• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Джордж М. Джордж

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
28 Фев 2015 16:22
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Въпроси към Джордж М. Джордж #102631
Защо не му завъртя една циклична система. Нямаше да има измъкване, а като му сложиш и една кодова дума Заек, направо няма да знае какво да прави.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Мар 2015 12:30
active
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Джордж М. Джордж #104014
Няколко въпроса към Джордж, предварително благодаря за отделено внимание:

1. Колко време средно ти отнемаше само написването на някоя от топ книгите ти?
2. Откъде си черпил вдъхновения за поредицата "Часът на...."
3. Бил ли си в Щатите преди или след написването на някои тематични книги-игри за тях и ако да, къде по-точно?
4. Кой от издателсво МЕГА беше инциатор на концепцията МЕГАСВЯТ, който за мен беше една от най-добрите реализации на списанието?
5. Защо избра този псевдоним, ако се абстрахираме от тогавашната тенденция?

13 Мар 2015 13:23
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
Въпроси към Джордж М. Джордж #104018
1. Трудно е да определя "средно време". Беше в зависимост от текущите условия. Пък и аз нямам "топ" книги, моите са на ниво "пищов" най-много.
Най-дълго писах "Гостодаря на Мрака", защото ми беше трудно да се реша да я покажа. Индианските в Астрала може би около два месеца за всяка (не помня точно). В края на Мега по една книжка месечно.

2. Една дебела тухла наречена "Златната клонка", "Трансцедентна магия" - Елефаст Леви, една смешка наречена: "Съвременния маг", не помня автора, още един куп книжки и "магически ръководства". Повечето са на руски, по мое време не излизаха такива книги на български. Магията, мистиката, религиите са ми хоби.

3. Никога не съм бил в Щатите. Какви "тематични щатски книги" съм писал?

4. Кое по-точно имаш предвид с Мегасвят?

5. Псевдоними:
5.1. Джордж М. Джордж идва от Джером К. Джером - няма причина освен, че не можах да измисля нищо по-оригинално.
5.2. Силвестър Голд го измисли специалиста по предпечат в Астрала (Сребрьо Златков един вид) - разправя, че било заради темата на "Пари и гангстери", ама аз предполагам, че ме бъзика дето все мрънках за хонорари.
5.3. Боб Куин - в ИК Астрала да не се повтаря все Дж. М. Дж.
5.4. Уилям Стейн - в ИК Бард. Знам ли... сигурно ги е досрамяло от мен :grin:

13 Мар 2015 13:47
active
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Въпроси към Джордж М. Джордж #104020
Имам предвид интерактивния МЕГАСВЯТ с халиф Колин, император Джордж и крал Върджил (по памет). Реализацията беше безкрайно интересна.
Относно книгите за Щатите визирам книгите ти с индианци. Върти ми се в главата и някаква каубойска, може и да греша.
Интересно и защо тези издателства не разчитат на вече доказан на пазара псевдоним, а всяко си измисля ново. Какъв е мотива за това?

13 Мар 2015 15:51
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #104022
Тоя Мегасвят си е моя измишльотина по модела на Кореспондентската игра, която правих в Астрала и с която завлякох Лисичков с 80 лева.

Каубойски книги не съм писал. Някой друг е бил.

09 Мар 2016 18:49
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Въпроси към Джордж М. Джордж #113345
Здрасти питам те като щатен корицоправяч и текстоподравнител - оправител или както там се нарича това , което правиш по книгите. Та да очакваме ли в скоро време / примерно за пролетния панаир / , нещо ново от ИККИ ?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

11 Мар 2016 16:53
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Въпроси към Джордж М. Джордж #113358

gbm писа: писа:
Тоя Мегасвят си е моя измишльотина по модела на Кореспондентската игра, която правих в Астрала и с която завлякох Лисичков с 80 лева.

Каубойски книги не съм писал. Някой друг е бил.
Това е първия докуметиран път в който Лисичков е бил завлякан с пари.
Иначе в Мега света трябваше да се осъществи лина кореспонденция за играта или?
Просто ми е интересна фабулата....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

11 Мар 2016 19:59
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
Въпроси към Джордж М. Джордж #113359
Мегасвят по спомен беше замислен като MMORPG само че в писмен вид и с месечен пинг :-)

PEACE & LOVE

11 Мар 2016 20:07
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Въпроси към Джордж М. Джордж #113360

Cliff_Burton писа: писа:
Мегасвят по спомен беше замислен като MMORPG само че в писмен вид и с месечен пинг :-)
Започваше добре в брой 7 и 8...и после го обърнаха на лигоч.

07 Юли 2017 10:29 07 Юли 2017 10:31 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Въпроси към Джордж М. Джордж #123038
Тази тема отдавна не е повдигана, а ми се струва, че има въпроси, по които мнението на Джордж, би било интересно. Поне за мен! И така...

1.Освен мистиката и религиите, може ли да се каже, че и историята ти е хоби? Кой е любимият ти исторически период или събитие и защо?
2.Следиш ли предаването "История БГ" по БНТ и какво е мнението ти за него - имаш ли предпочитан водещ на предаването? Смяташ ли, че това предаване е полезно в наше време и по какви причини?
3.Смяташ ли, че по принцип е налице подценяване и недостатъчно разработване на историческата тематика във вариант за книги-игри?
4.Кое би било за предпочитане пред автора на книги-игри в твое лице - да работи с изцяло измислен свят или да адаптира интерактивното приключение към даден исторически период? Защо?
5.Какво е мнението ти за най-мащабно разгърнатата българска книга-игра на историческа тема "Калоян"? Считаш ли, че книгата стои близко до историческите извори за епохата и това може ли да се разглежда като предимство? Дай оценката си и за игровата схема на книгата (множество отношения с различни съсловия, трупане на точки, пренасяне на статистики) с оглед нейната реализация във вариант на книга-игра.

"Intellect is invisible to the man who has none".

07 Юли 2017 11:25
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Въпроси към Джордж М. Джордж #123040
1. Навремето пишеше основно в два жанра - фанстасика и история. Ако днес напишеш книга-игра (все едно в хартиен или електронен вид) в кой жанр би я сложил и защо?
2.Мислил ли си някога да повториш опита си с "Джонга" - комбинация между книжка и страт
3. В по-късните ти книги-игри (Арена 3, пари и ганстери 3) ти залагаше на много повече циклене и математика спряво по-ранните (Господарят на Мрака, Древното Зло), където разгръщаше характерите на героите и наблягаше на литературата. Какво доведе до тази промяна?
4. Ти беше "доайен" на жанра стратегически игри. Някои твои стратове пожънаха голям успех - Лорд и Магьосник, други бяха разкритикувани като твърде "схематични" и "нелитературни" - Командос и Лорд Дракон; Как определяше какви да бъдат стратовете - от някакъв западен модел ли си се ръководил или измисляше всичко в движение и се ръководеше от пазара? Или и от двете по малко?

Истината ще те направи свободен

07 Юли 2017 11:28 07 Юли 2017 11:34 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #123041
Към въпросите на Зорт.

1. Имам си много хобита, например пиенето на бира. Историята като цяло не, по-скоро оръжия, военна техника и военната история, но тя не може да се раглежда изолирано. Нямам любим исторически период. Напоследък човъркам периода от края на 30-те и началото на Втората Световна Война.

2. Не гледам телевизия целенасочено. Жена ми почти денонощно държи включени два телевизора дето вътрят "кулинарни реалитита" и "сапунки", та имам погледа и върху TV-рекламата. БНТ не съм гледал от векове. Няма никаква представа какво е показват в "История БГ".

3. Не мисля, че има подценяване на историческата тематика. Дали е достатъчно зависи от търсенето.

4. Моите предпочитания се менят. Към момента на формулиране на отговора клонят към: "адаптиране на приключение към исторически период". Питаш защо? Ами виновен е Ледения Дракон дето ми преформатира мисленето.

5. Предпочитам да не правя оценки. Без коментар.

Към въпросите на Георги-Ал
1. Фантастика. Даже се мъча да напиша такава.

2. Не! Без повече такива експерименти, не ставам за писател.

3. Конюктурата и желанието за много игра в малък обем.

4. Трябва да има няколко интервюта и теми където отговарям подробно по темата. Да не се повтарям пак. Не съм следвал западни модели, нямаше от къде да ги намеря. Ако имах модел, нямаше да творя дивотии.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Mindcrime, harlequin, Zort, George-AL

07 Юли 2017 23:09
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Въпроси към Джордж М. Джордж #123049
Успех с писането, Джордж! Ако в даден момент ти потрябва тестър, считай ме за доброволец.

Мислиш ли, че Сехмет може и да не е толкова отрицателна, а просто жертва на тенденцията да се демонизира силният женски образ (като при Лилит)?

08 Юли 2017 02:04 08 Юли 2017 02:07 от Добромир.
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Въпроси към Джордж М. Джордж #123050
Джордж, здравей! Използвам повода да ти задам няколко въпроса, както и да ти изкажа и благодарност за едни от най-интересните и увлекателни книги-игри, които съм имал удоволствието да чета навремето.
1. Посочи топ 5 на твоите книги, според твоите лични вкусове, като в равносметката вземеш под внимание както удоволствието, което си изпитал като си ги видял/прочел вече като реализирани продукти, така и удовлствието докато си ги писал. За целите на класацията, ако прецениш можеш да групираш книгите, които попадат тематично в поредица и/или не се различават съществено в геймплей (Духът и Понтиак например) като единични произведения.
2. Посочи поне по една(а ако желаеш и повече) върхова книга на своите основни конкуренти от онова време, която смяташ, че е повлияла жанра силно в положителна посока.
3. Имаш ли семейство и най-вече деца? Ако имаш - те четат ли книги-игри, имат ли представа въобще че книгите-игри едно време са били "голяма работа", разказвал ли си им, проявавят ли/проявявали ли са интерес?
4. Четвъртият въпрос е зададен от анонимен интригант-провокатор, логнал се злонамерено от моя профил и редактирал настоящия пост, без да остави никакви следи, по които да бъде проследен и подведен под отговорност. Чувал ли си/чел ли си сентенцията на Данте Алигиери "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis.", с чиито оригинал на италиански не разполагам, а и едва ли би ни бил от полза, но в нескопосан мой превод на български би звучала като "Най-страшните кътчета на Ада са запазени за онези, които отстояват неутралитет във времена на нравствени сътресения"? И какво мислиш за нея?
5. Rammstein или Dream Тheater? :lol:

08 Юли 2017 14:18 08 Юли 2017 14:55 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Джордж М. Джордж #123052
Към въпросите на Добромир.
1. Не схващам добре какво точно ме питаш. Всички книги са ми доставяли удоволствие, когато ги пиша. Някои може би повече от други, но нямам ясни спомени да съм се изкефил толкова жестоко точно на някоя от тях, че да я отлича от другите. Като реализирани продукти някои не ми харесват особено, например: "Кибернетични войни", "Пари и гангстери 3", "Арената 3", "Анибал срещу Рим", един страт по Междузвездни войни... срам ме е ама не си спомянм как беше заглавието. Може да има и други, не се сещам в момента. Главното защото ги пишех много набързо и не успявах да ги направя както искам.

2. Върхови книги на останалите автори да си посочват те. Не вярвам, че има книга или книги, които въобще да са повлияли на жанра в каквато и да е посока. Не си спомям някой автор да е казал: "Брей, Майкъл (или Колин или Блонд) пише по-добре от мен дай да взема пример" и да си е променил творчеството. Всеки си пишеше като знае. Като гледам какво излезе накрая не ми изглежда нещо или някой да са повлияли положително, включвам и себе си.

3. Имам семейсто, нямам деца, няма да обсъждам защо.

4. Не намирам нищо оригинално в сентенцията на Данте. Не ми беше попадала до сега. Ако ме подтикваш да кажа дали трябва или нетрябва да сме "активни участници" при някакви "сътресения" отговорът ми е: "зависи от конкретната ситуация и дали ме засяга лично". Не одобрявам внушението "необходима е активна позиция и задължително взимане на страна от принципни съображения" особено за неща, което не са свързани с мен . Неутралитетът обикновено се оказва "по-добрата политика". Активна позиция "винаги и по общи съображения" само води до задълбочаване на конфронтацията и "вендети".

5. Ако имаш предвид какво харесвам повече - Рамщайн!
П.П. Сега чак прочетох за авторите и музиката. Пак предпочитам Рамщайн, Торо не ги разбира тия работи, ма'ни го ти него.

Към Mayday

1. Ако успея да напиша нещо имам те предвид. Теб, Йойовеца, Танер...

2. Не мисля, че има "демонизиране на силния женски образ" при Сехмет, ако имаш предвид тая от "Часовете". Тя е такава, защото такава ми трябваше за книгата. Ако бях използвал Сет щеше ли да пишеш, че "демонизирам силният мъжки образ".
Знаеш много добре, че аз нямам героите със "сложни и многопластови характери". Харесва ми лошият да си е лош, грубия - груб и т.н. Не държа Героят винаги да е добра душичка, но се стремя да опростявам образите. Ако някоя сутрин се събудя с "писателски талант" и идея за многотомно фентъзи може да сътворя герои със сложна и богата душевност.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mayday, Добромир

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Вилорп
    • Today 14:44
    • Ти си Дедпул (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 13:56
    • Хиперкосмос: Генезис - ревюта и мнения (СПОЙЛЕРИ!)... (32 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Хиперкосмос
    • от Radko
    • Yesterday 13:24

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg