Добри са и "Дядо Прас" и "Пощоряване", но не бих казал, че са нещо нечувано или невиждано. Просто добри. И, клишето на клишетата, Дядо Прас ми е любимата му книга и филмът не може да стъпи на малкия пръст на книгата. Хубавото е, че не се опитва да създаде нейната атмосфера, ами си е готин по негов си начин. Специално в този жанр бих отличил Stardust, който ме изкефи на макс и е нива над Пратчетовите (imo), също и Lemony Snicket's. Хензел и Гретел от безмозъчните сякаш най- ме изкефи и 300, естествено.Адаптациите по Пратчет броят ли се?
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Това са фентъзитата през новото хилядолетие, които според мен са по-добри от Властелина+Хобит.
Going Postal
The Color of Magic
Legend of Earthsea
Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God
Hogfather
Golden Compass
Pan's Labyrinth
Black Death
Solomon Kane
Всички сезони на Игра на тронове (книгите не ме кефят много, но сериалът е веднъж)
Ами горепосочената сцена не е случайно сложена.Когато прочетеш книжките ще ти стане ясно защо я има.
В сериала присъстваха синовете му на екзекуцията и те трябваше да научат важния урок, който мисля, че и в сериала е упоменат. Не смятам, че това е глупост, а просто някакво разбиране за чест и достойнство.
Всички сезони на Игра на тронове (книгите не ме кефят много, но сериалът е веднъж)
Успях да изтърпя само първия епизод и се отказах за по нататък. Не съм чел и книгите /отчитам го като сериозен мой проуск, който някога евентуално ще наваксам/. Сцената, която ме отказа, беше следната, смътно я помня, но все пак: заловиха някакъв, който е от отрядите, охраняващи някаква стена; след това един от главните герои, който се водеше главнокомандващ на всички "граничари", взе един меч, заведе дезертьора до някакъв дръвник и го обезглави.
Подобна глупост и наивитет дори във фентъзи обстановка ми идва в повече. Всички сме чели за децимацията, навярно е съществувала. Но едва ли преторите са я изпълнявали лично с гладиуса...
В сериала присъстваха синовете му на екзекуцията и те трябваше да научат важния урок, който мисля, че и в сериала е упоменат. Не мисля, че това е глупост, а просто някакво разбиране за чест и достойнство.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas