• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Общи приказки
/
Обем на бъдещите ни издания

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
20 Дек 2013 21:09
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Обем на бъдещите ни издания #85096
за мен обема на ПГ2 е добър три разказа,а може и два ако са по дълги.Друг е въпроса,кое е по добре за продажбите.Сапунки в никакъв случай.

ПС. Напълно подкрепям Майкъл относно времето

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Дек 2013 21:16
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Обем на бъдещите ни издания #85097
Привеждам малък аргумент защо книги от 250-300 стр са идеалния вариант. Чисто финансов, впрочем. При по-тънки книжки, дори и да са малко по-евтини, читателят се чувства леко прецакан, че е дал пари за тетрадка - справка 160-страничните книги на Уейн, които струват 11 лв. Един "Калоян" със своите 300 страници и 12 лв цена е идеален вариант. Ако "Калоян" е наполовина на тези страници, или 150, няма как да му сложиш половин цена от 6 лв - не ти е рентабилно, трябва да е малко повече, ала това е за сметка на читателя. Ако "Калоян" е двойно повече страници, или 600, няма как да му сложиш двойна цена от 24 лв, трябва да е доста по-евтин, за да си го купи някой - в този случай ти като издател си прецакан. Пример с Призванието - първото е 256 стр (ако не бъркам) и е 12 лв, а второто е 172 стр по-дебело, но е само 15 лв. Или Второто призвание е с 67% по-дебело от първото, но е само с 20% по-скъпо. Простете бакалските ми сметки.

Очаквам с нетърпение следващото заядливо включване от поредните разбирачи и специалисти по всички въпроси!

20 Дек 2013 21:22
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Обем на бъдещите ни издания #85098

Branimer писа: писа:
Привеждам малък аргумент защо книги от 250-300 стр са идеалния вариант. Чисто финансов, впрочем. При по-тънки книжки, дори и да са малко по-евтини, читателят се чувства леко прецакан, че е дал пари за тетрадка - справка 160-страничните книги на Уейн, които струват 11 лв. Един "Калоян" със своите 300 страници и 12 лв цена е идеален вариант. Ако "Калоян" е наполовина на тези страници, или 150, няма как да му сложиш половин цена от 6 лв - не ти е рентабилно, трябва да е малко повече, ала това е за сметка на читателя. Ако "Калоян" е двойно повече страници, или 600, няма как да му сложиш двойна цена от 24 лв, трябва да е доста по-евтин, за да си го купи някой - в този случай ти като издател си прецакан. Пример с Призванието - първото е 256 стр (ако не бъркам) и е 12 лв, а второто е 172 стр по-дебело, но е само 15 лв. Или Второто призвание е с 67% по-дебело от първото, но е само с 20% по-скъпо. Простете бакалските ми сметки.

Очаквам с нетърпение следващото заядливо включване от поредните разбирачи и специалисти по всички въпроси!

Значи според теб е хубаво да се продължи тенденцията от старата вълна, когато книгите-игри излизаха орязани, за да се вместят в точно определен обем страници?

Избери своето приключение

20 Дек 2013 21:29
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Обем на бъдещите ни издания #85099

SatanicSlayer писа: писа:

Branimer писа: писа:

Значи според теб е хубаво да се продължи тенденцията от старата вълна, когато книгите-игри излизаха орязани, за да се вместят в точно определен обем страници?

Естествено, че не. Казах, че съм против тънките книжки - което не пречи да си купувам всички тетрадки. Повече съм против дебелите тухли - хем са по-нерентабилни от издателска гледна точка, хем има немалко читатели, които се отдръпват от обемните издания. Факт. Едно ПГ1 като обем според мен е перфектно, второто ми идва леко раздуто, това е.

20 Дек 2013 23:53
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2344
Topic Author
Обем на бъдещите ни издания #85105
Не съм специалист, но от видяното до момента и говорейки от маркетингова гледна точка, Бранко е напълно прав.
Интересният феномен е, че брой 1 сякаш е предпочитан и като продукт, макар един вид брой 2 да дава повече на читателите (спрямо цената си). Естествено тук факторите са много - корица, цифричката две, но сякаш и самият обем направо плаши деца и родители масово. За съдържание не става дума, тъй като говорим за хора, които не са чели нито 1, нито 2.

21 Дек 2013 04:49
vertigo13
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Обем на бъдещите ни издания #85106
Аз лично като си купувам книга, винаги гледам да е с възможно най-голям обем - затова май последно време чета предимно исторически романи и фентъзита :-) Дори и 20 или 30 кинта да ми искат в книжарницата, като видя, че книгата е 6,7,800 страници и направо си я взимам... Така, че ПГ2 си ми дойде перфектно като обем.
Да не говорим, че си е направо грабеж да дадеш 3 кинта повече, а да получиш книга с 2/3 повече обем.

Отделно, идеята за истории с продължения ми се видя странна при ПГ1, но си мисля, че е осъществена добре с Мрак - различни случки с различен гейм плей, така че да не е нужно да имаш предната част, за да играеш. Но пък ако ти хареса, да потърсиш предния брой, в случай, че го нямаш.

Горе някой спомена за това, че пише 2 на корицата и си мисля, че това лесно може да се модифицира, като се сложи подзаглавие - така ще се получи усещане за самостошелност на книгата и може би ще допринесе повече хора да си я вземат следващата или по-следващата, без да си мислят примерно, че като е 5та книга и ще трябва да си вземат още 4 преди това. Така човек би се замислил за сумата, която трябва да даде, защото едно е да си вземеш книга за 15 лева, а друго да вземеш още 4 по 15... Разбира се, това не важи за хардкор фенове, като мен, които си взимат всяка книга-игра, която му попадне :-)

21 Дек 2013 07:16
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Обем на бъдещите ни издания #85107
Къде е логиката в написаното от Бранимир, който си мисли, че привежда финансов аргумент? Цената на една книга съвсем не зависи директно от броя на страниците, или пък от дебелината на гръбчето.

Един "Калоян" със своите 300 страници и 12 лв цена е идеален вариант. Ако "Калоян" е наполовина на тези страници, или 150, няма как да му сложиш половин цена от 6 лв - не ти е рентабилно, трябва да е малко повече, ала това е за сметка на читателя. Ако "Калоян" е двойно повече страници, или 600, няма как да му сложиш двойна цена от 24 лв, трябва да е доста по-евтин, за да си го купи някой - в този случай ти като издател си прецакан.

А защо една книга от 600 лева трябва да струва 24 лева, за да е печеливша колкото книга от 300 страници за 12 лева? Откъде я извади тази логика? Все едно да кажеш, че щом човек избягва 100 метра за 10 секунди, значи ще избяга 10 километра за 1 000 секунди. Няма нужда да съм специалист по всички въпроси, Бранимире, за да разбера, че отново приказваш празни приказки и теоретизираш без да излагаш факти, а вероятно и без да разполагаш с такива. Сметките ти не са бакалски. Ако беше бакалин, щеше да фалираш много бързо.

Не знам какво има предвид Сашо, когато казва "сякаш и самият обем направо плаши деца и родители масово". Родителите могат да се плашат от обема, защото предполагат, че книгата ще струва много пари. Някои деца може да се плашат от многото страници, защото не са свикнали да четат дебели книги. При онлайн продажби тези аргументи не влияят, обаче.

Не помня... на някое от събитията имаше ли големи, хубави табели с оригинална цена и отстъпка над всяка книга? Хората често биват привлечени от отстъпките. Понякога книга с цена 20 лева се продава по-добре за 14 , отколкото книга за 15 лева, намалена на 12. И, разбира се, понякога е добре да напишеш 6 лева отстъпка, вместо да задраскаш 20 и да напишеш14.

Мисля, че е погрешно да се смесват двете теми - едната е как да продаваме повече, другата е дали обема плаши и ако плаши, коеточно плаши, а май има и една трета, за детската публика. Нито едно от шестте произведения не е предназначено за детската публика, така че не разбирам как така изведнъж има загриженост към тази част на аудиторията.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

21 Дек 2013 10:09
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Обем на бъдещите ни издания #85109

Mindcrime писа: писа:
Къде е логиката в написаното от Бранимир, който си мисли, че привежда финансов аргумент? Цената на една книга съвсем не зависи директно от броя на страниците, или пък от дебелината на гръбчето.

Един "Калоян" със своите 300 страници и 12 лв цена е идеален вариант. Ако "Калоян" е наполовина на тези страници, или 150, няма как да му сложиш половин цена от 6 лв - не ти е рентабилно, трябва да е малко повече, ала това е за сметка на читателя. Ако "Калоян" е двойно повече страници, или 600, няма как да му сложиш двойна цена от 24 лв, трябва да е доста по-евтин, за да си го купи някой - в този случай ти като издател си прецакан.

А защо една книга от 600 лева трябва да струва 24 лева, за да е печеливша колкото книга от 300 страници за 12 лева? Откъде я извади тази логика? Все едно да кажеш, че щом човек избягва 100 метра за 10 секунди, значи ще избяга 10 километра за 1 000 секунди. Няма нужда да съм специалист по всички въпроси, Бранимире, за да разбера, че отново приказваш празни приказки и теоретизираш без да излагаш факти, а вероятно и без да разполагаш с такива. Сметките ти не са бакалски. Ако беше бакалин, щеше да фалираш много бързо.

Не знам какво има предвид Сашо, когато казва "сякаш и самият обем направо плаши деца и родители масово". Родителите могат да се плашат от обема, защото предполагат, че книгата ще струва много пари. Някои деца може да се плашат от многото страници, защото не са свикнали да четат дебели книги. При онлайн продажби тези аргументи не влияят, обаче.

Не помня... на някое от събитията имаше ли големи, хубави табели с оригинална цена и отстъпка над всяка книга? Хората често биват привлечени от отстъпките. Понякога книга с цена 20 лева се продава по-добре за 14 , отколкото книга за 15 лева, намалена на 12. И, разбира се, понякога е добре да напишеш 6 лева отстъпка, вместо да задраскаш 20 и да напишеш14.

Мисля, че е погрешно да се смесват двете теми - едната е как да продаваме повече, другата е дали обема плаши и ако плаши, коеточно плаши, а май има и една трета, за детската публика. Нито едно от шестте произведения не е предназначено за детската публика, така че не разбирам как така изведнъж има загриженост към тази част на аудиторията.

С теб не искам да споря - писнало ми е от заядливи кисели дупета и тролове от висок клас, които обиждат завоалирано. Ако смяташ, че разбираш от книгоиздаване, книгопечатане, книгопродаване и книгопредлагане повече - моля, заповядай. Но го направи и докажи на практика, с действия, че ти си правият, а не аз. Иначе може да се вживяваш в ролята си на Акълдаващ, Логикоиздържан и Последна-Инстанция-По-Всички-Въпроси до четвъртък - все ми е тая.

21 Дек 2013 10:24
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Обем на бъдещите ни издания #85110
Родителите не се плашат от обема, защото очакват висока цена, а защото не вярват, че децата им ще прочетат нещо по-дебело от листовка. Тъжно е, но е факт - все пак състоянието на младото поколение се дължи най-вече на безхаберните родители.

Онлайн дебелината не важи, но сме далече от момента, в който онлайн продажбите са ни достатъчни или най-застъпени.

Цената за производство на книгата определено не расте линейно с броя на страниците, но все пак осезаемо. От един обем нататък продажната цена расте толкова малко, че не оправдава финансово разхода за по-голям обем. Има книги, за които не важи, ясно.

21 Дек 2013 11:44
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Обем на бъдещите ни издания #85117
Още нещо - ПГ до момента не е таргетиран към детска аудитория, НО не сме си позволявали (съзнателно) да я елиминираме - гледаме поне в периферията да стои. Т.е. да се харесва сборника примерно на 20-30 годишни, но да може да е интересна и на 14-9, а най-добре и на 10-13 (което вече е малко по-съмнително).

21 Дек 2013 12:21
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Обем на бъдещите ни издания #85118

С теб не искам да споря - писнало ми е от заядливи кисели дупета и тролове от висок клас, които обиждат завоалирано.

Нищо завоалирано не съм казал, Бранимире, бях много директен в оценките си за твоите мнения. Ако се обиждаш всеки път, когато някой посочи защо приведената от теб "логика" е силно счупена, с твоето ниво на разсъждения е нормално да ти писне от негативни и заядливи оценки. Следващият път, когато започнеш да излагаш аргумент, който сам определяш като "финансов", не го подкрепяй с "факти" от рода на този, че читателят се чувствал леко прецакан, понеже в това няма нищо финансово.

Сашо е задал въпроса си достатъчно ясно в откриващото мнение. Ако и на тукашната аудитория обема на ПГ2 действа като спирачка да се захванат да го прочетат, значи е сбъркан. Вместо финансови анализи, добре е хората да споделят кога са се сдобили със сборника и с какви темпове са го прочели, защо с такива темпове го четат... Има ли хора, които само при вида на сборника са се отказали да си го купят, защото не вярват, че е разумно да отделят време да четат такава тухла?

Лично аз не харесвам сборниците, защото винаги имам усещането, че макар да купувам нещо на едро, накрая се оказва, че за малкото, което ми е харесало, все пак съм платил висока цена, а освен това съм загубил и време да отсявам доброто от лошото.

Нормалният път за един автор би бил да получи самочувствие и да придобие популярност чрез качествено участие в сборника, след това да бъде издадена негова книга. Но не мисля, че от авторите в първите два броя има такива, които са дали сериозна заявка за самостоятелна изява.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

21 Дек 2013 13:00
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Обем на бъдещите ни издания #85119
Аз не съм любител на сборниците. Предпочитам всяко едно произведение да е отделено в собствено книжно тяло, със собствена илюстрация на корицата. Разбирам, че този вариант вероятно е по-нерентабилен, поради причини, които са вече изброени - при сборника един теглещ разказ може да прокара два слаби и да принуди читателя да си ги купи, повечето страници смъкват производствената цена, плаща се само една илюстрация за корица и т.н. Ако коментираме какъв трябва да е обемът на сборника - аз предпочитам по-обемния вариант на ПГ2. Всичките недостатъци, които намирам във формата сборник са налице и при двата, но при по-големия поне чета по-дълги разкази и получавам повече. Цената за мен не е основен фактор - в момента излиза по 1 книга-игра на 3 месеца и дали ще струва 11, 12 или 15 лева не е от голямо значение, разбира се желателно е цената да е пропорционална на обема.
Иначе и аз съм от ония - заетите, и не съм намерил време да прочета ПГ2. Прочетох тетрадките и наскоро - Калоян. ПГ2 мисля да го захвана около Нова година и ще се отчета в коментарните теми.

21 Дек 2013 13:43
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Обем на бъдещите ни издания #85122

Meriadoc писа: писа:
Иначе и аз съм от ония - заетите, и не съм намерил време да прочета ПГ2. Прочетох тетрадките и наскоро - Калоян. ПГ2 мисля да го захвана около Нова година и ще се отчета в коментарните теми.

Това не мога да го приема на сериозно. По тази логика излиза, че не си прочел нито една друга книга, такава, която четеш за удоволствие и разтоварване, а не по работа и задължение, за период от три месеца. Или далеч по - вероятното, че не ти е интересно да прочетеш новите книги - игри.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

21 Дек 2013 14:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Обем на бъдещите ни издания #85124

Meriadoc писа: писа:
Аз не съм любител на сборниците. Предпочитам всяко едно произведение да е отделено в собствено книжно тяло, със собствена илюстрация на корицата... (и т.н.)
Това не е вярно, всъщност е точно обратното. Мисля, че сме го говорили вече и няма да навлизам в детайли (ако някой не поиска), но е по-изгодно да се пуснат три отделни книги, така пазарната стойност ще е повече от двойна, а разходите, много по-малки (от двойни). Причините са други - по-добра трибуна за нови автори, по-малко занимавка за мен и екипа, по нещо за всеки читател (да, чашата е наполовина празна, все нещо няма да се хареса, но пък все нещо ще се хареса; бих предпочел да дам 15 лева за нещо, в което знам, че ще намеря един от три разказа, който да ме изкефи, отколкото 11 за нещо, което може да не ми хареса; другите два мога да зарежа; ще се чувствам по-малко прецакан при 15 за 150 страници забавление, отколко за 11 при 0 страници забавление).

21 Дек 2013 14:42
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Обем на бъдещите ни издания #85126

Mindcrime писа: писа:
Но не мисля, че от авторите в първите два броя има такива, които са дали сериозна заявка за самостоятелна изява.

Затова ли и излизането на твоята бъдеща книга все още е под въпрос?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност