• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм.

• 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
28 Сеп 2015 23:38
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108730

Mindcrime писа: писа:

Сара Дженит писа: писа:
Чак до 97-ма Луканов и Виденов настояваха че можем да я караме както и досега (тоест - без
никакви реални промени - освен тези, които направиха техните приятели милионери).
Луканов го убиха в края на 1996-а. И от отвъдното ли е говорил?
Знаеш ли нещо за приятели на Виденов, които са станали милионери заради него? И него ли ще изкарате далавераджия?
Защо, ти да не го познаващ лично?
И за двамата говоря в качеството им на премиери, излъчени от партията, която доведе България до фалит. От гледна точка на резултата наистина ли има значение дали лагерът на Луканов е спънал Виденов или Виденов е решил да промени курса на Луканов? И дори да решим да спекулираме, че след като става премиер Виденов изведнъж решава да действа отговорно, да защитава националния интерес и прочие - а преди това докато е във ВС на БСП какво прави? Нали и той гласува решенията на Луканов, нали и той участва в парламентите?
И да, в метафоричен смисъл Луканов продължи да говори от отвъдното и след смъртта си - освен ако не мислиш, че влиянието му, мрежите му и последиците от неговите решения са изчезнали на секундата.

Гледам и не вярвам на ушите си!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Сеп 2015 00:41
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 572
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108732
Въпросът на Гриша Ганчев е актуален и за теб, Сара Дженит:

Мои познати имат някакви познати сред тогавашните комунисти. Но когато се коментират хората с власт... лесно е да се плюе, но колко от вас каква власт са имали и как са я употребили? Знаете ли изобщо какво е от вас да зависи съдбата на няколко десетки хора, да не говорим за няколко милиона? Какви сте били, какво сте постигнали, как сте се справили и на каква цена?

Да се четат злободневни материали и да се вика "оставка" и "всички са маскари" го може всеки. Също както всеки може да коментира изигран мач, обяснявайки защо е било логично да се случи случилото се и защо той го е знаел и прогнозирал още преди да започне мача. Но от това полза няма, освен за егото на познавача.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

29 Сеп 2015 09:09
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108733
Имах интересна случка преди около десет дни, донякъде в контекста на целия разговор, който тече в тази тема.

Действието се развива на една стравнително централна улица в Стара Загора, къде минавам почти всеки ден. Та стоя си аз на улицата и пуша цигара, чакайки приятелката ми да излезе от едно магазинче. Както си блуждая, дочувам от стоящия на една пейка на около петнайсетина метра от мен възрастен мъж, разговарящ с човек на моя възраст, следната реплика - "Имам книжка от 43- та година, от седемдесет години съм шофьор". Стана ми интересно и се заслужах в разговора. След няколко секунди дядото каза нещо, което чух като - "В тази къща живееше Георги Димитров" и посочи към другата страна на улицата. Стана ми още по - интересно и направих няколко крачки, и отново чух името, но този път правилно- не Георги Димитров, а Георги Петров. Възрастният човек добави към младия - "Той ги изби, той ги изби регентите и депутатите, изби елита на нацията". Отидох и заговорих човека, който надълко и широко ми обясни, че Георги Петров, главният обвинител на Първи върховен състав на Народния съд за съдене на бившите министри, регенти и царски съветници, е живял именно в онази къща, докато е бил адвокат в града...

Доколкото успях да разбера от изражението на събеседника на дядото, то той нямаше ни най - малка представа кой е тоя Георги Петров, за "Народния съд" и някакви си регенти. Тъжно, но си е така. Най - малкото, поне по мое време, в учебниците по История на България приключваха с Първата световна война общо - взето. Същото беше и положението с конспекта за изпита по история за университетите. Нямам представа дали и до момента е така, въпреки че са минали вече 70 години. Такава е била директивата от Москва.

Не знам дали на това се дължи състоянието на държавицата ни, но "За около 4 месеца са издадени 9 550 присъди, с които осъдени на смърт са 2 730 души, а 305 души получават доживотен затвор" /цитат от уикипедия/. Има и други цифри, но това не е толкова важно. Съставите на "Народния съд" не трепят обикновени хорица, обикновените хорица са ги трепали без присъди.

Ето един твърде кратък списък на избитите от първите два състава на "Народния съд":

На 1 февруари 1945 г. са произнесени смъртни присъди над тримата регенти,
8 царски съветници
22-ма министри от правителствата след 1941
67 депутати от 25-тото НС
47 генерали и висши офицери
Присъдите са изпълнени същата нощ.

Принц Кирил Преславски- Регент, брат на Цар Борис III
Проф. д-р Богдан Филов- световен учен, археолог. Регент, бивш Министър-председател
Генерал-лейтанант Никола Михов - Регент и военен министър
Проф. Александър Станишев- български хирург, лекар и учен със световна известност. Министър на здравето
Димитър Шишманов- дипломат. Министър на външните работи
Д-р Иван Горанов- виден юрист, адвокат. Кавалер на четири ордена "За храброст" за атаката при Тутракан.
Светослав Поменов- Юрист, завършил във Франция. Дългогодишен дипломат. Кавалер на два ордена "За храброст".
Д-р Иван Вазов- племенник на Иван Вазов, син на д-р Кирил Вазов. Капитан- командир на Балканския полк, герой от войните. Носител на 3 Кръста за храброст и орден Австрийски орел. Завършва право в СУ и докторска дисертация в Лайпциг. Общественик на гр. Стара Загора, Председател на Културно-просветното дружество, безпартиен и аполитичен- става депутат като независим кандидат от Стара загора
Д-р Иван Бешков - 49 годишен, брат на художника Илия Бешков. Герой от първата световна война, с два ордена за храброст. Корпоративен деятел, народен представител в три народни събрания от Плевенски избирателен окръг, министър на земеделието.
Георги Липовaнски- доктор по право и финанси. Общественик и стопански деец.
Александър Сталински- виден юрист. Министър на правосъдието
Д-р Борис Йоцов- учен. Министър на просвещението
Инж. Борис Колчев- Министър на железниците, пощите и телеграфите
Д-р Георги Ханджиев- учен. Съветник на Цар Борис
Арх. Йордан Севов- известен архитект модернист. Съветник на Цар Борис
Любомир Лулчев – царски съветник
Димитър Генчев- офицер, полковник. Награждаван с ордени за храброст, герой от войните. Инспектор на дворците
Павел Груев – началник на дворцвата канцелария
д-р Петър Костов - секретар по печата, легационен съветник
Тодор Кожухаров- виден общественик, публицист и журналист. Кавалер на два ордена "За храброст", удостоен с близо 20 наши и чужди медала за гражадански заслуги.
Иван Батембергски - народен представител
Ген. Теодоси Даскалов- български офицер, герой, носител на всички отличия на Царство България. Министър на войната , внук на Бачо Киро
Генерал-лейтанант Руси Русев- Военен министър
Генерал-лейтанант Константин Лукаш- Гл. инспектор на войската и Началник на щаба
Генерал-майор Рафаил Жечев - флигел адютант
Генерал-лейтанант Никола Стойчев- командир на 3-ра българска армия
Генерал-лейтанант Никола Христов- командир на 3-та българска армия
Генерал-лейтанант Атанас Стефанов- командир на 4-та българска армия
Генерал-лейтанант Никола Наков- командир на 1-ва българска армия
Генерал-майор Петър Цанков- командир на ШЗО
Генерал-майор Рафаил Банов- командир на 6-а Бдинска дивизия
Генерал Никола Жеков- командващ БГ армия през 1915-1918 г.
Генерал-лейтанант Димитър Айранов- командир на Военно-въздушните сили
Контраадмирал Асен Тошев- командир на Морските войски
Ген. Борис Димитров- герой от войните, един от основателите на Военното училище. Признат за най- ерудирания български офицер след 1939 г. Комендант на Жандармерията
и още 12 генерали....
Полковник Бахнев- командир на полка в Шумен. Герой от войните. Кавалер на 5 ордена.
Проф. Цветко Петков- виден юрист, адвокат. Защитавал е като адвокат комунисти и двама е спасил от смъртна присъда.
Полковник Стою Стоев- герой от войната, началник-щаб на 2- ра дивизия.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

29 Сеп 2015 10:49
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 597
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108740
От изброените Лулчев си заслужава газенето с танк. Той е убит така както са убивали предателите. Танка гази от краката към главата. За останалите не знам и смятам, че е грешно да се избиват хора за нищо, по дпбре двадесет години каторга отколкото да убиеш някой за нищо. Интересното е че през 90-те не беше убит никой. Затова имаме прасчо собственик на всички медии, банкери на годината за три поредни години с гооолеми мустаци, плешиви цигани разпродават заводи и футболно отбори и още много, много...
От цялата работа имам един извод.
Силен е тоя който държи тъпата страна на меча. И който държи ножа и хляба той командва парада.
Останалото е шум на вятъра. Иначе благодаря Лисичков за инфото. В моята къща е живял Коста Ципоранов мисля че е бил виден член и партиец май на ЦК. Баба ми и дядо ми са му претопили архива пълен със стенограми от народното събрание, жалко за което. Те са били от онзи турбулентен период когатоне имало все още партии.

Според мен в идните 30 годининщенсе разбере всичко за България. И какви българи ще живеят в нея.... Като сме триста хиляди може би ще се намери другонрешение на всички въпроси....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

29 Сеп 2015 11:04
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108741
Гледам да не участвам в темата, но има разлика между издадените присъди и изпълнените...

29 Сеп 2015 11:27
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108742
На практика има, но без съд и присъда са избито 30 000 грубо което не е много. 10 000 партизани убиват по трима на практика на които имат зъб. Последствията са интересни, а те са дебилизация и прочее защото не се ексоериментира с икономически модел, липсват добри чорапогащници и червила, липсват свестни кколи и колелета и ето ти го рухващия социализъм. Ако имаше добра битова употреба нямаше да падне или не и така стремително.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

29 Сеп 2015 11:40
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108744

Rahvin писа: писа:
От изброените Лулчев си заслужава газенето с танк. Той е убит така както са убивали предателите. Танка гази от краката към главата. За останалите не знам и смятам, че е грешно да се избиват хора за нищо, по дпбре двадесет години каторга отколкото да убиеш някой за нищо.

Това с Лулчев него схващам. Да не бъркаш човека? За Любомир Лулчев, дъновиста и царския съветник ли става въпрос?

P.S.

10 000 партизани

Да, да :grin: Август месец 44- та сигурно са били 500, но виж непросредствено след 9- ти може и да са станали няколко хиляди. :grin:

P.S. 2

Monevwww писа: писа:
Гледам да не участвам в темата, но има разлика между издадените присъди и изпълнените...

Не всички присъди са изпълнени, това е вярно. Станислав Балан, син на Александър Балан, е успял отърве смъртната присъда след ходатайстване при другара Димитров.
Но тези на регентите, съветниците, министрите и депутатите, са изпълнени. Имам близък роднина, на който чичо му е бил депутат от 25 - тото НС и е убит. Да не говорим, че през 96 - та Върховния съд отменя всички тези присъди.

29 Сеп 2015 12:24
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108745
Именно за Лулчев говоря за твоя адаш. На практика реалната власт е в царя а близкия му ментор с отвъдните сили е Лулчев. Като такъв човек той черпи не само знания от Петър Дънов, но и от други източници ( индийски) които са виновни за цялата война на практика след като я предизвикват в астралния свят. Тяхната цел е края на бялата раса и нейната култура, която въпреки че в момента е силно извратена все пак е водеща и по - добра от всички останали култури.
Аз лично съм много гневен на глупаците, които са ни натрапили немските интриганти за царе и най - фрапантното е че половин век по - късно пак са намесени и то печално.

Живота доста прилича на игра на хардтоун. Има хардлайнери които играят по спуснати тактики без всякаква мисъл, традиционалисти уорлоци с гиганти, агрота които искат да покорят бързо върховете, ескпериментатори като мен и прочее. В тая игра основните моменти са доста ясни, докато човек се губи в живота....
В книгите и от едната и от другата страна има спомени те са най ценния съдник този който преминава през времето....

29 Сеп 2015 13:03
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108746

Именно за Лулчев говоря за твоя адаш. На практика реалната власт е в царя а близкия му ментор с отвъдните сили е Лулчев. Като такъв човек той черпи не само знания от Петър Дънов, но и от други източници ( индийски) които са виновни за цялата война на практика след като я предизвикват в астралния свят. Тяхната цел е края на бялата раса и нейната култура, която въпреки че в момента е силно извратена все пак е водеща и по - добра от всички останали култури.

Мислех, че поне се опитваме да водим някакъв по- смислен разговор, но не би.
Оттеглям се. :flag:

30 Сеп 2015 00:47
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 572
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108750
[offtopic]Може би Рахвин се шегува...[/offtopic]

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

30 Сеп 2015 13:06
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108754

Лисичков писа: писа:
Нямам представа дали и до момента е така, въпреки че са минали вече 70 години. Такава е била директивата от Москва.

Не знам дали на това се дължи състоянието на държавицата ни, но "За около 4 месеца са издадени 9 550 присъди, с които осъдени на смърт са 2 730 души, а 305 души получават доживотен затвор" /цитат от уикипедия/. Има и други цифри, но това не е толкова важно. Съставите на "Народния съд" не трепят обикновени хорица, обикновените хорица са ги трепали без присъди.

1. Сподели моля те от къде знаеш за тези директиви. Иначе в моя учебник по история имаше и раздел съвременна история който си включваше и годините след 90-та.
2. Сподели моля те, от къде ти е известен и факта за трепането на обикновени хора без присъда.

На практика има, но без съд и присъда са избито 30 000 грубо което не е много. 10 000 партизани убиват по трима на практика на които имат зъб. Последствията са интересни, а те са дебилизация и прочее защото не се ексоериментира с икономически модел, липсват добри чорапогащници и червила, липсват свестни кколи и колелета и ето ти го рухващия социализъм. Ако имаше добра битова употреба нямаше да падне или не и така стремително.

Като цяло, темата е за фентъзи книга на социалистическа тематика и докато рахвин вятър го вее на бяла кобила не очаквах от Лисев да изпадне в теория на конспирацията.
Историята за да е наука, трябва да се позовава на факти и може да е безпристрастна, чак когато децата на съвременниците на събитията вече не са между живите. Всичко друго е субективизъм нагласен според времето и победителя.
За справка: Ислямска държава рушат древношумерски паметници, защото има само един бог - те са си прави в техния контекст. Издаването на смъртни присъди на царските хора също е било оправдана в тогавашния контекст - в закона ако пише всички приближени на царя под ножа, значи са осъдени справедливо. Кръстоносците са избивали сарацини за да освободят светите земи и въобще... все още е рано да се гледа на предишния режим безпристрастно.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

30 Сеп 2015 13:16
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108755

Вилорп писа: писа:

Лисичков писа: писа:
1. Сподели моля те от къде знаеш за тези директиви. Иначе в моя учебник по история имаше и раздел съвременна история който си включваше и годините след 90-та.
2. Сподели моля те, от къде ти е известен и факта за трепането на обикновени хора без присъда.

1. На грешно място съм написал, че такива са били директивите от Москва и ти си го разбрал, че става дума за това, какво се пише в учебниците по история. Имах предвид, че директивите на Москва са били да се избие елита на държава.

2. Няма да споделя. Неприятно ми е да го правя, точно пък на форум.

А, и в никаква теория на конспирацията на съм изпадал, Спасе, това не знам пък от къде ти хрумна. :-)

30 Сеп 2015 13:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108756
Перафраза:
1. Сподели за директивите на Москва за елита.

2. Знам нещо, ама се позовавам на 5-тата поправка в американската конституция и ще го запазя за мене си?

2.1. На Марс със сигурност има течаща вода и нациска база, ама няма да споделя от къде знам, та да не възникнат спорове.

Цвят за модериране

30 Сеп 2015 13:26
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108757

Перафраза:
1. Сподели за директивите на Москва за елита.

2. Знам нещо, ама се позовавам на 5-тата поправка в американската конституция и ще го запазя за мене си?

2.1. На Марс със сигурност има течаща вода и нациска база, ама няма да споделя от къде знам, та да не възникнат спорове.

Спасе, стига спами глупости. :-)

1. Много мога да ти напиша по темата и да ти цитирам и т.н. Примерно, че регентите и царските съветници непосредствено след 9 - ти са замъкнати в Москва и разпитвани в продължение на месец, ако се не лъжа, преди да ги върнат и съдят тук.

2. Не, не бих говорил по тази тема. Хеле пък тук. Поразпитай наляво - надясно, освен ако не си все в среда на наследници на партизани, ятаци и т.н. :-) Ма не вярвам да е така. :-)

30 Сеп 2015 13:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108758
1. Демек нобосновани предположения?

2. След някоклко секундно проучване в гугъл той ме препрати към сайта на НАСА, явно е вярно това за нациската база на Марс.

Историята за да е наука, трябва да се позовава на факти и може да е безпристрастна, чак когато децата на съвременниците на събитията вече не са между живите. Всичко друго е субективизъм нагласен според времето и победителя.

Цвят за модериране

• 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Time to create page: 0.146 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Мемоарите на Краля v.3.1 (12 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 23:32
    • "Олтарът на тъгата" (40 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Aleks~
    • Today 20:18
    • Размисли за писането на критика за книги-игри (45 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Today 15:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност