• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
06 Сеп 2015 18:58
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108299
Някой беше казал, че няма книга игра за онова време. Реално книги има, филми има и доколкото мога да преценя филмите са доста добри, безметежни и безвременни, защото никой не се притесняваше за сиренето и тока. Иначе тогава добре се сещам, нямаше ни джиесеми, ни интернет и всичко беше в една друга плоскост. От друга страна обаче нашите фантастики трябваше да са високоморални защото пък в бъдещето щеше да има комунизъм и някак не вървеше да се пише за мрачни утопии. На Манов, Пътешествие в уибробия може би се броеше за нещо такова... Макар, че това си беше един съвременен Гъливер, а всеки може да мине през утъпкана пъртина. Любо Николов с Къртицата беше направил доста добро произведение, но така лъха на Обитаемия остров та не се диша.... С оглед на всичко това и някакъв необясним ентусиазъм реших да се съсредоточа в битовия стил и да сложа щипка стари лампови технологии, любовен пламък, битовизъм и крилати мисли за комунизма...
Та за него имам въпроси. Тия въпроси са за хората 40+ защото те може да имат реална оценка...

Едно време мъжете говореха ли си за комунизма, как ще изглежда, дали ще настъпи или беше тема табу, защото практически можеше да ти направи живота обрат след едно обсъждане в компания от трима човека....
Какво беше идващия комунизъм за вас?
Бихте ли се борили за него или бихте го отрекли?
Ако знаехте, какво реално ще се случи с България щяхте ли да си промените решението?

:!: :!: :?: :?:

Отделно мисля да пусна цялата КИ като я напиша тук в тази тема. До момента съм в една начална фаза, но не мисля да я правя излишно дълга...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Сеп 2015 19:40
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108301
[offtopic]Не мисля, че някой е вярвал в бъдещето на комунизма - всичко беше явен фалш.[/offtopic]

06 Сеп 2015 20:32
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108306

Rahvin писа: писа:
Та за него имам въпроси. Тия въпроси са за хората 40+ защото те може да имат реална оценка...

Струва ми се, че питаш в грешния форум. Аз съм един от най-дъртите тук и съм набор 76. Евентуално Джордж или Майндрайм могат да са ти полезни с подобна информация. Но да търсиш мнения на тема "как беше по Татово време" във форум е, проява на тролщина стотен левъл :grin: . Най-добре намери хора 60ти - 70 ти набор, седнете, пийнете, поговорете, вероятно ще се и поступате, но поне ще ви е весело.

Вуконг, не е вярно, че никой не е вярвал в идеята. Дядо ми, лека му пръст, вярваше безрезервно. Отделно съм слушал (и внимавал), какво си говорят възрастните по въпроса. Имаше вярващи и невярващи в различна степен. Критиките и псувните по адрес на "комунизма" (какъвто никога не е имало, коректно е да се казва тоталитаризъм) се пускаха под сурдинка и повече или по-малко sotto voce, в зависимост от поетия алкохол.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

06 Сеп 2015 21:33
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108309
Аз това го знам, че беше фалш. Практически всичко западно беше синоним на качество, а ако нещо българско или руско излезеше читаво предизвикаваше учудване.
Въпроса ми е дали щеше сегашното настояще да ви се стори твърде крайно и унизително?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

06 Сеп 2015 21:43
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 413
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108312
Rahvin, не схващам много добре какво питаш. Искаш да правиш книга-игра за времето на социализма или питаш кой какво мисли за "онова време". Не схаванах и много добре защо точнио тези фантастики избра да излюстрираш тезата си. По-подходяща е "Атомния чорвек" - баш комунистическа утопия.

Колкото до "как се е живяло", отговорът е - "кой като я нареди". Някои си живееха добре. Имам лични впечатления от най-различни социални среди: като студент, като "инженер новобранец" и като зам.директор. Никога не ми е харесвало - беше по-голямо лицемерие от сега.
Живял съм по времето, когато можеше свободно да се приказва кой каквото иска, на номенклатурата не и пукаше. Обаче никога е сме говорили за комунизма - никой не го интересуваш "евентуалното щастливо бъдеще". Кореком и цената на доларите на черно бяха по-актуални :grin:
Изключение прави един час по "полит икономика" (не помня как точно се казваше предмета). Учехме, че при капитализма само изглежда по-добре и всеки момент щял да рухне. Доказателствата бяха - Маркс и Ленин така са казали. Имаше и една комсомолска сбирка дето "дебатирахме" по темата.

Като искаш книга-игра за развития социализъм ето ти типични сюжети:
- Млад комсомолец бригадир се бори с мързеливите лумпени, които искат да танцуват в дискотеката вместо да прибират селскостопанската реколта. Разобличава ги и преизпълняват плана. Дъщерята на председателя на ТЕ-КЕ-ЗЕ-То се вкюбва в него. Романтика значи.
- Млада стажантка-лаборантка се бори с безразличието и бюрокрацията на научната управа. Разобличава ги и става комсомолски сектертар.
- Млад работник попада в колектив дето се подвизават "черноборсаджии", които въртят търговия с "корекомски шоколади и козметика". Разобличава ги и получава награда - похвала от партийния секретар.
- Студент, който знае, че в института трябва да се "работи здраво за благото на социализЪма" се бори с вредното влияние на колегите си, които вместо да учат цяла нощ слушат упадъчна музика... Битълс да речем. Порицава ги, разобличава ги и те минават на руски честушки. Всички заживяват в мир и любов.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен

06 Сеп 2015 22:49
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 500
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108314

- Млад комсомолец бригадир се бори с мързеливите лумпени, които искат да танцуват в дискотеката вместо да прибират селскостопанската реколта. Разобличава ги и преизпълняват плана. Дъщерята на председателя на ТЕ-КЕ-ЗЕ-То се вкюбва в него. Романтика значи.

В това има много потенциал :-)

Иначе браво на Рахвин - наистина трябва да се направи соц книга-игра.

06 Сеп 2015 23:31
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 831
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108316
С интерес чакам подобна КИ.
Предлагам КИ : Идеалист Комунист се бори срещу падането на комунизма и предотвратява 10 .11.1989г.

knigi-igri.bg/shop/

07 Сеп 2015 00:19
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108317
ще си е изцяло фантастика като се има предвид,че до комунизъм така и не сме стигнали :-)

gbm писа: писа:
Като искаш книга-игра за развития социализъм ето ти типични сюжети:
-млад черноморски гларус си търси полска лястовица да си отъркат перата.тъкмо я намира и го арестуват от милицията, понеже бил избягал от близкия обект на строителни войски(новострояща се вила на партиен деец).
спасителя на плажа спасява положението - кани пилето на кола в близкото капанче.

може да се направи и като избираш с кой герой искаш да играеш :-)

ТЪРСИ

07 Сеп 2015 16:15
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108329
В никакъв случай нямам идея да правя пародия. Знаете ли старите фантастики от източния блок имаха страхотно очарование. Космосът да ти е на помощ Александър е много добър продукт.... Инак в Лабиринта на времето, Любо прави страхотна книга пак с този дух....
Първо пътуването във времето физически е огромно предизвикателство. Това е като пътуване в червеев тунел как да нацелим точка в пространството когато планетата се движи със звездата си в нейната галактика а цялата галактика се движи в галактическия куп и как да намериш точка А която е била преди една секунда ако всичко се движи 30 К в час и прочеее и прочее. Не вярвам че и Дълбоката мисъл супер компютъра на Дъглас Адамс може да изчисли тия координати. Тоест исках да направя пътуване във времето което да е смислово и тематично. Отделно ако гледате филма Завръщане в Бъдещето... Следва продължение....

07 Сеп 2015 16:24
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108331
Ще видим едно настояще което отива в своето минало, но няма или поне не съм срещал пътешествие от миналото в бъдещето....
Всички сме чели за Джон, Марк, Йохан и Лейла и прочее герой с англосаксонски имена. На мен ми се повръща от това. Чел съм сума ти неща които се случват в София...
Не ми е интересно. Има градове и градчета с история особенно моя е доста динамичен унищожен през войната напълно съграден отново с 7000 годишна история и с останки от всяка епоха... До мен е живял на по горната улица един персонажите който ще включа стою неделчев известен от филма осмия... За мен е фанатичен убиец подобно на ген. Луков но също така родолюбец като него. Това е човека който кара танковата бригада от карлово в столипиново и разстрелва на място циганите убили бременната му снаха, съратник на Сталин и прочее.
Впечатлен съмнот партизанските книги които не са Овчарчето калитко там където смърта е чест гост а предателството и помоща са винаги неочаквани....
Онова време липсва за нас.... Аз искам да го изтупам и покажа, онзи морал не беше целия фалшив а и много хора бяха добре....
Баща ми не го беше еня и правеше каквото си иска без да му се отрази някак, майка ми взимала 450 лв при заплата за учител (дядо ми) 120лв.

07 Сеп 2015 16:28
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108333
Та майка ми беле доволна. Баба ми няма да коментирам тя плуваше в свой води но дядо ми Бог да го прости е бил разработван от един агент и са го изнудили да бъде доносник нещо което му е тежало до самата смърт. Баба ми отказа да посочи кой му е бил свръзка въпреки че збае, ако знаех щях да му строша челюста ама не го знам....
Та бригадири и прочее битовизми не са ми интересни, за тях има филми като Баш Майстора.....

07 Сеп 2015 16:31
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108334
Отделно героя нямале как да дегенрат мерзавец като често в западната култура...
Като поживееш сред тях и то става ясно защо... Защо са такива и прочее, нашия живот който смятам за много по реален от съвременния капитализъм би трябвало да покаже и други герой които отново искам да покажа... Нещо подобно на любимия ми комикс персонаж Добромир който се биеше срещу турците и беше най върлия тайкондист на света :-)

07 Сеп 2015 16:43
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108335
Тъй много моля да ми преместите мненията в темата комунистическата КИ защото съм от тъп телефон и видимо съм оплескал нещата. Извинявам се.

07 Сеп 2015 20:04
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108342
В никакъв случай нямам идея да правя пародия. Знаете ли старите фантастики от източния блок имаха страхотно очарование. Космосът да ти е на помощ Александър е много добър продукт.... Инак в Лабиринта на времето, Любо прави страхотна книга пак с този дух....
Първо пътуването във времето физически е огромно предизвикателство. Това е като пътуване в червеев тунел как да нацелим точка в пространството когато планетата се движи със звездата си в нейната галактика а цялата галактика се движи в галактическия куп и как да намериш точка А която е била преди една секунда ако всичко се движи 30 К в час и прочеее и прочее. Не вярвам че и Дълбоката мисъл супер компютъра на Дъглас Адамс може да изчисли тия координати. Тоест исках да направя пътуване във времето което да е смислово и тематично. Отделно ако гледате филма Завръщане в Бъдещето...
Ще видим едно настояще което отива в своето минало, но няма или поне не съм срещал пътешествие от миналото в бъдещето....
Всички сме чели за Джон, Марк, Йохан и Лейла и прочее герой с англосаксонски имена. На мен ми се повръща от това. Чел съм сума ти неща които се случват в София...
Не ми е интересно. Има градове и градчета с история особенно моя е доста динамичен унищожен през войната напълно съграден отново с 7000 годишна история и с останки от всяка епоха... До мен е живял на по горната улица един персонажите който ще включа стою неделчев известен от филма осмия... За мен е фанатичен убиец подобно на ген. Луков но също така родолюбец като него. Това е човека който кара танковата бригада от карлово в столипиново и разстрелва на място циганите убили бременната му снаха, съратник на Сталин и прочее.
Впечатлен съмнот партизанските книги които не са Овчарчето калитко там където смърта е чест гост а предателството и помоща са винаги неочаквани....
Онова време липсва за нас.... Аз искам да го изтупам и покажа, онзи морал не беше целия фалшив а и много хора бяха добре....
Баща ми не го беше еня и правеше каквото си иска без да му се отрази някак, майка ми взимала 450 лв при заплата за учител (дядо ми) 120лв.
Та майка ми беле доволна. Баба ми няма да коментирам тя плуваше в свой води но дядо ми Бог да го прости е бил разработван от един агент и са го изнудили да бъде доносник нещо което му е тежало до самата смърт. Баба ми отказа да посочи кой му е бил свръзка въпреки че збае, ако знаех щях да му строша челюста ама не го знам....
Та бригадири и прочее битовизми не са ми интересни, за тях има филми като Баш Майстора.....
Отделно героя нямале как да дегенрат мерзавец като често в западната култура...
Като поживееш сред тях и то става ясно защо... Защо са такива и прочее, нашия живот който смятам за много по реален от съвременния капитализъм би трябвало да покаже и други герой които отново искам да покажа... Нещо подобно на любимия ми комикс персонаж Добромир който се биеше срещу турците и беше най върлия тайкондист на света

07 Сеп 2015 20:06
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Фантастично реалистина КИ с щипка комунизъм и соцреализъм. #108343
Имам към 25 епизода, ако някой иска да види и да коментира ще му я пратя на мейл. Забележката е, че текста е суров просто събирам впечатления. Засега имам един отзив от жена ми, който е ,,купчина от безсмислици" и невъзможно за четене и получих съвет да прочета Война и мир, която тя чете в момента сигурно за трети път.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Лично творчество
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Препоръки и интересни игри (10 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от kiril_ps
    • Today 15:40
    • Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Вилорп
    • Today 14:44
    • Ти си Дедпул (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 13:56

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg