• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Дискусии за интервюто на Колин

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
15 Сеп 2012 22:44
Tigermaster
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Дискусии за интервюто на Колин #61469
Без да съм чел поредицата за Хлапето след първата - понеже тя изобщо не ми хареса, честно казано - само искам да кажа, че е изключително наивно някой да очаква едно дете да научи каквото и да е от книга-игра. Или от каквато и да било игра, всъщност. Естествено, говоря единствено за морални уроци, понеже, в крайна сметка, книгите-игри могат да научат някого да смята бързо, примерно, или да му дадат някакъв навик за възприемане на писмен текст, който да прехвърли после върху истинската литература, което може и да е полезно. Евентуално може да развие някакъв вкус за определен тип приключение, но това е всичко.
Фактът, че за главния герой наркотиците са жизнено необходими, не означава, че детето читател ще реши да пробва. Да му се не знае, много по-често в книгите-игри трепеш хора, дракони и така нататък, при това далеч не само във фентъзи-сетинг. И какво?

Още нещо. Колко от нас са израснали с филми като "Умирай трудно", където главният герой пие като смок, пуши като комин, псува като сръбски каруцар и извършва кое от кое по-брутални убийства? Колко от нас са гледали в най-крехка възраст как Шварценегер използва невинен минувач като жив щит в "Зов за завръщане"? Понеже аз си спомням как като съвсем малки с останалите деца в кварталната градинка разигравахме обезглавяванията от "Шотландски боец" със същата страст, с която на следващия ден щяхме да си играем на "Капитан Планета", да речем.
Същото важи и за книгите, впрочем. От съвсем малък търся преди всичко адреналинови истории, а те, обикновено, си идват със съответната доза насилие, проявено от главните герои. Сега чета отново "Хрониките на Амбър", които обожавах като дванайсетгодишен. Ами, главният герой на моменти се проявява като жаден за власт психопат, готов дори на братоубийство, за да получи каквото поиска. И сега, както преди намсиколко години, също го подкрепях на сто процента, впрочем.
Израснал съм под звуците на агресивен хеви метъл.
Сестра ми - покрай мен, брат ми и баща ми - също. Девет години по-малка от мен, на шест години с цяло гърло крещеше текста на "Hail and Kill", а знаеше много добре за какво се пее в тази песен.

И не съм само аз. Вероятно половината морализатори в този форум могат да споделят нещо подобно. Никой от нас не е израснал в наркоман, психар, убиец или нещо подобно. В крайна сметка от нас, струва ми се, са излезли читави хора.
Това е така, понеже взимаме много повече влияние от родителите си и средата, в която живеем, отколкото от произведенията на изкуството, с които се развличаме.
Да, знам, това, което написах, е напълно очевидно, но... Ако имаш родители, които да бъдат добър модел за подражание, няма да се правиш на Хлапето. А ако ги нямаш, и без Хлапето вероятността от теб да не излезе човек е по-голяма. Естествено, далеч не е толкова елементарно, но...
Мисля, че е ясно.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Сеп 2012 23:22
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Дискусии за интервюто на Колин #61471

Tigermaster писа: писа:
Още нещо. Колко от нас са израснали с филми като "Умирай трудно", където главният герой пие като смок, пуши като комин, псува като сръбски каруцар и извършва кое от кое по-брутални убийства?

Този пример е малко странен, защото точно в Умирай трудно Брус Уилис не пие (гледал съм само 1, 2 и 3 част), пуши си, казва си забавните коментари, не убива нито един невинен и избива всички терористи.
Във всяка една част той си партнира с поне с един чернокож, за да покаже толерантност към цветнокожите.
В трета част почва с махмурлук, но не си спомням да е пил пред камерата. Дори търсеше аспирин за да му се премахне главоболието.

Избери своето приключение

16 Сеп 2012 01:08
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Дискусии за интервюто на Колин #61477
Мисля, че имал предвид "Последния бой-скаут".

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

18 Сеп 2012 13:41
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Дискусии за интервюто на Колин #61546
Защо не смятам, че "моралът на Колин" е измислен, и съвсем не е излязал от детските приказки:

dariknews.bg/view_article.php?article_id=955342

(Интервю с оцелял от атентата на о-в Отьоя)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

21 Сеп 2012 18:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2449
Topic Author
Дискусии за интервюто на Колин #61697

21 Сеп 2012 22:23
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Дискусии за интервюто на Колин #61702
Торо, айде сега и ти напиши към какво води линка и каква му е връзката с темата според тебе.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

22 Сеп 2012 00:42
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2449
Topic Author
Дискусии за интервюто на Колин #61704
Линкът води към обяснение на това как на даден човек му се влия към това да е добър или лош. Ако някой не вижда как е свързано с темата според мен не заслужава обяснение.

• 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Time to create page: 0.067 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (509 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Yesterday 17:10
    • "Луска" Изгубени пътеки част 6-та . (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 09:59
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (534 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 00:17

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност