• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
27 Ное 2011 15:28
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37764
След успешната игра снощи е време да си пуснем и специална тема. Нека хората от форума, които участваха в разиграването, да си напишем мнението тук (Торо, Уейн, МиткоИв, Лонгшот, Сарутобу и могъщия Сталк - както и дамите Джейн и СилвърУлф, макар те да играха само 1-2 игри преди Танер да ги отвлече в харема си на отсрещната маса). Още следващия път ще сме много повече, а и зарибихме самия персонал на клуба. 8-)

П.П.: При първата игра (на Националната среща на Витоша) участваха и ДредНайт и Граволез, така че ако минат през форума, сигурно и те ще се включат в темата. Хората трябва да знаят истината за тази игра.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Ное 2011 15:47
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2368
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37767
Моето мнение го знаете, конкретно за вчера ми беше много интересно да наблюдавам как на Митко му се налага да си излиза от кожата и как за няколко часа стига до съвсем различно поведение.
Адашът както винаги беше скандално манипулиращ върколак и за нещастие нямах възможност да се паднем в различни отбори да видя дали ще успея да го изловя. Двете игри, в които никой от двама ни не беше модератор бяхме в един отбор и тандемът беше железен.
Сталк имаше само една игра като вълк, ролята на ловец или здравеняк определено му пасна по-отръки, макар че май ловуваше повече селяни, отколкото върколаци :) Така или иначе в тази игра беше обречен, защото дедуктивно стигнахме до него доста бързо.
Митко се стараеше стабилно да чете езика на знаците, обаче повече хващаше грешни сигнали, липсва му опит в тази посока, а Пешо (Лонгшот) си беше изпечен и мнителен като на Витоша. Сарутобу не го коментирам, той е старо куче на тази игра :)
Дамите бяха много за кратко и не успяха да се отпуснат и да почустват играта, минаваше малко покрай тях и бяха сравнително пасивни (както и останалите нови играчи в началото). Следващият път ако се включат по-мотивирано може да се получат по-добре нещата.

Като цяло UW иска малко повече отдаване и за в бъдеще ще правим твърда уговорка за група - след даден час до края на вечерта само това. Не става за комбиниране с други игри през едно изиграване.

27 Ное 2011 17:52
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37770
Играта не ме впечатли особено (въпреки, че играх само 1 рунд)... беше точно това, което очаквах и вече мога да го кажа с чистата съвест, че съм я играла преди да я отпиша тотално. Би ми било интересно да играя нещо подобно ако съм сред хора, с които се познаваме много добре и тогава в играта наистина може да се вкара някаква доза психология. Иначе си беше скучно. Уейн постонно се опитваше да подстрекава и доста тънко му се размина след като нарочи 1-2-ма свои честни съселани за върколаци... това ако наистина беше социална игра в социома нямаше да му се размине безнаказано.

[offtopic]@Уейн

Ейдриън Уейн писа: писа:
...както и дамите Джейн и СилвърУлф, макар те да играха само 1-2 игри преди Танер да ги отвлече в харема си на отсрещната маса).

Мисля, че те предупредих за такива изказвания и вече се скарахме за това в една тема... Мислиш ли, че е разумно да продължаваш да ме дразниш и искаш ли и тази тема да се обърне на скандал. Пращам ти и едно "ЛС" относно това и други твои изказвания във форума и извън него. Помисли си добре дали това поведение, което следваш в момента е здравословно за теб, за целите на форума и за общноста на КИ, която се създава тук и дали не трябва да се опиташ да прояваш малко повече уважение към хората, при положение, че искаш те да те уважават и да четат книгите ти.[/offtopic]

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

27 Ное 2011 18:02
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37771
Уейн, социалните игри са друго нещо, а именно игри във Фейсбук и т.н.
Определението за неща като Върколаците е "парти игри".
[offtopic]SilverWolf: Не знам какви ви е историята с Уейн, но в конкретния случай ми се струва, че му отхапваш главата за нещо съвсем невинно.[/offtopic]

Напуснал форума след многократен произвол от страна на модератори и админи.

27 Ное 2011 20:57
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37778
[offtopic]

_Nocturnal писа: писа:
Не знам какви ви е историята с Уейн, но в конкретния случай ми се струва, че му отхапваш главата за нещо съвсем невинно.
Ми не е баш тъй, щото еквивалента е ако теб Танер ти привлече за игра в изцяло мъжка компания, Уейн да ти каже че си бил придърпан в гей-кръжеца (което бтв, дори не би следвало да е толкова обидно за някой който не е изживяващ се като мачо комплексар), или по-коректно - че си придърпан в кръга на "мъжките държанки" . Сега, аз лично не бих се вързал на Уейн за кое да е от двете, но мисля може да видиш как за едно момиче не е особено ласкаво да я нарекат държанка само заради хобито което е предпочела?[/offtopic]

27 Ное 2011 21:29
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37781
Бихте ли дали някакви разяснения по самата игра. Тази седмица не успях да дойда и още ме е яд!

Дайте малко подробности по правилата, коя версия точно играхте (ако може оригиналното име). Подскажете някоя групова стратегия, или подробности за някой герой: (какво може да прави, как се играе с него, препоръчителна тактика). Въобще споделете малко опит.

Иначе се получава така, че в игрите се включват начинаещи само с бегла представа за правилата и после остават разочаровани, че не са се представили добре. На мен няма да ми е особено интересно ако не мога да се възползвам пълноценно от възможностите на играта.

27 Ное 2011 21:34
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37782
Споко ве. :mrgreen: Разбрахме се.

Майтапа си беше по адрес на Тано и той със сигурност ще го оцени.

Пешо, чакаме описание/зарибявка на досегашните ти върколашки преживявания, мерси. :) Да се върнем на темата.

едит: Пък и Джордж много правилно се е включил.

27 Ное 2011 22:04
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37785
Нека другите да кажат какво точно сме играли, а аз ще споделя малко практически опит.
Играчите се делят (съвсем грубо) на върколаци и селяни. Когато си селянин, трябва да разбереш кои са върколаците (те обикновено играят в комбина, но комбината се усеща трудно) и да ги предложиш (подкрепиш) за гласуване да се линчуват. При това преди да изпоизядат селяните. А също така да гледаш да не се линчуват твърде много невинни селяни.
Ако си върколак, трябва да умееш да се преструваш (най-трудната част!) на обикновен селянин, да си изградите стратегия с другите за очистване на мирните селяни (често първа заминава врачката, за да не ви издаде) и при това да се преструвате, че нямате нищо общо помежду си.
Честно казано, представянията в началото на играта ми бъркаха в здравето. Идеята им е, че трябва да си измислиш някаква роля в селото, която често няма общо с реалния си персонаж и да лъжеш на поразия за нея.
И, между другото, играта е подходяща за хора, които се познават. Ако не се познават е много трудно да се ориентира човек.
Та ако искате да ме видите как се хиля като варена пача следващия път, когато ми се падне карта-върколак, моля заповядайте. :mrgreen:

27 Ное 2011 22:22
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37786

Jane Undead писа: писа:
Та ако искате да ме видите как се хиля като варена пача следващия път, когато ми се падне карта-върколак, моля заповядайте. :mrgreen:
То на теб наистина си ти личи много като си върколак... и като си саботьор също. Слагай си покерджийска физиономия като играеш игри с надлъгване.
[offtopic]

_Nocturnal писа: писа:
SilverWolf: Не знам какви ви е историята с Уейн, но в конкретния случай ми се струва, че му отхапваш главата за нещо съвсем невинно.
Аз принципно за доста дребни провинения отхапвам глави... но мисля, че с Уейн за сега проблеми няма да има...[/offtopic]

Arbitrium vincit omnia

27 Ное 2011 23:17
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 131
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37787
Ха! Тва да не е като оная игра, която играехме на времето, ъъъ... "Детективи и престъпници", "Крадци и полицаи" или там както се казваше. Играеше се пак с карти, но с обикновени. Доста ме кефеше. :D
С голям кеф бих се включил и аз, само да си дойда в София. Ще хвърчат вълчи или човешки глави, взависимост от това какъв се падна. :twisted:

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

27 Ное 2011 23:39
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37788

Shin писа: писа:
Ха! Тва да не е като оная игра, която играехме на времето, ъъъ... "Детективи и престъпници", "Крадци и полицаи" или там както се казваше. Играеше се пак с карти, но с обикновени. Доста ме кефеше. :D
С голям кеф бих се включил и аз, само да си дойда в София. Ще хвърчат вълчи или човешки глави, взависимост от това какъв се падна. :twisted:
Играта се казваше "Убиец" ( Валето беше убиеца, а май Попа беше полицая.) и е много подобна на тази... само дето имаш повече персонажи и гейммастър... иначе идеята си е принципно същата.

Arbitrium vincit omnia

28 Ное 2011 02:10
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37792

SilverWolf писа: писа:
Би ми било интересно да играя нещо подобно ако съм сред хора, с които се познаваме много добре и тогава в играта наистина може да се вкара някаква доза психология.
И без това да е налице на мен също ми беше много интересно. Но ако човек се замисли, тази игра може да помогне именно за опознаването на група непознати хора. Не случайно подобни игри се играят в по-големи организации на team building събития или обучения. Освен това учат на по-добра концентрация, на различни умения за убеждаване и лидерство.

Това с представянето на различни роли според мен не е задължително.

Играта ми хареса и за в бъдеще пак смятам да играя. Действително да играеш "върколак" е по-трудно. Победните игрите, в които участвах на страната на Върколаците бяха само две като за спечелването им нямах никакво участие.

Препоръчвам на игралите "Върколаците" да гледат Нещото (2011). И там са група...и там правят трудни избори кой е Човек, кой Нещо :)

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

28 Ное 2011 02:26
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2368
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37793
Митко, щях да напиша същото. Всъщност играта е супер интересна за мен и по двата начина - с непознати колко бързо мога да разбера знаците, които дават и да се науча да им печеля доверието и да ги убеждавам;
С познати се получава същото, но едно ниво над предното - вече сме изчистили първоначалните си издаванки, дори блъфираме с тях и т.н. - пак се надиграваме и убеждаваме. След десетки игри на UW някои хора си остават загадка за мен и вярвам че и аз такава за тях.

Относно въпроса на Джордж - горе долу това, което Jane обясни предава основната концепция, но всяка от останалите 37 роли внася допълнителен привкус към играта - от лека подправка до обръщане на 180 градуса, има още 5-6 отбора независими. И сега стигаме до комбинациите между роли... :)

Та, за да добиеш представа за играта е интересно да знаеш някои от ролите, така че ще дам примери с тях близките 1-2 дена. Да добавя, че има и доста опции за игра, например дали загиналите си показват картата, дали се разбира от кой отбор са и че повечето роли имат 1-2 алтернативни варианта, при което стигаме до близо 100 роли.

Точното име на версията на играта, която играем е Ultimate Werewolf: The ultimate edition и е party game rank 2

28 Ное 2011 02:36
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37794
Митко да препоръчам и филми на такава тематика....

Дявол - където героите са заклещени в един асансьор и при всяко загасване на лампата някой умира. Препоръчвам го горещо.
Нещото - но старата версия
Писък
Всички книги на Агата Кристи или сериалите с Поаро и онази дъртата мис Марпъл, която си вре носа навсякъде.

Избери своето приключение

28 Ное 2011 11:36
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Парти игри: участвайте и преживейте наживо "Върколаците"! #37809

aToro писа: писа:
С познати се получава същото, но едно ниво над предното - вече сме изчистили първоначалните си издаванки, дори блъфираме с тях и т.н. - пак се надиграваме и убеждаваме.
Ми не знам, за мен всички на масата бяха повече или по-малко непознати, докато вие с Уейн явно си знаете и кътните зъби. Това на мен ми беше адски фрустриращо щото като сте от един отбор все едно че директно сте си казали кой какъв е, и аз трябва да играя сякаш срещу един човек, който гласува два пъти. И докато при всички останали мога да се пробвам да ги убедя че някой друг е такъв или онакъв, при вас никога не мога тебе да те убедя че Уейн е върколак, ако ти си решил че е селянин, примерно.

Факта че вие двамата знаете картите и по точки, и пресметнахте последната игра че е малко вероятно да съм Заразен също не ме очарова особено. Набълно валиден метагейминг, признавам, но при положение че повечето от хората на масата не са е позиция да имат тази информация тва вече си отиваше към чиитване. Мамка му, повечето хора дори не знаеха според мен че съществува карта Заразен и когато Уейн (който знае картите наизуст) ги притиска постоянно, ще им е много трудно да измислят достоверна лъжа каква карта са всъщност.

Като цяло играта е забавна, но хората с повече опит имат откровено предимство и за новаците може да е изключително изнервящо ако са се паднали Върколаци.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (6 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 14:46
    • Ледено Безмълвие (17 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Вълева
    • Yesterday 13:42
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (530 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 11 Ное 2025 09:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност