което разбирай "току-що проверих" :)), че беше започнал да пишеш фентъзи трилогия. С нея какво се случи?

19 Юни 2011 01:35
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16399
Ще се завръщаш ли към книгите игри?
Преди повече от година опитах да си намеря издателство-партньор. Не се получи, по много и сложни причини, които няма смисъл да обяснявам. Тогава имах нужда да се захвана с нещо, което да уплътни цялото ми свободно време.
Сега времето не е подходящо да се захващам с неща извън работата си, по две причини:
- нещата в работата ми не вървят особено добре, затова нямам много свободно време
- имам здравословни проблеми, които ми гълтат доста от времето

Когато вече са излезли няколко нови КИ от няколко от старите автори (да се надяваме още тази есен) - което би заявило някаква промяна в статуквото - едва тогава би имало известен смисъл да се попитат останалите автори дали също биха се включили в някаква степен и на някакъв етап.
Няма нищо общо между успеха на чужди книги-игри и издаване на моя книга-игра. Не бих се присламчил към чуждия успех, към отбора на победителите. А и обявените от Уейн и Ал Торо цели, дори да бъдат постигнати, не ми се струват достатъчно привлекателни за мен.

Аз бих попитал дали си склонен да работиш по книга-игра съвместно с някой друг утвърден автор?
Наистина, нямам дори кратък материал в съавторство. Не мисля, че би се получило добре с утвърдени автори на книги-игри, защото помня опита си като редактор в МЕГАИГРА.
А и по принцип ми е чуждо съавторството. Хората, чието мнение уважавам, използвам за редактори. Разбира се, и за партньори, но когато са добри в област, в която аз съм слаб. А в писането на книги-игри не виждам с какво някой би могъл да ме допълни.

Намери ли решението на отправената ти от Колин логическа задача...
Да си призная, не съм търсил. Вече не помня защо игнорирах задачата на Любо Николов навремето. Сега ще помисля по нея, но... никога не са ме кефили задачи за поредици от цифри.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

19 Юни 2011 01:50
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16401
Майкъл, кои са последните 5 книги художествена литература, които си прочел? Наистина ми е много любопитно.:) И въобще, интересувам се от литературните ти предпочитания към днешна дата?

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

19 Юни 2011 02:38
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16405
Каква музика слушаш напоследък?
Ами... разнообразна. The Killers, Placebo, Keane, Green Day - напоследък слушам най-вече тях.
Миналото лято пък слушах главно това: Dire Straits, Eric Clapton, Marillion&Fish.
Metallica, Guns'n'Roses, Paganini, Vivaldi, U2, The Cure, Eminem, Linkin Park, Muse, The Cranberries, The Smashing Pumpkins - тези също.
И доста други. В интерес на истината, напоследък рядко слушам музика. Сигурно ми се събират 4-5 часа на седмица, докато преди 10 години слушах музика поне по 40-50 часа седмично.
Хареса ми много концерта на Cinderella във вторник, през април ходих до Загреб да гледам как Roger Watters изпълнява The Wall, а сега чакам Judas Priest.

Какво очакваш от предстоящия сезон за любимият ни Левски и любимият ти Ливърпул, както и с какво точно се занимаваш в момента?
От Левски не очаквам нищо добро и този сезон. От десетина години си купувам редовно сезонен билет, но след бездушната загуба от ЦСКА на Герена тази година спрях да им ходя на мачове. А и с Гонзо като ръководител в добавка към Батков като собственик... убиват всичко детско в мен.
От Ливърпул очаквам да се върнат в шампионската лига. Но бях шокиран от продажбата на Торес и бях доста нервиран от изявленията на собствениците, че са хвърлили доста пари през януари за нови футболисти (всъщност, продадоха двама футболисти и с парите за тях купиха двама други). Не ми харесват и новите трансферни цели. Деймиън Комоли не ми харесва, нито пък новите собственици (единия от тях или е идит, или беше дрогиран на мача с Евертън - хилеше се като пача, докато отбора му падаше).
Очаквам титла от Маями в НБА, макар че загубата от Далас това лято беше болезнена.
В момента се занимавам с работа (от десетина години се занимавам с онлайн реклама, главно с контрол), с хазарт (губя, разбира се, но ме разсейва и забавлява), с четене на книги, гледане на мачове от NBA, NFL и европейските футболни първенства, както и с опити да усетя как бих могъл да осмисля остатъка от живота си.

Намери ли решението на отправената ти от Колин логическа задача...
Не я разбирам. Благодаря на Altras Benin, че ми я припомни. Изобщо не зацепвам каква е задачата. Браво на Любо Николов, щом за него това е елементарна задача.
Ако някой я разбира, може ли да ми я обясни? За начало... каква е задачата?!

По едно време беше споменал, че си писал роман за Спартак, който е излязъл провал. Докъде точно стигна с него, пазиш ли текста и провал в какво отношение - писателско, маргетингово, не успя да си намериш издател или нещо друго? Също така помня (под което разбирай "току-що проверих" ), че беше започнал да пишеш фентъзи трилогия. С нея какво се случи?
До събиране на доста факти, които в крайна сметка оцених като крайно недостатъчни, както и написване на 50-ина страници текст, които по-късно унищожих в пристъп на депресия. Не съжалявам - не бяха добри. Осъзнах, че не мога да си представя достатъчно реалистично Спартак, за да го опиша.
Горе-долу същото се отнася и за фентъзи-то - осъзнах, че не мога да си представя достатъчно добре един древен свят.

Кои са последните 5 книги художествена литература, които си прочел? Наистина ми е много любопитно. И въобще, интересувам се от литературните ти предпочитания към днешна дата?
Последната книга, която прочетох, беше "Опаричване" на Пратчет. Не мога да възстанова последните 5, освен това в последната година препрочетох доста книги: целия Майкъл Конъли, както и книгите на Пратчет за стражата. Предстои ми да прочета трилогията за Небесните господари на Броснан.
Харесвам много Марк Хадън заради "Странна случка с куче през нощта" и "Петното".
Също и Джонатан Тропът заради "Книгата на Джо" и "Всичко се променя".
Впечатли ме Кормак Маккарти с "Пътят". От нея е това изречение, което ме зашемети: "Тя си отиде и студенината на този факт беше нейния последен дар".
Хареса ми много "Крадецът на книги" на Маркъс Зюсак.
Днес си купих три книги от Славейков (харесва ми да си пазарувам оттам): "Любов" на Елиф Шафак, "13 причини защо" на Джей Ашър и "Смешни пари" на Джеймс Суейн. И с тримата автори експериментирам, не съм чел нищо от тях. Просто обиколих серргиите, набелязах си 6-7 книги, прочетох по 2-3 страници от всяка от тях и тези трите оцеляха след този тест.

Hater

19 Юни 2011 05:20
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16409
Много хубава тема. Евала! Другите автори да взимат пример.
Перифразирам един въпрос от темата за Хлапето се завръща- Винаги съм искал да питам дали е случайно съвпадението между името и прякора на главния герой и баскетболиста Джейсън Кид.

И офтопик да кажа нещо което искам да кажа от около 2 месеца. В Англия викам за Фулъм. Но след като гледах играта на Ливърпул при Далглиш ме обхвана много силно чувство че догодина те ще изравнят по титли Ман Юн. Знам че е рано за прогнози, но исках да си излея душата. :D

P.S. Казваш че миналото лято си слушал освен всичко друго и Linkin Park и Eminem. A Тhousand Suns и Recovery или целите им дискографии? По причини които ще останат непонятни за света и за мен аз Recovery го слушах за 1ви път през април. Но оттогава всеки ден си пускам поне по 4-5 песни. Ако само двата споменати албума харесаха ли ти? Питам за Джейсън Кид, LP и Eminem понеже са ми любимци.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

19 Юни 2011 12:12
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16415
1. В "Демоните в НБА" Крис Мълин има оценка за ръст 0 като крило. Всяко крило дори и най-мижавото добавя оценка по този показател. Защо наказа Крис Мълин? Защо не му даде 1т. ей така, защото ... защото ... защото е в твоя книга-игра?
2. Събирал ли си 4ма лидери в един отбор на трудно ниво в "Пробив в НБА"? Статистиката на моите преигравания показва следното нещо: преигравам я поне по няколко пъти на месец и досега НИКОГА не съм се чувствал финансово комфортно за 4ма лидери.
3. Какво изпуснахме в Големия купон?

19 Юни 2011 13:05
Altras Benin
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16418
Благодаря за изчерпателните отговори, Майкъл!
Колкото до задачката, предлагам да си спретнем един офтопик ,като давам началото със следното решение:

403928272685545322 - 1 = 403928272685545321 :geek:
313029385796853443 - 2 = 313029385796853441 :geek:

I pray to Myself for Myself

19 Юни 2011 14:13
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Въпроси към Майкъл Майндкрайм #16420
Разсъждавал съм доста над нея - има определена зависимост в числата. Проблемът е, че като получиш отговор няма как да знаеш дали е верен, като нямаш въпрос. Стигнах дотам, че да изолирам числа по двойки и да търся букви от аналогичния цифров епизод от книгата - не се получи нещо задоволително. Въпреки, че по някакво съвпадение в един от вариантите излязоха букви "май" и почти бях сигурен, че ще се изпише "Майкъл е хиена", обаче - не :lol:

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 42
  • 1
  • 2
  • 3
  • 42
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.147 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти