• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Общи приказки
/
Обем на бъдещите ни издания

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
20 Дек 2013 11:51
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2344
Topic Author
Обем на бъдещите ни издания #85073
След брой едно на "Призвание герой" имаше хора, които поискаха по-голям обем, повече от историите, бяха им кратки и т.н., макар да беше доста внушителен спрямо повечето книги-игри.
Взехме това предвид в брой 2, но започна да се формира една такава тенденция, че прекалено големия обем май идва плашещ, особено за детска публика. Даже и блогърите, от които чакаме ревюта, не могат да съберат смелост да седнат да четат тази книга.
Повишената цена също е фактор, а реалния разход за такъв обем е процентно много по-висок от повишаването на коричната цена.

Въпросът ми е, според вас, има ли смисъл наистина от толкова големи сборници, или по-добре да върнем обема малко назад?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Дек 2013 12:12
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Обем на бъдещите ни издания #85074
Моите мисли:
Смятам, че ПГ1 е оптималния вариант. КИ вътре са достатъчно обемисти като история и геймплей, нито много дълги, нито много къси. Според мен трябва да се залага на концепцията на сериалите - по къси, но с продължения, а не като игрален филм - обемисто, без продължения. Така ще поддържате интереса към сборника, всички ще чакаме продълженията - я на Кордобата, я на Зомбитата или на Мрака.

kiril-ps.itch.io/

20 Дек 2013 13:00
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Обем на бъдещите ни издания #85077
И аз съм за ПГ1 като размер. 2-3 издателя ми казаха, че идеалният обем, златната среда за една книга е между 250 и 300 стр и подкрепям това мнение.

20 Дек 2013 14:14
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Обем на бъдещите ни издания #85079
И на мен ми се струва, че една идея връщане на обема би било най-доброто решение.

20 Дек 2013 14:43
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2344
Topic Author
Обем на бъдещите ни издания #85080
А поставихме ли рекорд за най-голяма българска книга-игра?

20 Дек 2013 16:00
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Обем на бъдещите ни издания #85083

Branimer писа: писа:
И аз съм за ПГ1 като размер. 2-3 издателя ми казаха, че идеалният обем, златната среда за една книга е между 250 и 300 стр и подкрепям това мнение.
+1

в добавка, наистина мисля, че по-добре две произведения по 150 страници, отколкото 3 по 100 в това отношение.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

20 Дек 2013 16:51
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Обем на бъдещите ни издания #85085

Не мисля, че издателите и писателите в България са доказали категорично, че се отличават с вземане на правилни решения, така че е добре, вместо да се цитира мнение на анонимници, да се приведат аргументи. Да не се окаже, че мненията са базирани на сметки, които са учени от учебника, по който е било усвоено и как се смята площ на щанд.

Не мисля, че Сашо иска мнение от бизнес гледна точка, той това може да си го сметне сам по-добре. Любопитно е да се види какво е мнението на читателите. На мен ми изглежда, че повечето от вас четат с темповете на костенурки. Аз си взех Калоян на панаира в събота. До тази неделя ще съм я прочел. Не ми е най-свободния уикенд, да уточня. А като гледах отзивите за ПГ2, доста хора май складират книги-игри от Новата вълна, за да ги четат, когато се пенсионират.

Интересно е дали с обема си ПГ2 не принуждава читателя да го запази за по-нататък.

Това със сериалите е двуостро. Може да не ми се чете история, която е започнала 4 броя преди да разбера за ПГ. Може и да си купя предишните броеве. Това е рискован залог и лично аз по-скоро залагам на това, че проточването на история в няколко броя в повечето случаи ще откаже нови читатели.

На мен ми е трудно да се придържам към определен обем. Не вярвам, че и колегите ми от ПГ го могат. не вярвам, че за всеки брой Сашо ще разполага с 4-5 достатъчно качествени произведения, така че да подбира три от тях на база обем.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

20 Дек 2013 17:15
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Обем на бъдещите ни издания #85086

Mindcrime писа: писа:
Любопитно е да се види какво е мнението на читателите. На мен ми изглежда, че повечето от вас четат с темповете на костенурки. А като гледах отзивите за ПГ2, доста хора май складират книги-игри от Новата вълна, за да ги четат, когато се пенсионират.

:grin:
Това е много вярно и отговаря на моите наблюдения, но не виждам как може да е свързано с обема на втория сборник, примерно. Все пак винаги може да се прочете само една от книгите в него.

Иначе не схващам защо трябва да се залага на точно определен обем, освен ако не става дума за чисто търговски решения, кое е по . изгодно като цена за отпечатване и т.н.

Преди 15 години искахме "дебели" книги, сега излиза, че искаме малки като обем...никаква логика.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

20 Дек 2013 17:21
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Обем на бъдещите ни издания #85087
В продължение на Лисичков мога да кажа:

- Преди 15 години искахме стабилна поредица, която да прилича на Кървав меч, а сега сериалите ни плашат - за справка, старите издания на Мегаигра, в рубриката за писма от читатели.
- Преди 15 години искахме 1000 епизода с таблици и тн, а сега всеки бяга от огромните книги с изчисления, като сумист от канибал.
- Преди 15 години имахме по-малко задължения и отговорности и за това прочитахме всичко на един дъх, а сега сме ангажирани с много важни дейности и за това четенето остава понякога на второ, трето, а понякога и на шесто място.

Избери своето приключение

20 Дек 2013 17:41
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Обем на бъдещите ни издания #85088
Да, но това не е книга-игра на автор, когото искаш да четеш. Ако човек знае, че единия автор е некадърник, а другия го дразни, но пък иска да прочете третия...
Това са три истории и обикновено поне едната не се харесва на човека. Но това си е решение на Сашо. Ясно е, че разнообразието си има добри и лоши страни.

Уточнението ми е, че гледам с насмешка на вашето усещане за заетост. Не сте станали много по-заети, страстта си е отишла. Това е същата онази страст, която ме накара да гледам два пъти в един ден Империята отвръща на удара, а сега съм си приготвил трите филма за Кръстника от две години (любима книга, а Ал Пачино ми е любим актьор) и все има нещо по-важно.

Но ако някой смята, че е много зает, може да започне да се отчита почасово - много бързо се вижда истината, особено отстрани.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

20 Дек 2013 17:44
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 395
Обем на бъдещите ни издания #85089
И като читател, а и като бизнес решение, най-доброто за мен са отделни книги от по 500 тираж (първоначален), а не сборник. Съзнавам, че Торо няма как да го изпълни, обаче. :-)

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

20 Дек 2013 18:14
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Обем на бъдещите ни издания #85090

Mindcrime писа: писа:

Това със сериалите е двуостро. Може да не ми се чете история, която е започнала 4 броя преди да разбера за ПГ. Може и да си купя предишните броеве. Това е рискован залог и лично аз по-скоро залагам на това, че проточването на история в няколко броя в повечето случаи ще откаже нови читатели.
Бих се съгласил на 100% с това мнение, ако сега е 1995 година.
Аз предлагам следното:
ПГ1 да излезе в електр. вариант на символична цена или направо безплатен за тези, които си купят ПГ3.

kiril-ps.itch.io/

20 Дек 2013 20:35
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Обем на бъдещите ни издания #85093
То има и сериали,чиито епизоди не са свързани много по между си и не се губи моментното преживяване :-)
аз си мисля,пък за тези специални и пре-специални издания...
не е ли по-добре на няколко броя ПГ да излиза специално ПГ с най-добрите истории от излезлите до тогава(не знам как ще става подбора :sad: ),вместо да се повтарят едно към едно броевете?
аз иначе съм от тези,дето обичат големите истории(обемни) и по-малко сметки и писане...
ПП:

mindcrime писа: писа:
На мен ми изглежда, че повечето от вас четат с темповете на костенурки. Аз си взех Калоян на панаира в събота. До тази неделя ще съм я прочел. Не ми е най-свободния уикенд, да уточня. А като гледах отзивите за ПГ2, доста хора май складират книги-игри от Новата вълна, за да ги четат, когато се пенсионират.
ама и сред тези се разпознавам :wink:
ПП2:няма да се отчитам почасово
ПП3:намерете начин да накарате купилите книгите да влизат тук и да коментират.болните като мен ще купят всичко.

ТЪРСИ

20 Дек 2013 20:48
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Обем на бъдещите ни издания #85094
Аз пък съм за обем колкото ПГ2. От чисто потребителска гледна точка отношението цена/обем там е много добро. Ако на хората им се четат кратки неща, нищо не пречи да се съберат повече разкази-игри с по-малък обем. Но не мисля, че тези, на които им се четат по-кратки неща, са преобладаващи днес. Друг е въпросът, че от личен опит, писането на кратки неща ми се струва много трудно, особено ако се опитваш да направиш повече разклонения. Винаги се правят жертви, например откъм история или геймплей, само за да се вмести човек в обема.
Категорично не подкрепям идеята за модел-сериал - по-добре да има някаква вътрешна завършеност на историята във всяко произведение в рамките на един брой, незавсимо колко кратко е то. Това не пречи да са различни истории с едни и същи сетинги и/или герои в различните броеве, но в никакъв случай - някаква сапунка, която читателят трябва да е проследил от преди няколко броя, за да разбере за какво иде реч в текущия и епизод.
Общо взето, зависи каква е целевата група, но доколкото мога да предположа от разговорите си с Торо, той се цели в тийн аудитория, най-вече такава, която е незапозната с жанра. Никак не съм сигурен, че моделът на сериал е най-любимият на тази аудитория...

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

20 Дек 2013 21:00
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Обем на бъдещите ни издания #85095
Дори и да ги сапунисат ако има специални издания с най-добрите истории в тях,то има шанс да се сдобият с началото на историята :-)
а по този начин ще намерят и повече публика за определено по-скъпите специални издания :wink:
ПП:"тийнувити" днес четат ли?и ако четат дали им се смята и пресмята...

ТЪРСИ

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.094 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност