Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
все пак го бях хванал как е преписвал дословно... а и поне двама от другите изброени в този параграф автори имат подобни прегрешения...
Сега излизат две книги-игри. Убеден съм, че и двете се нуждаят от доста редакция, но ще излязат без нея.
- водата се излива, не се изсипва, освен това тя няма воля и вероятно някой я е излял.
- водата се излива върху главата, а не на главата
- потреперваш от студ, когато те духне студен вятър, а не когато те облеят изненадващо с голямо количество студена вода. Тогава те втриса и сърцето ти започва да бие като лудо, изпадаш в шок.
Всяка от трите забележки може да се приеме и като заяждане, разбира се.
Отиди и прочети коментарите под която искаш новина и ще видиш, че не си сам. Това е национален спорт.Накрая, да ви кажа една истина за себе си. Аз съм човек, който забелязва проблеми и ги посочва. В това съм много силен и съм се доказвал многократно.
Мда, добра аналогия. За плюене се искат заложби и умения, които малко хора притежават. Само дето подобен талант не може да бъдат повод за гордост. Поне не и извън рамките на жълтите вестници и форумите, в които се коментират политически въпроси.Отиди и прочети коментарите под която искаш новина и ще видиш, че не си сам. Това е национален спорт.
В момента обмислям финансово предложение към собствениците на сайта, с цел да ги изкуша да изманипулират класацията... Все пак изглежда сякаш тази класация е създадена специално за мен, аз имам точно 30 книги-игри и съм достатъчно себелюбив, за да си платя да не виждам друга книга освен моите в Топ30. Вероятно ще се опитат да ми одерат кожата, но той вчера и Федерер това направи....
Хм, пропускаш "Красавицата и Ченгето", която си беше страшно смешна книга и едновременно интересна като игра и стил на писане.
- водата се излива, не се изсипва, освен това тя няма воля и вероятно някой я е излял.
Ако закрепя кофа с вода на вратата, тя ще се изсипе, когато ти натиснеш бравата и понечиш да отвориш. Точно по този проблем размишляваше доктор Келвин, докато гонеше един робот Хектор. Дали роботът няма да реши да пусне нещо тежко върху главата на човека, а после да остане пасивен. Така не нарушава първата част на първия закон и човекът е убит от падащия предмет, а не от робота.
- водата се излива върху главата, а не на главата
Как ще кажеш - Виж какво ми се струпа НА главата или Виж какво ми се струпа ВЪРХУ главата.
- потреперваш от студ, когато те духне студен вятър, а не когато те облеят изненадващо с голямо количество студена вода. Тогава те втриса и сърцето ти започва да бие като лудо, изпадаш в шок.
Даже получаваш инфаркт, свидетел съм.
Pe6ka_S_Mnenie, ако още веднъж опиташ да ме успокоиш по такъв начин, ...
Я провери значението и произхода на думата "изсипва", и като се абстрахираш от говоримата реч ми кажи кога се използва за течност? При положение, че имаме думата "изливам", която дава съвсем точното значение. Някой по-горе беше написал, че бензинът е течност и пак се сипва. Добре е да разграничаваме говоримия български от книжовния. Това, че го употребяваш, когато си наливаш бензин и те разбират хората, е друг въпрос.
По втората ти забележка. Какво общо има "струпването на проблеми" - нещо съвсем абстрактно, с физическото явление дадено вещество с определена плътност да падне върху главата ти?
Хубаво е, когато някой има право, да се вслуша човек в словата му, или поне да поразсъждава малко върху ответните си доводи преди да стъкми нещо посредствено.
Нападаш на личностна основа.
Да, всеки автор може да пише както желае и според възможностите си.
Мирото не се лее по теб бе, по дяво****!
По втората ти забележка. Какво общо има "струпването на проблеми" - нещо съвсем абстрактно, с физическото явление дадено вещество с определена плътност да падне върху главата ти?
Нападаш на личностна основа.
Не, просто отбелязвам причината да не разбереш, какво казвам.
Съжалявам, но не мисля да продължавам да обсъждам това с теб
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas