Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Имаше го на DvD ако си спомням правилно, но не съм сигурна за годината.Въпросният филм на Джос Уедон "Серенити" излиза в САЩ 2005а есента (тук изобщо не го пускат).
Като имаш историята от толкова време защо още толкова бавно я пишеш и променяш и добавяш неща постоянно?Историята на Ракса излиза за 1ви път като комикс - в списание КЮТЕХ, 2005а, само че пролетта и лятото. (Да не говорим, че съществува като сценарий от няколко години преди това.)
Не това просто ме дразни. Основният ми проблем е, че дори след това тя практически нищо не прави.основният ти проблем с Ракса е, че, ОМГ, как така се оставя да бъде хваната с цел sexy-time от ТРИМА мъжаги, единият от които ОГРОМЕН негър, в ЗАДЪНЕНА уличка, като и тримата са очевидно безмилостни БОЙЦИ и гадове с МНОГО опит.
Съвсем случайно Уейн, живяла съм и в момента живея в не особено безопасен квартал и известно време работех нощни смени в един компютърен клуб и се разправях с пияни наркомани, така че да, мога да се справя с подобна ситуация поне докато пристигне СОТ.
И, честно казано, се наслушах как точно ТИ самата си щяла да се измъкнеш от такава ситуация (ритник между краката на най-силния и не знам си какво с другите двама) - и то в РЕАЛНА ситуация. :
Е, за това вече не само те разбирам, но и те оправдавам. Нормално е да го приемеш така. Истината е (много хора го казват), че в първа книга тъкмо историята набира скорост и става много интересно - и обемът й свършва. Така че по-голямата част от отговорите остават за втора.
Не това просто ме дразни. Основният ми проблем е, че дори след това тя практически нищо не прави. Дай пример за поне едно нейно действие в цялата книга - действие, което да е различно от това да се влачи след Самир и да прави каквото й се каже или да се цупи.основният ти проблем с Ракса е, че, ОМГ, как така се оставя да бъде хваната с цел sexy-time от ТРИМА мъжаги, единият от които ОГРОМЕН негър, в ЗАДЪНЕНА уличка, като и тримата са очевидно безмилостни БОЙЦИ и гадове с МНОГО опит.
Въпросният филм на Джос Уедон "Серенити" (от чийто плакат Хами е пейстнал манекенката със сатърите) излиза по кината в САЩ 2005а есента (тук изобщо не го пускат). Историята на Ракса излиза за 1ви път като комикс - в списание КЮТЕХ, 2005а, само че пролетта и лятото. (Да не говорим, че съществува като сценарий от няколко години преди това.)
Всъщност АКО СИ НАПРАВИШ ТРУДА ДА ЧЕТЕШ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ - точно това е едно от възраженията - че всъщност тя не се замисля и се оставя на Самир да я влачи накъдето му скимне.Всички събития в първа книга са в рамките на един предиобед. Първата задача на Ракса през това време е да прецени дали и доколко да се довери на Самир.
Само дето липсва обяснение, че това го е решила - той се появява, опитва се да я сваля и тя безропотно тръгва с него без да пита нищо. Ако го беше разбрала кой и какъв е и имаше НЯКАКВО основание все пак да му се довери пак би било нормално през цялото време да го разпитва за ситуацията защото на нея не й трябва някакъв случаен тип, а информация. Тя не прави нищо такова обаче, а кротко и тихо се влачи след него. Т.е. съзнателно решава, че е по-важно да се влачи с него и през ум не й минава, че може да й трябва резервен план в случай, че този съмнителен индивид пукне докато тя е край него. Просто очаква или той да е безсмъртен или ако пукне зад ъгъла да се появи някой друг като него след когото тя да се влачи.Следващата й задача е, веднъж щом е решила да е с него, е наистина да не се отделя от него - още повече когато оцеляването им го изисква.
Първата им среща:И всичко това дори без да вземаме предвид необяснимо (засега) дълбоките й чувства към младежа, които я изпълват още при първата им среща.
А това съвсем не ми се връзва - познава пича от няколко часа и вече си мисли, че е женен за нея... при това явно е фенка на някоя консервативан западна религия в която връзките са стриктно монигамни... я пак си спомни къде си писал, че се развива действието?Това не й пречи обаче още от сега да проявява характер: помните как разпитва Самир за другата жена (Алима) и как не се поколебава да опре собственият му меч в гърлото му, когато той я обвинява за нещо, което смята, че не е извършила.
Като я гледам и за овцата в кошарата до къщарта на семейството не става и освен ако не й смениш прихотропните с гинкобилоба няма шанс да се подобри в интелектуално отношение. Дори да я наблъскаш със стеориди и да стане яка, пак ще си е глупавичка.Най-важното обаче е, че неслучайно героят в първите две книги е Самир. Ракса трябва да израсте до момента в края на втора книга, в който не само, че взема сама съдбата в ръцете си, ами и направо тя става "мъжа в семейството".
Ако иска да оцелее и й се наложи, може да те изненада... освен ако не си е природно тъпа де.Не можеш да очакваш от нея да осъществи такава трансформация за два-три часа.
Ми като си решил хашишините да й оставят толкова много време... ти си автора, но това не значи, че не ми се струва нелогично.Ще и трябват поне осем-девет часа за това.
В моята лична вселена, Юри, в която последно гледах телевизия в седми клас. Сори за което. Иначе ти кога си гледал въпросния сериал?И в коя вселена Серенити не е продължение на излезлия през 2002 г. Firefly, а Ривър не е станала широко известна за всеки с някакви интереси във фантастиката много преди 2005?
Ми най-малкото е нормално да пита Самир дали знае нещо за нея... може пък да знае и да й каже.Кога, къде и кого точно предлагаш Ракса да пита за себе си, посред нощ? Местния вестник? Да се предаде в местния заптие-участък? Или да си запише час в местната поликлиника при психотерапевт?
А това пак не е по нейна инициатива - Самир се сеща за учителя си и й казва да идат при него.Книгата свършва точно когато научава, че единствено старият учител на Самир може наистина да върне спомените й - така че намирането му на момента става най-важната цел в живота й, едва ли не по-важна от физическото оцеляване.
Мен също ме забавлява реализма!Е, да но мен ме забавлява това, което е реалистично... иначе щях да чета розови романчета (викат им май чиклит).
Игра или интерактивност? Асасините не са ИГРА, нали?За мен пък цялата тема около образите и всичко е тотално безинтересна по една проста причина - проблемите в Асасините са толкова много, и толкова по-очеизвадни в аспект "игра"
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas